Keresés

Részletes keresés

juuli Creative Commons License 2016.07.20 0 0 6024

Igen, ez nagy igazság :), de azért szívesen kihagytam volna a cuppogó zajt, amit a lábam csapott a bakancsomban, zavart a madárcsicsergés élvezetében :)))

Tréfa nélkül, ilyen magas vízállásban még nem volt szerencsém errefelé mászni, most egymást segítettük, csodáltuk a kecses ugrásokat, köveket dobáltunk a mederbe, de sokszor az ár elsodorta építményeinket, illetve voltak akik, belátván, hogy félcipöjükben nincs esélyük száraz lábbal megúszni, egyszerüen a mederben gázoltak. Voltak apukák, akik süldö lányaikat vállukra vetve cipekedtek, egyéves forma gyerekkel a hátukon kapaszkodtak a létrákon. 

Fiam kütyüje a túra végén szép kis statisztikát mutatott, miszerint 2 órát haladtunk, 1,5 órát töltöttünk hídépítéssel, kiálló szögek bekalapálásával, fotózással a szurdokban.

A tériszony 2 létránál okozott kihívást. Föleg az elsö, ami jó magas és a vége függölegesen meredezik a szikla mellett, a második van a képen (fiam 5000 képe közül elkunyiztam egyet, bár nem akarta csak úgy válogatás, hosszas mérlegelés nélkül publikálni, de végül beadta derekát). A dongalétrák foghíjai, itt ott az azokból kiálló szögek viszont nemvárt kellemetlenséget jelentettek.

 

Előzmény: oleandro (6023)
oleandro Creative Commons License 2016.07.19 0 0 6023

 

kis víz kis élmény, nagy víz nagy élmény. :)

(1x voltunk aszályos időben augusztus végén, nagyon para volt...)

Előzmény: juuli (6022)
juuli Creative Commons License 2016.07.19 0 0 6022

Ma kiderült, hogy a Hernád áttörés volt az egyetlen nyitott út tegnap az elözö napok esözése miatt, ma 10-kor kinyitották a Pieckyt. A 2 órás utat 3,5 óra alatt tudtuk teljesíteni, annyi volt a víz.

juuli Creative Commons License 2016.07.19 0 0 6021

Ja, igen, és Podlesok felé most autópályán keresztül lehet menni Poprádról, három éve még apró utak vezettek oda.

juuli Creative Commons License 2016.07.18 0 0 6020

A tériszonyos :)

juuli Creative Commons License 2016.07.18 0 0 6019

Ugyan az elörejelzés nem volt biztató, mégis nekivágtunk a Hernád áttörésnek. Halaszerika megjegyzése a láncok magasságáról teljesen igaz :(. Ezt eddig még sosem nehezményezte egyikünk sem a családból, de el tudom képzelni, hogy ez probléma lehet a magasabb túrázóknak.

Tériszonnyal nem volt gond, menyem bátran vette az akadályokat. A 2 napos esözés után a talaj nagyon laza lett, gyökerek csúsztak, láncok inogtak, de a látvány minden nehézséget feledtetett, így a zöld jelzésen fel is mentünk Klastoriskoba :), majd a piroson vissza Podlesokba. Nekünk 5,5 órát tartott az egész út 30 perc pihenövel.

juuli Creative Commons License 2016.07.18 0 0 6018

Szóval: borkenkäferfalle

Előzmény: juuli (6017)
juuli Creative Commons License 2016.07.18 0 0 6017

A felirat szerint (ha sikerül kisilabizálni) rovarcsapda

Előzmény: wdriver (6005)
juuli Creative Commons License 2016.07.17 0 0 6016

Szombat, az egy hetes, ragyogó idöjárású szilvásváradi unokázás után, zuhogó esö esöre ébredtünk, ami egész úton Poprádig így is maradt, söt, ma is esik :(

Régen jártunk erre, úgyhogy alaposan meglepödtem azon, hogy Tornyosnémetihez közeledve egyre rosszabb lett az út minösége, de a határt átlépve kiváló autópályán lehetett az út legnagyobb részét megtenni. A ragasztgatós matricát elektronikus rendszerre cserélték fel, így megússzuk a matrica keserves kapirgálását.

