Keresés

Részletes keresés

kvantum Creative Commons License 2003.01.10 0 0 223
Társaság a
Természetjog-alapú Gazdaságoktatásért:
http://www.munkaspart.hu/takpet1.htm

http://www.fennmaradas.hu/fa_02.htm

Az "Összefogás a Fennmaradásért Mozgalom" címe pedig http://www.fennmaradas.hu/

Előzmény: deus (221)
Griff madár Creative Commons License 2003.01.10 0 0 222
Ne, azért ennél komolyabban, kérlek. A Polgári kör honlapján ez olvasható (még mindig). Orbán Viktor miniszterelnök felhívására országszerte sorra alakultak a polgári körök, melyek véleménye szerint a formálódó nemzeti egység alapjai.

És magam is úgy emlékszem, hogy Orbán Viktornak volt köze a polgári körökhöz. Szerinted semmi? Holmi liberobolsi vád?

Előzmény: száraznedves porszívó (219)
deus Creative Commons License 2003.01.10 0 0 221
Jó reggelt,
Az Eörsi-Nyakó féle nyilatkozat sorai közötti olvasást jó gondolatnak tartom, bár én nem egészen erre utaltam, amikor ezt mondtam, de mindegy.

Mindenesetre valahogy igazolva látom saját magamat...
Hemmegmondtam, hogy a polgári körök arra valók, hogy elvigyék a vállukon az olyan törekvéseket, amelyeket a Fidesznek, Vitykának felvállalnia MA MÉG nem ildomos?

Csak azt nem tudom, mi a fenén csodálkozunk.
Ez az első lépés a kitáncolás az EU csatlakozásból című balettből.

Arra is kíváncsi lennék, hogy a nagy semmiből előperdült, hangzatos nevű 54 szervezet vajon miket tűz a zászljaára úgy egyenként.

Egyetlen névvel találkoztam, falragasz formájában, a Hun Szövetséggel, a logójok két szembeforduló háromszög és rovásírással is fel van írva a nevük. Mellesleg a rovásírás rulez.

De a többiről semmit se tudok, valaki idenyomhatna valami infót, vagy pár honlap címet, kíváncsi lennék, mik rejlenek a szép nevek mögött.

száraznedves porszívó Creative Commons License 2003.01.10 0 0 220
És bár semmi szörnyűség nem jelent meg
( az EU szkeptizicmust/EU ellenességet az EU-n belül is hivatalosan kell támogatni( anyagilag is!)a felvilágosító kampány alatt, csak nálunk akar bizonyos ballib kör amolyan "holokauszttagadással/gyűlöletbeszéddel" felérő rémtettet ebből fabrikálni,közvetlen érdekei miatt), de mégi, speciel ez is világosan hangzik:

"Csak egyet nem ért a polgari-kor.hu szerkesztősége ,hogy hogyan sikerült 54 szervezet közleményét (Alkotmányjogi Műhely és Fórum, Honfoglalás 2000 Egyesület, Inconnu Művészeti Csoport, Kék Szalag Társaság stb.) a polgári körök közleményként értékelnie Eörsi Mátyásnak és Nyakó István úrnak.
Ha olvasási vagy értelmezési zavarokkal küzdenek akkor nagyon szívesen segítséget nyújtunk.
Vagy tán mégis tudnak olvasni a fentnevezett urak csak szeretnek mást mondani, mint ami le van írva? "
-

Előzmény: Griff madár (218)
száraznedves porszívó Creative Commons License 2003.01.10 0 0 219
Mégegyszer.
Fogalmam sincs miért szedték le.

Maximum azt olvastam, hogy miért rakták fel.
De, a nyilatkozatukat és a Hende közleményt olvasva....bizony bizony ez megint egy "kötélügy"...

" éljenek a polgári körök, amelyekhez ilyenkor Orbán Viktornak semmi köze! "

Orbánnak mindig, mindenhol és mindenkihez köze van...:)))
Ha a ballibet nézem, mindenképpen...:))
Én még ilyen permanens rémálmot nem láttam mint Orbánt a ballib számára..:)))
Mindig, mindenhol, minden körülmények között vele hadakoznak, őt látják, őt szólóngatják, őt vélik felfedezni...:)))

Előzmény: Griff madár (218)
Griff madár Creative Commons License 2003.01.10 0 0 218
Ohó, most megfogtál...? Csakhogy ennél régebbi hírek még vígan virítanak… Miért éppen most szedték le. Bizonyára már nem aktuális a hír, hiszen már beléptünk az Európai Unióba, a nép már igent mondott...

