Keresés

Részletes keresés

puffin Creative Commons License 2004.02.19 0 0 263
T. excomp...
minek utána sem itt, sem pedig a canon 10d után érdeklődő levelemre nem kaptam semmiféle választ, itt szeretném jelezni, hogy a jövőben biztosan nem önöknél fogok vásárolni (hacsak nem..)
üdvözlettel
Sch_Anti Creative Commons License 2004.02.18 0 0 262
Tisztelt Extremecomputer!

Március eljén szeretnék egy Fuji S7000-es gépet vásárolni, kiegészítőkkel.
Itt a lista, amiket vennék:
S7000-es gép,
akkukészlet töltővel,
256Mb CF kártya (valami gyorsabb verzió), talán XD lesz belőle,
polárszűrő,
UV szűrő,
tubusgyűrű a szűrőkhöz,
és egy soligour táska.

Kérdés1:
Az utóbbi két tételt nem találtam az árlistában, ezért kérdem, hogy be tudjátok-e szerezni?

Kérdés2:
A listában és az árlistában szeeplő árúk folyamatosan kaphatóak? Nem jobb, ha elölre megrendelem? Az S7000-eshez van magyar nyelvű leírás?

Köszönettel:Scheuting Antal

puffin Creative Commons License 2004.02.17 0 0 261
kezdem azt hinni, hogy a weblapon közölt árak is kamuk (úgy értve, hogy nem kamu csak éppen pont az a valami nincsen)
puffin Creative Commons License 2004.02.17 0 0 260
az excomp nem csak itt nem válaszol, de a vásárlási szándékomat jelző e-mail-re sem. nem szeretem az ilyen hozzáállást!
Előzmény: Levendula (259)
Levendula Creative Commons License 2004.02.17 0 0 259
Akkor mégexer:
T. Extremecomputer!
Telefonáltam a boltjukba, 828 ügyben, hogy meg szeretném nézni, mert esetleg lecserélném a 717sem, azt a választ kaptam hogy nem lehetséges, csak megrendelésre van gép. Azért 306000 ft zsákbamacskát? Azért furcsa egy cseppet. LEV

KuZo Creative Commons License 2004.02.16 0 0 258
Úgy legyen. Semmi gond... :o)
Előzmény: offshoe (256)
KuZo Creative Commons License 2004.02.16 0 0 257
Úgy legyen. :o)
Előzmény: offshoe (256)
offshoe Creative Commons License 2004.02.16 0 0 256
Kedves KuZo,

Elnézésedet kérem a bárdolatlan hangnemért!
Attól tartok, elbeszélünk egymás mellett. Szerintem ne offoljuk tovább a topicot; már néha úgy éreztem, mintha pol/vallás fórumba csöppentünk volna. :((

maradok tisztelettel: offshoe

Előzmény: KuZo (255)
KuZo Creative Commons License 2004.02.16 0 0 255
"Ahelyett, hogy bizniszelnétek csak rí a szátok!
Különben számomra közröhely tárgyát képezi, hogy minden "nemhivatalos" importőrről úgy beszéltek, mintha a gatyátokból rángattátok volna ki." Ezekre inkább nem reagálnék, mert még egy szintre kerülnénk... :o)
"Az egészből csak azt nem értem, hogy ha titeket, hivatalosokat szívat a gyártó akkor mért ragaszkodtok hozzájuk."
Mert a support és az egyéb információk kizárólag rajtuk keresztül érhetnek el hozzánk!

Egyébként van egy ördögi kör, ami itthon is megfigyelhető: A hivatalos importőr árait letöri az egyéb import -> Próbál alkazmakodni az árhoz -> Nem tud érdemben versenyezni -> A gyártónak nem felel meg az eladási mennyiség -> Új disztributort nevez ki -> Kezdő disztributor 0 tapasztalattal nekikezd (tapasztalatlan szerviz) -> Sok pénzt beleöl a képzésbe, raktározásba...stb. -> Próbál beszállni az árversenybe -> És innen ismét kezdődik elölről....

Ennek a vége az, hogy az évente új képviseletet ellátó cég(ek)nek fogalma sincs a múltbéli fontos tapasztalatokról. Az ügyfél (pl. te) bemegy hozzá és jogosan várja el a maximális hozzáértést és tapasztalatot. A kérdés, hogy HONNAN?

Tudom nehéz felfogni azt, hogy vannak emberek, akik (köztük én is) szeretik ezt csinálni és NEM a mindenáron való eladás az, ami jellemzi őket. Tudom azt is, hogy sok cég nem így működik, de próbálj meg nem általánosítani!

Nem várom, hogy megértsd ezt, csak azt kívánom, hogy a TE munkádban ne találkozz hasonló élményekkel...

