Régen, analóg tv-s korban a váltottsoros videót úgy is kellett kódolni mpeg-be, hogy a tv-n minél jobb legyen, cserébe számítógépen rossz volt.
Most, hogy elterjedt az lcd/plazma tv, hogy érdemes? Szívem szerint maradnék a váltottsorosnál, ha már a szalagra úgy került az adat, de nem tudom, lcd tv-n milyen az ilyen videó.
Víszhang!!! A vegas 5.0-ban keresnék egy zengető effektet. Gitárhangra és énekhangra nem tudja e valaki hogy hogyan állítjuk be a viszhangot. Van minden féle torzító és effektező, de nekem kimondottan erre volna szükségem. Válaszotokat előre is köszönöm GÁbor
Vegas 11-est tettem fel, a gépemre, tök jól is ment pár napig, csak valamit elállítottam benne, és azóta nem a kijelölt részt rendereli, hanem mindig az egész teljes videót kezdi az elejétől renderelni. Már újra is telepítettem, de hiába. Teljes verzió különben. Hol lehet ezt beállítani benne, hogy csak a kijelölt részt renderelje? Nagy segítség lenne ez nekem mert így nem tudom használni. Előre is köszönöm.
A 30 fps (pontosabban 29,97) az ntsc szabvány, a nálam járt gagyi és kevésbé gagyi dvd-lejátszók mind le tudták játszani. Biztos, hogy a tiéd nem tudja?
A szellemképet azért nem értem, mert 30-ból 25 képkockát csinálsz, minden 5.-et eldobod, inkább (láthatatlan vagy alig látható) ugrást várnék, nem szellemképet.
Ha gondolod, toldacuccot.hu-val küldhetsz egy rövid videót (azt hiszem, 50 vagy 200 mb-ot enged reg. nélkül), e-mail címem publikus és megnézem, mi újság.
Lécci segitsetek : Eddig mini dv-s felvételeket szerkesztgettem, leginkább dvd-re...ez okés is volt.. Mostanság, van pár fotómasinám, amik 30fps-es videót kreálnak, Canon 550D, Pana FZ28) ha ezeket dvd-pal ban (25fps)renderelem akkor szellemképes, és elég mosott lesz a végeredmény probáltam 30 fps-el ott jo a kép, az mpeg-ben, de dvd vel nem kompatibilis, és átkonvertálják a dvd authoring progik !
Erre van valami megoldás hogy DVD formátumban mentsem és jó legyen ? Elöre is köszi a segitséget !
Sony Vegas programban a NewBlue effektek egy része lefagyasztja a Sony Vegast ha rákattintok az effekt nevére (pl. picture-in-picture ,V3 image mapper MSPS , V3 split Screen MSPS, valamnt az összes 3D effekt.
Mi lehet a gond,találkoztatok ilyesmi problémával,én teljesen tanácstalan vagyok...?????
Még egy kérdés: az miért van, hogy bármilyen mp3 vagy avi filet illesztek a timeline-ra akkor nincs hangja, ha a felette trimmer-re illesztem akkor pedig van? Így természetesen renderelés után is lemarad a hang az eredményről. A mute gomb nem aktív a timeline-on, bár a jelenség pont olyan. Reinstall után is :(
Sziasztok, le tudná valaki részletesen írni, hogy hogyan tudok 2 MTS fie-t összeilleszteni (kamerából vannak, tehát eredetileg is egyben voltak, csak a kamera darabolva menti a videókat) ? Próbáltam, de ahogy egymás után rakom őket lesz a 2 között egy lyuk ami miatt gondolom nem lesz zökkenésmentes az a rész lejátszásnál. Sehogy nem engedi, hogy összeérjen a 2 videó.
Gondolom, normál sebességgel akarod indítani a videót. Megkeresed, ahonnan gyorsítanál. Nyomsz egy S betűt, ott szétvágja a videót. Megkeresed, ahonnan megint rendes sebesség kell és megint nyomsz egy S betűt, ott is elvágja a videót. Az így kapott rész végére viszed az egérmutatót, átalakul a mutató egy kockává, benne egy balra-jobbra nyíllá. Lenyomod a ctrl-t, ekkor a nyilas kocka alatt megjelenik egy hullámvonal is. Az egér bal egérgombját lenyomva már tudod zsugorítani/nyújtani (gyorsítani/lassítani) a videót.
Leírtam szájbarágosan, de szerintem csak a vágást (S lenyomás) hagytad ki, azért nem találtad.
Hát lehet én is hülye vagyok hozzá, sőt biztos, de a lejjebb adott tippek egyikse sem működik nálam, vagy nem jól csinálom. A CTRL lenyomásaára bárhova kattingatko az nem csinál semmit se nem gyorsít se nem lassít. A jobb klikk után az Insertes menüben nincs Velocity funkció :(
Sony Vegas Movie Studioban akarok szerkeszteni egy tutorial videót, amiben azt szeretném meg csinálni, hogy a videó bizonyos részein gyorsabban menjen maga a videó és esetleg, ha lehetséges egy számlálót rakni a videó valamelyik sarkába, ami az eredeti videót követi szóval, ha gyorsabb egy bizonyos rész akkor az óra is ugyanúgy gyorsabban számol... (Azért van rá szükség mert a 40 perces videóban van egy csomó holtidő... nem kívágni akarom a videóból a részeket, hanem csak felgyorsítani azokon a bizonyos területeken, így a 40 perces videóból lenne kb. 5) Hang nincs alatta azzal nem lesz gond, ha esetleg csúszna...
a cropszerkesztőben olyanra igazítod a kijelölt téglalapot amilyenre akarod, a sarkaival méretezed és ha közben lenyomod a ctrl-t akkor az olalarányokat is úgy igazítod ahogy jól esik. A mozgás meg nem lesz darabos ha megadod neki a poziciót a kezdőpontban meg ahova el akarsz jutni, a mozgatást maga a program megcsinálja, azt bedig a keyframe pöttyre kattintva állíthatod, hogy a mozgás milyen jellegű legyen (linear fast slow smooth ...)
Megvan, mi volt a gond: előbb át kell állítani a lentebb írt 4:3 arányra, utána már lehet játszani a számokkal. Az előbb átállítás előtt próbáltam átírni a szélességet 720-ra, de nem volt jó - a 4:3-ra állítás után meg már nem néztem.
Viszont ez a keyframe egyrészt még nem egészen tiszta (pedig Dredly már írta), másrészt azzal egy folytonos lefelé mozgást megcsinálni nagyon macerás. Ahhoz, hogy ne "ugráljon" felfelé a kép, kellene minimum 100 keyframe-et berakni, de inkább többszörösét. (Ennél a videónál/felbontásnál konkrétan 740 lépésből érnék el a tetejétől az aljáig, ha minden pozícióhoz raknék egy keyfram-et.) Jó lenne erre valami automatika. Vagy rosszul értem az egészet, az sem kizárt.
Pontosan ezt lehet megcsinálni az pan/crop funkcióval. Kísérletezz vele. Én nem a kockákat szoktam huzigálni, hanem beírom a számokat. És ne feledd, hogy ez is keyframe alapú, mint minden más is.
Valahogy úgy lehet megérteni, hogy az pan/crop segítségével megadhatod, hogy a videóból mekkora "ablakon" keresztül nézed, és mennyire fordítod el azt az ablakot. Mintha papírba vágnál egy téglalap alakú lyukat, és azt csúsztatnád ide-oda egy fényképen. Nem tudom, érthető-e...