Azt nem mondták, hogy az első ülésre isofix nélkül lehet bekötni :) Bár nagyon ritka, de elméletben lehet az első ülésen is isofix.
De amúgy én nem értelek. Úgy kezdted, ha jól értem, hogy isofix-es ülést keresnétek elérhető áron. De ezek szerint nem isofix-es az autótok? Akkor miért akarsz isofixeset? Ha olyat keresnél ami isofix-szel és övvel beköthető, akkor az elég ritka. Meg ha ennyire komolyan veszed az adac teszteket, akkor azt is vedd figyelembe, hogy egy mindkét módon beköthető ülésnél az isofixes bekötést "tesztelik" valószínűleg, szóval arról nem lesz infód, hogy övvel bekötve hogy muzsikál a teszteken. Én a helyedben vennék öveset és kész.
Olyan gyerekülés létezik-e amelyet övvel lehet rögzíteni és menetiránnyal megegyező, illetve fordított pozícióban is lehet használni (Vagy menetiránnyal ellentétesen övvel, megegyezően meg ISOFIX-szel)? (2 éven belül autót cserélnénk és ott már ISOFIX-es rendszerűt vennénk).
Sajnos ilyenből egyelőre csak ISOFIX-es rendszerűeket láttam, vagy olyat, ami a teszten nem kapott jó értékelést...
Kinéztünk volna egyet, a Concord Ultimax 2 -es típust, de a Brendon-ban azt írták e-mail-en, hogy CSAK ISOFIX-szel használható. Ami azért érthetetlen, mert első ülésre is be lehet helyezni, ide viszont nyilván csak kikapcsolt légzsákkal és menetiránnyal ellentétesen. Ez esetben akkor hogy tudják bekötni ISOFIX nélkül?? Mert ha be lehet, akkor be lehet hátra is a 3 pontos övre, legalábbis logikusan így kellene lennie.
A pajzsos sajnos nem jöhet nálunk szóba, nagyon feszengett benne a pici, szeret mindig valamivel molyolni ha az ülésben van.
3 alternatívát találtunk a 75.000 Ft alatti árkategóriában, amik mindegyike ADAC teszten jó eredménnyel zárt, tehát e szerint teljesen rendben lennének. Ezért e fölé árban nem mennénk. Ezek közül van-e valakinek tapasztalat valamelyikről, akár pozitív, akár negatív?
És egy kérdés, ami felmerült bennem. Mi a véleményetek arról, hogy a picit a lehető legtovább menetiránnyal ellentétesen szállítsuk, ha erre alkalmas az ülés? Azért gondolkodtam el ezen, mert a CONCORD REVERSE modelljét nem lehet megfordítani, viszont nagyon jó értéket kapott ADAC teszten. Abból indulok ki, hogy frontális ütközésnél jobb védelemnek tűnik a gyermek nyakánál, mintha menetiránynak megegyezően utazna. De lehet, már kissé túl vannak ezek a dolgok is dimenzionálva :).
Nálunk a Kiddy PhoenixfixPro2 nagyon szépen bevált, az itthon 80ezer körül kapható. Viszont pajzsos, úgyhogy nem minden gyerek viseli el, mindenképpen próbálni kell előtte (mondjuk ez az összes ülsére igaz, akármit vesztek, a gyereket is bele kell próbálni az ülésbe, meg az ülést is az autóba).
Van egy kicsike kis technikai érzéked, Te magad is ki tudod szűrni a vackokat.
A King II elég jó ülés, övvel is atom stabilan rögzíthető, nem fordul ki. Egy bökkenője van csak, kb amikor a gyerkőc 2 éves lesz, akkor már annyira előre fog lógni a lába, hogy rugdosni fogja az előtte ülő veséjét.
Pláne ha alvó üzemmódba döntöd az ülést. Tehát ez kizárt hogy 4 éves koráig fogja használna. Hacsak, annyira megrendszbályozható a gyerkőc hogy kordában tudja tartani a lábait.