Valahogy úgy tünik nekem, hogy a Szlovák Paradicsom nem lehet a poprádi vendégek kedvenc helye, mert csak a Tátra szépségeit dicsérik a panziónk ismertetetöi :(

Kis nehézségeink voltak az internettel, de különbözö cseles húzások (amit csak a netet minden szinten értö családtagjaim tudnak kiokoskodni, de én az életben nem) után már vígan fel tudunk kapcsolodni.

Ez is új, pár éve még Poprád belvárosában müködö internetes kávéházaiban lehetett csak netezni. Ami viszont változatlan, hogy a Tescoban megtalálta férjem a meggyes-mákos rétest :)

Szóval most itthoni kuksolás van, meg erögyüjtés. Ez nem is baj, mert kitartó hátfájásom (ami ellenállt az egerszalóki és demjéni gyógyvizeknek is) most sokkal rosszabb a hosszú autóút után :(.

 

wdriver Creative Commons License 2016.07.15 0 0 6015

okés Eger más téma, sőt, mondhatni szerencsések vagytok ilyen szempontból.

kicsit közelebb a sok szép északi hegy. Plusz helyben van Bükk hmmm... :-)

 

Előzmény: juuli (6013)
gergem Creative Commons License 2016.07.13 0 0 6014

Mindenkinek nagyon köszi a válaszokat!

juuli Creative Commons License 2016.07.13 0 0 6013

Köszi, mi Egerböl indulunk szombaton, de hazafelé, Pestre, Kassa felé szoktunk visszajönni.

Előzmény: wdriver (6009)
juuli Creative Commons License 2016.07.13 0 0 6012

Húha, történelmet írtam :)

x60 :))))

Előzmény: wdriver (6011)
wdriver Creative Commons License 2016.07.13 0 0 6011

Juuli azt azért látod, hogy a 6000. hsz a tied, tehát Te jössz a topiknak 60 sörrel, de valami Zlaty Bazant legyen ám!

;-))))

 

Előzmény: juuli (6000)
wdriver Creative Commons License 2016.07.13 0 0 6010

ha már ott a Lomnici csúcs a programban, akkor visszatérhettek egy Magas Tátra körre- lásd fórum,

és a Tarajka felvonóval, aztán valamelyik menedékházig kirándulás, akár Zamkovszkiig is(de addig van kettő is végig patak mellett) ha tényleg bírják a gyerkőcök. ott ebéd, evésivás, aztán vissza. És van benne mindenféle jó élmény. tarajka alatt plusz vízesések is gyönyörűek,

sztem jó túra.

aztán vacsora ott fenn valamelyik étteremben Stary Smokovec vagy Tátralomnic.

 

bocs az offért de ha már itt kérdezte a kolléga hogy milyen programot ajánlunk..

;-)

Előzmény: gergem (6002)
wdriver Creative Commons License 2016.07.13 0 0 6009

köszi, reméltem hogy még indulásotok előtt segíthet valamit a beszámoló ha időben érkezik :-)

 

odafelé tehát a guglimepsz által is javasolt úton mentünk, de korántsem lehet megcsinálni annyi idő alatt..

ááhhh... végig 90-nel számol gondolom, de jó ha fenn a Murányi résznél tudsz 20as átlagot :-) durva kanyarok, hajtű meg minden, nagyon szép, de olyan mint nálunk egy mátrai rossz minőségű út, felfelé már sajnáltam a kocsit is, váltogatott meg meleg, gumiszag is volt már annyi kanyar volt, vezetni még elvezet ha nem félted a futóművet de a többi rally résztvevő nem élvezi annyira sztem hogy jobbra balra dülöngélsz órákat és már úgy tűnt mindjárt ott vagyunk..

én voltam a buta mert azt gondoltam emlékeimben, hogy a Pari közelebb van. de aztán útközben nézem, majdnem Poprád..

oda meg ha magas Tátrába megyünk eszünkbe sem jut Hatvan és Salgótarján felé menni, hanem marad a 2es út meg felfelé, aztán jobbra Liptós rész és Poprád.

 

szóval odafelé út ami nekem nem tetszett:

Bp, M3 Hatvan, Salgótarján, Rimaszombat, Tiszolc, Murányhuta, Szepesvéghely, Káposztafalva.

