Keresés

Részletes keresés

Hashy72 Creative Commons License 2016.01.09 0 0 2186

Szia Ja nyugi!

Igen, nekem is megfordult már a fejemben ez az ötlet!

Valami külső tényezőnek biztosan jelen kell lennie, ami ennyire befolyásolja sok-sok pm-beteg állapotát.

Ugyanis a betegtársak között, hirtelen mindenkinek nagyon megnövekedett az Anti TPO-ja,  az eddigi 46-50 körüli értékek, szinte mindenkinél felment ugy 240 körülire, ami ugye a pm gyulladás

felerősödését mutatja!

Azért ez is érdekes nem???

 

Szóval, attól tartok, megint csak igazad lehet....

 

 

Szia "ezmarjónev"!!!!

 

Hamarosan írok emailt, köszi hogy jelentkeztél!

 

Üdv : Hashy72

ja nyugi Creative Commons License 2016.01.09 0 0 2185

 

Szia Hashy 72!

 

 

Lehet, hogy a környezetben lévő jód pótolta azt, amit a pajzsmirigy nem tudott előállítani?

Ez megmagyarázná mindannyiunknál tapasztalt ingadozást.

Lehet, hogy nálunk államtitoknak van nyílvánitva ez a fajta környezet szenyeződés?

Üdv:

Józsi

 

Előzmény: Hashy72 (2183)
ezmarjonev Creative Commons License 2016.01.09 0 0 2184

Szia Hashy72!

 

Meglepodve olvastam ezt a ket  hosszabb utolso hozzaszolasodat. Elegge hasonlo dolgok tortentek pont velem is, hasonlo hangnemben..

Erdekelne Teged ki kezelt . Ide nem irnam ki kezelo orvosom nevet. Ha lennne idod/kedved par emailt valtani megkoszonnem.

ezmarjonev@icloud.com

 

Előzmény: Hashy72 (2183)
Hashy72 Creative Commons License 2016.01.08 0 0 2183

Szia Ja nyugi!

 

Hát, igen! Ez az amiről beszélek!

Manapság már szinte minden a "gyógyszer biznisz"-ről szól, akár bevallják, akár nem.... mindegy, hogy a kedves beteg számára mi a legjobb! 

Csak egy dolog számít: hogy minél több gyógyszert tudjanak "eladni", lehetőleg a leg drágább fajtából!

Az teljesen mellékes,hogy az a betegnek valójában kell-e vagy sem, a lényeg , hogy váltsa ki, és működjön aktívan a "biznisz"!

  

 

Volt idő, mikor én sem gondolkodtam így, naivan elhittem mindent, amit ORVOS mondott, amíg rá nem jöttem a saját magam kárán, mire is megy ki az egész!!!

Hát, elég szomorú, hogy itt tartunk.... nehezen fogadom el, de jobb ha tudomásul vesszük, és megpróbálunk a saját józan eszünkkel védekezni ez ellen a negatív jelenség ellen!

 

Ja, egyébként éppen a mai napon sikerült intéznem egy másik endokrinológusnál időpontot!

 

Ugy érzem, a saját egészségemért elsősorban én vagyok a felelős, és ahogy hallom, mások is inkánb elmennek több szakemberhez is véleményért, mielőtt drasztikus beavatkozásra  kerülne sor!

Utólag már senki nem vállalná a felelősséget, ha nem tetszene az elért állapot!

Kit hibáztathatnék utólag, ha egyszer saját magam döntenék úgy, hogy oké: nem használom a fejem, és hagyom magam alávetni bármilyen szélsőséges, extrém beavatkozásnak, anélkül, hogy bárkit megkérdeztem volna?

Egyébként,csak zárójelben jegyzem meg, hogy a napokban sikerült több szakember véleményét is kikérnem a szteroiddal kapcsolatban, és teljesen el vannak képedve, a válaszuk egyértelmű NEM -volt, egymástól függetlenül!

 

Köszönöm a segítségeteket!

