Keresés

Részletes keresés

Ilhilla Creative Commons License 2024.12.07 -4 0 95665

Nekem már teljesen mindegy, ki fog nyerni! A nyereményt túlzónak tartom!

Nézni sem akartam már az adást, gondoltam végre megnézem az Álarcos énekest, mert még nem láttam, csak részleteket (bár Puskás Péter műsorvezetőként is eléggé irritál). Sajnos láttam, hogy Gáspár a "vendégnyomozó", ezért letettem arről a műsorról is! 

Borsos04 Creative Commons License 2024.12.07 0 1 95664

Szerintem is az egyik lány kéne nyerjen, igazából nekem mindegy is, hogy melyik, majd a döntőbeli teljesítményüktől függ. De attól félek, hogy a másik kettőnek több esélye van, főleg Rudinak.

vanda62 Creative Commons License 2024.12.06 -1 0 95663

egyetértek, én is a két lánynak drukkolok.

Előzmény: shu14 (95662)
shu14 Creative Commons License 2024.12.06 -1 1 95662

Rebekának kéne nyernie szerintem. A két lány közül ő a hullámzóbb, de egyben a nagyobb tehetség is. Az se lenne baj, ha Abigél nyerne.

A két fiú szerintem borzalmas, az egyik főleg nyávog, a másik meg elénekelget olyan taránytamásosan, de zéró karizmája van.

Borsos04 Creative Commons License 2024.12.06 0 0 95661
Psziche_ Creative Commons License 2024.12.06 -1 1 95660

Egész színvonalas mezőny jött össze az élő adásokra, már az élőt megelőző párbajoknál is estek ki olyan tehetségek, akikért kár volt. Érthetetlen, miért zavarják le ilyen gyorsan a versenyt, nincs elég idő megismerni az énekeseket, ők sem tudják igazán megmutatni magukat, és a nagy többségük gyorsan a feledés homályába fog így veszni.

A zsűrivel teljesen ki vagyok békülve, az X zsűrijéhez képest ég és föld a különbség.

A döntősök közül Rudi a leggyengébb, persze ő sem rossz, de a többiek sokkal erősebbek nála vagy énektudásban vagy előadókészségben. Roppant illúzióromboló lenne, ha ő nyerné meg (a Marics rajongók szavazataival?).

Mindkét lány nagyon tetszik, Abigél egyenletesen magas színvonalat hoz, nagyon szépen szól a hangja minden lágéban, mindig tisztán énekel, de a legnagyobb pillanatokat mégis Rebeka okozta eddig, aki viszont néha kifejezetten pocsék és hamis. (Petronella hangszíne, énekstílusa nekem nem jött be igazán.)  Abigél és Rebeka között nehéz lenne most még döntenem, talán inkább Abigélt mondanám, de sajnos úgy tűnik, egyik lány sem fog nyerni.

Máté remek énekes jó kis rekedtes hangszínnel, de minden olyasmi hiányzik belőle, ami a múltkor kiesett Dénes Dávidban hatványozottan megvan: színpadi jelenlét, egyediség, érdekesség, vonzerő. Ha Dávid olyan énektudással rendelkezne, mint Máté, akkor lenne igazán szuper. Dávidban valami különös kettősséget érzek. A színpadon olyan, mint egy végtelenül laza, gátlástalan sztár, aki néha szexis vagy szenvedélyes vagy akár ijesztő, de hogy valójában milyen ember, az egyelőre rejtély.

És ha már december 6. van, szeretnék ezúton megemlékezni a három éve elhunyt Kóbor János Meckyről, egykori nagy plátói szerelmemről, akiben szintén ott rejlett ez a kettősség. A színpadon "vadállat" volt, a legnagyobb rocksztárok egyike, a színpadon kívül meg egy teljesen normális, hétköznapi, szerény, csendes ember, s a vonzerejét épp ez az ellentmondás adta.

