ez nem lenne rossz öttlet, csakhogy Ge a beküldött trackeket sem dolgozta fel eddig sem. Hogy bírná az esetleges dömpinget akkor??
megjegyzem tényleg ez lehetne talán a legjobb megoldás... csinálna egy webes motort, ahol a regisztrált userek beküldhetnék a trackeket, amik esetleg maguktól(?) beépülnének a térképi adatba. Mindenkinél naprakészebb térképe lehetne, bár azért azt értsük meg, hogy a térkép készítés nem csak vonalak berajzolgatásából áll. Útosztályok, forgalmi szituációk, KRESZ, miegymás... csak hogy a legfontosabbakat említsem...
Hapiacra dobja, persze. Itt max. azt lehet, hogy tényleg van egy jó motor, azán már veszi meg tőle, vagy licenszeli. Az minden tudjuk, hogy Aeromaphoz nem fog térképlicenszet venni, mert nincs tőke és drága, saját térképalapjait meg önerőből napra készen sem bírja tartani, nem hogy még a hiányzót hozzátoldani. Európát ha licenszeli, akkor nem tudom miképpen tudná az árát bekeresni.
ha lenne egy termék, ami más termékeknél sokkal többet és jobban tud, arra bizony lenne kereslet. mert ugye mi a probléma a más termékekkel? az igoval és társaival főleg a fizetős vásárlókkal való kicseszés (frissítések, hogy mást ne mondjak), másokkal meg a térképek minősége (TA térképek errefelé még mindig bőven gagyik)
ha tehát lenne egy termék, közel azonos funkciókkal (azokkal nincs nagy baj a más termékekben sem), de korrekt felhasználókezeléssel és korrekt térképállományokkal, akkor annak lenne piaca.
az persze más kérdés, hogy badge-nek (sok más gondon kívül) pont ezekkel van, és volt is mindig alapvető problémája.
Ugyanis erre képtelen. Mivel ha és amennyiben létezne is termék, azt nem nagyon tudná forgalomba hozni. Épeszű kereskedő már nem állna vele szóba azokkal a feltételekkel, amiket ő szeretne. Volt erre kísérlet az ősszel, ahogy már írtam is. Egy forgalmazó megkereste Gellértet, hogy az ő termékével hozzon forgalomba készüléket. A szokásos stílus miatt semmi sem lett a dologból. No meg gondolom azért, mert nincs termék. Se magyarországi, se európai.
Arról már ne is beszéljünk, hogy mondjuk egy térképlicencet miből fizetne ki? Hiszen a saját térképe enyhén szólva is necces, 50db licenccel meg senki nem állna szóba vele...
Gyakorlatilag az ország egyik (ha nem a legnagyobb) szaktekintélyét is inkább leárulózta, mint hogy hallgasson rá. Pedig akkor még bőven nyeregben volt az AM! Vajon véletlen, hogy mindenkinek, akinek csak köze volt Gellért művéhez valamilyen oknál fogva szinte csak negatív élménye van? ...és most nem a "MSZP szimpatizáns" típusú AM fanokról beszélek, akiknek az is rendben lenne, ha Gellért nyilvánosan elküldené őket a faxba...
Most azokról beszélek, akik kezdettől fogva segítették Gellértet. Akiknek a hátán elkezdte ezt az egész fejlesztősdit, akiktől eszközöket kuncsorgott, segítséget, miegymást. Akiknek fűt-fát ígért és ma már meg sem ismeri őket. (vagy ők őt, ez mindegy). A vevő itt sokadlagos tényező sokak szerint és ahogy látom Gellért szerint is. A piac is az.. Akkor kérdem én mi számít? Az, hogy el lehessen mondani 2-3 évente egyszer, hogy "...húúú megint micsoda fasza fejlesztést csináltam..."?
Akármit is tud elméletileg az AM az nem létezik. Ergo nem tudja. Mondani pedig mindenki azt mond, amit akar, csak vannak akik már nem veszik be a dolgot... a legrosszabb pedig az, amikor már az sem veszi be, akinek el akarják adni a terméket.
A mai piacon gyakorlatilag a nagyok is alig élnek meg, nem hogy az ilyen bohócok... és még egyszer hangsúlyoznám: Mindezt saját magának köszönheti Gellért.
"az világosan látszik, hogy BadGe nem tart téged érdemesnek a vitára."
... "aminek azért van egy sajátos bája, főleg ahhoz képest..."
na de ha már ilyen világosan látod a helyzetet, akkor ugyan mesélj egy kicsit arról, hogy badge kit tart érdemesnek a vitára. no meg hát nem is velem kellene vitáznia, hanem a saját, sok évvel ezelőtti kijelentéseivel, ugyebár. de az ilyenek elől mindig is elmenekült.
szerinted az aeromap topikban nincs értelme firtatni az aeromap megdöglésének okait?
ez már megint olyan kánullakilences dolog volt. ne akard már megszabni, hogy az aeromap topikban ki és mit ír az aeromappal kapcsolatban, mert az olyan snassz.