 

Üdv, és jobbulást mindenkinek!

 

Hashy 72

 

Ui:  Harpokratesz, köszönöm a te válaszodat is! Pesten élek, igy nem gond, hogy másik endo -szakrendelést keressek!!

 

Alighanem igazad lehet a rossz dózisbeállítással kapcsolatban is!

Október közepén még csodálatosak  voltak a Pajzsmirigy panel értékei, ebből a TSH: 0,07-VOLT.

Ekkor a kedves doktor azt mondta, csökkentsem le a  gyógyszer adagot csak heti 3-ra, az eddigi heti 7-helyett.

Nos, a pár nappal ezelőtt kézhez kapott friss lelet szerint, az egész pajzsmirigy panel ROSSZ, egyetlen érték sincs a tartományban, ( T3, T4, SEM) A TSH pedig most : 25,8 !!!.

Ez vajon mitől lehet?????

 

ÜDV, és köszönöm a válaszaitokat!

 

 

 

 

ja nyugi Creative Commons License 2016.01.08 0 0 2182

Nekem 35 éves korom körül kiújult a gyermekkori asztmám.

Az asztma túlzott érzékenység, allergia valamire, ezáltal a tüdőben lévő simaizmok görcsös állapotba kerülnek.

A pajzsmirigy, valahol egy védőfunkciót töltenek be, "ö a védekezés karmestere".

Amikor, már nem gyözi a munkát akkor, vagy alul, vagy túl müködik.

Mivel egy esetben, elszóltam magam a tüdögondozóban, hogy évtizedekig dohányoztam, ezt azóta hordozom magammal minden leletemen ezt a tényt, mivel a "jóindulatú" doktornő azonnal rögzitette. Utána, már csak COPD-re való gyógyszereket irt fel, ami brutális hörgő tágitó. Utoljára elmondtam neki, hogy térjünk vissza az asztmámhoz, mert én nem bizom ebben a szerben, és nem vagyok hajlandó szedni, csak akkor amikor nagyon muszáj, /ez pedig általában akkor fordul elő amikor a kórusnak fellépése van/. Erre felírt kétféle hörgőtágítót. Szigorúan a lelkemre kötötte, hogy ezt folyamatossan szedni kell. A régi fajta gyógyszer, amit évtizedeken keresztül használtam, az már nem kapható. Megnéztem milyen gyógyszer volt, mit tartalmazott. Kiderült, hogy antihisztamin.

A gyógyszertáros amikor elmondtam neki a dolgot, azonnal háromféle recept nélkül kapható szert ajánlott, mindegyik allergia elleni gyógyszer. "Filléres" dolog, nem tétel. Azóta reggel.este egy szemet beszedek, és jól alszom, és ez nálam nagyon nagy dolog.

Üdv:

Józsi

Előzmény: Hashy72 (2177)
Eni44 Creative Commons License 2016.01.07 0 0 2181

Szia Hashy72! 

