"...A földrajzi értelemben vett Madeira-szigetek helyén a vulkáni működés mintegy 100 millió éve, tenger alatti kitörésekkel kezdődött; a szigetek körülbelül 5,2 millió éve emelkedtek a tenger színe fölé. A vulkáni működést két, egymástól egy rövidebb nyugalmi időszakkal elválasztott szakaszra bontják: ..."
"...A szigetek egy úgynevezett forró pont (köpenyoszlop) felett keletkeztek, ezért kizárólag vulkanikus kőzetekből állnak, mindegyikük közepén egy-egy vulkánnal. Tenerife szigetén emelkedik Spanyolország legmagasabb pontja is, a 3718 méteres Pico de Teide. Tengerészek szerint ez az a csúcs, amely az összes hegy közül a legmesszebbről látható..."
Azaz a szigetek nem lepusztult maradványok, ellenkezőleg vulkáni növekmények, koruk is csöppet korábbi a legenda beli Atlantisz pusztulásánál, amit ie. 1 000-20 000 évre datálnak, Platon szerint előtte 9 000 évvel tűnt el.
Miért célszerű kétkedéssel fogadni az ilyen cikkeket?
Íme:
"...A kutatók az ásatás helyszínén az eszközöket egy 130-190 ezer éves földrétegben találták meg - ez azonban a szakemberek szerint csak a kőbalták minimális kora lehet: egyes esetekben akár kétszer olyan idősek is lehetnek, mint az azokat rejtő geológiai formáció - a legdurvább becslések akár 700 ezer évet is valószínűsítenek. A legvalószínűbbnek egyelőre a 130 ezer éves tűnik, amikor az ember már jelen volt Afrikában, ám Európába még nem jutott el. Azt egyelőre a szakemberen sem tudják, hogy az eszközöket kik készíthették: a modern ember ugyanis a korban a Neander-völgyiekkel és a Homo heidelbergensis-szel közösen élt.."
Neandervölgyi:
Mintegy 200-250 000 éve jelent meg és kb. 28 000 évvel ezelőtt tűnt el.
Azaz már jelen volt EUrópában egy /vagy több/ szerszámkészítő ősember faj.
Az, hogy ladikáztak, nem bizonyítja Atlantisz létezését!
A földrész-ország létezésére geológiai bizonyítékok kellenének.
Egyelőre sehol semmi.
Ami lenne, az sajnos nem egyértelmű, inkább csupán mesebeli legendának tűnik, bár föltételezhető 1-2 tengerjáró kultúra természati katasztrófa okozta eltűnése az atlantiszi legenda alapjaként.
Inkább töltsük meg a legendát friss tartalommal! Messze nyugaton van egy nagy, erős, sikeres és hazánkéinál sokkal bölcsebb vezetőkkel megáldott ország:
Honnan tudod ilyen pontosan, ott voltál? A cikkekből nem derül ki mind az, amit leírtál. Forrás???
Nekem ehhez nem kell forrás. A cikkben szereplő adatok elegek ahhoz amit leírtam. Ami kb így néz ki: Adva van egy 5 km átmérőjű kráter. Formája és ismert jellemzői alapján kb, egytized másodperc alatt keletkezhetett, valószínüleg úgy, hogy a becsapódó test az impaktnál szinte teljes egészében elpárolgott, energiává alakult.
Hol, mikor éltek a Földön emberszóval beszélő sárkányok?
Hm. nem értem, hogyha nem megy neked ez nyelv, (történelem, mítosz, regék meg ilyesmi) akkor miért erölteted? leírtam már korábban itt e topikban. Itt nem sárkányról szól a történet. Az csak a mese amibe a történetet keretbefoglalták a kor igényei és kulturális adottságai függvényében. A papirusz csak egy meteor impaktról, és folyami áradásról, folyami tsunamiról szól. Leírja mindkét esemény katasztrófális pusztítását. felejtsd el a sárkányt és hajótöröttet, mert az nem más, mint egy tőlélő, és egy hírmondóvá lett tanú. A történet csak azt mondja el, hogy az első kataszrófa mindenkit elpusztított aki nem volt távol a lakhelyétől. (nevezetesen 74 a 75 ből elpusztult) ..., a második pusztításból meg csak a papíruszon hajótöréstszenvedő hírmondó maradt életben, azaz megsemmisült az az 1 a 75 ből is aki a hajótörésig fennmaradt, mert hogy nem volt a pusztítás helyszínén. Ez a számpár tehát egy aránypár, és kb megfelelhet annak az aránypárnak is amit említettem a túlélést tekintve az arab-félszigeti impaktnál úgy 6-10,000 évvel ezelőtt. Ezek a pusztítás arányai. Amit ha jól megnézel bizony itt is 100%-os az adott területre. (otthonmaradtak között ugyanis nincs túlélő)
Ez Atlantisz története, mint ahogy Platóné is az. Platónt nem vették volna komolyan, ha eltünt, elveszett kora-egyiptomi társadalomról mintázta volna meg az ideális társadalom modelljét. Én úgy gondolom, hogy mint azt tudhatjuk -egy igen szűk körben- az adott korban adva volt egy szép, ősi, kissé idealizált kép az egyiptomi elpusztult elődökről ami mint tudjuk közvetve eljutott Platon füleibe is. Ennyi. Platón mindössze annyit változtatott a történeten amennyi ahhoz kellett, hogy a meséjét komolyan vegyék. Az atlantisz nevet szinte egészen biztosan ő adta példabeli országának mégpedig azért, mert térben oda helyezte át.
Naja, ... de ettől függetlenül, honi internetes képviselőinek többségét nem oldozom fel az alól a véleményem alól, miszerint kommunikációképtelen dilettantizmus amit a "tudomány védelme" címszó alatt ügyködnek össze, valamint hogy a mozgalomjellegük káros, tagjainak zöme kreativitásképtelen megmondóember.
Hol, mikor éltek a Földön emberszóval beszélő sárkányok?
Ki beszélt egy eseményről, mert én összesen 3 különbözőről írtam, ami az elmúlt 16-18e történt, és a közös emlékezetben megőrződhetett.
-Vízözön.
-Apokalipszis.
-Atlantis pusztulása.
A középső volt a Jordán meteorit produktuma.
Hogy mekkora területen pusztított, esetünkben lényegtelen, mindenképp méretes volt, és az akkori arab félszigeti civilizációk jórészét megsemmisitette. Igen jelentős nyomot kellett hagyjon a civilizációk tudatában.