Nekünk 2 éves korban csere lett, mondjuk azért is, mert nagyobb növésű a gyerkőc.
És ezt egyterűben használtuk, ahol aztán táncolni lehet.
ISOFIX tényleg akkor jó, ahol gyakran kell ki/be rakosgatni az ülést. Pont most vettünk egy ISOFIX ülést, mert egyterűben van 6. utas is, és a fix bekötésű King elég szenvedés ha az van a 6. utas előtt. ISOFIX üléssel meg sokkal gyorsabban megy a ki/beszállás hátra.
Az öves bekötésű King II-t nem olyan egyszerű kivenni/berakni rekordidő alatt. Pláne esőben, hóban kényelmetlen lehet az autó mellett ennyi ideig gubbasztani.
Szerintem: egy jó minőségű (pl. a King II) öves bekötésű ülés is van legalább olyan biztonságos mint az ISOFIX. És ugye az utóbbihoz nem árt ha van Top Tether is, ha nem akarod hogy bólogasson az ülés teteje...
9 hónapos csemeténknek vennénk gyerekülést, amelyet 4 éves koráig szeretnénk használni körülbelül.
Lenne pár kérdésem:
- ISOFIX-es rendszerűből jó láttuk-e, hogy 90-100 alatt nem lehet olyat kapni, amely megfelelő teszteredményekkel rendelkezne? (a CYBEX pallas m FIX kivételével). Ha esetleg van ajánlott 70-80 körül, megköszönném a tippet.
- Amennyiben nem szeretnénk pakolgatni az ülést, tehát a kocsiban fixen maradna, úgy van bármilyen biztonságtechnikai előnye az ISOFIX rendszernek az övvel szemben? Mert, ha jól láttuk ebből lenne esetleg Britax Römer King II-es, ami barátságosabb áron is elérhető lenne... Tehát ha csak a szülők kényelmi szempontjábó előnyösebb az ISOFIX rendszer, akkor nem feltétlenül áldoznánk erre.
Kedves Punto2000, végül Migo Saturn-t vettetek? Én is arra jutottam az ADAC tesztek alapján, h nem isofixes ülések között biztonság kategóriában kb csak ez kapott jó minősítést.. de annyira nincs róla semmi a neten...még egy tisztességes termékleírást sem találtam hirtelen...
Mi pár nap után visszaküldtük, mert túlságosan zárt volt, nem viselné jól a gyerek és bele is izzadna nyáron. Nem nagyon tetszett neki...
Helyette Chicco Oasys isofix -et vettünk. Rendben van, sokat használtuk, egyedül az öv feszítése volt kicsit nehezebb, erősen kellett húzni a végén és a feleségem nehéznek találta. Amúgy nem vészes.
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy jár -e errefelé szakértő, aki vélemény mondana arról, hogy mikortól érdemes váltani a menetiránnyal megegyező ülésre?
Azt olvastam, hogy 2 éves korig mindenképpen, de 4 évesig ajánlott háttal ültetni a gyereket. Most keresnénk az egy éves lányomnak ülést és gondoltuk megkapja a nagyobbik cybex üllését, mert ő már 3 éves és 15kg. Neki meg vennénk egy másikat, de az olvasottak alapján elbizonytalanodtam. Van olyan, aki olyan ülést használ, ami kb 15 -ig jó és menetiránnyal háttal ültethető benne a gyermek? A mostani cybex (hordozó) már kicsi neki és a lába hozzáér folyamatosan az üléshez. Olyat keresnék ami elég nagy ahhoz, hogy sokáig elférjen így. A biztonság az első, az ár másodlagos. Köszönöm!
Lassan aktuális lesz a nagyobbik gyereknek az üléscsere. Jelenleg egy Kiddy PhoenixfixPro2-ben ücsörög, amit nagyon szeret, de nyáron már négy éves lesz a pulya, és hosszban már erősen kezdi kinőni (súlyban még elvileg beleférne, olyan 16-17 kiló körül lehet).
