Keresés

Részletes keresés

papugaja Creative Commons License 2003.12.29 0 0 47
Á dehogy!
Ami engem frusztrál az az, hogy odakinn megint verőfény van, én meg itt kushadok az irodában.
Előzmény: puffin (45)
papugaja Creative Commons License 2003.12.29 0 0 46
Vérszem!

Engem is megcsapott már a gondolat, hogy akár egy Pentacon Sixszel elszórakozzak, de inkább elvetettem egy időre az ötletet, hátha kikel. Inkább másra fordítom a forrásokat, most egy 5400-as Minoltára gyűjtök. Képkovács tesztjei meggyőztek, a népszkenner már nem is érdekel ha duplaáron triplajót kaphatok. Mire leszerelek a polgári szolgálatból, már EU tagok is leszünk, és ha nem is esnek drámaian a hazai árak, de lényegesen egyszerűbb lesz behozatni, vagy az Ebayen levadászni ami kell. Ezt már kivárom, addig is kajtatok az őzek után, meg kimegyek egy-két kotorékhoz, meg szövögetem a terveimet.

Hogy mire is való az elülső felfogatási pont:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Egyébiránt azt tapasztaltam, hogy alapból van egy kis vinyettálás. Lehet, hogy ez a COA+M42/EOS adapterhalmozásnak köszönhető.

Próbálkoztam orosz kétszerezővel is, és bár komolyabb vinyettálás jelentkezik, lupéval vizsgálva a diákat (Velvia 100) úgy veszem észre, hogy nem ront olyan borzalmasan a rajzon, mint előzőleg számítottam rá. Ezt valami profi tesztnagyítás után jobban meg tudom majd ítélni.

Váltottam néhány levelet egy emberrel, akinek a következő tapasztalatai és ötletei vannak:

- A Novoflex 2x (TEX2) konverter a 6,8/560-as Leitz fejjel adott jó eredményt, az 5,6/400 Novoflexen már sokat rontott. Nem vinyettál.
- Létezik 1,5x TEX is. Érdekes konstrukció: a lencsetagok egy mozdulattal kivehetők, és a tubus akkor közgyűrűként működik.
- Aki régi Novoflexet használ, az anyagilag és képminőség szempontjából is jobban jár, ha szerez egy régi 8/600 mm-es fejet a 400-as + extender helyett. A hosszú telék használatánál egyébként az állvány, állványfej és tükörfelcsapódás a kritikus. Ő a Leitz+extender összeállítással kielégítő képet csak egy ősrégiCanon EOS RT-vel tud csinálni, amiben álló (félig áteresztő) tükör van, így nem okoz rezonanciát exponáláskor.

Ehhez én azt tenném hozzá (amellett hogy köszönjük!) hogy a közgyűrű-1,5x kombó telénél nyilván csak extenderként használható értelmesen, közgyűrűként valszeg más, rövidebb obikhoz használandó.

Másrészt meg az EOS RT (hasonlóképp az 1n RS, HS) pont a fix tükör miatt megint csak fényveszteséggel dolgozik, tehát bár a tükör okozta beremegés veszélye csökken, a téma még könnyebben bemozdulhat.

Az EOS topikba írtam már azt a vágyamat, hogy a Canon (vagy bárki más) igazán csinálhatna egy IS kétszerezőt. Ha csak két blendét lehet vele nyerni, az már nem piskóta, máris behozta azt a hátrányt, amit fényerőveszteség okoz. +3 blende esetén ugyanazt meg lehetne fogni kézből, amit kétszerező nélkül.

Nincs kedve valakinek konstruálni egy ilyet?

Jónapot

Előzmény: puffin (44)
puffin Creative Commons License 2003.12.29 0 0 45
ja még annyit...
azt hittem, hogy berágtál valamiért...az ilyen hosszú szünet paranoiddá teszi az embert.
puffin Creative Commons License 2003.12.29 0 0 44
"Te meg lecseréled már az egész felszerelésedet? Mi ütött meg?"

na hallod a külső ivarszervem már rendesen ki van magamtól :)

nagy csere-berét nem tervezek, de mostanában két dolog elkezdett izgatni...

