Hogy valaki ne tudjon benyögni egy konkrét (kedvenc számát csak tudja már) számcímet.
Ha meg tökmindegy, hogy Demjén, Metallica, vagy VHK, akkor mi a fenének kíván?
"Jogszerű volt a híres emberek nemi szervéről szóló műsor
Sláger Rádió: Mert náluk a stílus a fontos
2004. augusztus 13. 10:00
Kisberk Szabolcs
Az ORTT Panaszbizottsága szerint ugyan vitatható a Boros-Bochkor páros nevével fémjelzett, a Sláger Rádió július 16-i adásában elhangzó Bumeráng szakmai színvonala, azonban nem ütközött jogszabályba az, hogy a műsorvezetők Mádl Ferenc nemi szervéről társalogtak a hallgatókkal."
Aha! És az éjszakai "Nyuszóka felhívja Vass Maját és üzeni Furkókának, hogy nem is féltékeny, ne izéjjen má'" - musorok is a mélypontot képviselik. Sírni tudnék a hallatán.
a jelszó a mainstream. mi kell a népnek? zene, ostoba játékok, az átlag számára felfogható információk illetve reggel lévén a "fürdőszoba" effektus miatt is könnyed műsorszerkesztés.
amúgy, nem tudom, más megfigyelte-e, de borzalmas mélyrepülésben van például a Sláger zenei szerkesztése is.
az induláskor volt négy számuk, ebből kettő a YMCA-től: a In the Navy és a YMCA ;-)))
aztán feltuningolták a kínálatot, de rájöttek, hogy jó lenne nyitni a 18-49-es korosztály felé.
mára oda jutottunk, hogy napjaink slágerei is hallhatók, persze a "Then and now" jegyében... ;-)))
mondjuk, önmagában ez még nem is lenne baj, de az a rádió, amely korábban lenyomott egy teljes hetet úgy,hogy nem ismételt, és erre a mai napig büszke, eljutott oda, hogy ugyan napon belül nem játsszák uganyazt a számot többször, de van több tucat szám, amely mindennap hallható náluk.
nem beszélve a z álkívánságműsorodiról persze.
"Kérek egy szép szerelmes számot"
"Máris küldjük a felvételt." szinte kivétel nélkül Demjén Rózsi, "Neked most kell 'meg'döntened" c. opusa a végeredmény... ;-)))))
Hiányolom a mélyinterjúkat is, pl. reggel a kocsiban elhallgatnék egy-egy tartalmas beszélgetést 15-20-30 percben. Mondjuk nem Torghelle Sanyival vagy Faludy Györggyel, :) hanem teszem fel Gregor Józsival, vagy kevéssé széls?séges politikussal, vagy hasonló kaliberü emberrel. Ezek a müsorok tökre kivesztek. 2 perces beszélgetés az van. De két percben mit tudsz meg valakir?l?! Kossuthot fogok hallgatni.
Szegő Tibi nagyon régen volt már a Juventusnál. Aztán volt egy olyan időszak, amikor nem volt kérdés, hogy a Bridge-re kellett hangolni reggelente, hiszen ott volt ő, avagy Rónai Egon, Kátai Artúr (meg még páran), tehát ők csinálták a reggeli műsort, intelligens, kellemes témákkal, jó zenékkel. De ennek is vége lett. Szegő most a Budapest Rádiónál van, de nem ő vezeti a reggeli műsort :(
régebben a Juventus regeli műsora volt ilyen, Szegő Tiborral. ha jól tudom, átment a Danubiusra, ott pedig tovább folyik a reggeli "jajdeviccesfiúklányokvagyunk" stílusú....semmi.
úgyhogy nincs ötletem. (még a gazdasági rádiót tudnám mondani, ahol qrva jó a zenei szerkesztő, csak ott meg a téma túl speciális, ráadásul sikerült találni olyan bemondókat, akik 9 hónap alatt sem tanultak meg olvasni.... :-O
amúgy nekem általában attól van herótom, ha szerencsétlen műsorvezető roppant humorosnak gonolja magát és jókat vihog a vélt poénjain.
a tévés sportriportereknél "népszokás" lett az erőltetett szójátékok és asszociációk használata, a Slágeren abszolút túlzás Lali király szombati erőlködése, de mondhatnám a mindigvigyorgó Leider Tímeát, aki Borbás Mária slágeres reinkanációja, és így tovább...
Ilyen lenne a Budapest Rádió, csak hát ott reggelente épp Fiala János műsora megy, amire nem tudom nyugodt szívvel állítani a kritériumaidat. De a zenék még ott a legjobbak (Fiala is isteni zenéket nyomat, csak hát a duma...).
Szóval, részemről marad a Kossuth, ha meg zenét akarok, akkor bekapcsolom a cédajátszót.
Jó a Krónika, de inkább csak este, mert reggel nagyjából az előző estit nyomják. És csak akkor jó, ha nem Vas(s) István Zoltán a műs.vez. Az igazi, demagóg, féltájékozott modorosság etalonja.
