Keresés

Részletes keresés

oszbi Creative Commons License 2021.04.17 0 0 1059

akár 8-10 évre visszamenőleg jól látható volt mindig,hogy amikor "departed" Ferihegy Budapest,az a küldemény fizikai megérkezését jelentette 100%ban,majd 2-4 napra rá jogilag is megérkezett 100%ban,azaz NPKK átvette/kezelte....most erre 2 hónap/3 hónap/ után a válaszuk az,hogy nincs itt.....szóval erre írom/írtam azt,hogy egyáltalán nem igaz.megkértem,hogy azonosítsák be a küldeményt,helyileg,jogilag....és én várom a fizikai kézbesítést!   nemhogy nem kézbesítik,de beazonosításra sem képesek/hol van,hova tették félre,mi és mikor fog történni vele/....no ez az amiről számtalan 0-val értékelt vélemény született már több helyen,ezen nincs mit védeni/javítgatni/mismásolni.  eddig sem képes eljutni a MP  NPKK.  óriási nagy nulla!

Előzmény: Ugly Bob (1058)
Ugly Bob Creative Commons License 2021.04.17 0 1 1058

Olvasd el légy szíves a hosszabbik írásomat hátha megtalálod bene a megoldást

vagy jobb képet kapsz a mit miértről.

de most komolyan,hogy gondolod? beérkezik Pestre valaki lecsipogja itthon,hogy a külföldi

nyomkövetésre felkerüljön és akkor nem kerül fel az itthonira?

ennek ugyebár nem sok értelme van,inkább az a valószínű a szállító magára veszi az egységképzőt

mikor ide hozza a cél állomás ugyebár BPest, szállítás alatt érkezés BP-re a kicserélőbe kb.

ennyit írnak le ebből nem tudod,hogy úton van vagy már itthon, itt meg leadja szállító és....

drukkolok neked, hogy megkapd minél hamarabb ;)

Előzmény: oszbi (1045)
Ugly Bob Creative Commons License 2021.04.17 0 1 1057

Igazad van, sok embernek lövése sincs miből áll ez az egész rendelés azt hiszik 2 nap alatt megérkezik a cuccos csak azt felejtik el, hogy nem csak Ők vásárolnak hanem K-sokan és közben azok létszáma nem nőtt

akik ezeket feldolgozzák.

Nálam is van amit még nem kaptam meg egyik:

01.23 án fizettem ki 02.11-én küldte el és még sehol semmi 04.11-re volt írva,hogy megérkezik
mivel lejárt kértem vissza a pénzt amit nem akar az eladó mert ő feladta címszóval de a nyomkövetési
szám használhatatlan nem létezik,de ŐŐŐŐ feladta..... (persze persze) na most megy a huza vona.

másik:

02.07 én fizettem ki feladták elvileg 02.08 és még sehol sincs.... július 2-re írta az érkezést,jó mi?!

ez sajnos benne van a pakliban persze engem is bosszant baromira,hogy nem kaptam meg mikor
fizettem érte de egy dolgot tehetek visszakérem a pénzt,már ha hajlandó lesz visszaadni.

Ilyen időt húzós csűrős csavarós szarakodós pénz nem visszaadós bebuktam dologból már volt
vagy 20 legalább az elmúlt 10 év alatt amióta rendelgetek igaz egyesével nem nagy összegek mert
800-5000. ft körül vannak de ha összeadom akkor 50.000-70.000 ezer forint amit sosem fogok visszakapni.

Ez az amire számítani kell mivel nem a sarki boltba megyünk vásárolni,sajnos ez a "véres" igazság.

Látható nekem is késik "cseppet" pár dolog (eddig) de aki nem türelmes ne rendeljen kintről.

Előzmény: ales40 (1047)
Ugly Bob Creative Commons License 2021.04.17 0 1 1056

P.P2000 jól írja az adatok azt mutatják,hogy ott van Angliában a csomagod.

Az egészben csak az a baj akár kifelé menő vagy beérkező csomagokról beszélünk, hogy

ezek az adatok eleinte nem csak egy csomagot mutatnak mikor beérkezik egy egy kicserélő

üzembe központba.... ahogy oda is van írva egységképző érkeztetése ami az jeleneti az 

vagy egy konténer vagy egy bálazsák vagy kisebb zsákok és vagy az előző két nagyobb tárolón

belül is ugyebár kisebb zsákok vannak amiknek saját kódjuk van.

Tehát adott egy konténer kódja azon belül bálazsák vagy kisebb zsákok kódjai,beérkezik egy

kicserélőbe a konténer lecsipogják a kódot ami nekünk azt mutatja,hogy a motyónk beérkezett

a kicserélőbe... és rögtön a legtöbb ember azt hiszi ez egyedül csak az ő csomagjára vonatkozik

miközben ez több ezer akár több tízezer csomagra vonatkozhat.