 

vissza már szépen megvettem a pályatikettet :-) és

Poprád, autópálya Liptószentmiklós (itt waterpark is) aztán Rózsahegy, Donovaly, Besztercebánya, Zólyom, Hont, M2 - Bp.

de ha csak Fátra vagy PL-Zakopane a cél akkor nem veszek pályamatricát hanem kikerülöm a Banska Bystricai részt és ennyi.

 

Előzmény: juuli (6007)
juuli Creative Commons License 2016.07.13 0 0 6008

Igen, a gyerek és a tériszony súlyosbító körülmény :(

De, talán, ha a gyerekek nagyobbak lesznek. Manapság országszerte mindenhol vannak kalandparkok, a budapesti játszóterek is nagyon kitesznek magukért, hogy a kicsik mozgáskoordinációját fejlesszék, úgyhogy egy kis túrázási gyakorlat+ sok játszotéri kaland jól elökészíti a Paradicsomot :). Igaz, az életkor elörehaladása a magas növésünél még súlyosbíthatja a helyzetet :(.

A táj drámai szépsége, sajnos, nem pont az utak eleje és még kevésbé a visszaút.

A buja növényzetet is csak itt, a szurdokokban lehet megtalálni.

Nekem a lombos erdö nagyon kedves, a magas hegyek túl kopárak (persze, télen az más, akkor jöhetnek a magas hegyek, meg a sielés). 

Előzmény: halaszerika (6006)
juuli Creative Commons License 2016.07.12 0 0 6007

Köszi az élvezetes beszámolót, meg a sok-sok képet :). Klassz utatok volt.

Akkor merre jöttetek vissza? 

Előzmény: wdriver (6005)
halaszerika Creative Commons License 2016.07.12 0 0 6006

Sziasztok!

Köszi a tippeket, részben hasznosítottuk :)

 

Csak szombaton tudtunk leutazni, vasárnap nekifutottunk a Podlesok-Hernád áttörés-Létánfalvi malom-Zöldhey-Podlesok körnek, de a Hernád menti tálcáknál vissza kellett fordulnunk. Magasnövésű tériszonyosaknak, 17 kgnyi gyerekkel a hátán nem ajánlom. A kapaszkodólánc alacsonyan van, ki kell kissé dőlni a folyó fölé, mert a szikla domború, és ha plusz 17 kg húzza a súlypontot lefelé, azt nem mindenki vállaja be. Addig annyira nem is volt lenyűgöző a táj (nekünk), plusz ezren voltak rajtunk kívül (sajna vasárnap volt). Több helyen volt balesetveszélyes pl. a doronglétra. Előttünk esett el rajta egy kislány, szerencséje volt, mert a hiányzó fok helyén kiálló hatalmas csavar mellé esett, nem rá.

 

Délután felsétáltunk a Tomasowsky kilátóhoz Szepestamásfalváról, itt útközben nem voltak sokan, kellemes volt, ez már jobban tetszett.

 

Gergem, a hétfői körtúránkat ajánlom gyerekekkel is, szép volt, árnyas, hangulatos, egy kevés lánccal, de az sem túl veszélyes terepen: Csingó-kék-Tamásfalvi kilátó-sárgán vissza.

 

Közben mindig kacérkodtak velünk a magas hegyek... a Tátrát nagyon szeretjük. Vágytunk rájuk, de ha már ide jöttünk, nézzünk szét itt... Így a 2 nap alatt persze nem sokat láttunk a Sz Paradicsomból, de máskor, ha már eddig eljövünk, vsz a Magas Tátrát választjuk inkább. Nem mondom, hogy nem szép, vagy nem különleges, de minket a "szomszéd" jobban elvarázsolt.

Előzmény: gergem (6002)
wdriver Creative Commons License 2016.07.12 0 0 6005

3.

 

hétfői napra tartogattuk a Sucha Belát, de még így is voltak túratársak bőven. Autóval irány Podlesok.

Podlesokban egy jó hely az ORLA nevű hely, a parkolóból (2 euro/nap és még a térképek is olcsóbbak mint Csingóban!) szóval az étterem, reggel már nyitva, meccsnéző nagy TV ;-) angolul beszélő személyzet, kedves kiszolgálás, jó fejek na. Osztogattak kis kedvezménykupont is, itt reggelizünk, és estére visszatérünk ha nem találunk jobbat.(elárulom előre nem találtunk)

 

Felfelé ismét a gyönyörű látvány, létrák, vízesések, izgalmas út.

