Keresés

Részletes keresés

Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2004.12.23 0 0 1389

Ács-állványozó és jutagyári munkás barátunk saját bőrén érezte a termékek hatását, plusz rendszeresen részt vesz a képzéseken

 

Már megbocsáss, de ez egész egyszerűen komolytalan! A 25 éves Micike 49 kilósan vesz magának egy cuki kis rózsaszín strecs topot, és erre bomlanak utána a pasik. Ezen felbuzdulva ajánlja Gizikének is ugyanezt, aki ugyan 94 kiló és 52 éves.  :-)) Ugyanaz lesz a hatás?  És akkor ez még egy ártatlan hasonlat, mert legfeljebb nevetséges lesz, de nem hal bele.

Ha nekem használ egy szer, egyáltalán nem biztos, hogy másnak is használ. Manapság egyesek már a diétát is vércsoport szerint másként csinálják (abba ne menjünk bele, hogy ez mekkora hülyeség) - pont a gyógyhatású szerek/táplálkozáskiegészítők lennének univerzálisak??? 

 

 

A bio-cink & tsai: van egy belgyógyász/gasztroent. ismerősünk, már nem tudja eléggé összevonni a szemöldökét az ilyenek hallatán.  A cink még csak-csak elmegy, de a jód (amiből szintén van bio) túladagolásába bele lehet halni!!! Még ha a legjobb szándék is vezérli az ügynököt.

 

 

Előzmény: Metal Dog (1382)
Beebite Creative Commons License 2004.12.22 0 0 1387
rali, mi a gond?:)
Előzmény: rali (1385)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.12.22 0 0 1386
oké, de ettől - mindketten tudjuk - nem bio, csak másképp nem lehet bevinni a szervezetbe. Na de ezt úgysem tudja a bótos
Előzmény: Beebite (1384)
rali Creative Commons License 2004.12.22 0 0 1385
beebite@jólbeledumál.hu
Előzmény: Beebite (1384)
Beebite Creative Commons License 2004.12.22 0 0 1384

off:

biocinknek (biokrómnak, biojódnak stb) azt hijják, ami szerves komplexben van kötve. Igy biológiailag hozzáférhető, ellentétben pl egy  kovalens vagy ionos szervetlen cink sóval, amely szépen végigmasirozik a tápcsatornán kvázi érintetlenül.

Nem mintha ezt általában tudná az, aki biocinkről dumál...:)

beebite.kémiaszak

Előzmény: Hayloft Ezekiel (1383)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.12.22 0 0 1383

"Ács-állványozó és jutagyári munkás barátunk saját bőrén érezte a termékek hatását, [..]Ebben áll az MLM erőssége."

 

Nem, ebben az mlm nyeresége áll. (az ügynök maga a vevő)

 Az említett barátunk, ettől még csak szűrt és egysíkú brosúrákat kap és nem tud többet, mint amit bemagol. Hogy felhív valakit aki ugyanezt tudja, csak előtte a papír vagy jobb a memóriája...hát nem tudom. A kereskedelemben vagyon egy fogalom, amit áruismeretnek hívnak. Na ez nincs jgymb-nek. (jgymb=jutagyárimunkásbarátunk) Van szerencsétlenségem rendelkezni egy kolleganővel aki a munkahelyét használja a dílerkedésre, figyelhetjük a munkáját... igen tanulságos!

 

Vitázni én sem akarok, nincs miről. Ez itten hitkérdés, mint a biocink.

 

Vegyipariba jártam, de a biocink kimaradt a fémek közül, csak az a parasztos, mezei cink vót a periódusos rendszerben...

Előzmény: Metal Dog (1382)
Metal Dog Creative Commons License 2004.12.22 0 0 1382

Ács-állványozó és jutagyári munkás barátunk saját bőrén érezte a termékek hatását, plusz rendszeresen részt vesz a képzéseken plusz ha olyat kérdeznek tőle, amire éppen nem tudja a választ, egy gombnyomással felhív valakit a felső vonalából, aki tudja a megfejtést. Ebben áll az MLM erőssége. Nem akarok vitázni, csak úgy mondtam.