Nagyon örülök,hogy írtál,köszönöm szépen!! :) 
Most én is elgondolkodtam,nagyon,hogy otthagyjam-e őt ... Bár,nekem már van is másik 3 endokrinológushoz időpontom,nagyon kíváncsi vagyok,ők mit mondanak. 
Ez szörnyű ,hogy szteroid injekciót akar neked beadni.:( 
Igen,nekem is pontosan ez a bajom ezzel az orvossal,hogy kb. úgy szoktak zajlani a kontrollok,hogy megnézi az eredményeimet,de nem mond róluk semmit, és minden magyarázat nélkül elkezdi sorolni,hogy milyen gyógyszereket kell szednem... Jelenleg,5 féle gyógyszert szedet velem. Legutóbb már annyira kibuktam ettől,hogy meg sem indokolta,hogy szóvá tettem neki,mire fel kell ennyit szednem,erre be is pöccent egy picit és leteremtett,hogy ez van,ez egy ilyen betegség,egyszer kell szedni,egyszer meg van,amit nem... Nagy kegyesen elhadarta,hogy mi is a bajom,de nem normálisan,úgyhogy,nem tudtam megjegyezni. Még nem szedem a gyógyszereket egészen egy hónapja,úgyhogy nem tudok érdemben véleményt mondani róla,hogy használnak-e ,de az egyik mellékhatása megvan rendesen... Hányingerem van a nap nagyobbik részében és szinte semmi étvágyam sincsen. :/ 
A másik,ami nagyon nem volt benne szimpatikus,hogy a pm. ultrahang után,közölte ,hogy cytológiát kell csinálni,természetesen,a magánrendelésén és megkérdeztem tőle,hogy a kórházban nem lehet-e ,erre enyhén ellenségesen és dacosan azt válaszolta,hogy lehet,ha másfél évet akarok rá várni. Ehhez képest,3 és fél hétre kaptam időpontot a kórházban,ahová tartozom... Kértem is beutalót a háziorvosomtól és megcsináltattam a vizsgálatot,azt még nem tudom,hogy neki megmerem-e majd mutatni ,ami kész röhej,hogy ilyet mondok,mert nem hiszem,hogy még nekem kellene szégyenkeznem amiatt,hogy nem akartam és nem is nagyon tudok tanulóként 30-40 ezer forintot kifizetni nála,de egyszerűen bevallom,hogy tartok tőle,hogy fog reagálni,mert mint beteg félek,hogyha mégis csak ő tudna rajtam segíteni,(nekem is sokan dicsérték,orvosok is)akkor mihez kezdek,ha ezek után bunkó lesz velem,vagy ilyesmi.. :( 
Kiírom ide az email címemet,mert neked nem publikus,és sajnos nem tudok írni: etendl@freemail.hu
(Nagyon kíváncsi vagyok,hogy ugyanarról a dokiról beszélünk-e.) 
Köszönöm szépen,neked is jobbulást!! 

Előzmény: Hashy72 (2175)
harpokratesz Creative Commons License 2016.01.07 0 0 2180

Nem értem a szteroid dolgot, a szteroid gyulladáscsökkentő szer. A pm. alulműködés bár egy állandó krónikus gyulladásos állapota a mirigynek, DE soha nem kezelték még szteroiddal, erre a fajta gyulldásra nem jó, ill. semmit nem használ, még tüneti kezelésként sem.

Szerintem sürgősen keressél egy másik, egy megbízható endokrinológust. Nem tudom hol laksz, de itt Bp.-en mehetsz a SOTE Belgyógyászati Klinika endokrinológia szakrendeléseire is TB kártyával ingyenesen. Az I. kerületben pedig van egy jó magánklinika is, jó orvosokkal:

 

http://www.endokrinkozpont.hu/endokrinologus-szakember

 

A szélsőséges TSH értékek lehetnek a rosszul megválasztott és rossz dózisban (több v. kevesebb mennyiség) adott hormonpotló gyógyszertől is. Az is lehet, hogy nálad nemcsak a pm.-et kéne vizsgálni, hanem komplexen az egész endokrin-rendszert.

 

 

Előzmény: Hashy72 (2175)
ja nyugi Creative Commons License 2016.01.07 0 0 2179

Persze, az előbi beírás, magamra nézve is igaz.

Üdv:

Józsi

Előzmény: ja nyugi (2178)
ja nyugi Creative Commons License 2016.01.06 0 0 2178

Egyébként, az is eszembe jutott, hogy valószínüleg, csak elkezdeni nehéz a szteroid injekciót, de esetleg abba hagyni még nehezebb. Az orvos számára, pedig egy stabil jövedelem szerzési lehetőség. Ha ez igy van, esetleg a kedves orvosod, fizetőképesnek itélt tégedet, úgy, hogy ezt lehet pozitivan is felfogni. :-))))  

Előzmény: Hashy72 (2177)
Hashy72 Creative Commons License 2016.01.06 0 0 2177

Szia Ja nyugi! 

 

Köszönöm szépen a te válaszodat is!