és.... ez egyáltalán nem biztos,hogy az itteni kicserélőbe van a konténer mivel ugye amikor valahonnan

elindul a konténer vagy bálazsák vagy valami gyűjtő egységképző akkor ők leveszik magukról a terhet

azaz lecsipogják a kódját ami azt mutatja,hogy már nincs náluk hanem megy a következő helyre

de annak még oda is kell érnie a következő helyre, és amikor odaért a szállító szintén leveszi magáról a terhet ami azt mutatja,hogy már nincs nála hanem megérkezett az érkezési helyre de ez csak annyi,hogy

levették a cuccot a szállító járműről azt még helyére kell tenni és kipakolni aztán jöhet a feldolgozás.

Beérkezett a konténer azt fel kell dolgozni ami nem megy 5-perc alatt a fanyalgók nyugodtan mehetnek a kicserélőbe dolgozni úgyis folyamatos az ember hiány.... persze nem mennek mert a kuli munkát nem akarják elvégezni de a szájukat tudják jártatni.

Egy kicsit többet kéne gondolkozni és beleérezni milyen lehet az a munka amit fikáznak.

Mielőtt még kapnék beszólást nem nem dolgozom kicserélőben de el tudom képzelni mi lehet ott

és még a vírus is nehezít a dolgokon, nem tudjuk azt sem egy egy konténernek stb. szállító egységnek meddig KELL esetleg karanténban állnia.

Nekem is van több csomagom amit várok baromira.... minden nap nézem követéseket de tudom,hogy

mennyire nem pontosak azok az infók...

Mostanában baromi sokan rendelnek erre jött még a vírus ami lassabbá teszi az egészet itt is ott is

azért vásárolunk kintről mert olcsóbb mint itt és sok esetben olyan dolgot találunk amit itt nem kapni

vagy nem futunk bele,ezek figyelembevételével kell vásárolni mindenkinek.

Tehát ide való a mondás (olcsóbb cuccot) valamit (több időért mire megjön) valamiért.

Bocs,hogy hosszú lett de ez kikívánkozott belőlem, persze a nagy dumások nem fognak

rajta elgondolkozni és valszeg elolvasni sem.

:)

Előzmény: 940-eS70-es Jani (1049)
benhill Creative Commons License 2021.04.15 0 0 1055

Kedves P.P2000!

Köszönöm az információt és hogy leírtad a procedúrát, pont erre voltam kíváncsi! 

Jó lett volna ezt az információt a postán az ügyintézőtől megkapni, ehelyett kaptam azt, hogy Covid van, meg hogy a címzett érdeklődjön a német postán.

Találtam is egy 'Küldemény-Keresés' nyomtatványt (CN18), itt a linkje ha esetleg másnak is kell:  https://www.posta.hu/static/internet/download/Cn_18_Eng.pdf

Még tegnap a DHL weboldalán indítottam egy Nachforschung-ot is. Bár levélként feladott nemzetközi csomagra nem lehet, de kiválasztottam a belföldi csomagot és oda írtam be az adatokat meg az összes lehetséges információt ami segítségükre lehet. 30 napjuk van válaszolni, kíváncsi leszek hogy lepattintják a dolgot azzal hogy ez nem belföldi csomag, vagy azért segítenek és továbbítják valakinek aki tud esetleg intézkedni. Tapasztalatnak mindenesetre jó lesz.

Érdekesség:  2 órával azután hogy ide beírtam a kérdést és elindítottam a DHL-nél a Nachforschung-ot, a postás meghozta a megrendelt alkatrészt. A feladó korrigálta a korábbi hibáját és elküldte a helyes alkatrészt anélkül hogy megvárta volna hogy visszakapja a régebbi tévesen elküldöttet. Ennek örültem, annak kevésbé hogy a feladónak a kommunikáció nem az erőssége és nem válaszol az emailekre. De mindegy részemről már nem sürgős a dolog...

Köszönöm még1x a segítséget!!

Előzmény: P.P2000 (1048)
oszbi Creative Commons License 2021.04.15 0 0 1054

itt egyedüliként ön védi a nemzetközi posta kicserélő központot és dolgozóit,talán ottani dolgozó? ha igen ,akkor kérem mondjon erre valamit:ch123365302us. szerintem ez alapján is látható,hogy nem jogos,hogy védi őket.sőt ....ez is egy a sok közül,ami kritikán aluli,de nyugtasson meg,hogy semmi baj,minden rendben.nagyon várom őszinte válaszát

Előzmény: ales40 (1053)
ales40 Creative Commons License 2021.04.15 0 0 1053

Ott dolgozol, hogy tudod, a melósok tojnak mindenre? Gondolom az eszedbe sem jut, hogy kevés a létszám. Nem mindig a melóst kell ócsárolni. Elcsépelt, fejétől bűzlik a ....