Minden jót!

Maradok tisztelettel:

KuZo

Előzmény: offshoe (253)
puffin Creative Commons License 2004.02.16 0 0 254
ha nem titok elárulod (akár magánban), hogy kinél vásároltál. nem csak úgy kérdezem, hanem a dolog számomra is konkrét. most tervezek (lassacskán) egy d-slr-t venni és árban úgy tűnik, hogy az excomp. a legjobb...de vannak/lehetnek más szempontok is. ezért érdekel a dolog.
előre is köszi...
üdv.
puffin
Előzmény: offshoe (253)
offshoe Creative Commons License 2004.02.16 0 0 253
Nem kerülte el egyetlen mondatod sem a figyelmemet. Ahelyett, hogy bizniszelnétek csak rí a szátok!
Különben számomra közröhely tárgyát képezi, hogy minden "nemhivatalos" importőrről úgy beszéltek, mintha a gatyátokból rángattátok volna ki. A topiccímben jelzett cégtől nem fogok vásárolni, mert amit olvastam tőlük kb 150 hozzászólással ezelőtt az nem erre buzdít. Ahol én vettem azt a modort és üzletmenetet nagyon sok hivatalos cég megirigyelheti. De ez derogál nekik. Nem baj, jönnek a kistigrisek és lenyomják a nagy buta óriásokat akik valójában nem is azok.
Az egészből csak azt nem értem, hogy ha titeket, hivatalosokat szívat a gyártó akkor mért ragaszkodtok hozzájuk. A 15-20% különbségből, (street/hivatalos import beker. ár; És akkor még nem is alkudtatok...) ha nem lehet fenntartani egy szervízt, akkor annak a terméknek a forgalmazását azonnal be kell fejezni. Szerintem. Na meg én nem is értek a nagyok dolgaihoz

üdv: offshoe

Előzmény: KuZo (250)
pggp Creative Commons License 2004.02.16 0 0 252
Majd jön az EU kánaán és minden frankó lesz.
;-)
Előzmény: ikoloman (251)
ikoloman Creative Commons License 2004.02.15 0 0 251
Hat, megszakad a szivem menten szegeny kereskedokert. Azert az akkor is rohejes, ha 150 kmre innen egy kiskerben megvasarolva , vamot, afat kifizetve, a vilag leggazdasagtalanabb modjan szallitmanyozva meg mindig gyakran olcsobb egy gep mint a bocsuletes magyar kereskedoknel...
KuZo Creative Commons License 2004.02.15 0 0 250
"Nem ritka, hogy a nyugaton kommunikált street price-nál a hivatalos importőri beker ár 15-20%-al MAGASABB!" Esetleg ez a mondat elkerülte a figyelmed..
Gondolom szívesen megvennéd tőlem a terméket, ha a beker árra rárakok még kb. 10%-ot (véresre keresve magam :o)) és te döbbenten konstatálnád, hogy a hivatalos ár kb. 30-40%-al magasabb, mint az interneten fellelt kisboltban... NEM?
Egyébként ilyenkor "örülök" annak, hogy egy nem hivatalos javítás, bármilyen szakszerű is (bár ezt kétségbe vonom szervizleírás és képzés nélkül) elhúzódik 1-2 hónapig. Sajnos lassan már csak ezzel lehet érvelni a hivatalos út mellett..:o(
Előzmény: offshoe (245)
KuZo Creative Commons License 2004.02.15 0 0 249
"Szerintem nincs igazad."
Örülök, hogy ilyen egyszerűen elintézted. Jó érv...
Csak a múlt heti beérkeztetett szállítmányunk kiteszi a kb. 20-25M forintot. Kiváncsi lennék arra, mit szólna az általunk 10 éve képviselt cég ahhoz, hogy szürkeimportálnánk egy USA disztributortól... Ugye te sem gondolod komolyan, hogy ezek után is megkapnánk a hivatalos képviseletet és szervizt?? Mégis hogy képzeled ezt? Mesélhetnél róla!
"Nem közvetlenül a gyártól, ami persze kényelmes" Ahogy azt te álmodtad... :o)
"Ehhez természetesen csinálni is kellene valami kreatív dolgot a faxküldözgetésen kívül." Látom maximálisan tisztában vagy azzal, hogy milyen munkát végzünk a cégünknél.. Örülök!
Nos, a sok faxküldözgetésen kívűl nem nagyon jut másra időnk... :o)
Szeretném mégegyszer leszögezni: SZOMORÚ, hogy a becsületes (Importvám és ÁFA befizetés, bejelentett dolgozók, raktárkészlet, képzett eladók és szervizesek) kereskedő cégeket és képviseleteket lazán tönkretehet egy szürkeimportos cég. Ez természetesen sokban a gyártóknak és a piaci stratégiáknak köszönhető...
Előzmény: offshoe (245)
Mice007 Creative Commons License 2004.02.15 0 0 248
Nem teljesen ertem a logikat :)
Előzmény: Speccy (247)
Speccy Creative Commons License 2004.02.15 0 0 247
Minolta S414 (vagy bármilyen más fényképező) ára csak akkor csökken, ha mondjuk a CCS Webshop leviszi egy kicsivel, és akkor a többiek is pont annyira csökkentik?
LyPapa Creative Commons License 2004.02.15 0 0 246
Kedveskéim,