1. egy 6x6-os masina (a kievekre kacsingatok)...de ez a távolabbi jövő.
2. analóg visszaépítése (csak egy kicsit)..pénzgyűjtés és beruházás egy d-slr-re. persze ebben megvárom a nikon d-70-et, de tetszik a fuji s2 pro váz és nagyon szimpi a canon d-10.
ez utóbbinál nagyon érdekes lenne, hogy a novoflex által gyártott illesztődarabbal vajopn tudnám e a nikon végű optikáimat használni...

a novoflex marad..., de pont azért akarom összehozni egy d-slr-rel, mert nagyon szeretnék röpképezni (gondolj csak bele, 600 mm körüli gyutáv, pisztolyos élesítés GREAT...csakhát vajon megy e a buli)...a röpképezést meg filmmel nem lehet (nem tudom bírni)

üdv.
puffin

"azagyatlanság"... hát hallod, még olvasni is fáj ezt az usákos szakit.

Előzmény: papugaja (43)
papugaja Creative Commons License 2003.12.29 0 0 43
No jó, valahogy szkennelek.

Te meg lecseréled már az egész felszerelésedet? Mi ütött meg?

Látom, te sem tudod szó nélkül hagyni az agyatlanságot. :)

Előzmény: puffin (42)
puffin Creative Commons License 2003.12.01 0 0 42
na hát szkennelj már egyet...és küld el a becko@kemecsei.hu-ra
üdv
p.s. olvasgatom az írásaidat itt-ott a témákban. nagyon jók.
p.s.ii mert már nagyon mélyen voltunk
Előzmény: puffin (41)
puffin Creative Commons License 2003.09.25 0 0 41
ha lesz rá lehetőséged szkennelni akkor várom, hogy küldj képet.
üdv
puffin
Előzmény: papugaja (40)
papugaja Creative Commons License 2003.09.09 0 0 40
Éledjünk fel csak egy kicsit!

Puffin, a gyermekáldáshoz gratulálok!

Kezemben az első képek amelyek a Noflexar lencséken gyöttek keresztül, igaz csak Superia 200-ra.
Az eredmény bizsergetően látványos, mosmár én is teljesen bezsongtam. Sajnos szkenner nuku, így linkelni sincs mit.

Egyébként beeső fénymérést alkalmazva (Leningrad 6) 1000/5,6 és 500/8 tartományokban használtam napfényes témáknál, kézből. Ez sajnos mutatja azt is, hogy 50-es filmmel nem sok értelme lesz kézből próbálkozni, az 1/250 valszeg kevés lesz, nem beszélve a hajnali vagy esti próbálkozásokról, meg az erdőről...

Viszont összebarkácsoltam hozzá a gagyi állványból egy olyan monopodot, ami a derékszíjon támaszkodik, és úgy látom hogy jó lesz.

Mosmár nyomulunk.

Előzmény: puffin (39)
puffin Creative Commons License 2003.06.29 0 0 39
szia papu

na, örülök és kíváncsian várom a tapasztalataidat a novouzival kapcsolatban.
hogy velem mi van?
fontossági sorrendben...
május 12.-én megszületett a kislányom (apo-zsofi, 3.5/520 ...jó paraméterek, nagyon szép rajz)

áprilisban költöztünk és aug. végén megint fogunk, most már végre saját lakásba, amit persze 20 évig fizethetünk az otp-nek, na de a pohár inkább félig tele.
a költözés azért fontos, mert ott ahol most vagyunk (anyósék) az internet forgalmamat jobbára csak a lebvelezésekre korlátoztam. persze olykor-olykor bekukkantottam a topikokba is, ahol látom (hmmm), hogy nagyon pezsgő élet folyik. főleg a natgeo-s ügy kapcsán, amelyről csak annyit: nagyon tanulságos, de nem kívántam benne részt venni.

aztán. május-júniusban nekem munkacsúcs van. mert kedves böhöm madaraim ekkor költenek, de ez is már a végéhez ért. de micsoda munka az enyém! ember jobbat, érdekesebbet és szebbet nem kívánhat magának.

na egyenlőre ennyit. jólesett az érdeklődésed.
üdv.
puffin

Előzmény: papugaja (38)
papugaja Creative Commons License 2003.06.26 0 0 38
Ollé!

Meggyött a COA adapterem a zusából.
Ahhoz képest hogy április 15-én rendeltem meg (aztán május 18-án érdeklődésemre válaszolták hogy bocs, de elfelejteték postázni), ez nem egy jó eredmény...

Mindenesetre a caklipakli $50 (ebből 6 a posta, 13 az átutalás) még így is jóval kevesebb, mint az itthoni, vagy németországi ára.