Előzmény: Donkartacs07 (1029)
940-eS70-es Jani Creative Commons License 2021.04.14 0 0 1052

Köszönöm a gyors, és megnyugtató választ, akkor elvileg 1-2 nap és ideér.

Azért aggódtam egy kicsit, és néztem utána a posta oldalán, mert régebben max 3 nap alatt ideért az otthoni levél, igaz az még a brexit előtt volt...

További szép estét

Üdv

János.

Előzmény: P.P2000 (1051)
P.P2000 Creative Commons License 2021.04.14 0 0 1051

Jól értetted kedves János, igen. A nemzetközi szállítás így működik. A feladó országának postája (jelen esetben a Magyar Posta) átadja nemzetközi szállításra, tehát elhagyja Magyarországot a küldemény. A célország postája pedig átveszi, érkezteti és továbbítja az országon belül úgy, ahogy az előző válaszomban írtam.

Előzmény: P.P2000 (1050)
P.P2000 Creative Commons License 2021.04.14 0 0 1050

Szia!

Ez azt jelenti, hogy már a célországban van, elhagyta az ottani nemzetközi központot és tart országon belül afelé, ahova kell. Tehát már az UK-ban van a küldemény, azon belül mozog. 

Mi a pontos azonosítója?

Előzmény: 940-eS70-es Jani (1049)
940-eS70-es Jani Creative Commons License 2021.04.14 0 0 1049

Szép jó estét kívánok mindenkinek!

Egy kis értelmezési segítségre lenne szükségem:

A helyzet a következő:

Magyarországon lett feladva a levél, és az Egyesült Királyságban várjuk a megérkezését, amit tudunk róla:

Bevallom ezt nem nagyon értem, átadták nemzetközi szállításra, utána a reptéren volt, majd átvették mint bejövő küldeményt???

Esetleg itt a UK-ban vették át és továbbították az itteni szállításra?? vagy Magyarországon fordították vissza???

Annyit még tudok, hogy a RoyalMail rendszerén nem találja a tackert.

Légyszi segítsetek értelmezni.

Üdv: János.

P.P2000 Creative Commons License 2021.04.14 0 0 1048

Szia!

Amire neked szükséged lesz jelen esetben, az egy küldemény kerestetés. Be kell menned a postára (célszerű oda, ahol feladtad) és ki fognak tölteni egy papírt, amivel elindul a folyamat. A feladóvevényt amit kaptál még a feladáskor, azt másold le fénymásolóval (ha tudod), az eredetit ne add ki a kezedből, mert lehet azt fogják mondani, hogy had maradjon náluk, emiatt mondom! 

Minden adatot fel fognak vezetni arra a CN19 nyomtatványra, majd várni kell és 30 napon belül tájékoztatást fognak adni levélben. Ők intézik a továbbiakat, beszélnek a német postával és stb. Könyvelt küldemény lévén, ha nem kerülne elő kártérítést fognak fizetni a nemzetközi egyezmények értelmében. 

Mellesleg abban igazuk volt, hogy most minden nagyon lassan szállítódik a COVID miatt, függetlenül attól, hogy milyen viszonylatról beszélünk. Ha tudok még segíteni valamiben, írj nyugodtan. Az azonosító ismeretében rá tudnék nézni, hogy szerintem mi a helyzet, ha nem akarod itt megadni nyilvánosan, akkor megbeszéljük valamely más felületen. Szép estét!

Előzmény: benhill (1046)
ales40 Creative Commons License 2021.04.14 0 0 1047

Az a gond, hogy sokan csak okoskodnak meg K..anyáznak és fingjuk sincs semmiről.

Divat lett  a szitkozódás mert azzal gondolom megvan oldva a probléma.

Előzmény: Ugly Bob (1043)
benhill Creative Commons License 2021.04.14 0 0 1046

Van esetleg valakinek ötlete, hogy mit lehet csinálni egy Magyarországról Németországba feladott levéllel (valójában kis csomag), ami március 25 óta áll a német elosztóközpontban?

A küldeményazonosító RR-rel kezdődik és HU-ra végződik.

Németországból rendeltem egy kis alkatrészt, de a feladó másik alkatrészt küldött mint amit rendeltem, ezért vissza kellett küldenem.

Március 23-án adtam fel, 25-én beérkezett a német elosztóba és azóta ott áll. 

Persze a kereskedő csak akkor küldi el a ténylegesen rendelt alkatrészt, ha visszajutott hozzá a másik.

Múlt héten hívtam a DHL-t, ott azt mondták várjak még 1 hetet, majd a magyar postánál indítsak 'Nachforschung'-ot. Nem tudom ennek mi a megfelelője a magyar posta terminológiájában.

