A RECEPTEK gyűjtőtopikja a Konyhasztalon.
Stahl ajnározást és fikázást ill. ezekkel kapcsolatos összes chat-et kérjük a Stahl topicba megtenni: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9132473&la=55683973 ill. a számos Stahl-os topikok valamelyikébe.
Egész nyugodtan, onnan senki nem fogja kimoderálni, még a Stahl ügyvédeinek sem engedünk. :)
CARBONNADE (FLAMAND MARHATOKÁNY) HOZZÁVALÓK: 4 evőkanál olívaolaj, 4 evőkanál vaj, 1 kg marhalapocka, nagy kockákra vágva, só és frissen őrölt bors, ½ kg hagyma, szeletekre vágva, 2 sárgarépa, felkarikázva, 2 evőkanál sűrített paradicsom, 1 evőkanál mustár, 5 dl barna sör, 2 dl víz, 3 babérlevél, darabkákra törve, a tálaláshoz 1 nagy csokor apróra vágott, friss petrezselyem és 3 dl tejföl Előmelegítjük a sütőt 150 fokra (gázsütőn 2-es fokozat), és kiválasztunk az elkészítéséhez olyan lábost választunk, amely a sütőben is használható, tehát a fogója nincs műanyagból. Ha csak ilyenünk van, akkor a fogókat több rétegnyi alufóliával kell beburkolni, mielőtt betennénk az edényt a sütőbe. A kiválasztott edényben takaréklángon összeolvasztjuk a vajat és az olajat, majd a keveréket jól felforrósítjuk, és néhány részletben előpirítjuk benne a marhahús-kockákat. Minimum 4-5 perc kell nekik, hogy szép színt kapjanak. (Azért nem szabad egyszerre beletenni a lábosba az összes húst, mert akkor nem pirulnak, hanem elkezdenek a saját gőzükben megpárolódni.) Az előpirított húst kiszedjük, megsózzuk, megborsozzuk, és félretesszük. A lábosban maradt olaj-vaj keveréken átpirítjuk a hagymát, majd a répát is. Ezeket, ellentétben a hússal, már pirítás közben is megsózhatjuk, megborsozhatjuk. Amíg a zöldségek megpirulnak, egy mérőkancsóban kézi habverővel összekeverjük a sűrített paradicsomot, a mustárt, a sört, a vizet. Az előpirított zöldségekhez visszatesszük a húskockákat, hozzájuk dobjuk a babérleveleket, majd felöntjük a sörös keverékkel. Az egészet alaposan összekeverjük, és felforraljuk. Ahogy felforrt a húsos ragu, lefedjük, és betesszük az előmelegített sütőbe. Itt 3 óra alatt szépen, ráérősen omlósra fő a hús. Közben néha-néha megkeverjük, de nem kell gyakran ránézni. Amikor a carbonnade elkészült, meghintjük az apróra vágott petrezselyem felével, a petrezselyem másik részét pedig belekeverjük a tejfölbe, és külön tálkában kínáljuk az ételhez. Szerintem friss, fehér kenyérrel a legjobb, de ha adhatjuk főtt krumplival is. Ebben az esetben tegyünk a krumpli főzővízébe néhány fokhagyma-gerezdet, mert ettől még finomabb lesz a krumpli íze.
sziasztok..én épp most csináltam meg a petrzeselymes ricottas pennét az olaszos tészták könyvből..nem rossz ( objectiven) bár nem ez lesz a kedvencem:))mondjuk én nem turmixoltam össze a petreszleymet a ricottaval, lehet kkor kicsit má ize lenne..hétvégén viszont az ismerősünk megcsinálta a hmmm, nem emlékszem az eredeti nevére de a szövegben úgy szerepel, hogy...hmm "kurtizán módra) tésztát,, amibe szerdellapaszta is kell...ő mondjuk tett bele plusszba egy padlizsánt, de marha finom volt....alig bírtuk abbahgyani:))
sajnos csak annyit láttam, amikor pont a fokhagymát sajtolta ki hagyományos nyomón. Nagy Feróval voltak pusztában, s ott sütött serpenyőben húst. Kicsit nekem olyan volt, mint az angol szakács ( hogy hívják??? ), aki szabadban főz mindig, s közben iszik.
ha jól hallottam a végén, akkor a tv2 honlapján újra meg lehet nézni az adásokat, de nem ellenőriztem. viszont, ha igazi csokis-mandulás tortát, vagyis Torta Caprese-t szeretnél sütni, akkor tudok segíteni!
