Keresés

Részletes keresés

kommandos Creative Commons License 2005.01.14 0 0 159
Nekem is ezek vannak!!! :)
és megfvagyok elégeedve mind kettővel...
Zsömbi Creative Commons License 2005.01.13 0 0 158
Nekem pedig van egy még jobb "ajánlatom": vírusirtónak Kaspersky Anti-Virus 5.0 Personal + Kerio Personal Firewall tűzfalnak. Véleményem szerint ez is egy nagyon jó alternatíva és kevesebb az erőforrás igénye, mint a Norton Internet Security-nak. Notebokomon ezek a programok vannak, otthoni desktop gépemen pedig a NIS, de szerintem lecserélem KAV-ra + Keriora a védelmet azon is.
Előzmény: Törölt nick (157)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.13 0 0 157
Nekem zonealarm tűzfalam volt vírusirtóval, nem próbaváltozat, de elég szar volt, vírusokat beengedte.
amióta norton internet securitym és vírusirtóm van még nem kaptam vírust, ez képes letöltés közben is vizsgálni a fájlokat, kurva gyors gyakran frissül. ajánlanám,. bátran.
Előzmény: huzat (156)
huzat Creative Commons License 2005.01.12 0 0 156
A kérdésed nem egészen értem.

A Zone Alarm alapjában véve egy tűzfal. Van olyan Zone Alarm, ami egyben vírusirtó, így annak el kell végeznie minden olyan feladatot, amit egy vírusirtónak. De ez csak akkor történik meg, ha a vírusirtóval kombinált falad van.
Bár még ilyet nem (ZA vírusirtóval) próbáltam, de minden bizonnyal nézi az e-mailezésed is. Abban az esetben ha vírusölős a falad nem az e-mail szűrő, hanem maga az antivírus frissíti az adatbázist, az e-mail szűrő az egész szoftver része. Elvileg nem csak a gyanús csatolmányokat kell "elkülönítenie", hanem az e-mailen bejövő vírusokat is írtja (ha tudja)

Ha mégsem vagy biztos benne lehet ellenőrizni is.

Hogy megbizonyosodj arról működik-e a levelezés figyelőd végezd el rajta az eicar tesztet:

"Ahhoz, hogy létrehozzunk egy állományt, melyben jelen van az EICAR szekvencia, írjuk be a következő sort egy üres állományba például Wordpad, Jegyzettömbbe, és mentsük el .COM kiterjesztéssel (például EICAR.COM):

X5O!P%@AP[4PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*

2. E-mail ellenőrzés:

Kapcsolja ki az állandó védelmet

Küldje el önmagának az állományt

Kapcsolja vissza az állandó védelmet

Kérdezze le e-mail-jeit a szolgáltatótól"


Mielőtt elküldöd magadnak fontos, hogy kapcsold ki arra az időre az állandó védelmét amig megcsinálod a fájlt, és elküldöd, különben jelezni fog. Majd ha elküldted természetesen kapcsold vissza, hogy a lekérdezéskor már be legyen kapcsolva.

Ha zone alarm free változata van a gépeden, akor ezt ne is csináld meg, felesleges.

(Nem tudom milyen hatásfokkal működik a ZA irtója, ha 30 napos próbaváltozatod van utána érdemesebb lenne valamilyen más irtót kipróbálnod)



Előzmény: tt65 (155)
tt65 Creative Commons License 2005.01.12 0 0 155
Zone Alarm-mal kapcsolatos kérdésem lenne. Az e-mail szűrő szűri a vírusokat, frissíti az adatbázisát mint általában a vírusírtók, vagy csak a gyanús csatolásokat elkülöníti?
kommandos Creative Commons License 2004.11.22 0 0 154
Szerintem a Kerio a lehető legjobb tűzfal!Ez nekem még semmit nem engedett át ezek melledt még van egy anti troján ,spy sweeper és virus buster.Ezek fraankón megvédik a gépem.
frimi Creative Commons License 2004.11.17 0 0 153

A levelzo rendszer mibenlete lenyegtelen.  

 

Nyilvan meg van annak a modja, hogy az AVG valaholi beallitasaval a leirt hibat meg lehessen szuntetni. Egyebkent en azt nem vizsgaltam, hogy hogyan tudom mukodokepsse tenni, tehat hogy ne tiltsa le a levelezohoz valo hozzaferest.

 

Sima beepulesrol pedig szo sem volt es - miutan az AVG- free-t nem akartam, hogy az e-mailjeimet szkennelje - a mukodo progiban mar nem tudtam sehol kikapcsolni. csak ujratelepites utan, annak soran. Ez tk. extraigeny, inkabb csak erdekessegkent irtam le.

 

Megjegyzem, valahol olvastam, hogy mar volt hasonlo panasz mas virusirto programnal is. Ott a progi a POP cimet irta at ugy, hogy azok - gondolom en - atfussanak a virusirto szerveren. 

