Keresés

Részletes keresés

Warrior Angel Creative Commons License 2018.11.04 0 0 8067

Sziasztok,
minden különösebb probléma nélkül hazaértünk a velencei őszi szünetről.
Hát ez több mint gyors és tömény volt. Most alvás és talán holnap jövök egy részletesebb beszámolóval (esetleg képekkel)
Ja és már most köszönöm a sok hasznos infót, amit tőletek kaptam!

vélemény Creative Commons License 2018.11.04 -1 1 8066

Húha. Akkor, ott ijesztő lehetett. Gyerekekkel különösen. De úgy tapasztaltátok meg igazi velencei életet, ahogy "normál" körülmények között nem lehetett volna.

Előzmény: k_petr (8065)
k_petr Creative Commons License 2018.11.04 0 2 8065

Kedves Fórumozók! 

4 éjszakát töltöttünk az elmúlt héten a családdal, alábbiakban egy kis beszámoló.

Szállás Mestrében, air-b-n-b,  társasházi lakás, ingyenes parkolóval. Bejárás  villamossal.

 

Vasárnap délután érkeztünk, a szállásadó kedves idős hölgyek az éppen véget ért maraton futásról mutatták a  bokáig vízben trappolók képeit. Aznap már esős viharos volt az idő, így a magas víz miatt már nemis  mentünk be, de úgy volt hogy a hétfő rendben lesz, a szállásadóink szerint. Egészen off voltam-az itteni bejegyzést is csak most láttam-,  a hírekkel nem is foglalkoztam, reggelre pedig -az esti vihar miatt talán- szétkapcsolt a wifi, a szállásadók pedig korábban a lelkünkre kötötték, nehogy hozzányúljunk, (persze délután már csak hozzányúltunk: a jó öreg kikapcs-bekapcs. megoldotta a problémát ).

A lényeg, hogy hétfő reggel már egyáltalán nem foglalkoztam a hírekkel már, csak a hagyományos térképem böngészésével. Szerencsére délelőttre elállt a szélvihar és a heves esőzés. A Piazzale Román a turista irodában hosszú sorban állás után azt ajánlották, hogy inkább még ne vegyünk múzeumos kártyát, mert aznapra is zárva van a Szt.Márk tér összes múzeuma... Beindultunk a városba  és már észleltük, hogy helyenként kiönt a víz. A San Barnabánál, a Zattere kezdeténél már láttuk , hogy komoly lesz, akkor szemmel láthatóan kezdett emelkedni a járda összefolyóiból a visszaáramló víz. A meleg déli szél (sirokkó) ráerősített az árapályra és a heves esőzésre és nagy mennyiségű vizet nyomott be a lagúnákba.  Szembe jött egy pakisztáni forma, és kínálta a vékony, színes gumicsizmákat, elhárítottam, mire  halványan elmosolyodott. Elkezdtük a visszavonulást, valóságosan megélve a város labirintus jellegét: egyre több víz, zsákutcákból állandó visszafordulás. A pakisztáni állandóan szembejött, folyamatosan vigyorgott-több foga hiányzott-én meg mindig elutasítottam. Aztán a végén már mi kerestük őt.. De hiába lett meg, mert csak hármunkra volt megfelelő mérete, az egyik gyereknek nem jutott. Gépiesen alkudoztam, de csak visszapattantam (10 EUR/pár) Egy csizmán szemmel kiszúrtunk egy lyukat 8 na nem szó szerint, mert nem az volt az érdekünk), a többit felvettük a helyszínen lepróbáltuk, térdig begázolva. (De hiába, mert egy idő  után 2 db beázott. ). Szóval nem voltunk előrébb, a víz körbezárt. egyedül visszaindultam a Piazzale Rómára, hogy vegyek még gumicsizmát, a víz lábszárközépig ért sok helyen, nehezen lehetett haladni. Az újságárusnál "rendes" csomagolt példányokat vettem, egyből 2 párat biztonságból  (ugyanúgy 10 Eur/pár). Szerencsére jó idő volt, a víz is kellemes ( addigra az egyik csizmám már beázott). Sokan már mezítláb nyomták. A víz továbbra is emelkedett. Eléggé leizzadtam, mire visszaértem, mert már óriásiakat kellett lépdelni, ha haladni akartam. A csizmákkal felszerelkezve sem voltunk biztonságban, mert tovább emelkedett a víz, és ezek csak térd alattig értek. A helyieknek profi -combközépig érő-vastag gumicsizmájuk volt, olyan csizmás kandúros. Mihelyt visszaértünk a szállásra délután, újra eleredt az eső. Szerencsére kedden és szerdán-az előrejelzések ellenére-már nem volt se eső, se vihar, se magas víz, hanem gyakorlatilag csak napsütés. Gazdagabbak lettünk a tapasztalatokon kívül kézzelfoghatóan  a gumicsizmákkal, amiket a csomagoláson látható piktogramok szerint, többek között a rizsföldeken is használhatunk még. 

