A "gyengébbik" nem egy tagjának azt is sikerült megtanítani (valójában magától jött rá), hogy miképp tudja biztonságosan elhelyezni a dolgait dropbox-ban (Ugyanis mindent nem lehet e-mail-en keresztül elküldeni).
egyszerűn csak irritál az érintőképernyő, mert gyakran kurvára nem azt csinálja, amit "parancsolnak" neki! a virtuális billentyűzetről már inkább ne is beszéljünk.......
elég volt nekem az hogy egyszer lerobbant a billentyűzetem a számítógépemen és amíg nem szereztem újat, már azt hittem meg fogok őrülni ettől a hulladék windows-os "virtuális" billentyűzettől (mert ezt nem 10 ujjal gépelőknek találták ki......)
az hogy mitől "okos" egy telefon? (ami csak egy darab műanyag.....) talán tud önállóan gondolkodni? kávét főz, esetleg elvégzi helyettem a teendőimet? :)
hát nem! ahogy más dolgokban is maradok inkább a jól bevált "old-school módszereknél" (még ha régimódinak is tűnök)!
nem szoktam fotózni, mert (hála a jó Istennek) nincs "okostelefonom"! (de még ez az "okostelefon" kifejezés.......milyen barom találta ezt ki?........)
a másik dolog: miért akarnám feltölteni a frissen készült fotóimat azonnal a tárhelyemre (már ha lenne ilyenem)? áruld el nekem, annak mi az értelme? miért tenném fel a netre a privát fotóimat? azért hogy aztán esetleg idegenek is hozzáférhessenek, kvázi "ellopják", aztán arra használják, amire akarják? én nem szeretnék úgy járni, mint a gitáros gyerek az "anyátok közt"-ben....... :)
ha mégis fel szeretném tölteni a tárhelyemre a fotóimat, akkor manuálisan fogom ezt tenni, tehát összekötöm a telómat a pc-mmel, átmásolom rá a képeket, utána a jól sikerülteket feltöltöm (a világhálóra)! nem egyszerűbb? :DD
Jut eszembe: Dropbox pl. arra is jó, hogy ha szoktál fotózni a okostelefonoddal, akkor be lehet állítani, hogy automatikusan feltöltse a fotókat a tárhelyre.
Valójában amit most próbálgatok, az a cég szerverén tárolja. Gyakorlatilag op. rendszer, böngésző és platform független. Fel kellett pakolni egy kiegészítőt a böngészőbe és kész. Ez már csak szőrszálhasogatás amit csinálsz. Azzal egyetértek, hogy fontos adatokat ne (paypal, bankszámla stb).
Na jó, azért egy 4 számjegyű kódot illik megjegyezni. :-) Tudod, te olyan fura fickó vagy. :]
még 1 kis szőrszál hasogatás: felrakom pendrive-ra, ez eddig tiszta sor! de kérdésem a következő: ha nincs nálam olyan eszköz, ami a pendrive-ot tudja "olvasni", akkor hogy a viharba tekintsem meg ezt az "adatbázist"? :DD nem vagyok otthon és hirtelen szükségem van az egyik jelszavamra, akkor hogy tekintsem meg? na mindegy, maradok inkább a jó öreg "általános" memóriá(m)nál vagy a notesznél! :-)
szóval a story: kb 10 éve történt, akkortájt még nem éppen ilyenek voltak az "okostelefonok", mint most, hanem sokkal egyszerűbbek. történt egyszer hogy a "teszkóban" voltam, álltam a pénztárnál és az egyik előttem lévő vásárló bankkártyával fizetett. nem tudta fejből a kártyája pin-kódját, ezért az övtáskájából elővette az akkor még újnak nevezhető fasza kis (finn mobilóriás által készített) telóját. (de tudod, azért hogy egy kicsit feszítsen is vele, olyan "nézzétek parasztok, milyen k***a jó mobilom van, nektek sose lesz ilyenetek!" feeling-gel.......) :) aztán elkezdett rajta pötyögni, előkereste benne a jelszót, eltette a telót és beírta a pin-kódot.......
de miért is írtam ezt most le? azért, mert gondolj csak bele, ha (esetleg úgy alakul hogy) a barátunk elhagyja az övtáskáját vagy ellopják tőle (benne a telefonnal, kártyával, illetve a többi dologgal együtt), akkor lehet hogy a "becsületes megtaláló" kicsit belekukkant a telefonba, megtalálja a jelszót, ott van a kártya is, aztán elmegy a legközelebbi ATM-hez és "megcsapolja" a számlát, ennyi......
mi ebből a tanulság? az hogy az ilyen fontos jelszavakat, kódokat célszerűbb a fejben tárolni! :-)
Ha leírod, elolvasom. Különben meg azt az "adatbázist" (hívjuk annak) nem feltétlen kell CSAK dropboxban tárolni. Küld el magadnak emailben, írd ki cd-re, rakd pendrive-ra, rakd fel két különböző cloud tárhelyre. stb.
ha ellopják.......HA! de ez 1 extrém példa, mert azt az eszközödet, amin ezt a drpboxot tárolod, azt is ellophatják! tehát lényegében így se jó, úgy se jó! :)
egyébként eszembe jutott erről egy jó kis (vicces) story, ha érdekel, majd elmesélem......
nekem se csak 1 email fiókom van, de nem is több tíz...... :)
felhő alapú tárhely? nem! na de ha tárhely, akkor ezt is a neten keresztül tudod elérni, nem? ha igen, akkor ugyanott vagy, ha valami gikszer van, akkor nem tudod elérni és nem tudod megtekinteni a jelszavaidat.......szerintem több értelme van, ha inkább felírkálod a jelszavaidat 1 noteszba (amit mindig magadnál tartasz), vagy alternatív megoldás lehet 1 manager calculator (de abból is bármikor kifogyhat az elem)! :DD
na jó, de ezt a dropboxot hol/min tárolod? bár, magát a kifejezést se hallottam még.......ez valami speciális számítógépes eszköz (esetleg sotfware) vagy micsoda?