Angolnát még nem ettem, sem sütve, se főzve. Nyersen pláne nem. Amúgy nem is hiányzott eddig.
Viszont megígértem a családnak, hogy a következő hétvégén én fogok előállni egy ebéddel, ahol a főfogás sült hekk lesz. Még nem tudom, kapok-e valahol konyhakész hekket, mert az jó lenne, ha kapnék.
Nem szeretnék nagy kudarcot vallani. Ez a kép csak beígérés (a netről loptam le).
Haverom, későbbi kollégám vizsgázott villamos gépekből. Kihúzza a háromfázisú indukciós motort, irja szépen a levezetéseket, rajzolja a Heyland-kört, a prof igen elégedetten bólogat, majd a produkció végé beírja a jelest. Amikor már a srác kezében az indexe, megáll:
- Professzor úr, kérdezhetek valamit?
- Persze, kolléga!
- Professzor úr, én ennek a matematikai részét értem, már csak azt nem értem, hogy ez mitől fog forogni...
... utána rögtön ugrott is ki az ajtón, a prof meg ízelítőt adott a magyar nyelv szépségeiből...
1) az elsövideó (154197) ugy elmagyarázza ,szemlélteti a szerszám mechanikai,kémiai müködésielvét ,még egy a témábann nem jártas is megérti..
2)"Én értem, de a többiek nem."Ez nagymértékü lebecsülése a forumtársaknak,aztállitod egy egyszerüszerkezetet ,mint a forgófejesgáztalanitó ,hogy müködik stb.nem értikmeg ...
3)a két YouTube videót azértküldtem,mert abbol 100%érthetö a szerkezet elméleti ,és gyakorlatbeli müködésielve..
""Vezesse le a Bernoulli tételt!" , amire te azt feleled, hogy "Áramlástan jegyzet, 46-48. oldal!'"ez egy hülye, alptalan megállapitás,hasonlat..
én konkrét választadtam a kérdésedre a két videóval..Ha Te nem tekinted kielégitönek, nem értedmeg a videokbol a müködésielvet ,rajtadmúlik,neveddalapul a Te felfogó, értelmezö képességed
és azt mindenkiröl feltételezd..egy egyszerü szerkezet müködésielvét nem értimeg!!
Várj, elmagyarázom. Lassan írom, hogy te is megértsd: ez, hogy adtál két jutúb-linket, ez nem válasz. Ez olyan, mintha egy vizsgán (tudod, mi az?) azt a kérdést kapod, hogy "Vezesse le a Bernoulli tételt!" , amire te azt feleled, hogy "Áramlástan jegyzet, 46-48. oldal!'
Szerinted elfogadták volna a vizsgádat???!!! Kivágtak volna, mint a macskát sz@rni!!
Félreértesz, mert én tudom, mi ez és mire való. Te írtad, hogy a Foseco (a többiek kedvéért: ez a gyártó cég) már túl könnyű, meg hogy "lerágott csont". Szóval, ha ennyire könnyű, akkor kivele, nedumáljmellé, mondd, mi ez és mire való, Herr Lerágott Csont!!!
1)nekeverj!!mástémátbevonva ,elterelendö a figyelmet a támárol,mint ami most a szándékod:"most Tiedlehet az utolsószó."..egy megfejtéssel...errölvoltszó..
"ne írd elő, hogy miröl írjak!"
2)nem én iromelö, hanem Moderációs alapelv,idézet: "A szándékosan akadályozó ("témaromboló") és zavaróan témán kívüli ("offtopik") hozzászólások." tilos,Te ezt nem olvastad???