 

Warrior Angel Creative Commons License 2018.10.29 0 0 8064

Annak aki most vagy a napokban utazik, jelenleg erős az aqua alta. 
Frisss infó a kinti ismerőstől:
"Ma 156cm a vízállás, a Szent Márk téren combközépig ér a víz, a város 75%-a van víz alatt, a canal grande nem hajózható, a tronchetto-ig járnak a vaporettok, zárva az iskolák is"

Élelmes lereskedők a tegnap még 10€/db árról  25€/db-ra emelkedett.
Holnap mehetek gumicsizmát venni....
Nem kimondottan vagyok boldog :-(


FLaci Creative Commons License 2018.10.29 0 0 8063

Elvileg a következő napokban csökkenni fog a vízállás.

https://www.comune.venezia.it/it/content/centro-previsioni-e-segnalazioni-maree

 

Én mindig ki szoktam menni a reptérre 2 órával indulás előtt. Ez általában azzal jár hogy közel 1 órát téblábolok a Skycourtban. De szerintem így jobb, minta egy dugó vagy baleset miatt rohanni kellene...

Előzmény: Warrior Angel (8061)
Warrior Angel Creative Commons License 2018.10.29 0 1 8062

@bocsánat k-petr (nem Peti :-))

Előzmény: k_petr (8060)
Warrior Angel Creative Commons License 2018.10.29 0 1 8061

Szia Peti,
az ötlet jó, lehet szerdán elsők közt ezt nézzünk, kérdezzük meg.

Bár a tegnap Velencéből kapott messenger üzenet szerint mindennapos az eső, több-kevesebb intenzitással és az aqua alta (35cm) is problémákat okoz. Szent Márk téren 10€/db áron adják a gumicsizmát. A dómba is csak a hátsó bejárat működik.  A Giardini megállóig csak csizmában lehet közlekedni. Ez aggaszt kissé.
Mit gondoltok a 12:05-kor (tervezett) induláshoz hány órakor kell(ene) Ferihegyen lennem, ha Ryanair-el repülünk. ( mókás de még csak ez lesz az első fapados repülésünk)

 

köszi

Előzmény: k_petr (8060)
k_petr Creative Commons License 2018.10.26 0 0 8060

Volt már valaki a Frari tornyában? Úgy tűnik nekem a templom honlapján, hogy szabadon látogatható, habár nem reklámozzák túl. Nyilván mászós, de mégiscsak a 2.legmagasabb torony a városban (70m),és  jó kilátópont lehet ez is.

k_petr Creative Commons License 2018.10.24 0 0 8059

én még nem,és mi is most megyünk. 

azt hiszem a belső terekre kell fektetni a hangsúlyt, múzeumok, templomok, scuolák, kilátók  Museum Card, Chorus Pass...:)

Előzmény: Warrior Angel (8058)
Warrior Angel Creative Commons License 2018.10.24 0 0 8058

Sziasztok,
jövő héten szerdán indulunk Velencébe, ha a Ryanair is úgy akarja. Sajnos elég esős idő várható, és ettől nem lett jobb a kedvünk.
Teendők monszun esetén Velencében? Valaki esetleg csinált egy 4 napos folyton esős túrát a városban?

Köszönöm

Sünegér Creative Commons License 2018.10.09 0 0 8057

Sziasztok!

igyekeztem átolvasni az elmúlt 3 évet a topicban. A kereső szavas szűrés nálam most vmiért nem működik, így kénytelen vagyok kérdezni...

