Ha bekapcsolod a gépet,egy szempillantás alatt észreveszed,ha a "pöcök" rossz helyen áll,ugyanis a kijelzőn megjelenik a "Memory Card is protected" felírat,vagyis a kártya írásvédett.A "pöcök" a kártya írásvédelmére szolgál,ugyanúgy,ahogy a floppyknál.
Most vettem a gépemhez egy Kingston Sd-t. Arra lennék kíváncsi, hogy az egység oldalán lévő kis pöcökkel mit kell csinálni, milyen állásban kell állnia? (bocs, ha nagyon amatőr volna a kérdés! :-)) )
A nagylátószögű az nincs, de az maga több, mint 30e, elég komoly darab. Igazából még nem éreztem szükségét.
Tehát: adapter, UV, polár, 55 obisapi. + ugye tartalékakksi, tok, kártya. Szerintem egyben lenne érdemes eladni, meg persze megvenni is. De lehet, hogy külön könnyebben elmegy
Nagyon sajnálnám, de nagyobb felé kacsintgatok, bár az igaz, hogy egyben a 10x zoom és a kiváló optika nagyon kényelmes, nem beszélve a külön obik áráról. : (
Mindenáron azért nem adnám el.
Külön lenne rá vevőm, de az előtét a szűrőkkel 20 alatt/körül valahol.
Természetesen így értem. A dokkolót csatlakoztatni kell az adapterre. Ez az adapter pont passzol a fényképező bemenetéhez. Tehát a dokkolóból csak a tápkábelt használnám, pl utazásnál, hogy ne az akkut merítse, amikor "csak úgy" játszom vele. Feleslegesen dobnék ki 8eFt-ot egy kábelért, ha a dokkoló kábele is jó lenne hozzá.
lehet hogy. jövő héten beszélhetünk rola esetleg. email él. (nekem van egy ugyanilyen, a gyerek szeretne valami cuccot, volna értelme egy kodaknak nekije eccerűbb a sw ugye ha ugyanaz mint nekem, de lehet olcsobbat vennék neki, meglátjuk)
Szerintem PPeti nem így gondolja. Feltételezem,hogy a dokkolóból nem az a madzag lóg ki,amit bedugsz a 220-ba,hanem van egy kis táp,amit a konnektorba csatlakoztatsz és ennek a kimenetét-ami kisfeszültségű- dugod a dokkba.És ő EZT a kis tápot szeretné felhasználni.
nem ertem a kerdest!!! hozza akarod kotni a gephez?? egy dokkal akarsz szaladgalni???? a dokba csak ugy "lazan" bele lehet allitani a gepet .... nem marad benne v rajta ... nem ertem hogy gondolod. en a dokkot semmi masra nem hasznalom csak akkutoltesre
Nekem ugyan nincs dokkoló egységem,de ha végiggondolom a dolgot,találok választ a kérdésre.
A dokkoló egység -tudomásom szerint- azt a célt szolgálja, hogy egyrészt különféle megosztásokat végezhess a fényképezőgépben található képfájlokkal, másrészt pedig töltse az akkumulátort. Mivel az akkumulátor töltése szerintem max. 800 mA-el történik -ráadásul felügyelt módban, elektronika által vezérelve, ezért a dokkolóhoz tartozó hálózati adapternek nem is kell nagyobb teljesítményűnek lenni ennél.
A fényképezőgép adapterrel való üzemeltetésénél viszont a hálózati adapternek kiszolgálnia kell a gép teljes áramfelvételét, ami bizonyos csúcsesetekben akár több amper nagyságú is lehet. Tehát közvetlen adapterként szerintem bizonyosan nagyobb teljesítmény szükséges, mint a dokkoló megtáplálásához.
Persze ez csak feltételezés. Majd talán okosabb ember kiigazít.
Ja igen: és itt természetesen nem CSAK feszültségértékekről, hanem teljesítményről is szó van.
Még egy,ami szintén hasonló körülmények között született..
Shutter speed: 1/250 sec Aperture: f/3.7 Zoom (Focal length): 380mm (equiv.) Exposure bias: +2.0 EV Original image size: 1026 x 759 Pixels Flash used: No Date picture was taken: 2004. december 30. Time picture was taken: 21:42 Camera make: EASTMAN KODAK COMPANY Camera model: KODAK DX6490 ZOOM DIGITAL CAMERA
Eladnám a KODAK DX6490 -esemet megkímélt, kifogástalan állapotban. Megvettem hozzá a kiegészítőket is, így együtt, vagy külön is (a kiegészítők nélkül) eladók.
Kb Két-három hete nyüstölök egy Kodak 6490-est. Meg vagyok vele elégedve, gratulálok magamnka, gyönyörű képeket készítettem vele, sőt még asszonypajtás is ügyesen forgatja, s kattogtat a három hónapos kislányunk felé. . Ma akadt a kezembe egy Canon A85, hát nem tudom, de szerintem megsem közelíti a KODAK képeit, nem beszélve a képek elkészítéséről. Na mindegy.
Most kezdek ismerkedni a fotózás rejtelmeivel....
Kérdésem: Éjszakai fotót szerettem volna készíteni, jelen esetben a fekete égen erősen fénylő teliholdat. Zoomoltam, de csak ide-oda járt az AF, nem tudta beélesíteni. Van PASM módban valami spéci manuális beállítás? A záridővel játszadoztam, de a lényeg a fókuszon volt, hogy nem találta. Esetleg a nagyon kevés fény miatt ezek a gépek nem is képesek rá?
nincs okos? megneztem az ebay.at es ebay.de -t is ... alig van 6490. de igy dokkal, es 2 akkuval, taskaval stb egyaltalan sehol ... eladnam pedig ... de nem akarok se keveset, se sokat kerni erte ...
teljes dokkolo. a potakku az is KODAK, eredeti. a taska neve nem mondd semmit ... akkora, h pont belefer, eppenhogy!!! nem olyan naaaaagy fotostaska. csak belefer a potakku es a gep. a vaku meg .... na megfogtal annak a neve se mond semmit, mert nincs a weben rola adat ... max le tudom fenykepezni. az egess cucc az USAbol van. most mennem kell, ha erdekel vkit akkor a taska mar itt valahol egyszer le volt fenykepezve ... de berakom megint.