Nézegettem az üléseket, teszteket, a következők nagyjából azonos, hasonló eredményeket értek el, van közöttük szerintetek jelentős eltérés? A biztonság a fő szempont, ár jelen esetben másodlagos, bár ha kábé ugyanazt tudja egy 65 ezres meg egy 38-40 ezres ülés, akkor nem fogom feltétlenül a drágábbat venni :D
Nálunk is hasonló a probléma, mi egy Cybex X-fix és egy Britax First Class Plus mellé szeretnénk ha beférne, de én annyit derítettem ki,hogy a Römer KIdfix XP az 3 centivel keskenyebb, tehát 48 centi! Igaz, az drágább 15-20 ezer ft-tal... No, meg ami a legkeskenyebb az a Cybex.
Nagyon rég voltam itt, azóta most ismét átolvastam jó pár oldalt de mégis a segítségeteket kérem elsősorban neked CSABUSZ.
Anno is ti segítettetek, de most megint fordulóponthoz érkeztünk.
Jelenleg egy 6 éves fiú ül egy Cybex Solution X-fixben, a 4 éves egy Besafe Izi Comfort X3-ban és egy 4 hónapos ( 7 kg) egy bázistalpas Graco Junior baby hordozóban.
Gond azzal van,hogy ezek örökölt ülések, így már a Besafe és a hordozó is 6 illetve 7 éves. :(
Írtátok a kb. 5 év szavatosságot, és parázok is emiatt jócskán. Szóval ott tartunk,hogy most van anyagilag lehetőségünk cselekedni és a terv az,hogy a hordozót lecserélnénk egy Britax Römer First Class Plusra a kicsinek, a középső meg a Besafe helyett kapna egy Römer Kidfix XP-t.
Két kérdésem is van.
CSABUSZ nem tudom,hogy lesz-e lehetőségünk személyesen felutazni és átvenni az üléseket, vagy csak neten tudom majd megrendelni, elég messze lakunk Pesttől ,illetve nem tudom melyik nagyvárosban tudnánk még beszerezni ezt a két ülést ( Ózdon lakunk) szóval te már olyan sok ülést láttál: a Besafe helyén elférne a Kidfix illetve a bázistalpas hordozó helyén a First Class?
VW Touranunk van, három külön üléssel. Az adatlapokon a centiket tekintve elférne mind egymás mellett.
A másik pedig a nagyfiúhoz kapcsolódik. Kb. másfél éve ül a Cybexben. Felvetődött nála is a szavatosság kérdése. Ha a Cybex 5 évet vállal akkor azt az ülést is le kell cserélni 2-3 év múlva?? Ő most 18 kg és 115 centi szóval mindenképp amíg gyerekülés kell addig abban szeretném utaztatni őket, nem látom értelmét a magasítónak.
koszonom szepen! vegul megtalaltam de ezt nem lattam...tehat akkor az 51cm az a legnagyobb szelesseg ami a kepek alapjan felso reszenel teljesedik ki! pont tergnap meregettuk a dolgokat az autoba.
ami tuti, hogy isofixel nem tudjuk egyik ulest sem bekotni! szoval ha van valami nagyon jo bestbuy isofixmentesen ami nem tul szeles akkor szoljatok :) maradt meg hogy elmenjunk valamelyil budapesti boltba hogy kiprobaljuk.
Ha jól néztem netes képeken, a Nissan Micra-nak nem süllyesztettek a hátsó övcsatjai, ezért fennál a "buckle crunch" esélye karambolnál, ami elkerülendő. A Tobi egyik nagy előnye, hogy annak a kialakítása véd a buckle crunch-tól, ezért inkább azt javasolnám.
Sziasztok! Jobb annyival a Maxi-Cosi Tobi a Maxi-Cosi Priorinál, amennyivel drágább? Kicsi autóba (Nissan Micra) belefér rendesen? Köszönöm, ha válaszoltok.
10 hónapos kisfiunknak szeretnénk autósülést venni. A Maxi-cosi Rubit néztük ki (9-18kg). Van valakinek tapasztalata ezzel a gyereküléssel kapcsolatban?? Köszi!!