Ilhilla Creative Commons License 2024.12.05 -2 0 95659

Szerintem a fináléba jutottak közül mindenki tehetséges, egyik jobban, mint a másik. 

Igazi "mega"sztár alkat viszont Dévid és Petronella volt, még ha nem is volt annyira jó hangjuk, mint pl. Rebekának. A személyiségük betöltötte a színpadot, bármilyen dalt elő tudtak adni, oda kellett figyelni rájuk. Ők nem csak megálltak egy képzelt, vagy rajzolt körben és ott énekeltek, ELŐadók voltak.

Rebeka egyértelműen énekes színésznő lesz, akit majd meghyvnak egy-egy nagykoncertre is a zenekarok, Abigél sem lesz egy popsztár, "csak" énekesnő, Máté legyen továbbra is maradjon frontember, az az ő terepe, Rudi pedig énekes-dalszerző, csak ne hagyja magát Marics által "kizsákmányolni". 

vanda62 Creative Commons License 2024.12.05 -1 1 95658

Ha Rebeka személyisége nem is jött át, számomra az előadói stílusa igen, engem a fiatal Malek Andreára emlékeztet. És egyetértek azzal, ha ő győz, tőlem lehet Rudi is a második. (Bár nekem a fickó rém ellenszenves, de úgy se én vagyok a célközönsége.)

Előzmény: BabyFace93 (95657)
BabyFace93 Creative Commons License 2024.12.05 -3 0 95657

Sokan nem értik a topikban Rudi népszerűségét. Amellett, hogy én kedvelem a srácot, sőt, szerintem semmivel sem tehetségtelenebb, mint a többi, próbálok objektíven véleményt alkotni. Igaz, hogy nem valami eget rengetően jó énekes, nincs akkor eszköztára, mint pl: Rebekának, de... ő azt az alternatív "szomszéd fiú" vonalat hozza, amiben egyedüliként kitűnik a többiek között a személyisége. Én pl: Rebekának szurkolok, de abszolút nem jön át a személyisége. Sőt, az egész mezőnyben senkié nem jött át ilyen rövid idő alatt, hangtól és tehetségtől függetlenül. Rudié sem teljesen, de ott valami felvillan. Mosolygós, szerethető, helyes fiatalember, aki képes arra, hogy szimpátiát nyerjen a nézőknél. Mint anno Palcsó Tamás (ő mondjuk jobb énekes volt), de giccstelenebb verzióban. Rudi nem fog stadionokat megtölteni és nem fognak hetente cikkezni róla, de alternatív vonalon, el tudom képzelni, hogy hosszú karriert fut be. Pl: már most borítékolható, hogy fel fog tűnni olyan műsorokban, mint a Dal, stb. Nincs ezzel gond. Ebben mezőnyben, ami nem igazán kirívó, abszolút helye van a fináléban, és személy szerint Rebeka után felőlem második helyen is végezhet.

Előzmény: Borsos04 (95644)
Törölt nick Creative Commons License 2024.12.04 -1 0 95656

Mi került elő közel 4 évvel ezelőttről az internet bugyraiból :O

KIDDO X Tóth Abigél - Még várj!

https://www.youtube.com/watch?v=jOQUeHnBoHI

Jó hogy hátrahagyta ezt a vonalat.

Dave985 Creative Commons License 2024.12.03 0 0 95655

Oké, a Carameles feldolgozással beadtad nekem, nagy fanjának a touche-t a kérdésben. :D

Abigél tájszólása erős, emellé jön a mostanság obligát Eilish-féle kevéske artikuláció. 

Ettől még nagyon tetszik a hatás, amit kiad a csajszi. Nem mellékesen szemrevaló teremtés, itt és most színpadi szempontból. Ösztönösen érzéki. Első élő után még nem aléltam el tőle. 

Előzmény: Ilhilla (95653)
Ilhilla Creative Commons License 2024.12.03 -3 0 95654
Előzmény: Ilhilla (95653)
Ilhilla Creative Commons License 2024.12.03 -2 1 95653

Tóth Abigél (II): Számomra tökéletes volt! Vagy elvitt volna a dal, amit szintén imádok? 