Igazad van, én kérek elnézést. Valóban le kellett venniök… hiszen már nem aktuális. Meg aztán sajtótájékoztatót se volt róla, éljen Orwell, éljenek a polgári körök, amelyekhez ilyenkor Orbán Viktornak semmi köze!

Előzmény: száraznedves porszívó (216)
száraznedves porszívó Creative Commons License 2003.01.10 0 0 217
""Az MSZP által egyre nyílvánvalóbban lebegtetett 2004-es előrehozottt választás ötletének is ez a legfőbb magyarázata.""

"háááát, nekem meg van egy olyan érzésem, hogy ezzel csak a fideszt akarja egy kicsit szivatni... :))))"

Lehetséges.
Bár a HVG.-ben Lipovecz Iván január 3-án már kész tényként kezelte, csupán az időpont kérdése még...

száraznedves porszívó Creative Commons License 2003.01.10 0 0 216
"ki magyarázza meg nekem, hogy miért tűnt el a nyilatkozat a polgári körök honlapjáról… hm… érdekes…"

Miért, egy hírnek szerinted mennyi ideig kell egy hírhonlapon maradnia?

"A polgari-kor.hu honlapon eddig több ezer hír jelent meg ,melynek forrásai napilapok és közlemények.
Az 54 szervezet hírként küldte el közleményét, melyet a lapunk a közlemény kiadóinak teljes felsorolásával megjelentetett, mivel úgy gondoljuk ,hogy ilyen fontos kérdésekben minden oldalnak joga van véleményét kifejtenie. "

Előzmény: Griff madár (215)
Griff madár Creative Commons License 2003.01.10 0 0 215
Milyen különös… bizonyára igazatok van… Eörsi mellényúlt... de ha így van… ki magyarázza meg nekem, hogy miért tűnt el a nyilatkozat a polgári körök honlapjáról… hm… érdekes…
Előzmény: száraznedves porszívó (212)
gégecső Creative Commons License 2003.01.10 0 0 213
Kicsi beszél madzsar? "Ezen információ közlést támadni és a polgári körök és Orbán Viktor vagy akár a Fidesz vagy valamely párt hivatalos álláspontjának beállítani több mint csúsztatás.
Előzmény: száraznedves porszívó (212)
száraznedves porszívó Creative Commons License 2003.01.10 0 0 212
" csak figyeljétek meg alaposan, és olvassatok a sorok között."

Hát ha már Deus így kér, olvassunk(nemcsak a sorok között):

Közlemény Eörsi Mátyás és Nyakó István úr félrevezető nyilatkozatáról!

Ezen információ közlést támadni és a polgári körök és Orbán Viktor vagy akár a Fidesz vagy valamely párt hivatalos álláspontjának beállítani több mint csúsztatás. Ez úton kérjük Eörsi Mátyás és Nyakó István urakat, hogy félretájékoztató nyilatkozatukat a nagy nyilvánosság előtt helyesbítsék és a valós tényeket közöljék.
2003-01-09 22:43:15

"A Fidesz leányvállalataként működő, Orbán Viktor által vezetett polgári körök mozgalma az anyapárttal együtt hiteltelenné vált napjaink legfőbb nemzeti sorskérdésében
-nyilatkozta Nyakó István, az MSZP szóvivője, annak kapcsán, hogy a Fidesz honlapjáról közvetlen elérhető az EU-csatlakozás ellen uszító weboldal."
Az SZDSZ a nap folyamán tartott sajtótájékoztatóján Eörsi Mátyás parlamenti képviselő felolvasott egy, a polgári körök internetes oldalán közzétett felhívást, amely az áprilisi népszavazáson az EU-csatlakozás elutasítására szólítja fel híveit. Eörsi Mátyás szerint Orbán Viktor volt miniszterelnöknek, a polgári körök összehívójának számot kell adnia arról, hogy miként viszonyul az idézett nyilatkozathoz.

Eddig a hír!
Csak egyet nem ért a polgari-kor.hu szerkesztősége ,hogy hogyan sikerült 54 szervezet közleményét (Alkotmányjogi Műhely és Fórum, Honfoglalás 2000 Egyesület, Inconnu Művészeti Csoport, Kék Szalag Társaság stb.) a polgári körök közleményként értékelnie Eörsi Mátyásnak és Nyakó István úrnak.
Ha olvasási vagy értelmezési zavarokkal küzdenek akkor nagyon szívesen segítséget nyújtunk.
Vagy tán mégis tudnak olvasni a fentnevezett urak csak szeretnek mást mondani, mint ami le van írva?