 

Kedves Jucus!

 

Szeretettel üdvözöllek! Ha egy nagyon jó vonalon akarsz belépni, szeretettel állok rendelkezésedre. :-))

 

 

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.12.21 0 0 1381

Ha összejön egy termékről egy gépelt oldalnyi korrekt anyag, és a fűnyíró kisiparos azt megfelelő agysejtszám birtokában képes megtanulni, akkor előbb-utóbb profivá válhat, és számomra mindenképpen autentikus forrásnak számít, hogy nem ő formálja a véleményt és az infót, hanem azok a dokik és profi szakemberek, akik ezt beleverték a fejébe.

 

Egy olyan termékről ami a Magyar-Petrányi: Belgyógyászat c. munka által tatalmazott minden rendellenességre gyógyír - egy gépelt oldal... Nem vagy nagyigényű!

 

És ami a lényeg: ha a faszikám aki eddig ács-állványozó volt, bemagol egy gépelt oldalnyi szöveget, akkor még pont ugyanúgy nem érti, hogy mit ad el. Vannak dolgok, amelyek nem mennek protokoll rendszerben, ilyen pl. a táplálékkiegészítők eladása. Ács-állványozó barátunk lehet, hogy megtanulj azt az oldalt, de nem tudja, hogy nekem mit ajánljon, nem tudja mire vagyok érzékeny/allergiás, nem tudja mi a bajom (vitaminhiánytól a pszichoszomatikus betegségekig), ő csak a brosúrát tudja. És azt ki írta? Elárulom, bárki. Sőt akárki. Lehet, hogy éppen én. A dokik és profi szakemberek? Milyen szakemberek? Volt hegesztők és volt kárpitosok?

 

ne vicceljünk már!

 

Ha én odamegyek egy amerikai brosúrával a kezemben, akkor te veszel tőlem vizilótól zongoráig mindent?

 

Miért van az, hogy nem hiszel az orvosnak, a patikusnak, a vegyésznek és a táplálkozástudománnyal foglalkozónak, de hiszel a kárpitosnak, ha csodakapszulát árul?

 

Középkor!

Előzmény: *Jucus* (1376)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.12.21 0 0 1380

kedves Jucus!

 

Néhány megjegyzés, ha megengeded:

 

1. Ez itt nem amerika. Valami teljesen más. (amerika iz ánderes, ahogy a jiddis mondja)

 

2. Hiszen ha valaki az MLM termékekről úgy gondolja, hogy drága vagy nem éri meg az árát, akkor nem veszi meg és ennyi.

 

Nem, sajnos nem ennyi, hanem a vérszopó kullancs ügynök még 50szer felhív, erőltet valami olyasmit amire már nemet mondtam. Ez nem DM, hanem tukma, amit rosszul viselünk. (Mi magyarok meg különösen)

 

3. Nem szeretem a zaklató ügynököket. Nem szeretem, ha más mondja meg, hogy mi a jó nekem. De szeretem, ha kapok tájékoztatást.

 

Mi sem szeretjük a zaklató ügynököket, viszont szeretjük a korrekt tájékoztatást. A hazai mlm szervezetek ügynökei viszont (és ez általános tapasztalat, plusz az én személyesem is) zaklatnak és nem adnak korrekt tájékoztatást. (csak egy példa: bio csodapor, mindenre jó, csak természetes anyagokból. Nu, de mér van 3 féle E-betű benne?) Sok esetben igazad van a bolti eladókról, bár ez nem a kereskedelmi forma hibája, hanem a tulajdonosé.

 

4. A házi bemutatókon kedvesek, figyelmesek, és egyáltalán nem erőszakosan, de minden kérdésemre választ kapva tájékoztatnak az engem érdeklő termékekről.