Szerintem elvitt a dal, amit mások nála sokkal jobban elénekelték már! Engem még mindig zavar, ha "magyarul" énekel. 

Tudod-e, hogy ezt a dalt elénekelte még Caramel is? Igaz, neki segített ebben Oláh Ibolya és maga Cserháti Zsuzsa is! :-)

Előzmény: Dave985 (95652)
Dave985 Creative Commons License 2024.12.02 -1 2 95652

Csak félszemmel, de azt hiszem, belefutottam egy spoilerbe az X-Faktoros topikban. Remélhetőleg csak félrenéztem, s nem a druszám távozik…

Desmond Child. Nálam főként a BonJovi kapcsán volt ismeretes, erre rajtuk kívül is nagyot futott a 90’-es évekkel bezárólag. Meat Loaffal dolgozott legutóbb. Wikipédia szerint 71 éves (jól tartja magát!), édesapja egy bizonyos gróf Márfy Sándor, 53’-as születéséből ítélve vélelmezem, hogy a kommunisták elől menekültek a tengerentúlra.

Gudics Máté (I): Minden romkocsma rögtönzött karaokepartijának kötelező mértékegységét kapta. Nehéz feladat, újat mutatni szinte lehetetlen, kitűnni szintén kutyanehéz. Előbbi persze nem is sikerült, utóbbi talán igen. Az utolsó verzében legülni látszott a sztori, cserébe nagyot robbant az azt követő refrén. Hangban fölényesen lehozta, magyar énekesek közül sokan nem tudják ezt. Rekedt hanggal is jöttek a magasságok. Fura, én azt hittem, ezen fel fog sülni.

Balogh Rebeka (I): A popzene nem az övé, joggal féltettem. Középpontban szerepelt, de hiányoltam az átütőerőt. Megeshet, rossz a (régi vacak) laptopom, de hamis hangokat hallottam zömében. A magas hangok jobban sültek. A fősodortól eltérő dallamvilág tetszett, ezt biztosan megint ő találta ki.

Dénes Dávid (I): Rabigába döntötte megint a színpadot, de olyan szinten, hogy a tv-kamerák nem tudták átadni szerintem. A hangi bizonytalanságok ellenére tombolt a muzikalitás, robbant a showmanség. Jim Morrison átvette Ricky Martin helyét – s milyen jól tette?! Vérbeli egyéniség.

Bánsági Petronella (I): Újabb teljesített feladat, újabb leküzdött akadály. Pipa. Az előadásmód most volt talán eddig a leginkább ösztönös – minden színházi manír ellenére, hangtechnikája viszont szerintem abszolút nem passzolt a dalhoz.

Orbán Rudolf (I): KISS? Ki akarják csinálni szegény gyereket? Az első kamerasnitt alapján már azt hittem, Miller Dávid ugrott be. Tőle meghallgattam volna. Rudi rettentően izgul, nem találja a dallamvonalat. Juj, ezt a klasszikust rettentően kiherélték, de még így sem ugorja meg. A színpadon totál haszontalan. Kár, pedig egy hete már elhittem, hogy lehet ott jövője.

Tóth Abigél (I): Random XXI. század gyermeke. Nem ismeri az Aerosmith- balladát. A beleőrülést, a vadságot nem érzékeltem, nagyjából idomult a történethez, hangban hozta, de a robbanás elmaradt.

Bánsági Petronella (II): Énekelt egy nagyot, jól játszotta a dívát, de úgy vagyok vele, hogy már irritál a hangja. Szakmailag – gondolom – megint pacek volt, de ingerli a hallójárataimat. Magdival egyetértve, másodjára elmaradtak a manírok. Méltó búcsúdal.