Egyre meredekebb, szépen lassan erősödik a terep :-)

Változatos út után a tetőn ismét a STOP tábla visszafelé menőknek jelzi, hogy bizony itt is egyirányú az út.

Sucha Bela tetőn 959 méteren vagyunk, tisztás, kis beülős ház, padok segítik a pihenést, energia begyűrést a szervezetünkbe :-)

Úgy döntünk elindulunk a sárgán(glacka cesta) a piros út felé(vtacim hrbom) majd ezen Klastorisko irány, aztán még az étterem előtt letérünk jobbra Kékre és megcsináljuk a Maly Kyselt. - vagy nem, ha nem bírjuk, eldöntjük majd.

Ebből aztán az lett, hogy a Maly Kysel-ben lévő letérő sárgát is megcsináltuk, gyönyörű de kissé necces azért, csúszós gyökerek közt van kijelölve a szerintem ideiglenes visszajövő út a nagy vízeséstől, de óvatosan azért persze járható. Meg is éri bemenni és megtenni a kis sárga kört. 5 percnyire érünk vissza a kékre onnan ahonnan elhagytuk, folytathatjuk az utunkat a Kis Kyselben :-)

 

 

Szóval irány a dzsumbuj, be a Kyselbe, nem is bánjuk meg, bár az emelkedős utolsó rész ahol már nem nagyon van látnivaló, sőt alig várod hogy felérj a 959es Sucha Bela csúcsra...na az azért kemény. segít egy jó kis forrás jéghideg vízzel az utolsó fél óra előtt :-) 

valaki mondja meg, hogy az utolsó képen ez a fekete doboz mi lehet?

 

aztán felérve már nem vállalkozunk a meredek lejtőre, nem a piros úton hanem aszfalton megyünk egy darabig, aztán levágós jelzetlen ösvényen ereszkedünk Podlesokig.

itt vár minket a vacsora(ORLA), szerencsére nyitva vannak, épp egy szlovák meccs lesz a TV-ben így együtt drukkolunk velük :-) aztán az első félidő után lelépünk, hisz az autóval visszatérve, Csingóban fáradtan esünk be az ágyba..

hazamenős napon még egy kis Tatralandia(fordított ház az úton kicsivel előtte) ugrik be, majd a naplemente már az M0 északi Duna-hídján ér minket Budapesten.

vége. :-)

 

 

 

Előzmény: wdriver (6004)
wdriver Creative Commons License 2016.07.12 0 0 6004

2.

 

Másnap reggel irány a Hernád, terv szerint Kéken Hernád mentén, majd balra a Klastorisko roklinán a felfelé  egyirányú zöldön a hasonló nevű csúcsra.

Onnan majd meglátjuk. :-)

Arra kell figyelni, hogy reggel semmi nincs nyitva Csingóban, mármint vendéglátóipari egység, only kis bódé tele térképpel és ropival, szerencsére csapolt sör volt, így beropizva, sörözve és kofolázva indultunk neki az útnak.

természetesen csoki és még chips, ropi plusz italok lapultak a hátizsákokban, meg persze számítottunk a Klastorisko csúcson lévő étteremre!

Közben elértük a zöldet,  Letanovsky mlyn nevű elágazásnál van egy büfé, este 6ig nyitva, egy régi malom lehetett ott, autóval is oda lehet menni, nem tudom engedéllyel vagy sem, de jól jött a kis frsissítő mielőtt nekivágunk a meredek lépcsős zuhatagosnak.

 

és itt irány erősen felfelé (Klastorisko chata) :-)

feltűnnek a romok a csúcson, az étterem, háttérben a Magas Tátra, gyönyörű.

feltöltődés után pedig észrevesszük, hogy bicajt lehet bérelni (5euro/fő), és mivel nem tervezzük, hogy leérve vége legyen a napnak, térdkímélő üzemmódban kerékpárral gurulunk le Podlesokba, majd onnan fogunk visszaindulni Csingóba egy full Hernád áttörés útvonalon.. :-)

azért előtte még megtekintjük és tiszteletünket tesszük a Jelképes temetőben.

 

Tehát mostmár csak egy 10km-es túra vár minket a kéken végig a víz mentén.

Útközben elérjük a pontot ahol tavaly, 2015-ben lezuhant a mentőhelikopter(korábban a temetőben láttuk a  műemléket), szívszorító érzés ott lenni, a letarolt fák és a faragott kereszt mellett.. Minden tisztelet az övék, ugyanakkor óvatosságra is int.