Frimi

Előzmény: zsolt160matizos (151)
zsolt160matizos Creative Commons License 2004.11.17 0 0 152
Egyébként, pont mailokkal, fájcserélő rendszerekkel terjed a legtöbb féreg, vírus!
zsolt160matizos Creative Commons License 2004.11.17 0 0 151

frimi!

Írd le légyszi azt is milyen levelező rendszered van, tanulság képpen, mivel nekem az Office 2000-ben lévő Outlook-ba beépül, és megy hiba nélkül, mint írtam külön mappába helyezi a vírusos leveleket, ezért kéne a te levelező progid, hogy más aki esetleg azt használja tudja kiküszöbölni a hibát!

Előzmény: frimi (145)
huzat Creative Commons License 2004.11.15 0 0 150
de ha a tűzfal a gond, a kerionak, ZA-nak, sygatenek, outpostnak van ingyenes tűzfala is, de a www.majorgeeks.com-on a tűzfalak alatt több ingyenest találhatsz, ha ennyi nem elég
Előzmény: simonos (148)
huzat Creative Commons License 2004.11.15 0 0 149
azt hiszem a titaniumban nincsen beépített tűzfal(99%), de a magyar oldalon a faq alatt leírják mi a különbség a titanium és a platinum között(platinumban van)

és jónak számít
Előzmény: simonos (148)
simonos Creative Commons License 2004.11.15 0 0 148
szaisztok!
a panda titanium antivír tűzfal is vagy csak vírusirtó?és egyébként jónak számít?
cecee Creative Commons License 2004.11.15 0 0 147
...avast! (bocs, lemaradt a "t")
cecee Creative Commons License 2004.11.15 0 0 146
Sziasztok. letöltöttem az avas!Home Edititon v4.5.518-at. Használom is egy dolog kivételével Kérem, aki már használja, segítsen egypár infóval. A vírus helyreállító adatbázis (VRDB) -ról szeretnék többet tudni. Nem, állítottam még be, tehát "nem kész" állapotban van. Alul megvan kinn a kis ikonja. Egyenlőre azonban szeretnék tanácsokat kapni, mit kell erről feltétlen tudni. Köszi.
frimi Creative Commons License 2004.11.15 0 0 145

Lehet, hogy kulonc vagyok, de en nem akarom az email szkennelesi opciot hasznalni. Es a 7.0-as verzional ez alapos gondot okozott...

 

Ugyanis meglepodve tapasztaltam a telepites utan, hogy nem tudom megnyitni a levelezomet!!! A zurzavart csak fokozta, hogy a tuzfalam semmi kimeno kapcsolat keresest nem jelzett!!!

 

Teljesen le voltam dobbenve, es elsobb azt gondoltam, hogy feltortek a postafiokot es megvaltoztattak a jelszot. Ugyanis a levelezo opcioi egyebkent valtozatlanok voltak. A szolgaltatohoz valo hozzaferes viszont zavartalannak bizonyult.

 

Kenytelen voltam felhivni az ugyfelszolgalatot. Az o segitsegukkel derult ki, hogy a zavart az AVG 7.0 okozza.

 

Es az uninstallt kovetoen a levelezo ismet hibatlanul mukodott!

 

Ujra telepitettem az AVG-t s most annyiban valtozott a helyzet, hogy a tuzfal jelzett, hogy a gep az AVG szerverrel kivan kapcsolatot letesiteni. (Elsore ilyen jelzes nem is volt egyaltalan!)  Engem szemely szerint kifejezetten idegesitett, hogy mit is akar az AVG a leveleimmel, hiszen a 6.0 verzional siman be volt epulve a levelezobe es a tuzfalon sem volt semmi hasonlo engedelyezve (az update-en kivul). Kimeno leveleimnel pedig mindig jelezte is, hogy azok ellenorzottek.

 

Megprobaltam kulonbozo opciokkal kikapcsolni az e-mail ellenorzest. S noha  az sikerult is (jelezte, hogy inaktiv), ennek ellenre az Istennek se tudtam belepni megint a leveleozembe! Hiaba a jelszo, a gep ismetelten mindig ujra kerte azt.

 

Megint jott az uninstall es megint minden vidaman mukodott!

 

Ujratelepitesnel azonban most a "custom" funkciot valasztottam, ahol eleve kikapcsoltam az e-mail ellenorzest.  Es csodak csodaja - most az e-mail szkenner valoban inaktivva valt, a leveleozhoz siman hozza lehetett ferni.

 

Ugy itelem meg, hogy barmennyire is jo ez a virusellenorzo rendszer, a korabbi 6.0 verziohoz kepest a helyzet bonyolodott es ennek kovetkezteben - nalam - zavar keletkezett.