Csak két példa a saját cégem praxisából:

- IBM server a Metro-ban annyi fillérre, mint amennyiért én, mint hivatalos és képzett IBM partner kapom. A (bocsánat a példáért) vízvezetékszerelő kisiparos is képzett - de nem feltétlen hivatalos IBM partnerként, igaz ?

- Ha venni akarsz pl. egy ... Linux dobozos terméket, a nagykerben drágábban kapod, mint a Metro-ban.

- Ahhoz, hogy a saját szintünkön teljesítsük egy számítógépes hálózatnak csak a passzív elemekre vonatkozó mérését, mintegy 2-3 milliós műszerpark + szakértelem kell. Te mennyiért mérnéd a végpontokat - nemzetközileg elfogadott jegyzőkönyvvel alátámasztva ? Annyiért, mint a villanyszerelő, aki adott esetben egy szimpla lámpás kontaktus vizsgálattal elintézi a kérdést ?

- Ha pl. egy nyomtatót szállítasz a vevőnek, ő elvárja, hogy az installációt is elvégezd - ami szerencsétlen esetben a széteső Windows-a miatt - több óra is lehet, annyiért, amennyiért az MM polcán leemelheti.

Folytathatnám reggelig. Érzésem szerint a garázdasági kabinet illetékes urait kellene szex alá vonni, nem pedig egymást.

Vagy, ahogy kedvenc miniszterem modta: jókor kell jó helyen lenni ... Nekem lenne javaslatom számára.

Üdv:

LyPapa

Előzmény: offshoe (245)
offshoe Creative Commons License 2004.02.14 0 0 245
Tisztelt KuZo,

Szerintem nincs igazad. Én úgy látom, hogy a "nagycégek" ülnek a babérjaikon és sajnáltatják magukat. Ha valakinek, hát nektek meglenne az esélyetek hogy usából, japánból hozassatok motyót, mondjuk heti/havi 50-100 milliós értékben. (Azért ezzel egy szürkeimportos nem nagyon tud versenyezni!) Nem közvetlenül a gyártól, ami persze kényelmes, hanem mondjuk felhajtva komolyabb nagykereskedőket. Ehhez természetesen csinálni is kellene valami kreatív dolgot a faxküldözgetésen kívül. A hivatalos kizárólagos importőrök jelenleg a kollektív impotencia szintjén dagonyáznak és rettegnek a májustól.
Amit sajnálok, hogy a bénázásuk miatt az egyébként korrekt szervízhálózat is elsorvad. És ahelyett, hogy tanulnának, ahol csak lehet genyóznak a szürkékkel. Én szürkénél vettem a masinámat és szinte csak jót tudok róluk mondani. Ami zavart az az, hogy sovány a raktárkészletük és várni kell.

üdv: offshoe

Előzmény: KuZo (243)
optikus Creative Commons License 2004.02.14 0 0 244
>bebattyog a MM-ba és az ottani, szakmailag 0 szintű eladóhoz
Igazat adok neked de spec pont a MM-nal nem stimmel a hasonlatod (csudak csodaja ott ert hozza a digitgepekhez kirendelt elado, lehet hogy azokat kulon kiokositjak).

Nem vagyok mm-ugynok csak tobbek is igy tapasztaltak.

