Keresés

Részletes keresés

genise Creative Commons License 2014.06.15 0 0 305

Igen, az hasznos, ha időközönként beszámolunk egymásnak az eredményeinkről, tapasztalatainkról.

Én 1 hónapja naponta kb össz 1 órát agykontrolozok, elme tükre technikával elképzelem, hogy a látóteremet vizsgálják, s jó lesz az eredmény, s hogy a doki és a nővér meglepődik, én meg boldog vagyok. Illetve programozom, hogy meggyógyul a szemem, szemnyomásom 16. Nos eddig a látótérben nem értem el eredményt, ugyanolyan, mint volt (50%-os a bal, 89%-os a jobb szemem). A szemnyomásom a szemcsepp váltást követően, (1 hónapja Xalatanról- duo travra váltva) beállt egy állandó értékre, (16-18). Ez biztos az új csepp, de lehet, hogy a programozás is bejátszott. A fejfájásom és fülzúgásom viszont nagyot javult, szerintem ez mindenképpen a programozásnak tudható be, valamint, hogy sikerült néhányszor olyan érzelmi állapotba kerülnöm, hogy párszor ki tudtam sírni magam.

lehet, hogy a teljes  látótér kitisztulás még túl nagy cél, fontologatom, hogy először még inkább csak a szintentartást, vagy apró javítást kellene programozni. Most azt is gondolom, hogy kicsit túlbonyolítottam a vizualizálást, talán egyszerűbb, de gyakoribb üzenetek kellenek az agyra, most ezzel próbálkozom.

Jó egészséget nektek, s kérlek írjátok meg ti is a tapasztalataitokat, s hogy szerintetek melyik műtétek a jók, s melyik doki jöhetnek szóba, mert erre is azért fel kell készülni!

putzmaker Creative Commons License 2014.06.05 0 0 304

A legfontosabb a hit és az elhatározás. Bennem ez nincs meg. De számolj be az eredményeidről, hátha ezzel másokon is segíthetsz.

Előzmény: genise (302)
ghepard Creative Commons License 2014.06.03 0 0 303

Hát mondjuk statisztikailag nem nagyon. De mit ér egy embernek a statisztika, hogy 99% a gyógyulás esélye, ha beleesik abba az 1%-ba.

 

Olvastam, hogy már a 90-es évek elejéig kb 4000 dokumentált (azóta már biztos több is van) spontán gyógyulás következett be (tehát orvosi, gyógyszeres vagy más beavatkozás nélkül) - melyekre nem igen volt és még talán ma sincs magyarázat. 

 

Szerintem nagyon jól leírtad a lényeget. Én is hiszem, hogy ez járható út - én is ezen az úton megyek már 35 éve. Ha valami elb*szódott bennem, akkor arról elsősorban én tehetek és igyekszem jóvátenni saját magam.

 

Az utóbbi 50 évben sok mindenre fény derült, ezek az ismeretek a segítségünkre lehetnek a gyakorlásban és a probléma megértésében.....

 

Ha sokat gyakorolsz és kitartó leszel - nos akkor fejlődhetsz minden téren. Egy idő után rájössz bizonyos öszefüggésekre és aztán hatékonyabban tudsz gyakorolni, meg változtatni a dolgokon a cél érdekében.......

Előzmény: genise (302)
genise Creative Commons License 2014.05.31 0 0 302

Mit gondoltok, egy kialakult látótér károsodás visszafordítható? Gondolom az orvosi vélemény, ill. a statisztika szerint nem. Na de a statisztikák nem e az átlagemberek, akik azt gondolják, hogy elegek a látszat erőfeszítések, hozzáállásának eredményeiből születnek?

15 éve gerincsérvem volt. Elkezdtem a gyógytornát. Még ma is minden nap 1 órát tornázom. Persze már nehezebb gyakorlatokkal. kb 5-6 év múlva éreztem, hogy nincs már vele gondom Tisztában vagyunk igazán az erőfeszítések nagyságrendjével? Vagy azt gondoljuk, hogy ez is olyan, mint minden más fogyasztása?: Elmegyek a fodrászhoz, megcsinálja a hajam. Elmegyek a szemészhez, megműti a szemem. csepegtetek, oszt jó van.