Puffin!
El vagyol tűnve ombre!

papugaja Creative Commons License 2003.04.19 0 0 37
Ahoj!
A vignettálásba kicsit belegondoltam:
Asszem az lehet a lényege, hogy a nagyobb lencseátmérőjű és rövidebb építésű konverterek kisebb eséllyel faragják le az obi által vetített képkör szélét. Valszeg az sem mindegy, hogy a kétszerező lencsecsoport az obi és a filmsík között hol helyezkedik el - nyilván ott a legjobb, ahol az obiból érkező fénycsóva a legjobban összeszűkül. Ez lehet még egészen az obi belsejében is, ezért vannak olyan kétszerezők, akiknek az elülső része benyúlik az obi tubusába (ezért nem szabad a Sigma kétszerezőt használni a 70-300-assal).
Szóval asszem, hogy Novoflex kétszerező lenne az igazi, mert az még ráadásul az adapter elé kerül, az optimális helyre.
Hátránya, hogy máshoz nem használható. Ezt is tud vajon szerezni az embered?

Néztem közben a Kenko konvertereket, és van SHQ jelzéssel 1,5x is nekik. Ez nem PRO, de elég kevés lencse van benne, szóval még akár elfogadható is lenne az így összegyűlő 600 mm.

Maj meglássuk.

Előzmény: puffin (35)
puffin Creative Commons License 2003.04.18 0 0 36
mélben kérdezted a filmet meg a szkennert.
a film vegyes. egyik velvia, másik kodassv,de van preschrome...is.
a szkenner. decemberben vettem képkoviéktól egy minolta scan dual iii-at (népszkenner). elég jó kis darab. szóval azzal.
puffin Creative Commons License 2003.04.18 0 0 35
Hi, Papu
...gyűjtenék, gyűjtenék, de úgy tűnik "lejjebb" kell adnom. a szaki (aki egyébként nagyon segítőkész és szimpatikus) felhívott, hogy a leica telyt már nincs gyártásban, így csak valami elfekvő darabra lehet esély. végiggondoltam a dolgot és rájöttem, hogy a novoflex üveges fejek sem rosszak ezért egy 8/600-assal is kiegyeznék.
(egyébiránt a 300-as ifed nikkor nagyon szuper lencse - bár ez itt nem a reklám helye - de a novoflex rendszerbe nagyon beleszerettem)...na majd látjuk.

karc. és akkor bizonyítgatnom kell itt dapának, meg 100(csípős)bolhának - akit egyébiránt nem nagyon tudok hová tenni -, hogy biza biza karcolgatunk, karcolatunk? na mindegy.

a konverteres dolog nagyon érdekes kérdés.
sorba
1. Hát kettőt és könnyebbet. nem tudom. biztosan az egyes objektívek és konverterek méretezésével kapcsolatos a dolog. érdemes lenne megkérdezni valamelyik műszaki(bb) szakit. azt tudom, hogy a dedikált konvertereknél ez kizárt, de a kenkopro a 300-as nikkor-ral szintén nem csinálja.
2. ez megint sokak által és sokat vitatott kérdés. nyilván több üveg, több felület, tehát óhatatlanul romlik a minőség. persze az egyes obikhoz (na de ezek nem az amatőr kategória) direkt gyártott extender/konverterek nagyon jó eredményt adnak. a külső gyártók általános(abb) célú kétszerezői már eléggé szórnak. ebben a kategóriában a kenko pro300 elég jónak számít. csinos darab és szépek a lencsék is benne.
3. igaz, igaz, de engem zavar (egy kicsit..persze dokumentumnál ez abszolút lényegtelen)
4. mint mondtam szerintem jó darab, de úgy Isten Igazából még nem próbáltam ki sem (kézből igen na de az más műfaj)...talán Húsvét hétfőn lesz rá alkalmam (de ez még titok), és akkor tudok véleményt mondani. ja még annyit, hogy a konvertereket a fényerősebb telékhez a szokták inkább ajánlani. merthogy (ezt is kérdezed) biza-biza sötétít. számszerűen (nyilván te is tudod), hogy az 1,x-1,6x-ek 1 blendével veszik le a fényerőt, a 2x-ek pedig kettővel.
ha jó a kenko akkor biztosan rá foglak dumálni.