 

Kedvesek, mert eladni akarnak, de korántsem tudnak válaszolni a kérdésekre. Sőt. Olyanok tájékoztatnak téged a termékekről akik eddig a jutaüzemben álltak a szalag mellett, az általános műveltségük és a termékekről való információjuk minimális. Persze, hogy az, hiszen a saját testük működésével sincsenek tisztában, nemhogy azoknak a vegyszereknek a műköésével, amelyeket rád akarnak sózni. Kapnak egy céges brosúrát és kész.

 

5. Szerintem 10 év múlva Magyarországon is jelentős mértékben háttérbe szorítja a hagyományos kereskedelmet, és ebben már csak a multik és a nagyon profik maradnak talpon.

 

Kinek halálhírét költik.... 15 éve hallgatjuk, hogy nyugaton ez már lenyomja a bolti kiskert, amerikában meg már kivétel nélkül mindent így adnak el. Ez - nem igaz.

Saját tapasztalatom szerint a bolti kisker nyugaton sokkal jobban megy, mint itthon, az mlm tevékenység marginális. És ez még sokáig így marad, egészen addig amig az mlm így működik. Saját magában hordozza a működésképtelenségét ill. a korlátait.

Előzmény: *Jucus* (1374)
rali Creative Commons License 2004.12.19 0 0 1379
Remélem, olyannyira lejárattták ezek a "profi" "termékforgalmazók" az MLM rendszert, hogy itt sose tud lábra kapni.
Előzmény: Otto Normalverbraucher (1378)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2004.12.19 0 0 1378

Az biztos, hogy ide még nem gyűrűzött be.

 

Remélem, nem is fog. Mondd, muszáj, hogy minden baromság begyűrűzzön ide az USA-ból?  Hallottam, a nagy esélyegyenlőség, meg politically correct viselkedés jegyében már nem lehet az iskolákban Christmas ünnepséget tartani, hanem valami téli ajándékozás vagy egyéb eufemizmus van.  Kell ez nekünk???

Előzmény: *Jucus* (1376)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2004.12.19 0 0 1377

ha nem is kötelező jelleggel, de erősen ajánlottan rendszeresen részt kell vennie szakmai képzéseken, orvosok és qualifikált szakemberek által tartott előadásokon.

 

Visszakérdezek:

- Szereltetnéd a villanyvezetéket a házadban olyan emberrel, aki előtte mondjuk rózsakertész volt, de pár hete már rendszeresen részt vesz kvalifikált emberek által tartott előadásokon????

- Beadnád a gyerekedet olyan iskolába, ahol a képesítés nélküli "tanerők" már részt vettek ilyen előadásokon??

- Elmennél olyan étterembe, ahol pár fejtágítón "képzett" emberek főzik az ételeket?

- Nem sorolom tovább...

 

De a különféle táplálékkiegészítőket meg gyógyhatású szereket fenntartás nélkül fogadjuk el ilyen emberektől. Hmmm.....  Akik az emberi szervezet legalapvetőbb működési elveivel sincsenek tisztában, csak azt szajkózzák, amit a fejükbe tölcséren betöltögettek. Visszaolvashatsz a topikban, már leírtam párszor, nem akarom ismételgetni magamat.  Keresztreakciók, egyéb mellékhatások, rizikófaktorok... Ez nem érdekli egy ügynököt, mert ő eladni akar. És ezért mondja, hogy pont az aloe jó a kislábujjráktól kezdve a nyelőcsőszűkületig mindenre. A fosást éppúgy rendbehozza, mint a székrekedést. Soroljam még a csodás hatásokat????  Kuruzslás nem középiskolai fokon.

Előzmény: *Jucus* (1376)
*Jucus* Creative Commons License 2004.12.19 0 0 1376

Nem vitaként, de közel 10 évet éltünk az USA-ban, én a saját szememmel láttam a fejlődést. Az biztos, hogy ide még nem gyűrűzött be. De láttam, hogy kint már magától értetődő, természetes dolog volt a mobiltelefonok használata, amikor itt még azt mondták rá, hogy bunkofon és csak a feltűnési viszketegségben szenvedők használják. Aztán eltelt pár év, és itthon is változott a helyzet.