Persze aztán gyönyörű látványban van részünk útközben, szerencsére épp 6kor elkapjuk az idefelé megjárt büfét, kapunk egy kis frissítőt.

Hamarosan elérünk Biely Potokhoz, ahol már az előző estéről ismerős helyeken járunk.

És végre Cingov.

 

Cingov legnagyobb éttermében kényeztetjük magunkat, vacsora közben még egy zuhé is megáld minket így zárva a hosszú szép élményekkel teli napot.

(Penzion Lesnica)

 

Előzmény: wdriver (6003)
wdriver Creative Commons License 2016.07.12 0 0 6003

elkezdem akkor, hátha valakinek hasznos lesz.

 

Bp-ről mentünk, Csingó a cél. M3-on Pest megyei matricával Hatvanig, aztán fel Somoskőújfalu.

Aztán térkép szerint felfelé kanyargós úton, de megbántam, rossz minőségű, nagyon kanyargós, lassú..

visszafelé már Poprád felől Liptó felé, inkább megvettem a matricát (vagyis mostmár a rendszámregisztrált pálya e-ticketet) mégha időben annyi is, de legalább nyugisabb biztonságosabb.. sztem..

 

Szóval érkezés Cingov, a parkolónál lévő kis kávézó felső szintjén külön bejáratú apartman, 3 főre 3 éj 90euro.

Parkolás ingyen.

Még aznap este egy bemelegítő túra a Tomasovszky sziklához.

Jobb oldali sárgán fel, majd a kilátó után tovább, és balra zöldön le a Hernádhoz, kéken vissza, így alulról is megtekinthetjük a Tomasovskyt. Itt azért már kis ízelítőt kap az ember a következő napok látványából.

Vacsora a parkolóban lévő büfék egyikéből, sültkrumpli, lángos, sütik :-) szobába szállítva, mert meccset kellett nézni és kivetítős hely sehol..

Meccs után még kis séta a lemenő napban.

képen Cingov-i parkolási díjak, nagyjából reggel 8 tól vannak ott és kb délután 5-6ig. Megvettük a turista jegyeket is, erdőkerülő ticket :-) és láss csodát kérték is mindenhol! Ennyit igazán áldozhatunk rájuk, a fejlesztésre stb.

3 napost. lásd szintén parkolás fotó.

 

gergem Creative Commons License 2016.07.09 0 0 6002

Sziasztok!

Hasonló cipőben, mint az előző kérdező, de nálunk több gyerek van: 2, 4, ill. 6 évesek. A két nagyobb 8,5-9km-t bír (nagyobb pihenővel esetleg még 1-2km-t), a kicsi jön háton, 10+km-et tudunk menni. Jó a mozgáskoordináció, de nem tudom mennyire van tériszony. 

Popradból indulunk majd, autóval, vagy vonattal. 3 napra keresek programot (a jégbarlangon, lomnici csúcson (felvonóval), és az aqua city-n kívül, azok a többi napra jönnek)

 

Szerintetek melyik túra vállalható így?

 

Köszi!

Zolcsi67 Creative Commons License 2016.07.07 0 0 6001

Nem rossz a Hernád-áttörés a Letánfalviig, és vissza a hegyeken át Podlesokra, bár a Zöld-hegy (mi csak bónuszhegynek hívtuk) kissé amortizálja az ember lekivilágát, amikor azt hitte már, leért :-)

Előzmény: juuli (6000)
juuli Creative Commons License 2016.07.06 0 0 6000

A Hernád áttörés (kék), a kcsivel a hátadon nem rossz (itt lábtörlök vannak a sziklafalban, de elég laposan megy a jelzett út) aztán, ha mégsem lenne csábos, vissza lehet fordulni a nehezebb részek elött.

A körtúra kb 4 óra

Podlesok, Hernád áttörés, Létánfalvi malom, Ihrik, Zöld hegy, Podlesok: kék, piros, sárga, kék.

A könyvem szerint közepesen nehéz túra.

