Hát Conectóból mondjuk pont nincs ott egy darab se, pontosabban az ős verzióból kaptak 1-2 példányt pár hete, na annak tényleg nincs semmi értelme. A 7700-asok meg szintén lefingott szarok már, a MOS-ok legalább még egész jó állapotban voltak, amikor odakerültek.
Hát annyira azért nem szanaszét, mert Pest megyében van a nagyja és Debrecenben néhány darab.
Valóban vannak hülye és érthetetlen átcsoportosítások (például ha valahol kapnak 1 db, huszonéves, teljesen ismeretlen típust), de azért az, hogy az összes Reform nem egy telephelyen van, nem hiszem, hogy kezelhetetlen lenne.
Az ITE egész buszgyártós elgondolása egy nagy baromság volt. Nem volt konkrét buszcsaládjuk, a kiválasztott alváz drága volt, de legalább nem lehetett ráépíteni sem alacsonypadlós buszt, sem csuklóst. Teljesen gúzsba kötötte őket a Mercedesszel való partnerség, de legalább konkurenciát is sikerült csinálniuk a Mercedes buszainak. IC 600 vs. Intouro például. Teljesen érthetlen az az üzleti modell, amit elképzeltek. Mondjuk a piac meg is mutatta, hogy hol a helyük.
Inkább kevesebbet, például lépcsőházas kialakítás, ami nem csak kényelmetlen és klausztrofób, de veszélyes is. Nem tudom mennyire lehet látni azokkal a semmi lámpákkal sötétben, lehet abban is jobb az Econell.
Rákérdeztem bennfentes kollégától. Gyakorlatilag teljesen felszámolták a buszgyártást ez év elején. Az ott dolgozó munkásokat átirányították, illetve elbocsátották. Szomorú, mert az IC 600 frankó kis Inonyéll pótló lett volna.
Hát lehet, hogy van benne valami, mert legutoljára ugye Székesfehérvárra, saját maguknak se saját gyártású buszokat hoztak és a Volánbusz tenderén se saját gyártású buszokkal indultak, tudtommal új alváz se érkezett a céghez már egy ideje.
Kár, hogy nem tudják gazdaságosan csinálni a dolgot, mert maga a típus szerintem nem rossz és piaca is lenne itthon...
Ezzel a típussal mi lett? A 2db prototípus után kukába dobtãk a terveket? Egyáltalán történik bármiféle gyártási tevékenység az ITK-nál normál busz kategóriában? Tudom a kis 20fős sprinter alapú ãtépítések szoktak lenni, de nagy megrendelesrol nem tudok. Korábban mintha azt olvastam volna valamelyik topicban, hogy a MOL, mint tulajdonos nem akar a busz gyártással foglalkozni.
Nem igazán értem ezt a kérdést: miért kéne, hogy sokat álljon? Ha van valami hiba, azt nyilván orvosolják, de egyik üzemeltető se fogja leállítani egyszerre a fél flottát, nem is teheti meg.
Amúgy tudomásom szerint a Volvo ennél és az utódtípusnál úgy en bloc állt át a merev hídra, nem a BKV kedvéért, viszont például a C2 vagy az új Lion's City független mellső futóműves...
az AP buszok valamiért sokkal gyakrabban ütköztek fel a megsüllyedt csatornafedeleken, mint a korábbi magaspadlós 200-as Ikarusok
Hát a megsüllyedt csatornafedeleken felütközést azért nem mondanám túl gyakorinak, viszont tényleg könnyebben odaverik a seggüket, ez pedig az alacsonyabb hasmagasságnak (nem összekeverendő a padlómagassággal) és nagyobb túlnyúlásoknak "köszönhető". Amúgy nem csak a rugőút rövidebb, de a gumik is peresebbek, ez pedig keményebb rugózást eredményez.
Nem kotekedeskeppen (csak feluletesen ismerem ezeket), de tudunk olyanrol Budapestrol, hogy a fuggetlen felfuggesztesu tipusok tomegevel alltak/allnak sokat? Lehet, hogy volt/van ilyen, csak en nem tudok rola.