Nem lehet e, hogy az idegsejt is megújul, mint szervezetünk más sejtjei, csak több idő, s megfelelő életmód, a valódi, nagy változtatások meglépése, gyakorlás, munka kell hozzá, amire nem nagyon van példa, hogy valaki végigcsinálja?

Nos, én keményen elhatároztam, hogy megcsinálom.

 

putzmaker Creative Commons License 2014.05.19 0 0 301

Nekem az első műtét trabeculectomia volt, a második deep sclerectomia. Az előbbi 50 éves eljárás, a kötőszövet alá vezetik a csarnokvizet, kb egy órás műtét volt nekem. Az utóbbi 20 éves, de csak később terjedt el a módszer. Az ínhártya alá vezetik el a csarnokvizet, kevesebb a komplikáció műtét után, és ugye kevesebb a tapasztalat is ezzel, de állítólag sokaknak hosszú távon jobban beválik, mint a régi technika. Nekem ez a műtét hosszabb volt, talán másfél-2 óra is. Cseppet most egyik szememre sem kell használnom. Mégis csalódtam az második műtétben, mert rosszabbul látok (látótér), mint a műtét előtt.

ghepard Creative Commons License 2014.05.19 0 0 300

Igen, az érthető, hogy az emberek nem merik magukra bízni magukat. De akkor is, mikor másra bízzák magukat és másra hárítják a felelősséget (orvosok, gyógyszerek stb) - a gyógyulásban szerepe van annak, hogy hisz ezekben a dolgokban (sokan annyira, hogy másban nem is). De az 50 év alatt az agykutatás, az elmekutatás is fejlődött. Ha nagy pontosággal és kisérletekkel alátámasztva kimutatható lesz, hogy az elme, a gondolatok, az érzelmek ki tudják javítani a hibás sejteket, átírható a DNS, leküzdhetők a betegségek stb - akkor talán egyre több ember majd megpróbálkozik ezzel. Sok érdekes kisérlet zajlott már le erre a témára, melyek azt sugallják, hogy ez lehetséges......

Előzmény: pipa15 (299)
pipa15 Creative Commons License 2014.05.16 0 0 299

Ötven évvel ezelőtt a zöldhályog még olyan betegség volt amire nem ismertek gyógymódot. A betegek közül sokan megvakultak. Ma már a cseppekkel, műtétekkel lényegesen tudják lassítani a folyamatot és elkerülni a vakságot. A relaxáció biztos hasznos, én is próbálkozom vele, de nem merném az orvosi kezelést elhagyni. Akinél előrehaladott a betegség, a legfontosabb a jó orvosi ellátás. Mindenkinek jobbulást.

ghepard Creative Commons License 2014.05.15 0 0 298

Én már 41 éve olyan helyen melózom, ahol ezekkel is foglalkozunk (hullámok, elektromágneses tér, gravitáció stb) - de csak 2003 elejétől kezdtem egész véletlenül a saját testemre ható saját magam keltette rezgésekkel, hullámokkal foglalkozni olyan szórakozásképpen. Aztán kb 2 évig tartott az (2005-6), hogy egyáltalán elhiggyem, hogy mit tudtam elérni ezekkel. Olyan dolog, hogy mindenféle külső cucc nélkül (gyógytea, gyógyszer, orvos, vitaminkészítmények stb) nekimenjek egy torokgyulladásnak, gerincproblémának, sebeknek, bokaficamnak, szemszárazságnak, látásromlásnak stb - egész elképzelhetetlennek tartottam. De úgy néz ki, hogy nem az - sok sok gyakorlással és edzéssel el lehet jutni olyan szintre, hogy ezeket simán orvosolni lehet mindenfélé cucc és fizikai beavatkozás nélkül... Igen, a fizikai tünetet fel lehet fogni egy segítségnek is - hisz így az ember ellenőrizheti, hogy jól e csinálja.