üdv.
puffin
(ja igen a novo féle konverterek. hát igen csak ahhoz és pont. ennek viszont nyilván megvan az a pozitív oldala, hogy a minőséget még viszonylag tartja, de a fényerő...brrrr)

Előzmény: papugaja (33)
papugaja Creative Commons License 2003.04.17 0 0 34
...vagy egy Novoflex kétszerező kell ugye, az biztos nem vignettálja. Csak máshoz nem használható.
papugaja Creative Commons License 2003.04.17 0 0 33
Hi, Puffin!
Látom az adok-veszekben, hogy gyűjtesz valamire :-)
A karc a küldött képek némelyikén is látszik. Szomorú.
Erről a szegedi Duskáról még nem hallottam, de megpróbálok utána járni, mert én sem vagyok elégedett a Porsttal, még ha átkeresztelkednek is.

A kétszerezőt jó hogy próbáltad, mert én is szerepeltetek ilyesmit a távlati tervekben. Ugyanakkor nem egyértelmű a dolog:

1. Hogy van az, hogy egyik obival vignettál, másikkal meg nem? Nekem jelenleg van egy orosz K-1 2x KOHBEPTEP-em M42-vel, és ki is fogom próbálni. Azt viszont tudom, hogy a 300-as TAIR obival ez is kicsit vignettált.
2. Mennyire rontja a minőséget egy kétszerező? És a fényerőt? - az orosz elég setítre varázsolja a Praktica keresőjét :(
3. Ha a képminőség jó, de van egy kis vignettálás a sarokban, akkor lehet vágni a képet, és lehet hogy diaketerben sem látszik.
4. A Kenko pro a Nikonod rajzát mennyire rontotta? Kérdem ezt azért, mert ha normális kétszerezőt akarok szerezni, akkor az egyik (talán értelmes) lehetőség a Kenko.

papugaja

Előzmény: puffin (32)
puffin Creative Commons License 2003.04.09 0 0 32
dear papu.
na előhívattam egy rakás tekercset, közte olyan képekkel amit a novoflex-szel csináltam.
kit mondjak?
milőtt bármit is mondanék 2 dolgot had szidok.
1. magamat...mert ilyen szar fotókat régen nem csináltam.... megvakultam, elhülyültem, elfelejtettem, elkapkodtam ilyen és efféle szimptómák.
2. a labor, megint durván karcolt cca. 10 ezer hufért. (van infód az állítólag szegedi duska féle dia hívásról? állítólag K.B. (eke)-ék is oda hordanak!

az elsőből következik, hogy ez a beígért feltöltés (elkedvetlenedés okán) egyenlőre elmarad...
De az optikával kapcsolatban már van kialakult véleményem.

1. hozta amit vártam, sőt!
2. kiváló élesség, kontrasztos rajz, viszonylag jó ellenfény tolerancia
3. így szemre semmivel sem tűnik rosszabbnak, mint a 4/300-as ed-if nikkorom...bár nem optikai pados összehasonlításról, meg állványos fotózásról van szó.
4. jó vásár volt!!!
5. nem tervezem eladni!
6. kétszerezővel (kenko pro300) vignettál
7. mailban szkennelés után esetleg küldök 1-2 képet...
egyenlőre ennyi.
üdv.
puffin

Előzmény: papugaja (31)
papugaja Creative Commons License 2003.04.02 0 0 31
Várom már, várom!
Úgy tűnik, lesz egy COA adapter (M42) usából, meg egy M42/EOS a DVDTechniktől Ukrajnából. A kettő együtt várhatóan kevesebbe lesz, mint a CANA-AF 69 eurós kinti ára, és a kombináciő lehetővé teszi a Novoflex-Praktica, Novoflex-EOS, M42-EOS megoldásokat is.
Hogy ez előbb nem jutott eszembe!
Előzmény: puffin (30)
puffin Creative Commons License 2003.04.01 0 0 30
vészesen közeleg az idő, amikor megtöltöm novoflexes képekkel az érdeklődők szemit.
no várod ugye papu?
üdv.
puffin aki puffin
puffin Creative Commons License 2003.03.26 0 0 29
vasárnap egy pár órára kimentem a halastavakhoz egy pár jó liba, kócsag, réti sas stb. röpkép reményében. természetesen a novoflexel. szuper idő, jó kemény fények (f5.6/1000 asa 100-ra), de a madártömeg elmaradt. (a libákban pedig nagyon bíztam)..ennek ellenére lőttem egy pár kockát (nem madarat), mondhatom élmény volt a novoflexel dolgozni.
....hogy mi lesz a vége nem tudom...(talán)meghalok egy züllött hajnalon...(bár már kinőni látszok belőle)

úgy messzebbről biztosan kiszúrt volna egy termvéd. őr, hogy biztosan puskával vadászgatok, de nem szúrt ki senki, csendes volt a környék humanoidilag is.

találtál valamni rendesebb megoldást, mint a 25plusz áfa. basszus.