"több pontos figyelmeztetés" nyilvánvalóan elírás, helyesen többpontos tervezés. de ezt rajtad kívül kb. mindenki értette. ahogy te is pontosan értettél mindent, csak megint megjátszod magad, hogy az érdemi felvetésekre még csak véletlenül se válaszolj.
"tudtommal nincs" "légy óvatosabb a kijelentéseiddel" kimondottan azért írtam azt, hogy "tudtommal nincs", és nem azt, hogy "nincs", mert azt nem tudhatom, hogy van-e, de azt biztosan tudom, hogy tudtommal nincs. persze ez is csak a szokásos mellébeszéléseid egyike volt, hogy az érdemi felvetésekre még csak véletlenül se válaszolj.
úgyhogy sok-sok év után még mindig itt tartunk, maszatolsz, ködösítesz, mellébeszélsz, az érdemi felvetésekre még csak véletlenül se válaszolsz.
aminek azért van egy sajátos bája, főleg ahhoz képest, hogy még mindig te vagy a hibás termék gyártója, én pedig a fizető és reklamáló vevő.
most is épp dolgozom, de hadd kérdezzem meg, hogy mi a fene az a "több pontos figyelmeztetés" ??? csak nehogy valami olyasmit javítsak ki amit esetleg helytelenül írtál le.
;)
ge.
ui.: és egy pár szóban a "tudtommal nincs" mondatokra... néhány dologról egészen nyilvánvlóan nem tudsz. ez nem is gond, nem is tudhatsz. ehez mérten légy óvatosabb a kijelentéseiddel.
már ha kérhetem :) mert a végén még kénytelen leszek többpontos figyelmeztetésekkel tölteni az időmet.
szerinted ezek a szavak (nem az én szavaim) mit jelentenek? "elkészült" "teszteltem is"
számomra azt jelentik, hogy ezek mégis kész vannak, csak BadGe valamiért nem tette őket közzé.
tudod, ott áll a bicikligyártó raktárában a küllő meg az ülés, de neked, akinek küllő meg ülés kell, nem hajlandó adni, se pénzért, se ingyen. persze azért időnként elmondja, hogy milyen sokat fejlődött az küllő- és ülésgyártó részlege.
"pl a sokszor körbeugatott "POI figyelmeztetést" amely egyébként elkészült" most 2010.02.16 van. van poi figyelmeztetés? tudtommal nincs.
"egy másik kérdés volt az "Avoid". Erre is láthattunk már sok példát, kb két éve teszteltem is a saját megoldásomat" tehát 2004-ben már volt ilyen. most 2010.02.16 van. van avoid? tudtommal nincs.
"A többpontos tervezés már más tészta" ... "Valószinűleg képes lettem volna a mostani algoritmust ismételten alkalmazni több köztes pontra... " most 2010.02.16 van. van többpontos figyelmeztetés? tudtommal nincs.
BadGe, 2006-09-04 01:01:33
"nem 14 hanem sajnos legalább 36 hónapja foglalkozom az új verzióval," tehát legalább 2003 szeptembere óta, vagyis 6 és fél éve.
"Ha nem látod be hogy mi tarthat ennyi ideig egy fejlesztésen akkor nehéz lenne elmagyarázni." ezzel egyetértek, ezt már tényleg nehéz lenne elmagyarázni.
Szeretném ellenpontozni az elhangzott véleményeket:
Még mindig az AeroMap fejlesztésén dolgozok. Nehéz. Nehezebb mint gondoltam.
de képzeljétek el a jutalmam: egy olyan navigációs rendszerrel közlekedek a világban amit saját magam készítettem. azért ezt fájdalmasan kevesen mondhatják el magukról nem?
Hát tudod nekem az a véleményem, AM ügyben tök mindegy kinek mi a motivációja... ennek ez, annak az. Viszont én még emlékszem arra az időre, amikor az AM fanok vezetésével pont fordítva olt ez itt a fórumon...
....na most kicsit kiéli magát a másik oldal is. Ráadásul nekik(künk) bőven van is miért. Gellért meg menjen és mérje fel az M6-ost. :-))
Óh, hát persze, én vagyok a farizeus, a parizeus, a meggebedeus, és nincs a teremtésben vesztes, csak én, én vagyok a falu ossza egyedül, engem ugat minden kutya messzirül. Persze, persze.
Na most ez igen farizeusra sikeredett duma volt. Párszor el lett mondva mi a "gond" - s nem az amit leírtál. Nem sokat hagytál ki valóban - épp csak a lényeget. S ha tovább rosszalkodtok lefényképezem az Aeromap-os kulcstartóm és beteszem ide ! :))
Summázom eddigi ekézésed: nem az a baj, ha valakit átvernek, megkárosítanak és még meg is aláznak, hanem az, ha ezt valaki szóváteszi. Megértem, hogy mi, akik ezt eddig nem így gondoltuk, nem vagyunk Hozzád méltó szinten szerinted. Köszönöm a tanítást, a Neked köszönhető megvilágosodást, áhitattal várom a Második Eljöveteled.
Bazzeee... nem mondod, hogy neked van???? pfúúú... Jól tedd el, mert lehet jövőre, ha kijön az új szupertermék nagyon keresni fognak egy ilyen relikviát.