A hétvégén megyünk Velencébe a barátainkkal. Szeretnénk majd gondolázni is. Meg tudnátok mondani, hogy hol a legjobb beszállni egy ilyen kis “ túrára” ? Azaz hol vannak kikötve a legjobbak? ( azt olvastam, hogy több helyen is). 

A másik kérdésem: a 48 órás vaporetto bérletet ugye meg tudjuk majd venni a S Lucian is? Köszke!

vélemény Creative Commons License 2018.09.10 -1 0 8056

Én egyszer úgy mentem visszafelé Muranoból, hogy körbekerültem az egész szigetet hátulról és be a Zaccariara. Érdekes volt de nagyon hosszúúúúú.

Előzmény: 19montini85 (8054)
FLaci Creative Commons License 2018.09.10 0 0 8055

A 4.1 és 4.2 San Zaccaria megállója nincs messze a San Marco-tól.

Előzmény: 19montini85 (8054)
19montini85 Creative Commons License 2018.09.10 0 0 8054

Köszi, akkor ha jól látom se a Lidóóról, se a Szent Márk-térről nem indul.

Előzmény: FLaci (8053)
FLaci Creative Commons License 2018.09.09 0 0 8053

https://hu.wikipedia.org/wiki/Velence_t%C3%B6megk%C3%B6zleked%C3%A9se

 

Murano-ra a 4.1 & 4.2 körjáratok mennek + a 12-es és 13-as a Fondamente Nove-ról. Burano-ra a 12-es megy tovább.

Előzmény: 19montini85 (8052)
19montini85 Creative Commons License 2018.09.09 0 0 8052

Sziasztok!

 

Egy kis segítséget szeretnék kérni. A Szent Márk térről vagy a Lidó-szigetről hányas vaporettóval a legkönnyebb kijutni Murano és Buranóra? Köszönöm.

kerxy Creative Commons License 2018.09.02 0 0 8051
Köszi! Végül megvettem online 29 EUR volt a 72 órás bérlet. Épp a gépen ülünk, egyelőre másfél órás késésben az indulás... Véletlenül jött így ki, hogy most megyunk, de olvastam valahol, hogy most lesz a Regata Storica, úgyhogy esre tervezünk rá kimenni! Ha kijutunk... :) Még jelentkezem.
Előzmény: Manipura (8050)
Manipura Creative Commons License 2018.09.02 0 0 8050

Talàn megtalàltad a vàlaszt, ès lehet màr nem olvasod a fórumot.

 

Tapasztalatom nincs, de ùgy gondolom, a kedvezmènyes àrù vaporetto jegyhez csak a 6€-s Rolling carddal együtt jutsz hozzà. Online csak akkor èri meg, ha Marco Polora reptèrre èrkeztek, ès transzferre szūksègetek lenne. 

 

Rolling Venice can be purchased on arrival in Venice too : Venezia Unica Ticket points
ROLLING VENICE costs €6,00 and is valid one year.
It is necessary to present a valid ID document at the moment of purchase.
 https://www.veneziaunica.it/en/content/rolling-venice

 

Ma van a Regata Storica, este feltètlenül nèzzètek meg az öbõlben, ès tàjèkozódjatok, mert a vaporetto ma napközben elèg hektikusan  èrhető el. 

Jó utat! 

Előzmény: kerxy (8049)
kerxy Creative Commons License 2018.08.31 0 0 8049

Sziasztok!

 

Vasárnap dél körül indul a gépünk Velencébe, párommal megyünk ketten. Sosem voltunk még Velencében, de egyáltalán Olaszországban sem :) Olvasgattam a fórumot, azonban nem volt időm végig olvasni az egészet, inkább csak keresőszavak alapján. Így leírnám első felmerült kérdésem:
A vaporetto bérletet bárhol megvehetem, vagy van ahol kifejezetten érdemes? külön kell érvényesíteni? ha jól látom buszokra is érvényes (Mestre-ben lesz a szállásunk, szóval pl: 2/7/7E buszok)? 26 év alatt vagyunk, ha az számít:) https://www.veneziaunica.it/en/e-commerce/services oldaon talátalm a "ACTV 3 days Transport Ticket + ROLLING VENICE + Wi-Fi 1daySPECIAL PACK for young people ages 6 to 29" lehetőséget. De ez nem tiszta, hogy 29 EUR összességében, vagy kell hozzá még valami kártya (ROLLING VENICE card?)