Előzmény: papugaja (28)
papugaja Creative Commons License 2003.03.13 0 0 28
Hát mi is használhatnánk már, mert eddig inkább csak szeretjük és dícsérjük. : )
Előzmény: puffin (27)
puffin Creative Commons License 2003.03.12 0 0 27
bizony nem. kerestem is, mondva magamban, hogy de hüjjje eza a novoflex, hogy nem tett ide egy rugót...na látom, hogy nem a novoflex nem tett, hanem valaki kivett...(elpattanhatott jó messzire nagyon)
én meg betett...

a napokban találkoztam egy dunántúli figurával, aki használja a régebbi fajtájú novoflexet. nagyon szereti és dícsérte.

várom a képeket...sajnos az enyémek még mindig a hűtőben csücsülnek várva a következő filmhívós pesti túrát.
üdv.
puffin

Előzmény: papugaja (26)
papugaja Creative Commons License 2003.03.12 0 0 26
Ez a rugó ottan nem volt benne?


Nohát ilyet! Valaki megberhelte...

Nemsokára készítek tesztképeket, mert rájöttem hogy a 300-as Tair végét rá tudom applikálni a CANA-ra, így egy Novoflex M42 adaptert kapok - bár végtelen élesség nélkül.
Tesztképelésnek ez is megfelel, amennyiben elfogadjuk hogy a Prakcita váz (feltámadott hamvaiból, áldassék a reparátor neve!) kevésbé játszik szerepet a kép minőségében, mint az optika. Rendeltetésszerű használatra persze alkalmatlan lesz még így is...

Előzmény: puffin (25)
puffin Creative Commons License 2003.03.04 0 0 25
teljesen igazad van írásod második részében. persze, hogy állványon a gépet oldod ki mechanikusan és nem az optikát rázod a nyomógombos kioldással.
az első résszel kapcsolatban meg pont azt mondom, hogy a befordított kioldógomb (és alatta a mikrokapcsoló) nagyon kicsit mozog és így rettentően érzékeny. nekem a cuccban a rúgózást (befordított helyzetben is) éppen a mechanikus zsinór nyomókája biztosította és mivel ez a fícsör megszűnt (és egyéb rúgó benne nem lévén) tettem bele egy kis buherát sok toll halála árán.
üdv.
puffin

jól eldumálgatunk itt kettesben:-)

Előzmény: papugaja (24)
papugaja Creative Commons License 2003.03.04 0 0 24
Namost ezt nem teljesen értem: nem volt benne rugó? Még ilyet! Az elektronikus használat esetén a besüllyedt állás a normális, mert be kell nyomni ütközésig, aztán 90 fokkal elfordítani, pl egy egyforintossal. Így ki sem ugrik teljesen, csak kicsit mozog.

Ha jól értem, a lessátorban azért akarod mellőzni a drótot, mert nem használsz majd motort. Akkor viszont a mechanikus is felesleges lehet, mert felhúzás miatt egyébként is a gépen matatsz jobb kézzel. Az elülső markolatot meg felhajthatod, oda jöhet az állvány, ballal élesítesz, jobbal oldod és rögzíted a fókuszt.
Persze most csak pusztán elvi síkon...

Előzmény: puffin (23)
puffin Creative Commons License 2003.03.03 0 0 23
na ügyes legyél! és még áll az ajánlatom...

egy tekercset lőttem el a határban a novoflexel, de még hűtőben van a film. mindenesetre tetszik a cucc és kíváncsi vagyok, hogy hogyan fog vizsgázni. a használatát kezdem megszokni és "száraz" edzés meg néhány tekercs film után sokat javíthat az ember a fogás stabilitáson. igen. egyenlőre száműztem a mechanikus kioldó zsinórt, többek között azért mert az állványra erősítésnél útban volt, na meg a motorhoz kötött lövöldözés nagyon tetszik (más lesz a helyzet persze egy lessátras fotózásnál-akkor majd jön vissza). egy kicsit gondban voltam, hogy a mechanikus kioldó ellentartása miatt az elektromos gomb nagyon besülyedt és a kezelése a rúgóhiány miatt elég béna lett. úgy hidaltam át a gondot, hogy egy rakat toll szétszedése után találtam olyan rúgót és kis műanyag pálcikát (amire a rúgó egy részét ráhúztam), amit jól be lehetett ügyeskedni a markolatba ellentartónak. így az elektromos gomb kirúgózása egészen korrekt lett.
üdv.
puffin
p.s. ha a lakásvásárlásban is ilyen sikerélményem lenne akkor nagyon elégedett lennék.