Előzmény: Agi279 (297)
Agi279 Creative Commons License 2014.05.15 0 0 297

Igen, minden energia, hullám, végre egyre többen látják és mernek róla beszélni :))

Ha csak az anyagi résszel babarálunk, az is hozhat eredményt, ha előre segíti az életünket annak öröme, hogy fizikailag megszűnt a probléma, annak a boldogító érzése visszafelé is hat a lelkünkre. Sok esetben nem elég, mert nagy a sérülés, fel kell oldani. Mindenkinél másképp működik.

De ha megnézzük, a fizikai tünet csak egy segítség, nem ellenség. Megmutatja, hogy valami nincs jól belül. Azért jelenik meg, mert nem akartunk vele foglalkozni lelki szinten, de így már kénytelenek leszünk.

Előzmény: ghepard (294)
Agi279 Creative Commons License 2014.05.15 0 0 296

Kedves Genise!

 

Szerintem véletlenek nincsenek. Minden okkal történik. Ha figyelünk, akkor ez a szinkronicitás sokat segíthet, van üzenete. Személyre szabottan kapjuk ezeket a "jeleket", mi tudjuk az üzenetüket megfejteni. Ebben az esetben elég konkrétan jött válasz a foglalkoztatott kérdésre :))

Az agykontroll nagyon jó módszer. Sokan tudják jól használni. Abban az esetben, ha nem történik elég fizikai változás, akkor mélyebb a seb. Akkor érdemes komolyabban megnézni azt a történetet, ami a fizikai tünetek oka. Ennek feloldására vannak jó technikák, legtöbbnek az a lényege, hogy felidézik a szituációt, ami fájdalommal járt, (ez egy nehéz rész) és feldolgozásra kerül, átalakul, megértésre, elengedésre kerül.

Két közeli ismerősömnek volt ilyen problémája, mindkettőnél meglett a sérelem, elengedésre került, és eltűnt a hályog. Az orvosuk sem hitte el, mindkettő 60 feletti. És na persze egyikük sem sírt emlékezetük óta ki tudja mióta.

Előzmény: genise (292)
ghepard Creative Commons License 2014.05.15 0 0 295

Az jót tehet, ha belejössz - irányítani fogsz tudni olyan dolgokat, amikről azt hitted, hogy nem fog menni. Csak gyakorlás kérdése, sokat kell gyakorolni, sokat kell gondolni bizonyos dolgokra, hogy jobban menjenek. Minden részlet, apróság hozzátehet a maga részével. De ugyanúgy rossz is lehet, ha nem jó irányba mennek a dolgok. Akkor másképp nekimenni. Nemcsak egy út vezet a célig....... A szemeknél rengeteg dolgon lehet javítani, csak oda kell figyelni és próbálgatni. Egy idő után az ember olyan szemmozgásokra is képes lesz, ami azelőtt nem ment.......

Előzmény: genise (292)
ghepard Creative Commons License 2014.05.15 0 0 294

Szerintem ez jó megközelítés. Már egy ideje ismert, hogy a világ inkább energia, hullám, rezgés - mint anyag. Egy anyagi részre hogy kb egy miliárd energia (hullám, rezgés) rész jut. Tehát, ha csak az anyagi résszel babrálunk (testünk, szerveink stb), akkor csak egy kis részét lássuk a problémának - és azt is már csak akkor, mikor már látható és érezhető a szervi elváltozás......

Előzmény: Agi279 (291)
ghepard Creative Commons License 2014.05.15 0 0 293

Valahogy meg kellene találni az okot, ami miatt romlik a szemünk!

 

Az mindenesetre jó volna. Sikerült már Neked megtalálnod?

Előzmény: genise (284)
genise Creative Commons License 2014.05.15 0 0 292

Kedves Ági és Pipa!