 

Igen, én is ezen a véleményen vagyok,  ösztönösen elutasítja a tudatom az ilyen drasztikus beavatkozást!

Ráadásul hiányzik számomra az indoklás! Tudtommal, az autoimmun pajzsmirigy betegség sajnos nem gyógyitható. Ha ez ilyen egyszerű lenne, hogy bead egy injekciót és minden rendben lesz, akkor

nem lenne ennyi pm- beteg a világon! Nagyon félek a mellékhatásoktól!!!!

 

Kicsit kísérleti jellegnek érzem ezt valahol, ezért sem szeretném bevállalni!

 

 

Üdv: Hashy72

ja nyugi Creative Commons License 2016.01.05 0 0 2176

Hali!

 

Valahol azt olvastam, hogy autoimun betegségben,/ ami a pajzsmirigy alulműködés oka lehet/ a steroid egyenesen tilos!

Az is le volt írva, hogy mi miatt, de nem jegyeztem meg.

A körzeti orvosom egyszer, már valami miatt szteroid injekciókat akart adni nekem adogatni.

Ösztönösen elutasítottam, és utólag amikor láttam a tiltást, áldottam az Istent aki megóvott.

 

Üdv:

Józsi

Előzmény: Hashy72 (2175)
Hashy72 Creative Commons License 2016.01.05 0 0 2175

Szia kedves ENI 44!!!!!

 

Bocsi, de csak most olvastam a hozzászólásodat, amelyben engem keresel!

Amit leírsz, az tényleg nagyon hasonlít az én sztorimhoz!

Szerintem mindenképpen kéne beszélnünk, annál is inkánbb, mert én most készülök arra, hogy végleg ott hagyjam ezt az általam oly régóta "követett" orvost!

 

A legutóbbi kontroll alkalmával már azt mondta, hogy szteroid injekciót akar beadni a pajzsmirigyembe!!! ( Természetesen a magánrendelésen! )

Ettől mitagadás, én nagyon megijedtem! Szerettem volna kikérni erről itt más véleményét is, pl: Harpokrateszét is!

 

SZerencsémre, akad az ismeretségi körömben belgyógyász szakorvos,  barát, aki utánna járt Endokrin körökben ennek, és azt mondja, semmilyen írásos tapasztalat nincsen arról, hogy valaha is szteroiddal kezeltek volna pajzsmirigyet! !!!!  Ezért is ilyedtem meg....

 

 

 

Engem az zavar, de az nagyon, hogy tulajdonképpen nem magyaráz el semmit sem,!

 

Sem azt nem közli velem, hogy erre miért van szükség, sem a lehetséges mellékhatásokat nem mondja el!   Vagyis

nem tudsz te magad dönteni, hanem ő kész tényként közli azt, hogy mit akar veled csinálni!

 

Én sok mindent végig csináltam már vele az évek alatt, többek között egyszer már rá állított egy elég drasztikus cukor gyógyszerre is, amiről később kiderült, hogy indokolatlan volt, ,mert az eredményeim azóta is kifogástalanok ezen a téren, és kénytelen volt belátni, hogy ez számomra szükségtelen!

 

Viszont mikor megemlítettem, hogy akkor nem szedném tovább, akkor hirtelen közölte, hogy hohó! Nem lehet ezt  abba hagyni ám, mert akkor el fogok hízni, ha nem alkalmazom tovább ezt a gyógyszert!!!! 

Gondolhatjátok, az állam is le esett!!!   ( Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy nem árultam el, hogy én magamtól már hónapok óta abba  hagytam az említett gyógyszer szedését)

 

Itt is azt kérdezném: Ha ő tudta ezt, miért nem magyarázta el már az elején, mikor először ki írta nekem ezt a szert( egyetlen rossz eredmény alapján), hogy vigyázzak, mert ha egyszer abba hagyom , akkor az olyan következményekkel járhat, hogy elhízok!!! 

Egy elég drága szerről van szó!

