Vettem egy TD4-es 2003-as Hard Top Freelandert. Olyan problémám van,hogy nem működik a csomagtér ajtóban az elektromos ablak. Kb 1 cmrel lejebb áll. Ha nyomom a fülkében a kapcsolót csak sípol. Ja és nem működik a hátsó ablaktörlő ill a mosója sem. Létezik,hogy ezek egy áramkörön vannak? Vagy ezek szépen berohadtak. Van valakinek ötlete,tapasztalata mi lehet a gond?
Szia Nekem ugyan ez volt a gondom az enyém 110 nél csinálta !És a levegő és az üzemanyag talákozásánál volt gond tisztitás volt meg valami csere is de meg kérdem és meg írom !!!
már több szervízben voltam és senki sem tudott segíteni, hátha valaki....
2005-ös 2.0 TD4-em van, egy idegesítő hibával: 130 felett kigyullad a motorhiba jelző lámpa és lecsökkenti a motor teljesítményét. Ez 20 mp-3 perc között mozog, aztán normalizálódik. 130 alatt sosem gyullad ki.
A rendszert átfújattuk, légtelenítettük, kapott 1-2 két új alkatrészt, de minden szerelő csak csóválja a fejét, mert nem szűnt meg.
A hiba autópályán idegesítő, főleg, ha szeretnék egy lassan haladó járművet megelőzni....
Hello! Olvastam itt a forumon hogy másnál is volt hogy egyenletlenül járt a Freelander 2.0td BMW motor. "A nagynyomású közösnyomócső végen van egy nyomásérzékelő és ott nem volt kontakt " Errol tudna valaki képet kuldeni, hogy hogy néz ki? Koszonom elore is!
98-as 1.8 benzines kocsi eltűnt belőle a hűtővíz. Hengerfejtömítés, termosztát, vezérműszíj, vízpumpa, hőmérséklet jeladó, szívókönyök tömítés, kipufogó tömítés, kiegyenlítő tartály csere történt, de most meg az van, hogy kb. 20 km és a hűtővíz mutatója megindul felfelé ezerrel és nekiáll bugyogni a víz. A mutató régen vízszintesen állt mindig (jelzés felénél), most kezdte ezt csinálni. Valami maszat lehet a rendszerben ami elzárja a víz útját, ha olyan helyre kerül?
Ventillátorok elindulnak, szóval a relé sem lehet rossz. Az előző termosztáton, amit kivettünk volt egy kb.4-5mm-es lyuk, az előző gazdája kifúrta volna? Nem hiszem, hogy gyárilag lett volna rajt. Mi lehet a gond?
Ki kellett cserélni a műszerfalat a Td4-emen és az új műszerfalon nem jól működik az üzemanyag jelző. Amikor elfordítom a kulcsot felmegy a mutató az első fehér vonalig, és világít a lámpa, pedig tele van a tank. Lehet az a baj, hogy benzines autóból (1.8) raktam át a műszerfalat egy dízel kocsiba? Használtat vettem, és a másik kocsi pár évvel fiatalabb is volt, az enyém 2003-as fehér indexes, amiből kivették sárga indexes. Ráadásul az enyém angol import autó. Valami ötlet? Van egy olyan érzésem, hogy a sebességet se tökéletesen mutatja... Kell vennem egy új műszerfalat dízelből? Lehet, hogy angol import autóból?
Jó napot. Kikéreném a véleményetek hogy mit gondoltok mi lehet a hibája egy freelander 2000 1.8 benzines autónak ha gumi csere illetve össze cserélgetés után 40-50 es tempótól kezdődően egy búgó hang hallatszik az autó alól (mintha nagy bogos terep gumik lennének rajta), emellett vibrál minden. A kormányon nem érződik semmi. A gumik vissza cserélése után is ugyanúgy csinálta. A szerelő valamilyen kardántengely hibára gyanakszik, csapágy hibára. Ti mit gondoltok?
Amit nagyon nézzél meg mert én is beleestem: a hátsó bölcső ami a difit tartja tipus hiba eltörik az összekötő két merevítő cső. Csere vagy marad a gányolás ami nem minden esetben sikerül.
Hátsó ablakemelő működése (ajtónyitáskor lejjebb jön valamint le és felengedés) , hátsó ajtó alja (Korrózió), ha 3 ajtós akkor az első ajtókat kinyitva meg kell emelgetni mennyire lötyögnek a csapszegek.
A csomagtér alatt a kipuffogó feletti két hátsó hossztartón és a hátfalon korrózió ez a Német Oszták autóknál katasztrófálisan néz ki (Súlyos 10 000-ek a javítása)
A motor ( Honda 1,8 ) szintén széria problémás jellegzetesen hengerfej gondokkal küzd (vagy túl van rajta vagy előtte van még)
Klima működik-e ha nem az sújos anyagiakkal is járhat.
És a legfontosabb az összkerék hajtás ez állandó tehát könnyű ellenőrizni: Megemelni csak egy hátsó !!! kereket (váltó üresben) megpróbálod megforgatni előre és hátra kicsit eréjesebben és látni fogod,hogy mozdul az egész autó!!
Ha eltudod forgatni a kereket bármely irányba akkor nincs összkerék hajtás!!! Valami gixer van.