 

Tanulsag: akinek izlese szerint nem kell kell az AVG 7.0 free edition e-mail ellenorzese, az nagyon meg fog lepodni, ha nem mindjart a telepitesnel kapcsolja ki ezt  a funkciot!

Frimi

huzat Creative Commons License 2004.11.13 0 0 144
mán kint van az új, nem béta

de ha a panda, meg a kaspersky nem volt neki jó, akkor kicsi az esélye, hogy avg jó legyen...
Előzmény: zsolt160matizos (143)
zsolt160matizos Creative Commons License 2004.11.12 0 0 143

Jana19!

Ha visszaolvasol láthatod, hogy vegyesek az infók, sokaknak bejön A Norton (NAV), nekem nem, másnak Panda a jó, vagy a Kasperski......

A sort lehet folytatni, én az ingyenes Grisoft AVG Free-t használom, nekem bejött, nem fogja le a gépet, és beépül az Outlook-ba, röptében elkapja a vírusos levelet, stb.

AVG béta letölthető innen, a free edition alatt!

Van tesztelős Magyarnyelvü oldal is, ITT!

Szerintem, próbáld ki azokat amik megtetszenek, és próbáld a neked megfelelőt kiválasztani, és használj tűzfalat! A kettő együt sem garantál 100% védelmet, de sokkal kisebb esélyt adsz a férgeknek!

Egy haverommal megtörtént eset, csak víruskeresőt használt, és netezés közben kapot egy üzenetet, miszerint XY köszöni, hogy letölthette az XY.XY file-t, észre se vette, és más is kotort a gépében, elméletileg így a támadó is tud feltenni férget amit esetleg nem vesz észre a víruskereső, viszont a tűzfal lényege ez, hogy megakadályozza más bejutását, illetve figyelmeztet (beállításfüggő!) ha valami program megpróbál kapcsolódni a nethez. (ha netán már vírusos lenne a géped, nem engedi a netrevaló csatlakozást, csak ha te engeded!)

Természetesen ezt tanulság képpen írtam, bárki beleeshet ebbe a csapdába, használjon mindenki víruskeresót és tűzfalat együtt! (ja, és nem elfelejteni a víruskereső frissítését, na meg a tűzfalét is, legalábis ami a ZoneAlarmot illeti, azt néha szokták frissíteni!)

Előzmény: Jana19 (142)
Jana19 Creative Commons License 2004.11.12 0 0 142

Nekem az a problémám lenne, hogy naponta a neten szörfözök és majdnem minden nap bejut 1 virus a gépembe. Milyen viruskeresővel lehet öket távol tartani, föleg a trójai ill. az alakváltó virusokat?

Melyik viruskereső mostanában a leg megbizhatóbb???

Már a Kaspersky-t & Panda-t kipróbáltam, de egy nagy rotty az egész!!!

És a Norton jó?? -> még nem próbáltam.

zsolt160matizos Creative Commons License 2004.11.08 0 0 141
Szívesen, hiszen ezért vagyunk itt!
Előzmény: eMCé (140)
eMCé Creative Commons License 2004.11.05 0 0 140
Koszonom a valaszodat. Kozben megoldodott a dolog. Az volt a furcsa hogy probaltam en mindent (kerdojelen volt mindig aztan atraktam teljes blokkolasra), de akkor is felment a netre kerdezes nelkul. Mar kezdtem nagyon ideges lenni. Aztan feltoltam az SP2-t az XP-re, onnantol fogva szepen mukodik ahogy kell. Mondjuk azt nem ertem mi koze a kettonek egymashoz de tuti ettol lett jobban a ZA, mert semmi mast nem maceraltam a gepen. Meg egyszer koszi hogy reagaltal a problemamra. Udv
Előzmény: zsolt160matizos (139)
zsolt160matizos Creative Commons License 2004.11.04 0 0 139

Megjavult a gépem, és most láttam, hogy nem jobb egérgombot kell nyomni, hanem balt, akkor adja fel a lehetőséget, hogy blokkolod, rákérdezze, vagy engeded. Ha jobb gombal csinálod (végül is az se rossz) akkor törlöd a listáról a programot, és ha a progi újra indulna a netre akkor felugrik az ablak!

Előzmény: zsolt160matizos (134)
Andrejja Creative Commons License 2004.11.03 0 0 138
Köszönöm szépen! Végülis nem voltam vírusos, de jobb félni... Köszi!
kiwancsi Creative Commons License 2004.11.03 0 0 137

 

 

Csatlakozom.

 

Tegnap éjjel ugyan már diadalittasan feküdtem le hajnali háromkor, de úgy tűnik csak gyorssegély volt.

 

Leírom mit tettem, hátha másnak is szüksége lehet rá.

Megbénult az Outlook és a Norton is.