 

Köszönöm a hozzászólásotokat. Ági, szerintem teljesen jól látod a lelki hátteret. Én is dolgozom ezen. Most agykontrollt kezdtem, de valószínűleg még valamiféle más oldási technikával is próbálkozni fogok.

Most minden nap többször relaxálok, s közben elképzelem, ahogy "kitakarítom" a szemem, "kimosom" belőle a "rosszat". Utána elképzelem hogy felismerem a látótérvizsgálaton az eddig kiesett látómezőben is a fényeket, s hogy kiszélesedik a látóterem. A fejfájásom már néhány próbálkozás után is nagyot csökkent. Nektek is ajánlom, szerintem sok gyakorlás után ez gyógyulást hoz, mert pozítívak az előjelek.

Az agykontroll tanfolyamon egyszer csak megállt melllettem egy srác, akivel a kereszt és a vezetéknevem is megegyezett, s aki születése óta glaukómás, s megtudtam tőle arra  kérdésemre a választ, ami nagyon foglalkoztatott.  Ti hisztek a véletlenekben?

Agi279 Creative Commons License 2014.05.14 0 0 291

A zöldhályognak is van lelki háttere. Ha az okokat is szeretné valaki tudni, van mód rá, hogy fel lehessen tárni. A műtét lehet indokolt, ha ez továbbsegíti az életünk, de érdemes megnézni, milyen lelki konfliktus van a háttérben, hogy ne újuljon ki. Mert sok esetben kiújulnak a betegségek, vagy más formában ütik fel a fejüket, ha nem szűntetjük meg az okot.

Ezek mögött lelki sérülések, fájdalmak húzódnak meg. Konkrétabban a zöldhályog mögött egy olyan téma, amit nem tudtunk megbocsátani. Máshogy megfogalmazva, azt tudjuk, hogy fennáll a szemben egyfajta nyomás. Ez fel nem sírt könnyek nyomása. Szinte minden esetben akiknél megjelenik a zöldhályog, fennáll, hogy szinte sosem sírnak, vagy a sírással nem oldódnak, nem jár utána megkönnyebbülés.

Sajnos jelen pillanatban az orvostudomány kijelenti, hogy gyógyíthatatlan. Ám nem beszélnek azokról az esetekről, akiknél megmgyarázhatatlan módon mégis teljesen megyszűnt a zöldhályog. Idős embereknél is. Mert nem tudják megmagyarázni. De van rá magyarázat, elengedték a régi fájdalmat, megbocsátottak, feloldódott a lelki sérülés.

Az, hogy nem tudunk valamit megbocsátani, az nem azért van, mert nem akarunk. Néha túl nagy a seb, nehéz "felvenni vele a kapcsolatot", mivel újra felelevenedik. De ha mégis megtesszük, az nagyon felszabadító.

pipa15 Creative Commons License 2014.04.28 0 0 290

Kedves Genise!

 

Nézd meg a Péterfy Szemészetének honlapját, sok minden kiderül. Szerintem nem kell különösebbet tenni, telefonon biztos el tudod őket érni.  

pipa15 Creative Commons License 2014.04.27 0 0 289

Kedves Genise !

 

Arra nem tudok válaszolni, hogy Komár Tímea ellát-e ambuláns kezelést, mert én rögtön a műtétre kerültem hozzá, de azóta engem ő lát el, s hozzá fogok visszajárni. Igaz,hogy mindkét szemem műtött, jó a szemnyomásom, de a jövőben is figyelni kell ( látótér, szemnyomás, idegrost mérés , stb.). Valószínű, hogy ambuláns betegeket, akik még nem szorulnak műtétre, is ellát. Egyébként itt is nagyon sok a beteg. Én is csak jót hallottam Holló professzorról, de azt mondták, hogy nehéz hozzá bejutni, ezért meg sem próbáltam.

genise Creative Commons License 2014.04.27 0 0 288

Én is pont a napokban hallottam egy ismerősömtől pozitívumokat a dr Komár Tímea féle műtétről.