Nem akarok többé visszamenni, bár anyagilag megérte. De sok mindent tanultunk a kinti életből. A változás tényleg bámulatos. Lehet, hogy a kezdeti MLM-es hálózatok primitívek és ostobák voltak, és azt sem vitatom, hogy még ma is van olyan MLM-es disztributor, aki jelentősen rontja cége és szakmája hitelét és nimbuszát, de kint virágzik ez az iparág, és állítom, hogy az elmúlt 4-5 évben egy dinamikus fejlődés kezdődött. Nem volt kint MLM-es ismerősünk, ez benne volt a levegőben, mint 10 éve az internet és a mobiltelefonok térhódítása. :-)

 

Kovács János II. fűnyíró kisiparosból lett egészségvédelmi tanácsadónak (amennyire tudom, de ebben bizonytalan vagyok) ha nem is kötelező jelleggel, de erősen ajánlottan rendszeresen részt kell vennie szakmai képzéseken, orvosok és qualifikált szakemberek által tartott előadásokon. Nem 2-4-6 óráról van szó, hanem havi rendszeres szakmai továbbképzésről, ha úgy tetszik, "életfogytiglan".

Ezáltal ahhoz a 10-20 termékhez, amivel dolgozik, szerintem érthet. Ha összejön egy termékről egy gépelt oldalnyi korrekt anyag, és a fűnyíró kisiparos azt megfelelő agysejtszám birtokában képes megtanulni, akkor előbb-utóbb profivá válhat, és számomra mindenképpen autentikus forrásnak számít, hogy nem ő formálja a véleményt és az infót, hanem azok a dokik és profi szakemberek, akik ezt beleverték a fejébe. Szerintem! :-)

Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2004.12.18 0 0 1375

Van egy rossz hírem az MLM-ellenzőinek: nyugaton évről-évre, félelmetes sebességgel terjed. Szerintem 10 év múlva Magyarországon is jelentős mértékben háttérbe szorítja a hagyományos kereskedelmet, és ebben már csak a multik és a nagyon profik maradnak talpon.

 

 

:-))))))  Ezt mlm-es ügynök mondta neked?  Ha egy kicsit tájékozódtál volna, pillanatok alatt megtalálod azt a néhány "forrásmunkát" a neten, amiben pl. a 70-es években azt szajkózták az MLM-fáraók, hogy az ezredfordulóra a kiskereskedelem 60-70%-a mlm-rendszerben fog bonyolódni. A valóság meg kb. 1-2% (erős túlzással). Ha harminc év alatt ennyire bírták feltornázni, kétlem, hogy 10 év alatt valami látványos növekedés történne.

 

Ha bemegyek egy gyógynövényboltba és kérek ezt-azt, csak néznek rám, mint a barmok. Már azt is megkaptam, hogy ő csak egy bolti eladó, nem pedig természetgyógyász és nem Ilcsi néni.

 

Bezzeg Tóth ex-kazánkovács János, vagy Kovács munkanélküli Julika milyen szakértő tanácsokat fog neked adni a párszor egyórás fejtágítók után!   :-)))))))

Előzmény: *Jucus* (1374)
*Jucus* Creative Commons License 2004.12.18 0 0 1374

Sziasztok!

Belenéztem a topicba, mert örültem, hogy találok egy FLP-s topicot.

Már az Amwaybe is belekotyogtam.

Nem bírom ki, hogy itt se szóljak bele a vitába, pedig új vagyok az Indexen, úgyhogy könnyen megkaphatom a "Hát neked ki osztott lapot?" megjegyzést! :-)

 

Én az USA-ban éltem egy pár évet, ahol virágzik a direktmarketing. Én nem tudom, hogy Magyarországon miért van ezzel még mindig probléma, és miért szül ellenszenvet az emberekben? Hiszen ha valaki az MLM termékekről úgy gondolja, hogy drága vagy nem éri meg az árát, akkor nem veszi meg és ennyi. Van, aki a kínai piacról öltözködik, és van, aki a legdrágább belvárosi butikokból, vagy világcégek divatházaiból. Van, aki trabanttal jár, és van, aki volvóval, kinek mire van igénye és lehetősége.