A polgari-kor.hu honlapon eddig több ezer hír jelent meg ,melynek forrásai napilapok és közlemények.
Az 54 szervezet hírként küldte el közleményét, melyet a lapunk a közlemény kiadóinak teljes felsorolásával megjelentetett, mivel úgy gondoljuk ,hogy ilyen fontos kérdésekben minden oldalnak joga van véleményét kifejtenie.
Feltűnő , így utólag ,hogy egyetlen médai sem közölte le a szervezetek közleményét.Nem gondoltuk, hogy az EU kérdésben csak és kizárólag a támogatók által kiadott nyilatkozatokat, híreket lehet közölni... Ezt úgy hívják cenzúra! Uraim mi ebben nem kívánunk részt venni!
Még egyszer ha nem volt az urak számára jól olvasható és értelmezhető: A nyilatkozat a polgári köröktől független 54 szervezet közleménye amely nem a polgári körök véleménye!
A polgari-kor.hu azonban továbbra is kötelességének tartja azon feladatát amelyért létrejött, hogy minden olyan hírt ,információt nyilvánosságra hozzon amely a tudomására jut és más médiákon keresztül az emberek esetleg nem értesülhetnek róla. Ezen információ közlést támadni és a polgári körök és Orbán Viktor vagy akár a Fidesz vagy valamely párt hivatalos álláspontjának beállítani több mint csúsztatás. Ez úton kérjük Eörsi Mátyás és Nyakó István urakat, hogy félretájékoztató nyilatkozatukat a nagy nyilvánosság előtt helyesbítsék és a valós tényeket közöljék.

Tisztelettel: Polgari-kor.hu szerkesztősége
----

Garantáltan meg fogják tenni:)))
Ahogy Eörsi és Nyakó urakat ismerjük, biztosan:))

Előzmény: száraznedves porszívó (187)
Mek Mörfi Creative Commons License 2003.01.10 0 0 211
Ja kérem bohóccal ne tessen beszélgetni, mert a végén ez van!:-)
Előzmény: khiraly (208)
Mek Mörfi Creative Commons License 2003.01.10 0 0 210
"Ej, ez gyenge volt, de azért kapsz egy-egy szilvát a hónod alá, szorítsd és kukorékolj tovább, nekem most mennem kell, még el kell énekelnem az Internacionálét a Megyó-képem előtt, ami az ágyam felett lóg. "

Gondoltam, hogy maoista bohóc vagy! De jó volt tapsolni neked. Nehogy nyalás közben elveszitsd a piros labdát az orrodról, vagy lenyald róla az ételfestéket! Jó éjt! Best regards!

Előzmény: deus (206)
száraznedves porszívó Creative Commons License 2003.01.10 0 0 209
"A milliók erős túlzás, maradjunk a százezres nagyságrendnél "

Nem.
Nyugodtan maradhatunk a "millióknál".

Mert nygdíjasokkal kiegészitve a mezőgazdákat már ott vagyunk. Hogy egyebekről még szó ne essék.

"Jelenleg sajnos a jobboldalon az EU démonizálva van, információs vákuum figyelhető meg, "

Ha ez így is van/lenne, ennek az elsődleges oka a ballib média EU "pozitív démonizálása" által kiváltott ellenreakció.
Nyugodtan kijelenthető: az hogy Magyarországon a legmagasabb a tíz tagjelölt között a csatlakozáspártiak aránya, ez a ballib médiának köszönhető.
Viszont ez egyben egy időzített bomba is.
A felfokozott várakozásikban csalódottak dűhe később komoly gondot fog okozni, várhatóan 2005 és 2006-ban.
Az MSZP által egyre nyílvánvalóbban lebegtetett 2004-es előrehozottt választás ötletének is ez a legfőbb magyarázata.

Előzmény: deus (194)
khiraly Creative Commons License 2003.01.10 0 0 208
>Ej, ez gyenge volt, de azért kapsz egy-egy szilvát a hónod alá, szorítsd és kukorékolj tovább, nekem most mennem kell, még el kell énekelnem az Internacionálét a Megyó-képem előtt, ami az ágyam felett lóg.