Dénes Dávid (II): Megértettem mindent. Saját dal a verseny ezen szakaszában kockázatos. Önazonos volt, izgi zenei megoldásokkal. Nem ragadott el azonban a flow, nem érzékeltem a koncert-chillt a nótában. Bízom benne, hogy zenekarával lesz jövője. (A stílusát egyébként a senki földjére helyezem. A XXI. századi generációnak túlontúl visszanyúl a papák korába, a mi generációnknak pedig túlzottan extrovertált.

Tóth Abigél (II): Számomra tökéletes volt! Vagy elvitt volna a dal, amit szintén imádok? A tanult, művies színészet helyett előadóművészet, vagy afelé egy nagy lépés. (Vessétek össze Nellával!) A tájszólását megszokom lassan, a szöveg megértését nem könnyítette, de az egészet mégis ízesebbé teszi.

Orbán Rudolf (II): Sokkalta jobban állt hozzá. Csúszkált ismételten, de legalább magáévá tette a dalt. Átlépte az ajtót. Búcsúdalnak megtette. Volna.

Gudics Máté (II): Azt tudom mondani shuvoh nyomán, hogy kellemetlen bevallanom, de megkedveltem mindent, amit ő letesz az asztalra. Emellett őt elhallgatnám egyhuzamban sokáig, csípem a rekedtes hangszínű pasihangokat a közforgatagban keringő vinnyogók közepette. A szám olyan, mint amikor a koncerten két atomsláger közé kerül egy laposabb chillszám. S ez is remek volt.

Intermezzo: Figyeljétek Marics nézéseit! Vagy ekkor őszinte, vagy pocsék a mimikája.

Balogh Rebeka (II): Nos, azért valljuk meg, a lányokat rendesen megtámogatták a dalválasztásokkal! Gudics I, Dávid I., Abigél II. mellett ezt a produkciót is sokszor fogom még újrahallgatni. Átütő népdaladaptáció, végtelenül fölényes volt. Mindenfajta allűr, táncikálás, stb. nélkül. Megringatott.

Erős adás volt. Rudi és Nella: magától értetődő módon el!

Nézők elmennek a francba Rudival együtt. Dávid vs. Abigél? Valid volt a „félszemű” spoiler…

vanda62 Creative Commons License 2024.12.02 -2 3 95651

Az én favoritom Rebeka. Nagyon intelligens, ízléses, bensőséges előadásai vannak, engem mindig magával ragad. Abigél is tetszik, de ő még egy kissé nyers Rebekához képest. Máté nekem nem tetszik, szerintem az előadásmódja is olyan ormótlan, mint ő maga. A Stargazing nagyon kifogott rajta, nem tudom honnan vették, hogy el tud énekelni egy ennyire virtuóz számot. Rudit nem bírom, olyan, mint Steiman a jó tanuló felel, fölénekli a leckét. Ráadásul külseje, hangja, előadásmódja olyan, mint Palcsó Tamásé. Én őt se szerettem, Caramelnek drukkoltam. Az idő engem igazolt. Petronella nem énekes, hanem színész, aki tud énekelni. 

vanda62 Creative Commons License 2024.12.02 -1 0 95650

Elhiszem, higy neki tetszett, a srác nagyszerű showman, erős színpadi jelenléttel. A hangja is jó, lehetne érdekesebb a hangszíne, és pontosabb, koncentráltabb az éneklése. Ezzel együtt nekem tetszett, örülök, hogy megismertem. 

Előzmény: Borsos04 (95649)
Borsos04 Creative Commons License 2024.12.02 -1 0 95649
Ilhilla Creative Commons License 2024.12.02 0 0 95648

Ha nem a saját döntése volt, akkor még rosszabb a helyzet, mint gondoltam. 

Előzmény: szuszetti (95647)
szuszetti Creative Commons License 2024.12.02 -1 1 95647

Fülessel a fején, gondolod, hogy Maricsnak volt bármiféle döntése?

Az simán megeshet, hogy a biztos befutóra kevesebb nézői szavazat érkezett, de az váratlanul ért, hogy a műsor hagyta elmenni Dávidot.

Nem, ok, ne nyerje meg, de legyen már döntős na.