 

Én a legkevésbé sem szeretnék senkit sem itt lejáratni!   Hangsúlyozom, nem rossz szándékkal írom ezeket a sorokat!

Ugy érzem, mindvégig jóhiszemű voltam ezzel az orvossal szemben, de itt az embernek a SAJÁT egyészségéről és életéről van szó, és szerintem jogunkban áll tudni, mit is szándékozik velünk csinálni

 

Szerintem mindenképpen próbálj privátban elérni, fontos lenne, hogy beszéljünk!

 

Üdvözletem , és jobbulást kívánok! 

 

Hashy72

 

Várom Harpokratesz véleményét is!

 

harpokratesz Creative Commons License 2016.01.04 0 0 2174

Ne aggódj! Minden leleted jó, kivéve a vizelet emelkedett fvs. számát, valami fertőzés okozhatja. A TSH kissé emelkedett, de még a normál tartományban van. Valószínűleg a pm.-ben lévő cystát akarják megszúrni és citológiára küldeni, a te érdekedben. Ne félj ettől, mert nem fáj, annyi, mint egy vérvétel. A 3,4 TSH nem mutat túlműködésre, akkor az a 0-hoz közelíteni, inkább enyhe alulműködés gyanúja áll fenn.

Előzmény: Majcus (2171)
farriss Creative Commons License 2016.01.04 0 0 2173

Na, megyünk "privátba", Jan. 16-n.

Előzmény: nenca (2165)
Eni44 Creative Commons License 2016.01.03 0 0 2172

Köszönöm! :) 

Előzmény: ja nyugi (2170)
Majcus Creative Commons License 2015.12.27 0 0 2171

Sziasztok , 2016.01.12-én megyek aspiråciós citológiára a következők miatt : pm jobb lebeny 46x16x12mm , bal 40x13x10mm . Jobb leb. Szabályos echoszerk. körülirt göb nem különìthető el. Bal lebeny kissé homogén szerkezetű, kp. harmadában egy 10x6mm-es cystusos jellegű képlet látható, mögõtte relatìv hangerősõdės is megfigyelhető. A cystán belül egy 5x3 mm-es echodus nõvedék is látható. Alsó harmadban dorsalisan egy aprô 4mm-es izoechogén göb is megfigyelhető.  

Ez egy 2015.11.25-én készült lelet. Tanácstalan vagyok,előzmények labor : keresztes lett vizeletben fehérvérsejt : 10 ref.tartománya 0-4, továbbá vérben összkoleszterin 5.3. 

Pajzsmirigyem túlműködött eddig hìzni nem tudtam most 1 hónap alatt feljött csaknem 7 kg. A TSH-m 3.43 volt.

 

Mi a véleményetek , mert aggódom !!!

ja nyugi Creative Commons License 2015.12.27 0 0 2170

Szia, szivessen!

Ha görcsbe áll a lábad, akkor azonnal feszítsd meg tiszta erődből, a görcsölő izomcsort, ellenkező oldalán lévő izomcsoportot.

Ennek következtében a görcs oldódik.

Üdv:

Józsi

 

 

Előzmény: Eni44 (2169)
Eni44 Creative Commons License 2015.12.26 0 0 2169

Szia! 

Köszönöm szépen,pont azt vettem én is! Napközben még előfordulnak rángások,de az alvásban segít,szerencsére.
Neked is Boldog Karácsonyt! :) 

Előzmény: ja nyugi (2168)
ja nyugi Creative Commons License 2015.12.25 0 0 2168

Szia!

 

Magne B 6 vitamin esetleg segíthet!

Boldog Karácsoinyt!

Üdv:

Józsi

Előzmény: Eni44 (2167)
Eni44 Creative Commons License 2015.12.21 0 0 2167

Az izomrángásoktól én is,már szinte aludni sem tudok,mert mindig felébredek rájuk...:( 

Guzmo29 Creative Commons License 2015.12.19 0 0 2166

Sziasztok!