Holnap még valószínűleg jövök egy-két kérdéssel és hogy leírom röviden a tervünket.

 

Előre is köszi!

Warrior Angel Creative Commons License 2018.08.22 0 0 8048

Manipura, köszönöm szépen a választ. Közben folyamotsan olvasok a korábbi irásokból. Nagyon jók a többiek beszámolója is. 
Szertetem az ilyen közösségeket, mint pl. a Mexico fórum onnan is játszi könnyedséggel szerveztem utat februárban, hála a tagoknak :-)
Lehet lesz még később kérdésem...

Előzmény: Manipura (8047)
Manipura Creative Commons License 2018.08.22 0 1 8047

Leírok pár ötletet,  válogass, nézz utána interneten, wikipedian, látványosságok oldalain, turistainformációs és városkártya oldalakon.  nézz képeket, nyitvatartásokat árakat. Érdemes ezen a fórumon visszaolvasni 2 évet, voltak részletes és nagyon jó élménybeszámolók, útleírások , többen konkrét szállást és azzal kapcsolatos tapasztalatot is írtak . A keresővel már a kiválasztott látványosságok nevére is sok találatot felhoz, számos információt megtudsz, 
Gondolom a zsúfolt Treviso reptérre érkeztek, a transferről de a reptérről is többen ìrtunk.http://www.atvo.it/index.php?lang=en


Szerintem Velencében kihagyhatatlan: -maga a város a sikátoraival, a canalékkal, gyalogos hidakkal, templomokkal, palotákkal és utóbbiak homlokzatát leginkább az 1-es vaporettóról  megcsodálni nappal és este is. - a Piazza San Marco, és a San Marco Bazilika délidőben kivilágítva és érdemes a karzatra jegyet váltani és felmenni, a múzeum és persze a csillogó mozaikok, tér felé a kilátás miatt. A Dózse palota szép, különleges, de rövid út vagy enyhébb történelmi háttértudás esetén  nem sorolom a  kihagyhatatlanok közé. -Rialto híd és a közeli halpiac 7-9 óra között, Néhány templom belefér a pár napos útba, de egy scuolát mindenképpen ajánlok, ami a Scuola Grande San Rocco.
http://www.scuolagrandesanrocco.org/home/Számomra az Accadémia volt még nagy művészeti érték. Templomok közül személyes ajánlatom ( ha nem is fér bele mind az időbe...) a San Elemosiario, a Frari, a Santa Maria della Salute a San Zaccaria és a San Giorgio Maggiore a harangtornyával és onnan a lenyűgöző kilátással.(Nekem a Zanipolo kevésbé volt hatásos, de sokak szerint kihagyhatatlan) Gyönyörű a kilátás még a Rialto lábánál nem a halpiac felőli hanem a Canal Grande túlpartján  lévő piros mozgólépcsős üzletház Fontego dei Tedeschi tetőteraszáról is, ahova talán októberben nem kell előzetes foglalás sem, 15 percre meghatározott számú embert engednek ki, és azon a szinten ingyenes wc is van. 

Amikor mentek már rövidek a nappalok, meg amúgy is Velencében este 5-6 után inkább az éttermekben, a Casinóban  tereken, vaporettón van élet.

Nyitvatartások, belépő árak és típusok, vaporetto bérlet. Diákoknak rendszeresített városkártya talán rollingvenezia.

Esetleg  lehet gondolázni, vagy van  olcsóbb verziója a traghetto a helyiek gondolája, amivel átvisznek a túloldalra, pár perc, de a víz közel van, állva nézheted ahogyan eveznek navigálnak. Nekem nagy élmény volt. Pl. a halpiac közelében is van egy kialakított beszállóhely. (Santa Sofia)
Pár hasznos link:
http://actv.avmspa.it/sites/default/files/web_mappa%20linee%20di%20navigazione_aprile_2017_A4_venezia_official_APP.pdf

www.commune.venezia.it
www.turismovenezia.it
www.veneziaunica.it

Városi múzeumpass 24 € 

https://www.veneziaunica.it/en/content/musei-civici-venezia

Előzmény: Warrior Angel (8046)
Warrior Angel Creative Commons License 2018.08.21 0 0 8046

Sziasztok,
Őszi szünetben megyünk Velencébe, hogy mi is elvesszünk a dózsék városában :-)
'97-ben útban Roma felé volt egy nappalunk, ami nem sok mindenre volt anno elég. Szóval mondhatni Velence szűz vagyok.