Előzmény: Ilhilla (95645)
schanc Creative Commons License 2024.12.02 0 0 95646

Számomra megtisztelő :)

Előzmény: vanda62 (95642)
Ilhilla Creative Commons License 2024.12.02 -2 1 95645

Van ebben igazság, csak legalább ne Maricsra bízták volna a döntést!

Itt a győztes személye jobban elfogadhatóbb lesz (bárki kapja is a legtöbb szavazatot), mint az X faktorban.

Majd "megemészti" mindenki, aki most csalódott, úgyis a jövő dönti el, ki lesz az igazi Megasztár!

Előzmény: Borsos04 (95644)
Borsos04 Creative Commons License 2024.12.02 0 1 95644

A zsűri egy nagyon hülye helyzetbe került, és valahogy, valamilyen indoklással döntést kellett hozniuk, ennyi történt. Szerintem itt nem volt jó döntés, amit el is mondtak ők is többször. De ha a nézőknek Rudi kell jobban (aki énekileg szintén nem akkora durranás), akkor ez van, így alakult.

Előzmény: Ilhilla (95643)
Ilhilla Creative Commons License 2024.12.02 -3 1 95643

Lehet, hogy "benéztem", de akkor még elfogadhatatlanabb a zsűri tegnapi -értékelésnek nem nevezhető- indoklása:

- te már kész vagy. Mit szólt volna Caramel, vagy Magdi, ha anno azért ejtik ki és Tóth Gabi finálézik Palcsó Tomival, illetve Varga Feri Szabó DEszterrel, mert ők már "kész voltak" és a fiatalok fejlődéséhez jobban kell a végső megmérettetés?

- eddig nem volt kész? Az elődöntőre vált késszé? 

- a hatodik zsűritag, a világsztár Dávid teljesítményét kiemelkedőnek tartotta. Nem ért hozzá, már szenilis? 

Nem voltam Dávid fan, de szerintem nem ő volt kieső helxen és nem is Abigél! 

Nagyot csalódtam ebben a műsorban is!

(Különben még hátra van a táncos műsor, lehet, hogy ott hasonlót művelnek majd Tonnal?)

Előzmény: BabyFace93 (95640)
vanda62 Creative Commons License 2024.12.02 -3 0 95642

adtam egy plusz jelet, de szóban is szeretném jelezni, hogy minden szavaddal egyetértek, így gondolom én is. 

Előzmény: schanc (95638)
BabyFace93 Creative Commons License 2024.12.02 0 0 95641

* Mármint egyszer vitték tovább, tegnap pedig kiejtették. De a nézők aligha szavaztak neki bizalmat a harmadik adáson kívül (az elsőt nem számítom ide, ott mindenki továbbjutott, aki kicsit is karizmatikusibb volt), és ahhoz szerintem kellett az is, hogy olyan csoportba kerüljön (Petronella, Abigél, Rudi) és Magdi ajnározhassa egy kört. 

Előzmény: BabyFace93 (95640)
BabyFace93 Creative Commons License 2024.12.02 0 1 95640

Ilhilla, nem azért a kétfillérért, de négy adásból kétszer a zsűri vitte tovább Dávidot, nem a nézők. Nem volt ő akkora közönségkedvenc...

Ha megfigyeld, Rudi egész versenyzése nézői támogatottsággal párosul. A nézők hozták vissza, minden adásban megmentették, sosem szorult a zsűri kegyeire, ez pedig egyenlő azzal, hogy Máté mellett neki van a legnagyobb szavazóbázisa. 

Ilhilla Creative Commons License 2024.12.02 -2 1 95639

"ANDRESOVICS: Bevallom, én Dávidot nem tudtam megkedvelni, és zavart, hogy mennyire ajnározzák mindenhol, szóval most van bennem egy kis csendes káröröm. Gondolom, most Abigél lesz a közellenség a nép szemében, de hát ez mindig így megy."