Én például hosszú évek óta használok néhány Amway terméket. A LOC (folt)tisztító termékcsaládot például hosszú évek óta használjuk, szerintem felülmúlhatatlan minőség! Egy ideig a KIDS gyerekvitamin, vegetáriánus férjemnek a fehérjeport és még néhány táplálékkiegészítőt is használtuk. Aztán az FLP mindent elsöprő sikere után mi is áttértünk az aloe verás és más FLP-s termékekre. (Hozzáteszem: ettől még az Amwayes táplálékkiegészítők is jók!)

Szerintem az FLP-s aloe vera gélek (akár az ivógélek, akár a kenőcsök) hihetetlenül jó minőségűek. Tudtátok, hogy az FLP az USA-ban a 4. legnagyobb magáncég? Az elnöke egy olyan milliárdos, aki nem az aloe verából gazdagodott meg, hanem elkölthetetlenül sok pénzéből pazarolt dollármilliókat arra, hogy egy világhírű orvosprofesszorokból álló tudóscsoport munkáját mindenben támogatva valami hasznosra is fordítson a pénzéből. (Szegénynek azóta vagy megtízszereződött a vagyona, na mindegy, a leggazdagabb 100 amerikai üzletemberben eddig is benne volt.)

 

Nem szeretem a zaklató ügynököket. Nem szeretem, ha más mondja meg, hogy mi a jó nekem. De szeretem, ha kapok tájékoztatást. Itthon, Magyarországon döbbenetes és igazán szomorú a bolti eladók érdektelensége, közönye, hozzá nem értése, totális dilettantizmusa. Ha bemegyek egy gyógynövényboltba és kérek ezt-azt, csak néznek rám, mint a barmok. Már azt is megkaptam, hogy ő csak egy bolti eladó, nem pedig természetgyógyász és nem Ilcsi néni. Ó, Istenem! Hát tényleg olyan nagy elvárás az, hogy értsen ahhoz, amit csinál?

A boltokban udvariatlanok, flegmák.

A házi bemutatókon kedvesek, figyelmesek, és egyáltalán nem erőszakosan, de minden kérdésemre választ kapva tájékoztatnak az engem érdeklő termékekről. Én nem mondom, hogy Csajágaröcsögén Bözsi nénje is olyan jó disztribútor, mint egy fővárosi topmenedzser, de azért az általános tapasztalatom jó.

 

Van egy rossz hírem az MLM-ellenzőinek: nyugaton évről-évre, félelmetes sebességgel terjed. Szerintem 10 év múlva Magyarországon is jelentős mértékben háttérbe szorítja a hagyományos kereskedelmet, és ebben már csak a multik és a nagyon profik maradnak talpon.

 

Köszönöm, hogy elolvastatok:

*Jucus* (aki erősen fontolgatja, hogy flp-s disztribútor legyen Magyarországon)

rali Creative Commons License 2004.11.12 0 0 1373
MAXVAL!