Huha, akkor tephetem itt a bill.-t;((
((az ember nem szivesen viccel ilyenekkel, foleg akinek a csaladjara lalottek, uldoztek, stb, stb))

Előzmény: deus (206)
száraznedves porszívó Creative Commons License 2003.01.10 0 0 207
"deus válasz erre | adatok | e-mail 2003.01.10 00:00 (121)
Ezért kanyarodott egy furcsa -- pontosabban: a 21. században kissé szokatlan -- irányba a politizálásuk.
A folyamatos utcai handabandázások, a nyugtalanság, forrongás légköre,"

Aha...Világos...
Talán ilyesmikre gondoltál:

2002. január 26.

Új Generáció Tiltakozó megmozdulást tartott a Tetthely-sorozat keretében az SZDSZ Új Generáció tagozata a Magyar Rádió előtt amiatt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a kormányzati ciklusban ötödször szerepelt a szélsőséges hangvételű, uszító Vasárnap Újság (VaÚ) című rádióműsorban. Gusztos Péter, az Új generáció szóvivője szerint a VaÚ a közszolgálati rádió munkájának mélypontját jelenti a rendszerváltozás óta. Linkek: SzDSz Új Generáció Gusztos Péter nyílt levele Orbán Viktorhoz.

--

Vagy nem?

Előzmény: deus (121)
deus Creative Commons License 2003.01.10 0 0 206
Ej, ez gyenge volt, de azért kapsz egy-egy szilvát a hónod alá, szorítsd és kukorékolj tovább, nekem most mennem kell, még el kell énekelnem az Internacionálét a Megyó-képem előtt, ami az ágyam felett lóg.

Aztán jót ne halljak felőled!
Ha kiderül, hogy értelmeset mondtál, megcsavarom a krumpliorrodat!
:)))

Ahogy a Celebrity Deathmatchben mondják:
"GOOD FIGHT -- GOOD NIGHT!"

Előzmény: Mek Mörfi (203)
khiraly Creative Commons License 2003.01.10 0 0 205
>A milliók erős túlzás, maradjunk a százezres nagyságrendnél (a milliók Rákay Fülöp óta amúgy is magas labdának számítanak... :) ), szóval egyetértek, a tájékoztatás nagyon fontos.

nem mindenki lakik Bp-en...
Meg kene nezni, hogy hany ember el ma a mezogazdasagbol. El fogsz rettenni. Ez a milliot meguti es nem alulrol...

Előzmény: deus (194)
Mek Mörfi Creative Commons License 2003.01.10 0 0 204
"Na, ez már kicsit jobb, de szedd össze magad, ez még sehol nincs a másik topikodhoz képest..."

Köszönöm! Taps ováció? Még egy buta gnómtól is jólesik!:-)

Előzmény: deus (201)
Mek Mörfi Creative Commons License 2003.01.10 0 0 203
"Régen torzszülöttekkel mulattatták magukat a várurak.
Nekünk csak ez a Mörfi gyerek jutott, de azért ő is jól figurázik..."

Nekem meg csak ez a száraz szomorú, buta, gnóm deus!:-((

Előzmény: deus (199)
khiraly Creative Commons License 2003.01.10 0 0 202
>Egyre szűkül a lehetősége annak, hogy az európai uniós csatlakozás egy sikertörténet legyen

En meg arra is emlekszek amikor az Mszp azt allitotta(valasztaskor), hogy folytatni fogjak a gazdasagpolitikat, ehelyett, egy soha nem latott kolsegveteshiany van. Hiaba ez a part meg 100 napnal tovabb meg nem tervezett...
Pedig meg valasztasi kampanyba nem ez volt a meseorszag?(kb mint az expo '96-ban;)

>Például közölni kell
mintegy félmillió gazdával: jobb, ha számít rá, hogy öt éven belül más foglalkozást kell keresnie."

Errol beszeltem(en hiradoban lattam, nem tudom mar melyik mondta), de o alternativat is ajanlott:
Kifejezetten emlekszek, hoyg az ontozoi munkat jelolte meg mint egy lehetseges alternativat.(aki nem tudna meg mindig ez a legsarosabb melo(vallan huzni az ontozocsovet, stb, stb.)

Előzmény: száraznedves porszívó (191)
deus Creative Commons License 2003.01.10 0 0 201
Na, ez már kicsit jobb, de szedd össze magad, ez még sehol nincs a másik topikodhoz képest...

