Mára felkerült a klubhonlapra a csapat tagjainak névsora fényképpel, személyes adatokkal. Némi hiányérzetem van: korábbi ismereteim szerint felkerült a felnőtt keretbe Kacsó Noémi, de őt nem találom a 16-os keretben. Igaz, Juhász Grétát sem... :)
Ma a Kinában rendezendő női ifi VB-n, 12 órakor Argentínával kezdünk. Tudott, hogy a csapatban a váci utánpótlás gólgyárosa, Kacsó Noémi is helyet kapott. Nagy érdeklődéssel várom szereplését, persze a teljes csapatét is. További meccseink időpontja: https://new.mksz.hu/cikk/6302
Ez igaz, de ahhoz h továbbra is kiváló/nagyon jó védők legyenek ezt Vácon is meg kell követelni tőlük. Márpedig Höritől én nem ezt láttam eddig. Luca védekező játéka egy év Vác után gyengébb is valamivel mint amilyen a NEKÁ-ban volt előtte......:S
Ha az edző nem teszi oda magát h a csapata igenis jól védekezzen és inkább a 'könnyebb ellenállást' választja, akkor sajnos hamar leromolhat az amúgy kifejezetten jól védekező játékosok védőjátéka is...
Annyira persze irányító amennyire most már szinte mindegyik átlövő az, mármint h néha irányító feladatokat is el kell látni (például beállósnak asszisztokat adni...) De Lucát önmagában nem küldeném be középre h "oldja meg a posztot".
Nem véletlenül hozta el a Vác kölcsönbe Cserit, kíváncsi vagyok milyen lesz majd itt ősszel. A nyári junior vb után én már nem tudom mit lehet elvárni Cseritől és mit nem....:S
Ha csak a játékosok védekező tudását nézzük.... Juhász Gréta egy jó hármasvèdő. Csíkos Luca egy kiváló kettesvèdő. És mindketten fejlődésben vannak. Varga Emőke szintén jobb hármasvèdő, mint Helembai Fanni volt. Mindenképp biztató..szerintem előrelépés várható Vácon. Remélem, ez a nemzetközi szereplésben jól látszik majd.
Kuriózumnak számított az elmúlt szezonban, mikor Csenge és Luca egyszerre voltak a pályán, amolyan kétirányítós játékot folytattak, miközben egyik játékos sem mondott le gólérzékenységéről. Valami hasonlóra számítok akár Cseri és Luca esetében is olykor-olykor. Majd HG-ék boszorkánykonyhájában remélhetően sok minden előjön, megfűszerezve a balkezes A. Sárával. Sztem nőni fog a taktikai repertoárunk támadásban, csak azt a fránya védekezést kellene végre összerakni!
Mondjuk az már kevésbé jó h van két fiatal ballövő és ugyanabba a csapatba kerültek. Ahogy 'Trombózis' mondaná, itt majd egymástól szívják el a levegőt.
"Csődöt jelentett a junior világbajnok Pásztor Noémit és a junior Európa-bajnok Kajdon Blankát foglalkoztató francia Neptunes de Nantes kézilabdaklub."
Boldog új évet! - így köszöntötték egymást a megkövült váci fanok. Aztán jöttek az új bérlet vásárlások. Nálam a nap sikerélménye ekkor következett: sikerült meggyőzni tanár urat, mára már barátomat, hogy - 9X ide, vagy oda - érdemes lesz bérletesként kijárni csapatunk következő bajnoki évadjára is. Így önző törekvésem is teljesült, mindkét szomszédom kézilabdához értő lesz a jövőben (is).
A bemelegítés során találkoztunk az első dilemmával, hisz a nagymértékű fluktuáció miatt egymást faggattuk, vajon az új emberek közül ki ez, ki az? Én Pálffy, Zaj, Juhász, Afentaler után lefagytam, haja színe miatt Csernyánszkira sem ismertem (Milyen volt szőkesége, nem tudom ma már...) Nincs a segítségünkre a klubhonlap sem, mely még mindig nem tette fel a felnőtt csapat arcképes névsorát (nem hiszem, hogy a következő szezonra a feltett játékosok 7 fős keretével startolnánk...)
Akkor a meccsről. Nem lépett pályára a kisebb sérüléssel bajlódó Csizmadia és Varga Emőke. Mielőbbi gyógyulást nekik! Továbbá Kacsó Petra, aki gondolom a világversenyére készülő ifi válogatottal portyázik.
A nagy erőkből álló, jól bevásárolt újonc Esztergommal 45-50 percen át pariban voltunk, aztán szépen elfogytunk, lett belőle egy ötgólos vereség. A leggyengébb láncszem a bírópáros volt. Kívánom, hogy sok előkészületi meccsen gyakorolják a szakmát, hogy a rajtig elérjék az első osztályú szintet!
Mindkét csapatban akadtak ígéretes teljesítmények, nálunk pl Kurucz, Cserjánszki, Csíkos, Kovalcsik, Juhász, a vendégeknél a 8 gólig jutó Faragó, tetszett BB játéka, akinél rákérdeztem, hol tanult meg ilyen jól kézilabdázni (vette a lapot) és Zizinél is rákérdeztem volna, ha idő előtt nem tűnik el a játéktérről a végén, hogy mit szed korosodás ellen?
Várjuk a folytatást, kár, hogy elmarad az Újváros ellen tervezett hazai elők. mérkőzés.
Nem gondolnám, hogy annyival jobb Kurucz Aidánál, hogy érdemes lenne kivásárolni a szerződéséből (gondolom élő szerződése van).
Mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok, hogy miképp fogják megoldani a kialakult helyzetet (az eddigi gyakorlat alapján erősen szkeptikus vagyok: jó eséllyel az lesz a vége, hogy felhozunk valakit az utánpótlásból, esetleg alsóbb osztályból igazolunk valakit 3. számú irányítónak).
Csapatunk keretében egy újabb változás történt az elmúlt időszakban, ugyanis Besszer Borbála szerződése nem lépett érvénybe. Besszer Borbálával még télen kötöttünk két éves szerződést, amely július 1.-én lépett volna életbe. Sajnos a nyáron elvégzett orvosi vizsgálatok olyan eredményt hoztak, amely következtében az orvosok nem engedélyezték a profi sportolást Besszer Borbála számára, így a szerződésünk automatikusan felbontásra került.
Ergo mínusz egy irányító...:( Nem tudom, hogy van-e B terv.