Szaktopic!
Beebite Creative Commons License 2004.11.08 0 0 1372
Igen. Üröm kivonat. Lehet kapni a teszkóban is:) Mindenféle figyelmeztetések azért vannak ráírva.
Előzmény: anyabanya (1371)
anyabanya Creative Commons License 2004.11.08 0 0 1371
s az ugyan az az abszint, amit réges régen ittak?
Előzmény: Beebite (1358)
Beebite Creative Commons License 2004.11.08 0 0 1370
uhh:)
Előzmény: Metal Dog (1369)
Metal Dog Creative Commons License 2004.11.08 0 0 1369
Utánanéztem.  Genetikusan öröklődő betegség, kötőszöveti problémákat okoz, több típusa van. A muko-poliszacharidok felhalmozódnak, ez okoz problémát. A pontos mechanizmust nem tudom leírni,mert nekem túl bonyolult volt első hallásra. :-) Lényeg, hogy a táplálkozással bevitt muko-poliszacharidokhoz semmi köze.
Előzmény: Metal Dog (1368)
Metal Dog Creative Commons License 2004.11.02 0 0 1368
Az ügyben több, független könyvet olvastam, és több, független orvossal konzultáltam. Legutóbb a feleségem nőgyógyásza adta rá áldását, pedig semmi köze a céghez. :-) Nem tudom miféle ez a betegség, és mitől van, de majd utánanézek.
Előzmény: Beebite (1360)
rali Creative Commons License 2004.11.02 0 0 1367
Eeehemm, komoly faktor az is.
Előzmény: Hayloft Ezekiel (1366)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.11.01 0 0 1366
meg a valóság alacsony rózsaszín-tartalma
Előzmény: rali (1365)
rali Creative Commons License 2004.11.01 0 0 1365
Van ám.Én pl.
Előzmény: GGerg (1364)
GGerg Creative Commons License 2004.11.01 0 0 1364

Nem tűnt fel nektek, hogy a topiknyitó már nem szól bele a topikjába? Van valami oka biztos.

 

Gergő

rali Creative Commons License 2004.10.30 0 0 1363
Óóó, emlékszem, az is mindenre jó volt, még gyermekáldást is ígértek a forgalmazók.
Előzmény: Törölt nick (1362)
Beebite Creative Commons License 2004.10.30 0 0 1361

Igen van egy rakás italpor, a herba pont ugyanolyan mint a többi. Semmiben sem jobb, de nem is rosszabb. És akkor tájt drágább sem, nem volt még ennyiféle.

Amúgy az már 10 éve volt:) Akkor ez volt a legfinomabb, azért ittam ezt. Nem is tudtam, hogy ma is lehet kapni:)

 

Egyébként a hozzászólásom érdemi része nem erről akart szólni:)

 

Előzmény: Törölt nick (1359)
Beebite Creative Commons License 2004.10.30 0 0 1360

Te meg ne vegyél be minden blablát, mielőtt ilyesmiekt elhiszel konzultálj egy biológussal vagy vegyésszel, vagy belgyógyásszal...

Pl csak hogy ennél maradjak: a mucopoly-saccharidosis egy nagyon rusnya (és szerencsére nagyon ritka) betegség.

Előzmény: Metal Dog (1312)
Beebite Creative Commons License 2004.10.30 0 0 1358

Az üröm nem káros, hanem drog. Emiatt vonták ki hosszú idpőre az abszintot a forgalomból. De már újra lehet kapni. És üröm van benne.

Előzmény: Törölt nick (1343)
Beebite Creative Commons License 2004.10.30 0 0 1357

A herbalife nem gyógyfű, hanem űrhajós kaja. Főleg fehérjékből és vitaminokból áll, persze némi szénhidráttal megtolva. Én 7 hónapig éltem rajta, soha sneki se akarta azt hitetni velem, hogy bármi köze is van a gyógynövényekhez, agy hogy a gyógyhatása miatt kell szedni. Volt hozzá valami rosttabletta, az lehet, hogy gyógybogyó volt, nemtom, azt nem szedtem be, mert az egy lókúp.

 

Eccerűen fogyókúrás ital volt, arra volt jó, hogy azt etted, akkor kb annyi kalóriát vittél be, amitől fogyni lehetett, és nem volt hiánytáplált a szervezeted.

Nagyon unalmas azt enni, de én 17 kilót fogytam tőle annó.

 

Egyébként meg mindenttől függetlenül a fű a klorofill tartalma miatt zöld, de nem attól gyógyfű. Tehát az, hogy valami nem zöld, hanem pl fehér por, nem bizonyítja, hogy nem gyógyfű. Nem a klorofill teszi azzá.

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (1355)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!