Előzmény: papugaja (22)
papugaja Creative Commons License 2003.03.03 0 0 22
A fene essen bele, szombat este elbénáztam a licitet az ebayen, pedig 16 €-val simán vihettem volna az adaptert. 11,75-ért vitte el valaki más, mert elfelejtettem még egy gombot megbökni fél perccel a vége előtt, oszt csak bambultam a német szövegre, mint a hülye. Nem értettem, mi történt. Oszt kiírta, hogy vége. Eldurrant az agyam.
Kivárok még egyet, ha az sem jön össze, megrendelem a Leitznél. Mindenesetre ezentúl az amerikai oldalon kersztül lépek be, és lefutom néhányszor újra a tréningpályát...

Puffin! Használtad már a kütyüt? Érdekel az eredmény!

papugaja Creative Commons License 2003.02.12 0 0 21
Hát, én is meglepődtem, de már túl vagyok rajta :) Félek, hogy valaki tényleg keményen beszól neki ha így folytatja.

Az állványról meg nem tudok okosat mondani, én csak a markolati hellyel próbálkoztam. Viszont ha elektronyos zsinórt használsz, akkor nem biztos hogy zavaró az elülső pont, vagy mégis?
Én egyébként úgy tippelem, hogy az inkább a monopodos hely lehet, legalábbis én a gyorscserelapot meg sem próbáltam oda becsavarozni, mert szűkösnek tűnik a hely. Vagy mittudomén.

Előzmény: puffin (20)
puffin Creative Commons License 2003.02.12 0 0 20
látom itten vagy.
meg hogy mélyebbre már ne sülyedjünk.
van tipped a hogyan tegyük állványra a n.flexet
na hallod ez a N? hát csuda pofa! nem?
üdv.
puffin
Előzmény: papugaja (19)
papugaja Creative Commons License 2003.02.04 0 0 19
A lencse nem lenne baj, de az már igen, hogy a lencse nélküli FD/EOS kerül többe, mint a CANA-AF.

A Noflexar fej minőségéről:
Tuti, hogy a Leica Telyt a király. Nekünk nem ilyen van, drágábbb mint az arany. Ezek a kütyük a C sorozatból valók, ehhez már háromlencsés fej tartozik, ami lényegesen jobb, mint a korábbi 1 (vagy 2?) lencsések. Ilyesmit hallottam én...
Egyebet nem tudok mondani.

Támasz:
Kivettem a Hama "Harmat" állványom középoszlopát, rátettem az obit, és próbálgattam, hogy hová hogyan lehet támasztani. Nem is a vállöv az üdvözítő (itt ugye nincs visszarúgás, mint a puskánál, és esetenként sokáig kell célra tartani, követni a témát), hanem a legkevésbé fárasztó a mellkasra, vagy hosszabb rúd esetén a derékszíjra ültetni a támaszt, akkor szinte semmit nem kell tartani. Jó esélyt látok rá, hogy barkácsolással szépen meg tudom oldani a dolgot. Az eredeti válltámaszt is lehet használni mellkastámaszként, ekkor pánton a nyakban függ a dolog, de szerintem még így is nagy súlyt kell tartani.

Előzmény: puffin (17)
puffin Creative Commons License 2003.02.03 0 0 18
na még 1x én. a legjobban mégis az a kérdés izgat, hogy mit is tud ez a lencse optikailag (rajz, kontraszt stb). a legnagyobb igyekezettel sem találtam erre vonatkozó tesztet. azt tudom, mert mindenki magasztalja, hogy a leica fej qrva jó. jó, de milyen a novoflex fej?
van valami infód.
p.s. egy szegedi (natur art-os) szakival beszélgettem telefonon (nem ekével) és ő azt mondta, hogy szerette a cuccot, de így fogalmazott: Jó volt, de a többiek, ahogy megjöttek az apo-s optikák mindig "megvertek" a vetítéseken....főleg az ellenfényes témáknál.
szóval nagyon izgat a dolog optikai oldalról. bízom benne, hogy ezekben az újabb kivitelekben j(obb)ó lencs(ék)e van(nak), ha nem is leica.....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!