29 éves vagyok tavasszal pajzsmirigy túlműködést állapítottak meg nálam.Sok panaszom volt szapora szívdobogás,magasvérnyomás,hajhullás,szemkidülledés stb.és volt 2 kis göböm is.Metothyrint szedtem a hormon szintem a normális tartományba került de a szemem nem javult inkább romlott(folyamatos fájdalom,kettőslátás)Ezért az operáció melett döntöttünk.Dec.11.-én eltávolították a pajzsmirigyemet.Viszont ha feltettem azt a kérdést hogy biztosan helyre jön-e a szemem senki nem tud egyenes választ adni.Már a műtét alatt elkezdték a szteroid kúrát 125mg Medrol amit 3 naponta a felére kell csökkenteni most 32mg-nál tartok holnaptól másnaponta kell bevennem a gyógyszert 6 napig , majd ennek a fele 6napig és így tovább míg vége.Emelett szedem az Euthyroxot,Kálium,Kálcium,és Quamatel-t.Fulladok,nehéz a mellkasom,szapora a szívverésem,felpüffedt az arcom,remegnek az izmaim,ti is tapasztaltatok ilyen mellékhatásokat és ha igen akkor a Medrol elhagyásával megszünnek teljesen?És amire senki nem tud választ adni vissza áll a szemem?? Valaki aki már túl van ezen írja meg a tapasztalatait mert mindenki csak ködösít semmi sem biztos.Ami a legjobban foglalkoztat hogy ha rendbe jött a szemetek mennyi idő után és teljesen vagy ha nem milyen más módszer van amitől helyre jön.A válaszokat előre is köszönöm!

nenca Creative Commons License 2015.12.13 0 1 2165

Ha van rá lehetőséged menj el privát.

Amire én időpontot kaptam a kórházban, " maszek"  úton  az összes vizsgálatom meg volt és meg is műtöttek.

Előzmény: farriss (2164)
farriss Creative Commons License 2015.12.11 0 0 2164

Na, ma kaptunk időpontot endikronológiára: 2016. Április 12-re........no comment...

Előzmény: farriss (2163)
farriss Creative Commons License 2015.12.10 0 0 2163

Köszönöm a választ. Attól tojtunk be, amikor a doki közölte, hogy azonnal nézessük meg.....

Előzmény: harpokratesz (2162)
harpokratesz Creative Commons License 2015.12.09 0 0 2162

A göböket minden esetben ki kell vizsgálni, hogy melyik típusba tartoznak. Lehetnek meleg (hormont termelő) és hideg (hormont nem termelő) göbök. Amennyiben több is van belőlük, még bonyolultabbá válik a dolog, mert lehet keverten meleg és hideg is egy pm. lebenyben. Valószínű azok a kisebb göbök nem problémások, idősebb korban (50 felett már majd mindenkinek van a nők közül). A nagyobb göb mérete sem éri el azt a határt, ami miatt pl. műteni kéne (ez 3-4 cm felett indikált), és idősebb korban nem szokták piszkálni, amennyiben hideg göb. A meleg göbök a problémásak, de csak akkor, ha pm. túlműködést okoznak. Jól mondta az orvos, hogy tovább kell vizsgálni, ami annyit jelent, néznek először egy TSH és T3-T4 hormonszintet a vérből. Utána lehet készíteni egy pm. UH-ot ill. a göbök milyenségét eldönteni egy izotóp vizsgálattal. Egyik sem kellemetlen vizsgálat. Az izotóppal megfestik a pm.-et (vénába adott izotóppal), mint egy CT vizsgálatnál. Esetleg kérhet az endokrinológus egy citológiai vizsgálatot (nagyobb hideg göb esetében kötelező), mert lehet rosszindulatú is, de ez szerencsére ritka. A göb tulajdonképpen többnyire egy jóindulatú, daganatszerű elváltozás.