Ő csak műt, vagy egyébként glaukóma ambuláns ellátásban is aktív?

pipa15 Creative Commons License 2014.04.26 0 0 287

Kedves Lora 1213

 

Tévedsz nem reklám. Miután 5 éve kínlódom ezzel a kórral, csak segíteni akartam. 

Lora1213 Creative Commons License 2014.04.25 0 0 286

Miért van olyan érzésem hogy ez reklám ?

Előzmény: pipa15 (285)
pipa15 Creative Commons License 2014.04.25 0 0 285

Változatkanul csak áldani tudom tudom a Péterfy Sándor Kórház Szemészetét, különösen dr. Komár Tímeát. A műtét óta nagyon jól vagyok. A szemnyomásom csepp nélkül 12, semmilyen komplikáció nincs. Azoknak írtam, akik műtétre szorulnak. Fontos tudni, hogy nem csak a trabeculectomia létezik, hanem más műtéti eljárás is, amit csak kevés helyen végeznek, ezért az orvosok nem szívesen ajánlgatják. A műtét amit leírtam nem lézeres, hanem egy kb. egy órás komoly szemműtét, de mivel nem hatolnak be e szem belsejébe, nem okoz annyi komlikációt. Érdemes mindenkinek tájékozódnia, aki műtét előtt áll. A korábbi trabeculectomia műtétem helyét azért nem mondom meg, mert szerintem a problémákról nem az orvos tehetet, hanem a műtét olyan, bármilyen gondosan is végezzék, aminél néha a beteg szeme miatt igen lecsökken s szemnyomás, amit előre nem lehet tudni. A tévedés jogát persze fenntartom, de én így tapasztaltam. Mindenkinek minden jót.

genise Creative Commons License 2014.04.20 0 0 284

Bízom bennük, biztos nagyon értenek hozzá. Talán az okok feltárására kevés az idejük, mert túl sok beteg jár hozzájuk. Valahogy meg kellene találni az okot, ami miatt romlik a szemünk!

Lora1213 Creative Commons License 2014.04.20 0 0 283

Holló professzornál jobb doktort nem találsz. Kóthy doktorral nagyszerű páros.

Bízz bennük.

Előzmény: genise (281)
genise Creative Commons License 2014.04.19 0 0 282

Ja, még azt akartam írni, hogy érdekes ez a szemnyomás mérés is, mert a helyi sztk szemészeten már ötödször mértek nálam normális szemnyomást, míg a Mária utcai glaukóma ambulancián kétszer voltam, mindkét esetben majdnem 10 hgmm-el magasabbat, a második alkalommal kétóránkénti időközökben háromszor is 24-25 körül volt. Lehet, hogy az sztk-ban a szemész nem mér jól? Pedig mindíg akkor mentem oda is, amikor a legrohadtabbul fájt a fejem.

 

genise Creative Commons License 2014.04.19 0 0 281

Nekem is délutánra már elfárad a szemcsepp hatása, és elkezd keményen fájni a fejem az orrtövemnél, na meg zúgni a fülem. A szemorvos egyébként azt mondta, hogy ez nem a glaukómától van, hanem inkább a vérnyomásomtól, merthogy látja a szemfenéken, az u.n. x-jeleket.

Utána néztem a neten, a szemfenék ereinek tágulása jelzi legelőször a magas vérnyomás kialakulását, még azelőtt, hogy mérni tudnánk.

Nyitottam hát a szem mellett még egy frontot, elmentem kardiológushoz, ott 160/100 volt (a fehér köpeny miatt megint felment)aki feltett egy 24 órás vérnyomásmérő készüléket. Ezzel majd jövő héten megyek vissza.

Szívem jó, intéztem egy labor nagyrutint is, az is jó. Ideggyógyászat és fül orr gége vonalat is elkezdtem, kedden megyek agyi CT-re, amin az arcüreg is rajta lesz, utána a lelettel vissza az ideggyógyászatra, ezután fül-orr-gégészhez még aznap. Minden lehetőséget meg akarok vizsgálni, mitől fáj ennyire a fejem, mert ezt nehéz kibírni.