 

A Norton lemezről fölmentem a weblapjukra, és onnan indítottam egy
víruskeresést.
Az elárulta hogy vírusom van, de eszében sem volt, leirtani.
Ekkor ahhoz a ravasz? cselhez folyamodtam hogy leszedtem a Nortont a
gépemről, szerencsére észrevettem hogy a Symantec "registry" bejegyzéseket,
és a "Live Update"-t még külön le kell szedni. Ezután újra föltettem, akkor
frissíteni tudta magát, még mielőtt belemászik a dög. Innen sima volt.

(hittem akkor)!!!!!
Először nagyon megilyedtem, mert nyilvánvaló volt a léte, viszont nem
észlelte semmi.

Ma kiderült, hogy van még mindíg és sejtem is miért, mert XP-m van. Szépen előszedte a mentésből.

Most megerőltettem magam, és jobban szétnéztem a Norton oldalán.

Ott van egy EXE amivel ki lehet irtani, de nagyon macerás.

Kérdés tehát tud-e valaki egyszerűbb megoldást, azaz hogy csak le kell futtatni egy exe-t, nem step by step 20 lépéses akármi.

Ha nincs más, ezt tudom Neked is javasolni.

 

http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.beagle.av@mm.html

 

Előzmény: Andrejja (136)
Andrejja Creative Commons License 2004.11.03 0 0 136
Sziasztok! Gyors segítségre lenne szükségem! Mivel irtsam le a kis rohadék I-Worm.Bagle.at -t?
zsolt160matizos Creative Commons License 2004.10.31 0 0 135

Ja és amit elfelejtettem, a ZA-ban a nettel kommunikáló programokat a lakat mellet láthatod (megnyitott ZA ablakban, lásd a lenti képen, klik rá, és teljes méretű lesz), és az kommunikál a nettel ami villog is!

Előzmény: zsolt160matizos (134)
zsolt160matizos Creative Commons License 2004.10.30 0 0 134

Valószínü ki lett pipálva, hogy ne kérdezze meg, hanem állandóan engedje. (felugró ablakban a kis kocka lett bepipálva)

Ha elindítod a ZA-t akkor az alábbi (hasonló) kontrolpanelt látod, mint a mellékelt képen.

A program controlnál megnézed az IE-t, job egérgombal rákat, és nem engedéjezed. Akkor jó, ha kérdőjelek vannak mellette, de ki is törölheted.

Ha ez se segít akkor nézzd meg a többi beállításnál (alert&logs) hátha ráakadsz a beállításra. Sajnos a gépem tápja tönkre ment, így csak a netről szedett képek alapján tudok segíteni, de ha nem megy, jövő hétre kész a gép, ha kell segítek!

 

Ha itt a kis kockát beixelted, akkor ezért megy folyamatosan az IE jelzés nélkül!

Előzmény: eMCé (131)
huzat Creative Commons License 2004.10.21 0 0 132
keress rá így a google-ben: remove searchweb2.com Próbára nekem egy csomó oldalt kiadott.
Előzmény: Zimbruka (130)
eMCé Creative Commons License 2004.10.21 0 0 131
Udv Mindenkinek! Zone Alarm Pro v4-t hasznaltam eddig, nekem bejott, jol szolgalt. Frissitettem Zone Alarm Suite 5.1-re es az Internet Explorer ki be jarkal rajta. Elvileg raklikk utan meg kene kerdeznie a ZA-nak, mint ahogy minden proginal teszi, beengedje-e vagy se a netre (ahogy az elozo 4-es verzio tette) de nem kerdez!! Atallitottam a ZA-ba hogy blokkolja az Explorert, de ugyanugy kerdezes nelkul beengedi es ez nagyon nem tetszik nekem. 99%-ban Operat hasznalok de elegge aggaszto hogy a letilto bealitas ellenere csak ugy felugralhat nekem a nyomorult. Egyenlore csak az Explorernel vettem eszre hogy kerdezes nelkul "netezik". Esetleg valakinek van valami tippje hogy miert van ez? VAgy ha mas nem, valami jo alternativ megoldas ZA helyett? Elore is koszi
Zimbruka Creative Commons License 2004.10.19 0 0 130
Sziasztok ! Lenne egy problémám, ha már korábban volt szó róla elnézést érte. Valami szemét feltelepedett a gépemre, ami állandóan a searchweb2.com oldalt hozza fel kezdőlapnak. Próbáltam adaware-rel eltűntetni, de nem ment. Tudna valaki segíteni, hogy lehet eltűnteni ezt a szemetet? A választ előre is köszönöm.
Temo Creative Commons License 2004.09.30 0 0 129

Snail ajánlanám figyelmedbe az alábbi linket:

 

http://www.checkvir.hu/index.php?CN=3.3.28&CIE=0

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!