A magyar posta hétfőn azt mondta, hogy most a Covid miatt semmire nincs garancia, de kérjem meg a címzettet, hogy ő érdeklődjön, mert a tapasztalatuk szerint ez segíthet.

De nem akarom elhinni, hogy nincs valami hivatalos 'utánkeresés' (vagy nem tudom hogy hívják), amivel a magyar posta utána tud kérdezni az elküldött küldeménynek.

Van esetleg valakinek ilyennel tapasztalata?

Köszi!

oszbi Creative Commons License 2021.04.12 0 0 1045

a külföldi szerint nem "útban van Budapest felé", hanem február 20 szombat este fél 8 óta Ferihegyen van....tehát kb 2 hónapja ott van? hol? a posta állítja,hogy nincs ott.

Előzmény: Ugly Bob (1041)
-Naqual- Creative Commons License 2021.04.12 0 0 1044

A profeta szoljon beloled. Meg nem adtam fel, hatha.....

Előzmény: Ugly Bob (1042)
Ugly Bob Creative Commons License 2021.04.12 0 1 1043

Mi a száma? hagy nézzük meg mit ír.

Az áfá-t meg a vámot nem a postának fizeted hanem az államnak,

a posta ebből nem keres egy fillért sem.

Előzmény: kunlaci117 (1037)
Ugly Bob Creative Commons License 2021.04.12 0 0 1042

03.03-as Be-s csomagom ma jött meg valahol több mint egy hónapig állt,

szóval van még remény a tiédnek is.

Előzmény: -Naqual- (1038)
Ugly Bob Creative Commons License 2021.04.12 0 1 1041

Sajnos em egyértelmű.... a külföldi szerint úton van Budapest felé a Posta szerint 

csak a feladás látható, esélyes, hogy a vámon pihen.

Sok küldeményt átcímkéznek és másik nyomkövetési száma lesz nézd meg esetleg

adtak-e másikat hozzá a feladó által küldött üzenetben keresd vagy a rendelési honlap

szállítási információi között.

Előzmény: oszbi (1034)
P.P2000 Creative Commons License 2021.04.12 0 0 1040

Én is ezt láttam, bocsi, hogy most írok. USPS szerint Ferihegyen kellett lennie február valahanyadikán.

Előzmény: oszbi (1036)
P.P2000 Creative Commons License 2021.04.12 0 0 1039

Március 25-én a posta.hu szerint beérkezett küldeményem U...BE, ma kaptam meg. A pénzt is visszatérítették már, mert 2x is kiment a határidőből.

Előzmény: -Naqual- (1038)
-Naqual- Creative Commons License 2021.04.12 0 0 1038
kunlaci117 Creative Commons License 2021.04.12 0 0 1037

Nekem 2 olyan csomagom van, ami a posta.hu oldalán megjelent, hogy Magyarországon van és soha nem kaptam meg! Reklamáltam , azzal ráztak le, hogy "U" betűs, vagyis nem csomagkövetős, és külömben is ha a posta.hu oldalon negjelent, az csak belső informátció! Hát menjenek a K .. annyukba! Rohadt szemét tolvaj banda! Vagy akkor akarják kiadni, mikor áfát kell rá fizetni? Mert kinézem a posából! A tetűt 10 forintért áthajtaná a szomszéd faluig!

Előzmény: Ugly Bob (1027)
oszbi Creative Commons License 2021.04.12 0 0 1036

....tehát majdnem 2 hónapja Budapesten? ez nem lehetséges,mert ők állítják,hogy be sem érkezett az országba....

Előzmény: ales40 (1035)
ales40 Creative Commons License 2021.04.12 0 0 1035
Előzmény: oszbi (1034)
oszbi Creative Commons License 2021.04.10 0 0 1034

Megnéznéd,hogy a ch123365302us hol van most? köszönöm

Előzmény: P.P2000 (1031)
Böbe67 Creative Commons License 2021.04.10 0 0 1033

Sőtt nekem tavaj a kicsrélőbe lenyulták a csomagom. Legalább is az utolsó nyomonkövetés ott vesztette el.

Böbe67 Creative Commons License 2021.04.10 0 0 1032

Üdvözlök mindenkit! Nekem is van a kicserélőbe csomagom,aminek már itt kéne lenni! Nem tudom meddig ülnek rajta!

P.P2000 Creative Commons License 2021.04.09 0 0 1031

Szia!

Azonosító ismeretében tudok ránézni, segíteni neked, anélkül nem fog menni.

Wishes rendelésnél több küldeményazonosító is van, írd le őket és meglátom mit mutatnak a rendszerek.

Előzmény: pzsuska (1030)
pzsuska Creative Commons License 2021.04.09 0 0 1030

Sziasztok! Segítenétek, hogy az mit jelent, hogy szállításra a Post Luxembourg átvette? Wishes rendelésről van szó. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!