Van még valami ötletetek, milyen vonalon nyomuljak, ami kiderítheti a fejfájásom okát?

Egyébként én nagyon gyanítom, bár a szemész és a gégész szerint sincs köze hozzá, hogy a 30 éve tartó 90%-ban baloldali krónikus arcüreggyulladásom tette tönkre a szemem, s ez egy szekunder glaukóma lesz. Elég gyanús, hogy pont a baloldali szemem károsodott jobban, (látótér)

Lehet, hogy elmegyek egy másik helyre is kivizsgáltatni a glaukómámat, lekontrollálni a diagnózist. "Több szem többet lát"

Ti a Mária utcán kívül melyik helyet ajánlanátok, ahol szintén van glaukóma specialista, s megfelelő műszerezettség?

Lora1213 Creative Commons License 2014.04.16 0 0 280

Legközelebb már nem fog ilyen soká tartani.   A Xalatant csak egyszer kell naponta használni, ha nem lesz elég még másik cseppet is írnak fel. Nekem Cosopt és Xalatan van.  19 éve beteg a szemem, már nem vagyok kétségbe esve. Két jó doktornak hála még mindig látom hogy milyen busz jön. Mikor kell visszamenned ?

A vérnyomásod mindenképp kezeltetned kell, ha a fehér köpeny megemeli, biztosan megemeli azt más is. Mond el a háziorvosodnak mi van a szemeddel, ő tudni fogja milyen vérnyomáscsökkentőre van szükséged.

Előzmény: genise (277)
Banditoo Creative Commons License 2014.04.16 0 0 279

A xalatan leviszi a szemnyomást, nekem kb 5-6 nap alatt 14-16-ra visszaállt a korábbi 20-23-ról. Estére kb kifogy a hatása és kezd fájni a fejem, így délután 5-6 óra után már csak hazafelé célzok egyelőre és lassúra veszem a tempót. Szokni kell még a helyzetet. Vérnyomásom egyébként stabilan normál/alacsony körül mozog.

Olvastam egy tesztet róla,hogy mennyit kell csepegtetni, elég 1x, hiába használnád gyakrabban, nem lesz más hatása, talán a mellékhatások jönnek ki jobban.

Viszont azóta műkönny, stb, most kezdek fényérzékeny lenni, a szelet sem bírom, húsvéti nyuszi szemeim vannak elég hamar. Ehhez is hozzá kell szokni.

 

Előzmény: genise (277)
Banditoo Creative Commons License 2014.04.16 0 0 278

Szia,

 

ez érdekes, amit írsz!

Az első műtét lézer volt vagy hagyományos? Úgy tudom, utóbbi esetben beültetnek egy "átvezetőt", ami segíti a csarnokvíz elfolyását.

A lézeres műtétre az SLT nevet ismerem (Selective Laser Trabeculoplasty) ami a trabekuláris hálózatot célozza, de ahogy olvasom a honlapot, van többféle is.

Végül a bal szemeddel mi a helyzet, javult, stabilizálódott, úgy maradt? Mondtak rá valamit?

 

Üdv a csapatban - magamnak is - egy hónapja lettem diagolva, egyelőre csak a jobb szememre, nyomom a szemcseppet viszont mindkettőbe. Teljesen véletlenül derült ki, mert a szemüveg már nem volt jó, így elmentem cseréltetni, aztán 1-2-x vizsgálat és így jártam. Szerencsére látótér csökkenés szinte minimális, kezdeti státusz, de már kialakult a betegség. Viszont továbbra sem látok jól a jobb szememmel, homályos a kép, orvos pedig gyak. lerázott,hogy tompalátó, jöhet a következő. Közel 40 évig nem voltam tompalátó, pont most ? Kicsit hirtelen válasznak éreztem.