Előzmény: KuZo (243)
KuZo Creative Commons License 2004.02.14 0 0 243
"Pedig szerintem inkabb az a bunozes, amit a hivatalos importorok muvelnek ezekkel az arakkal."
Úgy látom nem árt tisztába tenni pár dolgot a szürkeimporttal kapcsolatban.
Én egy hivatalos műszaki eszközöket forgalmazó importőr cégnél dolgozom, ezért leírnék pár tényt, hogy jobban értsd a viszonylag drága árakat:
1. Szerviz és szervizmérnök(ök)(képzések) fenntartása és az anyacég által megkövetelt (10-20milliós nagyságrendű)szervizalkatrész polcon tartása.
2. Az árkülönbség adódhat abból a nemesen egyszerű tényből, hogy az anyacég egy másik piacon (pl. Japán, USA) teljesen más árakkal dolgozik. Nem ritka, hogy a nyugaton kommunikált street price-nál a hivatalos importőri beker ár 15-20%-al MAGASABB!
3. Bármilyen hihetetlen, de a magyar piac (pl. szemben a némettel) annyival kisebb, hogy az anyacég le sem sza*ja az itteni képviseletet ebből a szempontból, hiszen nekik is jobb 1000-et eladni, mint 50-et és ezért egy német disztributor sokkal jobb áron juthat az eszközhöz.
4. Itt jön az a pont, ahol a szürkeimportőr bejön a képbe: szépen elmegy az adott disztributorhoz és jóval olcsóbban behozza az adott eszközt. Te pedig inkább kockáztatod a hivatalos szervizt és a magyar nyelvű leírást...

Nem ritka hazai viszonylatban sem, hogy mondjuk a Sony Hungária jóval kedvezőbb árat ad bizonyos termékekre a MediaMarkt-nak mert nagy mennyiségben vásárol. Nyugodt szívvel tapos bele a saját viszonteladói körébe (Sony boltok, kiskereskedők) és még büszke is arra, hogy milyen jól adott el... EZ AZ IGAZÁN SZOMORÚ!
És itt jön a másik kedvencem: A végfelhasználó elmegy a hivatalos boltba, kiokosíttatja magát egy jól képzett eladóval vagy szerviztechnikussal, dönt a típusról, majd bebattyog a MM-ba és az ottani, szakmailag 0 szintű eladóhoz hozzá sem szólva kitolja a cuccot a boltból....
Sajnálatos, hogy idáig jutott a hazai kereskedelmi szellem... :o(

pggp Creative Commons License 2004.02.14 0 0 242
Próbáld ki a gépet egy normális boltban és vedd meg egy szürkeimportos cégnél.
Előzmény: Levendula (241)
Levendula Creative Commons License 2004.02.14 0 0 241
T. Extremecomputer!
Telefonáltam a boltjukba, 828 ügyben, hogy meg szeretném nézni, mert esetleg lecserélném a 717sem, azt a választ kaptam hogy nem lehetséges, csak megrendelésre van gép. Azért 306000 ft zsákbamacskát? Azért furcsa egy cseppet. LEV
dlt Creative Commons License 2004.02.13 0 0 240
Sziaszok!

Lehet tudni, hogy a Nikon CP2100-as meddig lesz akciós? Valamint a 3100-as már nem lesz akcióban?

Köszi!

ferpeteee Creative Commons License 2004.02.01 0 0 239
Szia extremcomputer!
Fél éve vettem nálatok egy canon a70-et és most észrevettem,hogy a vele készült képek bal alsó sarka kékes.Itt egy pár példa:

http://www.tar.hu/ferpetee
http://www.extra.hu/kek_a70

Mi történt vele?Hova vigyem szervizelni?

Előzmény: extremcomputer.hu (226)
Viktorboy Creative Commons License 2004.01.31 0 0 238
Helló!

Kérdésem lenne hogy az általatok forgalmazott Kodak dx6340-es gép menüje tud-e magyarul?

Köszi

olympier Creative Commons License 2004.01.28 0 0 237
sziasztok

van egy hotpixel a gepemen, amit nemreg vettem.
hany pixelhibatol lehet visszavinni?
igazi hotpixel, szoval vegigprobaltam mindent.
fel sec es 1 sec, tiff-nel 1 feher potty.
tipp?

Tusky Creative Commons License 2004.01.06 0 0 236
Nem fáj nekem annyira ez a honlapcím :-)

Nem a levegőbe beszélek, bruttó 335 volt utoljára az Extreme Fotónál a 300D + EF-S 18-55, mikor két ismerősöm is ott vette.

csikal Creative Commons License 2004.01.05 0 0 235
Sziasztok!
A tanácsotokat és a véleményeteket szeretném kérni a Canon PowerShoot A300-al kapcsolatban!
Sajnos elég rovid leirást adtak hozzá és nehéz igy megfejteni minden egyes apro részletét!
Elöre is koszi!
sziasztok
iscsu Creative Commons License 2004.01.05 0 0 234
Nagyon fáj neked ez a honlapcím... :c))

Egyébként meg nem kell ott vásárolni, ha nem tetszik.
Aki meg ott vásárol, az elvárható, hogy legyen tisztában azzal, hogy amit vesz, az honnan, és hogy származik (ekkora pénzeknél azért járjon utána, hogy miért olcsóbb), így elkerülhetők a későbbi hisztik a magyarnyelvű miatt.

-iscsu

Előzmény: Tusky (231)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!