Azt hiszem ezek a reggeli ún. show-k olyan elv alapján készülnek, hogy "nehogy már korán reggel megterheljük a hallgatók picike intellektusát valami komoly témával, hülyüljünk inkább, nosza!". Az a baj, hogy tekerhetsz bárhová reggel mondjuk fél 7-t?l 10-ig, mindenhol magukat jópofának gondoló idióták poénkodnak. B+B-ék faragatlanok, a többi meg 12 évesek szellemi szintjén próbál szórakoztatni.
De jó, hogy elromlott az egyetlen rádióm és 2 hónapja nem vagyok képben e téren. :))
Azért teljesen más, ha egy társaságban elhangzik egy-két olyan vicc, ami egy érintettet bántana, meg más az, ha két agyonsztárolt manus jó pénzért ezt csinálja egy rádióban nap mint nap. És nem csak erről van szó. Módszeres butítás, amit csinálnak. És minden nem anyagi természetű értéknek a fikázása, becsmérlése. Pár topikban már leírtam: akkor telt be nálam a pohár, amikor egy költségvetés beterjesztése után (a hírekben volt szó róla) elkezdtek azon "poénkodni", hogy milyen hülyeség űrkutatásra költenünk (valami potom összeg volt a dolog jelentőségéhez képest), amikor volt egy darab űrhajósunk, az is húsz éve. Marhajó. Hogy évtizedek óta komoly kutatások folynak (nem kis eredménnyel) az űrben használható műszerekkel, "Űrkohóval" kapcsolatosan, az nem zavarta őket. Tájékozatlanok, de azért belepofáznak mindenbe és utcaszéli stílusukat, valamint buta viselkedésüket, azt, hogy nincsenek képben egy témát illetően, azt emelik követendő normává. És jól meg van csinálva az "imidzs", hogy ezt be is kajálják a primkó népek. Ez a nagy bajom velük, és ezért kerülöm is őket. Az a néhány perc, amit itt-ott hallani vagyok kénytelen belőlük, az meggyőz arról, hogy e téren semmi sem változott.
Az megérne egy külön misét, hogy az agymosott barmok hogyan és miért copják be ezt az egész hányadékot. Pl. azt, hogy elmennek ezek nagy csinnadrattával egy hétre valahová a "világ végére", miközben a hallgatóság (a megcélzott réteg különösen) az életben nem jut el sehová sem az SZTK-n túl. Ilyen apróságok is vannak, amiket nem értek. Normális ember egy káromkodás kíséretében eltekerne a csatornáról, mondván mit nagyzolnak ezek itt és mit húzzák a proletár agyát. De nem ez történik.
Értelek. Azért voltam szkeptikus (vagy mi?), mert sokan csak és kizárólag azért nézik, olvassák, hallgatják a sz@rt, mert fikázni _akarják_. Ezen emberpéldányokra kissé haragszom. Azóta nem adok alkalmat. Fura egyébként, hogy privát társaságban hasonló vicceket az is megenged magának, akit bánt a közvetített, nyilvános élcel?dés. Biztos bekarmolnék annak, aki velem durván viccel?dik, vagy nyilvánosan kigúnyol, de azért jókat röhögök néha a más kárán. Ciki, de azt hiszem, ez az emberi természet.
Régebben még egész jó volt a műsoruk. Aztán a színvonal kezdett zuhanni, de egy darabig még bíztunk benne, hogy valami változás lesz. Szóval, mielőtt végképp elhangoltam onnan, volt egy időszak, amíg nyeltük a szart. Meg néha, véletlenül belehallgatunk, avagy máshol hallgatják, ahol épp vagyunk, ilyesmik.
A legnagyobb tisztelettel kérdezem - és ez nem cinizmus - hogy ha annyira utáljátok, miért vagytok _ennyire_ otthon a show-ban? Ha nem szeretitek, akkor mazochizmus a hallgatása! Nekem tetszik a Sláger/Bumeráng, jókat is röhögök néha, bár belátom, a krokodilos dolog, és néhány élc igen durva. De ha valakinek nem tetszik, akkor a lelkivilága megóvása érdekében - könyörgöm!! - ne hallgassa. Egy csomó probléma megoldódik, inkább emeljétek a vérnyomásotokat a szex-szel, mint a dühöngéssel. ;)
Hónapok óta először bekapcsoltam őket, és nem tudom, mikor fogom legközelebb (
Kritikán aluli amit műveltek Sophia Loren fiának magyar menyasszonyával.
Először is töbször szülőket emlegettek, miközben megirta az ujság, hogy a lány apja a KÖZELMÚLTBAN elhunyt.
Magyarországon ezt két embernek KÖTELEZŐ tudni: NEKIK, akik szellemeskednek vele.Aztán a nászajándék volt a vicces, hogy Sophia mit fog adni a fiának, és a kislány özvegy anyja....
Ferrari - Wartburg összehasonlítás hangosan nyerítve, stb.stb.
Nem sorolom tovább.
Szomorú, hogy másfél tapló / a Borosban azért még valami érzés néha mutatkozik/ ilyen népszerű tud lenni.