Nem tudjátok, hogy a mostani Stahl adások receptjei megtalálhatóak-e valahol? (Ezek már újak tényleg) Tegnap volt egy kakaós-mandulás torta, de nem emlékszem az arányokra, és amióta mindig fent volt a honlapon, elkényelmesedtem, és nem jegyzetelek:-( Ha valaki emlékszik, hogy volt, felrakná? (egy barnasörös flamand húsétel volt, aztán ez a süti, valami saláta, és szendvicstorta a gyerekekkel)
:) elsőre kipróbáltam azt a babos mártogatós krémet, hááát..... aztán a paradicsomlében főtt penne az borzalmas volt! a szeletelt mandulába panírozott pulykamell az finom volt, de az nem igazán eredeti recept. amit átvettem az a párolt lilakáposzta fűszerezése, az tényleg finom, meg a juhtúrós gombafejeket alakítottam még kicsit át. más ötletet még nem sikerült hasznosítanom belőle, de tényleg szívesen venném mások tapasztalatait a könyvvel kapcsolatban!
Sziasztok! Nincs meg valakinek véletlenül kigyüjtve az egyet a babának egyet a családnak kategória? A weblapja teljesen meghalt, vagy csak én nem tudom megnyitni? Köszi.
Köszönöm a választ, de nem ez volt, ezek szerint az új könyvében van.Na, majd csak megtudom egyszer.Az bosszant, hogy vissza lehetett nézni a TV műsorait és most nem tudom.Ügyetlen vagyok v. tényleg nem lehet....?????
Ez az uj könyvéből való szerintem. A régebbiekből viszont ajánlanám:
CITROMOS-MANDULÁS MUFFIN HOZZÁVALÓK: 2 alaposan megmosott citrom, 3 tojás, 15 dkg őrölt mandula, 1 tk sütőpor, 15 dkg cukor A citromokat beletettem egy kis lábosba, és annyi vizet öntöttem rájuk, amennyi ellepte őket. Miután felforrt a víz, lejjebb vettem a lángot, és fedő alatt 20 percig csendes bugyogásban tartottam a gyümölcsöket. Ennyi idő elég volt ahhoz, hogy megpuhuljanak, aztán kellett még további 30 perc, hogy kezelhető hőmérsékletűre hűljenek. Bekapcsoltam a sütőt 175 fokra, és nekiláttam a pofonegyszerű tésztakészítésnek. A citromokat félbevágtam, a magokat kés hegyével kipiszkáltam belőlük, és a magnélküli gyümölcsöket falatnyi darabkákra vágtam. Igen, szőröstül-bőröstül, azaz puha héjával és lágy belsejével együtt. Elővettem a késes betétű robotgépet, és máris zuttyantottam bele a citromdarabokat, hozzájuk küldtem a tojásokat, és a géppel addig kevertem, míg szinte sima massza lett belőle. Maradtak benne imitt-amott hangyakörömnyi citromhéjdarabkák, de azokra finom volt rábukkanni a már kész muffinokban. Hozzászórtam még a péphez az őrölt mandulát, a sütőport meg a cukrot, és megint jöhetett a gépi kevercselés. Ezzel kész is volt a tészta, amelyet bekanalaztam a papír kapszlikkal kibélelt muffinformába. A sütőben 25-30 perc alatt megsütöttem a muffinokat, amelyek a lédús citrompép miatt még egy-két nap múlva sem száradtak ki. 12 muffin lesz belőle.