Szerintem 2 külön problémám van, egyik az alap betegség, a másik valami bónusz mellette.

Úgyhogy megyek további kivizsgálásokra máshova.

 

Előzmény: pipa15 (276)
genise Creative Commons License 2014.04.16 0 0 277

Tanulságos, és hasznos, amiket leírtál, minden információ számít. Lora neked is köszönöm a válaszodat!

Szívesen segítenék én is nektek infókkal de én csak tegnap voltam első nagyobb vizsgálaton a Mária utcai glaukóma ambulancián. 7 és fél órát tartott, de ha az embernek fáj valami nagyon türelmes tud lenni.

 

Háromszor mértek 2 óránként vérnyomást és szemnyomást, mindíg 170/100 körüli, és 23-24 hgm-volt.

most szerencsére nem küldtek haza, de megint az történt, hogy otthon előtte minden nap kétszer mértem a vérnyomásom és rendben volt, ott meg felment. Holló professzor le is cseszett, hogy nem kezeltetem, de ha egyszer sosem magas...csak ha fehér köpenyt látok.

Kaptam cseppet Xalatan 0,05, napi 1 csepp este. Már az első nap reggel kg 30 %-osra esett az a szörnyű fejfájásom, ami három hete gyötört (az orrtövemnél feszített, meg zúgott a jobb fülem.) Most délutánra kicsit visszaestem kb 60% osra. (fülzúgás kicsit enyhült)

Szerintetek fog ez javulni a rendszeres napi 1 cseppel, vagy ennyit tud a csepp? Mert ha ennyit, akkor lehet, hogy naponta 2x kellene cseppenteni nem?

 

Pipa, az első műtétedet hol végezték? Hogy érzed magad?

Lora te hogy vagy? Hogy tudjátok ezt feldolgozni?

 

pipa15 Creative Commons License 2014.04.11 0 0 276

Szeretném veletek megosztani a történetemet, hátha tanulhattok belőle. 
Mindkét szememen elsődleges nyílt-zugú zöldhályogot diagnosztizáltak. Sajnos cseppekkel a szemnyomást nem tudták beállítani, ezért 2 éve trabeculectomia szemműtétet végeztek a bal szememen. A műtét után minden olyan mellékhatás bekövetkezett, amit a figyelmeztetés tartalmazott. A szemnyomás nagyon leesett ( 6-ra), hypotomia lépett fel, látásom romlott. Saját vér injekciót kaptam, aminek során a csarnok bevérzett. Hajszál választott el a látásvesztéstől. Végül látok, de homályosan, ami kb. minusz 2 dioptriának felel meg. Ez nem korrigálható. 

Hosszas keresgélés után tudtam meg, hogy van másik műtéti eljárás is. A jobb szememet már ezzel műttettem meg. Az eljárás neve: deep sclerectomia et viscocanalostomia et canaloplastica. A lényeg, hogy a műtét során nem kell a szem belsejébe behatolni, ezért gyakorlatilag szövődmény, így kockázat mentes. Nem lehet vele a szemnyomást olyan mértékben lecsökkenteni mint a másik módszerrel, de ez nem is baj. Az én szemnyomásom olyan alacsony lett, hogy szemcseppet sem kell használnom. A gyógyulás gyors, majdnem tünetmentes ( némi váladékozás, vörösség, de más semmi). Ezzel a módszerrel nálunk kb. 5 éve gyógyítanak, de viszonylag kevés helyen. Az én műtétemet Bp-en a Péterfy Sándor utcai Kórház szemészetén végezték. ( olvassátok el a honlapjukat) Az ország területéről bárhonnan fogadják a betegeket. Engem dr.Komár Tímea műtött és kezel. Nagyon türelmes, őszinte,emberséges orvos. Sajnos a műtéthez kell egy lézer eszköz, amit az OEP nem finanszíroz, ennek ára 160.000,-Ft, amit a betegnek kell ( természetesen számla ellenében ) fizetnie. De nekem nagyon megérte.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!