Áthoztam az X-es topikból a hozzászólásodat, amit ide számtál, mert reagálni szeretnék rá:

Ne legyen benned káröröm, mert akkor -más okból, más előjellel-, de beállsz abba a körbe, ahol Abigél lesz a "közellenség".

Mik a tények?

Igen "ajnározták" Dávidot, tette ezt a zsűri többsége, sőt még a világsztár vendég is, a rajongókról nem is beszélve. 

Mi történt mégis, hogy kiesik az, aki eddig csont nélkül továbbjutott, akiben a "megasztárt" látták, akinek a produkciója nem lett sz@rabb, mint előtte?

Zavar keletkezett a szavazási gépezetben, vagy bezavarna egy másik versenyző szereplésében, ha ő is döntős lenne, esetleg leültek a szavazói és annyira biztosak voltak a győzelmében, hogy nem szavaztak rá elegen? 

Azt el tudom képzelni, hogy nem "botránymentes" ez az egész, kérdés a TV2 bevállalja-e, esetleg csinál-e egy újabb "csavart" (azt nagyon szeretik, Rudi is így lehet itt) és Dávid mégis szerepelni fog? Lehet, hogy annyiban hagyják és más módon kárpótolják? 

Megtudjuk-e valaha mi történt valójában? Gondolom ezek után sok néző/rajongó indul neki rossz érzésekkel a finálénak!

schanc Creative Commons License 2024.12.02 -2 1 95638

Abigélről pont megjegyeztem én is, hogy veszélyben lehet. Tulajdonképpen ugyanúgy háromszor a zsűri tolta őt tovább, mint Petronellát, csak ebből kétszer a műsor közepén, ezért nem volt annyira feltűnő. Egyébként sajnálom, mert a csajszi szerintem egyértelműen top 2-3 ebben a mezőnyben, ráadásul azt hinném, az erdélyiek mindig jó szavazóbázissal indulnak.

Dávid kapcsán én kicsit úgy vagyok, mint Józsival. Amikor először láttam, huu meg wow, de hetente visszajőve kicsit ráuntam. Amit tud, azt nagyon jól tudja, de messze nem volt olyan sokoldalú. És hangban - ahogy fogyott a mezőny - kijött, hogy nem akkora ász.

Ezzel együtt is inkább lenne a döntőben a helye, mint Rudinak, aki szimpi meg van benne tehetség, de már itt a 6-ban sem kellett volna lennie.

Rebekát én bírom, de múlt héten az egyénije nem volt jó, a mostani első dala pedig cefet hamis volt, a második ellenben parádés. Nem kéne őt nyektetni a tánccal, hagyni kéne, hogy koncentrálhasson befele, ő olyankor igazán jó.

Máté nekem meglepő, hogy veszélyzóna nélkül eljutott a döntőig, de a produkciói miatt jogosan van szerintem itt.

Előzmény: BabyFace93 (95635)
shu14 Creative Commons License 2024.12.02 -1 0 95637

Ha nem a két nő egyike fog nyerni, az szégyen lesz. Az X faktort pedig nem Roland.

Előzmény: Ilhilla (95636)
Ilhilla Creative Commons License 2024.12.02 -2 2 95636

Maricsra hagyták a döntést a szavazásnál? Nyilván nem azt a Dávidot fogja beszavazni a fináléba, aki veszélyt jelenthetne a szerzőtársára, vagyis Rudira! Tisztában volt vele, hogy a nézők a két lánnyal szemben srácra szavaznak és ha Rudi a döntőben Dáviddal lett volna, akkor alulmarad. Máté nem jelent akkora veszélyt Rudira. 

Érdekes, minden nyereményjátékban külön kikötik, hogy x.y. nem vehet rész a játékban, erre a Megasztárban részt vehet az egyik zsűritag szerzőtársa? 

Kiábrándultam ebből a műsorból is! Már csak remélni tudom, hogy végül nem Rudi fogja felmarkolni azt a rengeteg nyereményt!

Előzmény: shu14 (95632)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!