Előzmény: farriss (2161)
farriss Creative Commons License 2015.12.08 0 0 2161

Sziasztok,

 

Édesanyám nyaki UH vizsgálatakor (amit más ügyben csináltak, meszes ereket kerestek, de nem találtak)kiderült, hogy a pajzsmirigy bal lebenyében 4 db kisebb, 5x6 mm átlagban, viszont a jobb lebenyben egy nagyobb, 2 cm feletti (azt hiszem 27mm volt a legnagyobb érték) göböt találtak.

A doki beparrantott minket, hogy azonnal menjünk tovább kivizsgáltatni. Ezek a göbök eddig semmilyen panaszt nem okoztak, most is csak véletlenszerűen fedezték fel őket.

Mik a  "tapasztalatok" ilyen göbökkel?

 

köszönöm

Eni44 Creative Commons License 2015.12.03 0 0 2160

Sziasztok! 

Szerintetek,rosszabbodhatott most a pajzsmirigyem állapota attól,hogy abba hagytam a Bromoprictint,amit mikroadenomára szedtem? Mert,olyamit olvastam valahol,hogy az agyalapi mirigy irányítja a pajzsmirigyet is? Vagy vmi ilyesmit...   Egyre jobban ritkul meg a hajam,szőrösödöm is rendesen és a legutóbbi prolaktin szintem már majdnem a felső határérték felett volt,pedig  még mielőtt a Bromocriptint nem szedtem,soha nem volt magas... 
Nem tudom,most mihez kezdjek. :( Elvileg,alul működik a pajzsmirigyem valamilyen Hashimoto"s Thyreoditis a neve a betegségemnek. Nem kezdtem még el rá szedni a gyógyszert (Syntroxine-t írtak fel,25 mikrogrammosat) de itt olvastam olyanokat,hogy tényleg van olyan,akinek hozzá szokik a szervezete, és folyamatosan emelni kell neki az adagot ,meg a tsh szintet is össze-vissza ingathatja? Nekem az most még rendben van. Egyre álmosabb,fáradtabb vagyok, pár óra ébrenlét után,le kell feküdnöm. Nem értettem pl,hogy mostanában,-amióta nem szedem a Bromoprictint is,többek között- szóval, miért  ejtek ki dolgokat a kezemből,de olvastam,hogy a pm. betegség okozhatja a kéz fájdalmát is? És nekem már egy ideje fájdogál. Szerintetek,teljes glutén mentes étrenddel és mondjuk jód bevitellel ,nem lehetne valahogyan ezt rendbe hozni?  
Előre is nagyon köszönöm,ha valaki ír,nagyon sokat jelentene nekem! 
(Persze megyek dokihoz is.)

harpokratesz Creative Commons License 2015.12.03 0 0 2159

Az idegesség és remegés túlműködésnél van, ilyenkor csináltatni kell egy TSH-t, mert lehet ez gyógyszer mellett is, aminek az adagját időnként változtatni kell, ez a tsh értéktől függ.

Talán most sok 100 mg, csökkenteni kéne.

Előzmény: Edinuka (2148)
harpokratesz Creative Commons License 2015.12.03 0 0 2158

Ha tényleg nyirokpangás, az fel fog szívódni idővel. Gondolom még a seb-vágás is gyógyulgat, az csak idővel fog alig nyomot hagyni. Egy kis körömvirág krémmel rá lehet segíteni. Légy türelmes!

A műtéti kockázat ennél nem kicsi, ha a hangszálakat megsértik véletlenül, akár néma vagy rekedt maradhatsz. Szerencséd, hogy a dokid fül-orr-gégész is egyben. Ezért kell gyakorlott nyaki sebész.

Előzmény: nenca (2157)
nenca Creative Commons License 2015.12.03 0 0 2157

Az én dokim is gyakorlott,rengeteg műtétet csinált,mindenki őt ajánlotta. Azt mondják ez műtéti kockázat,előfordul. Ez persze engem nem vigasztal,de nézem a jobbik oldalát.Egyszer túlleszek rajt. Most lelkileg kicsit megvisel.

 

Előzmény: harpokratesz (2155)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!