Drukkolunk neked!
:)))

Előzmény: Mek Mörfi (198)
Mek Mörfi Creative Commons License 2003.01.10 0 0 200
"Ez semmi, ezért nem kapsz tapsot, csak záptojást!
Aki bohóc, produkáljon! "

Én is azt gondolom, hogy nem produkálsz és nem kapsz tapsot sem, pedig ennyi nyelvvizsgával még zenebohóc is lehetsz!:-)

Előzmény: deus (197)
deus Creative Commons License 2003.01.10 0 0 199
Molaf,
ne strapáld magad, egyrészt be van rúgva Mörfi, másrészt az összes hozzászólása csak vigyorforrás, merthogy ő bohóc.

:))
Nevess velünk!

Régen torzszülöttekkel mulattatták magukat a várurak.
Nekünk csak ez a Mörfi gyerek jutott, de azért ő is jól figurázik...
:))

Előzmény: Molaf (196)
Mek Mörfi Creative Commons License 2003.01.10 0 0 198
"De szerintem az EU kicsit színvonalasabb az alap- és középfokú oktatásban, mint az USA..."

Egy kicsit, de nem sokkal. Egy kutya kölyke. Magyarul mind a kettő nagy rabló!

Előzmény: deus (184)
deus Creative Commons License 2003.01.10 0 0 197
Még, még!

Ez semmi, ezért nem kapsz tapsot, csak záptojást!
Aki bohóc, produkáljon!

Na,
Tudsz te többet is.

Előzmény: Mek Mörfi (193)
Molaf Creative Commons License 2003.01.10 0 0 196
Kérlek add elő az EU elleni érveidet úgy, hogy a kimaradáskori alternatívát is beleszámítod. Kérlek hosszú távon gondolkozz.
Mellesleg ha tényleg baloldali vagy, akkor azért is jó lehet számodra, ha Magyarország belép az EU-ba, mert egy sor szociális kérdésben az EU-direktíva miatt nő az állam szociális szolgáltató szerepe.
Előzmény: Mek Mörfi (190)
Mek Mörfi Creative Commons License 2003.01.10 0 0 195
"Annak én se örülnék, ha amerikai típusú iskolákba járnának a gyerekeink, és Britney Spearsként nem tudnák megmutatni Ausztráliát a térképen meg ilyesmi. "

Látom okosodsz. Hiába a sok fórumozás segít, hogy kinyiljon az agyad!

deus Creative Commons License 2003.01.10 0 0 194
Szóval sem mondtam, hogy ezekről a várható gondokról nem kell beszélni vagy hogy ezeket el kellene sunnyogni.

A milliók erős túlzás, maradjunk a százezres nagyságrendnél (a milliók Rákay Fülöp óta amúgy is magas labdának számítanak... :) ), szóval egyetértek, a tájékoztatás nagyon fontos.

Jelenleg sajnos a jobboldalon az EU démonizálva van, információs vákuum figyelhető meg, amihez hasonló csak azoknak a kótyagos jobbosoknak a fejében lakozik, akik beérik azzal a pár lózunggal, amit kapnak (nem veszik észre, hogy nem kaptak tájékoztatást), és utána töltelékként szolgálnak az EU TAGADÁSÁHOZ.

Ha valaki ELLENVÉLEMÉNYT, KRITIKÁT fogalmaz meg, azzal semmi gond. Az EU kapujára nem az van felírva, hogy "Egyesült Paradicsom és Kánaán", sok ellentmondás, sok bosszúság várható.

A baj ott van, hogy negyed- és hatodinformációkat csepegtetve, túldimenzionálva az eurotagadók olyan szörnyűséges lágernek festik le az EU-t, hogy a tájékozatlan emberek megrettennek. Ez pedig sajnos nagyon is kiszámított irányba mutat.

Tehát, mindannyiunk érdekében, követeljünk minél eygértelműbb, nyíltabb, adatokkal alátámasztott tájékoztatást, hogy FELKÉSZÜLHSSÜNK.

Azon filozofálni, hogy belépjünk-e, már nincs idő (és nincs is értelme vacillálni); előre kell menekülni, nem hátra.

Előzmény: száraznedves porszívó (187)
Mek Mörfi Creative Commons License 2003.01.10 0 0 193
"Ha irányelvekről beszélünk, akkor ezeket forrással meg kéne jelölni, hogy megnézhessük, és összevethessük a hazai tervekkel."

Mit akarsz összevetni? Azokat diktálják anyus!:-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!