A jégbarlang is nagyon szép Dobsinában, 

Könnyü túraként a könyvem Csingo körül ajánl 3 órás utat

Csingó, zöld (5751), végig ezen

Csingó, Lesnica, Biksová, Karám domb, Bagoly szikla, Csingó

Jó túrázást :)

Előzmény: halaszerika (5999)
halaszerika Creative Commons License 2016.07.06 0 0 5999

Sziasztok!

3 és 11 éves fiainkkal hétvégére elugranánk a Paradicsomba :) Még nem voltunk. Káposztásfalvi kempingben sátraznánk.

Tudnátok ajánlani pár órás túrákat (szombatra egy hosszabb is mehet, 4-6 órás, vasárnapra egy kisebb), ami azért nem igényel technikai tudást, és nem túl "félelmetes" - páromnak van egy kis tériszonya. De azért izgi, vadregényes lenne jó. A 3 évest háton tudjuk vinni csatos hordozóban a nehezebb szakaszokon.

 

Köszi, ha ajánlotok valamit gyorsan :)

 

Van egy 77 túra... könyvünk, abból böngészek majd, de ez hirtelen ötlet volt, és nincs sok időm készülni rá. Korábban, pár éve már nézegettem, de emlékszem, h nem tudtam eldönteni a leírások alapján, hogy melyik túra a nekünk való.

wdriver Creative Commons License 2016.06.28 0 0 5998
bocs hogy késik a beszámoló, összecsapni nem akarom, és nagyon sok a meló :/ de ami késik nem múlik :-)
juuli Creative Commons License 2016.06.27 0 0 5997

Igen, a zöld sárgán mentünk fel, a Hernádtól, de ezt az utat jól ismerem, sokszor jártunk erre.

Viszont, ahol a képet csináltam, az a sárga egy új út volt számunkra, szinte csak belebotlottunk.

Minden egyes alkalommal, mikor a pariban kirándulunk, megvannak a kedvenc, kötelezö útvonalak: Sucha Bela, Sokol, Velky Sokol, Hernád áttörés, Tamásfalvi kilátó. Az utazásunk idötartama szerint több, vagy kevesebb kedvenc fér bele a programba. Aztán, ha még marad idö, akkor jöhetnek új felfedezések, de mivel az ott töltött napok száma nem végtelen :(, s az idöjárás elég forgandó lehet, így leginkább a nagy kedvencek kerülnek újra meg újra elö. Sajnos, nem is minen szezonban tudunk idejönni, így az új felfedezések esélye nem gyarapodik :(.

3 éve Cingov felöl a kéken indulva rátértünk a zöldre, s onnan sárgán felkapaszkodtunk Klastoriskora, jó meredeken :(, azt remélve, hogy az volt az a sárga, de nem.

Ùgyhogy valószínüleg marad a Kysel :)

Előzmény: Zolcsi67 (5996)
Zolcsi67 Creative Commons License 2016.06.27 0 0 5996

Hm, ha a Hernád-áttöréstől (a hídnál) Klastorisko felé mentetek fel a zöld-sárgán, akkor viszont a Klastoriska roklina eleje. A kis szurdokban a zöld, mellette az oldalban a sárga megy fel a kolostorromokhoz, és onnan valóban van egy piros Podlesokra.

Előzmény: juuli (5995)
juuli Creative Commons License 2016.06.24 0 0 5995

3 éve meg szerettem volna megint találni, de nem emlékeztem pontosan, mert közben eltelt 4 év. Cingov felöl fel is mentünk Klastoriskohoz egy kék, zöld, sárgán, de az nem az a sárga volt :(.

De, ahogy a fényképeket tanulmányozom, nekem az a gyanúm, hogy már a jól végzett Hernád-áttörés túránk után mentünk vissza a podlesoki parkoló felé, amikor a zöldröl letérve rámentünk erre a sárgára, aztán ez beletorkollott egy Podlesokba menö pirosba. Az én térképemen legalább is ez így néz ki

http://www.slovenskyraj.sk/strediska/sbela/mapa/

Ezen a térképen ugyan ez az út (lila) bicikliútként van feltüntetve, úgyhogy ez gyanús :(, akkor ti ezen mentetek?

Az biztos, hogy sárga jel volt, Klastorisko alatt, úgyhogy nincs kizárva, hogy mielött visszaindultunk volna, elugrottunk a Kysel sárgájához, s akkor ott volt ez a szépség, ahogy mondod :).

Júliusban kiderítem (remélem).

Előzmény: Zolcsi67 (5994)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!