Párommal és 13éves fiammal (aktív, érdeklődő srác) szeretnénk felfedezni a várost okt.31 és nov.4. között.
Utazás Ryanair oda-vissza, szállást a városon belül szeretném, még nem találtam meg a megfelelőt.

Egyikünk sem olasz művészettörténész szóval nem elsődleges hogy az összes templom és múzeum beleférjen. Persze a kötelezőket vétek lenne kihagyni.

Vaporetto bérlet legalább egy napra tuti kell és egy kényelmes cipő mert csak van 3 teljes napunk +egy du és egy de.
Szívesen fogadok minden hasznos ötletet, tippet, hogy emlékezetes legyen ez az őszi szünet. Főleg ha valaki közületek volt ebben az időszakban Velencében. (nem a pontos időjárás előrejelzés érdekel :-))

Esetleg egy klassz szállás, ahol van reggeli opció (1 szoba/2+1fő) is jöhet, pláne ha jó helyen van és nincs aranyárban.

Első körben ennyi, még olvasok, jegyzetelek, de nem vagyok az a percremindenteltervezőtípus. Kell néha némi spontaneitás.

Grazie
Ciao

Manipura Creative Commons License 2018.08.17 0 0 8043

Nekem lenne egy ötletem. Írtam mailt az itt publikus freemailes címre. Remélem még nem késő. 

 

Előzmény: vzda2010 (8041)
onlyread Creative Commons License 2018.08.16 0 0 8042

Akkor szerintem két lehetőség maradt, vagy a szálláson, ahol laktok, megpróbáljátok megbeszélni, vagy valamelyik parkolóházban. Csak elfér egy sarokban. Talán Tronchetto olcsóbb...

Előzmény: vzda2010 (8041)
vzda2010 Creative Commons License 2018.08.16 0 0 8041

Sajnos egyetlen vonaton sincs bringahely,  szezon van már mind elkelt.  A buszok sem szállítanak biciklit.  :-(

onlyread Creative Commons License 2018.08.16 0 0 8040

Esetleg fölrakni egy korábbi vonatra, ahol még van bringajegy és Münchenben leszedi valaki?

Előzmény: vzda2010 (8039)
vzda2010 Creative Commons License 2018.08.16 0 0 8039

Kedves Fórumosok! 

 

Segítségeteket szeretném kérni. Münchenből lebicikliztem a családdal Velence Mestrebe. A vonaton elfogytak a biciklihelyek.  Szeretnénk 1-2 hétig itt hagyni egy biztonságos helyen,  amig érte nem tudok jönni autoval.  Tud valaki bármi megoldást?  Nagyon hálás lennék érte. 

Segítségeteket előre is nagyon köszönöm! 

erikanyu Creative Commons License 2018.08.11 0 0 8038

Köszönöm szépen :)

 

Előzmény: FLaci (8037)
FLaci Creative Commons License 2018.08.10 0 1 8037

Persze, a Punta Sabbioni járatokra (12-es, 14-es, 15-ös vonal) is érvényes a bérlet.

Előzmény: erikanyu (8036)
erikanyu Creative Commons License 2018.08.10 0 0 8036

Sziasztok! Jövő héten Caorléba megyünk nyaralni, és gondoltuk egy napra bemegyünk Velencébe a fiúnkkal (15 éves). A lényeg vaporettóról is lássa gyermek a várost, a palotákat. Kérdésem az lenne, hogy Punta Sabbiadórából jövünk a vaporettóval.  Ugye az a járat is  benne van a bérletben? Gondoltuk megnézzük gyerekkel a Szent Márk bazilikát kivilágítva (hátizsákos trükk), átmegyünk vaporettóval a San Giorgio Maggiore bazilikához, torony, kilátás, majd egy nagy vaporettózás a Canal Grandén. Aztán este vissza a szállásra. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!