én olyan arab/muszlim zenét keresek, ami meditatív, esetleg a gregorián megfelelője (csak ének, vagy minimális hangszeres, nem nagyon van ritmusjelzés, vallási) stb.
Van egy marokkói együttes, voltak itt koncerten, de CD-jük nincs. Most nem találom a nevüket.
Amit szufi zene néven találtam, nem ilyen.
Egyszer találtam egy online arab zenei CD-boltban, de nem találok vissza.
Az Eltén, idén vettünk fel perzsát. Persze ha belegondolok, tanulhattam volna Qomban is, ott ripsz ropsz megtanulhattam volna perzsául, no nemde? (elmereng)...
ó nem. Így teremtett az Isten, csak ilyen átlagos magyarnak, ugyan hol is vagyok én, picinyke porszem a Persian glorytól és fametől?;)
Csak arra. Félek, nem tudom finanszírozni hosszútávon, meg időm sincs, de kaptunk egy rakat fordítást vizsgára a hameklaszémmal és gondoltuk, miért ne javítanánk az esélyeinket:)
én januártól fogok tanulni tanárral így pluszba perzsát. ha kell a tanár száma akkor dobj smst, megkérdezem, hogy tud e vállalni!! csak a vizsga miatt kéne???? 06-20-934-38-30 a számom, ezen elérsz. csak nem perzsa vagy???:)
nekem és az osztálytársnőmnek perzsa tanár kéne, baromi sürgősen, mert nem tudjuk megcsinálni a vizsgafeladatot, amit januárig kéne:)) Kicsit offtopic, de ha mégis tudsz ilyet, nagyon merci lenne....:)
Én perzsa vok tehát amikor megláttam a topicot nagyot néztem....láttam vkinek kell amarin, meg ilyenek, szal ha vkinek kell vmi arab vagy keleti zene az írjon ide vagy inkább mailt dobjon: burtonboy@freemail.hu
elvileg bármilyen zenét meg tudok szerezni
nekünk itthon van parabola antenna és hotbirdön keresztül van ARAB ZENECSATORNÁM !! ez érdekel valakit??? HA IGEN , ÍRJATOK
A címet ("Illa na") látva egyből beugrott: ezt a dalt én más címen ismerem, "Naseto garho". Nyáron nekem is ez volt a kedvencem (ld. 77-es hozzászólás), még ma is az egyik. :) Megpróbálom feltölteni valahova, szólok, ha sikerül.
Keresnék két Amr Diab számot : Hikayaty és Welsa betheboh . (Egyiptomban megvettük az Amarain c. lemezt, és hülye fejjel nem néztük, meg mit pakolt be a bácsi .... persze meg van repedve és ez a két szám eltűnte magát) Tudna valaki segíteni? Mazikát, mazikanát és ilyen helyeket mát feltúrtam ... Előre is köszi a segítséget!
Köszönöm, hogy beirtál és felvilágositottál zene ügyben. Én is szeretem hallgatni a nasídokat, csak kicsit kevés van belőle, letölteni pedig nem tudok, mert nem engedi az oldal.
Valóban hagyjuk Allahra, hogy kik a hitetlenek, de én úgy tanultam és tanitották, hogy az ilyen emberek a hitetlenek.
Mindegy, mert ezt te jobban tudod testvérem.
Valóban nem hallottam arról az esetről amit leirtál, hogy is hallhattam volna, mikor egy csomó emberből még harapófogóval sem lehet kiszedni dolgokat.
Az a baj, hogy mindenki mást tanit. Igen valóban a kábitószerezés a nők az ital a velejárója. Természetesen nem mindenkinél.
Én pl. soha nem próbáltam a kábitószert, italt ittam keveset, de egy idő után /és akkor még nem voltam muszlim/ a szagától is a hideglelést kaptam, a nőket szintén nem próbáltam, bár a férfiakat sem. Ezért valójában csak a tanulás marad, és köszönöm, hogy tanitasz te is ha véletlenségből rosszul irok valamit, vagy rossz tanácsot adok. Habár nem hiszem hogy annyira rossz tanácsot adtam volna.
Hogy ki a hitetlen, hagyjuk azt Allahra.:) A vallásjogon belül sok kategória van, ide tartozik a fásziq is, ami olyasmi, hogy "gonosztevő"..szép is lenne, ha mindenki hitetlenné válna, ha tiltott dolgot cselekszik, mert nehogy azt hidd, hogy az itt fórumozó muszlimok mindegyike bűntelen:)
A hitetlenség szvsz szintén változó kategória vallásjogilag, de a azért aki vallja a sahádát az leginkább muszlim (sic):)
Bélasáska.
Az arab világban elég ismert ezeknek az énekeseknek az élete. A munkájuk sok más, mások által is tiltott dolgot von magával, drogok, nők, alkohol...Sajnos sokan nem tudják, hogy a fél éve Szaúd-Arábiában majd' halálravert arab tévébemondónő férje ismert énekes volt..csak annyi maradt meg Nyugaton, hogy lám, a muszlimok..pedig épp ez az, amit az Iszlám tilt, a léha zenélés, meg az ezzel járó életmód, amit a férj is követett.
Ami engem illet, hálistennek, ebben a kategóriában nincs kísértés, a hideg ráz a sok habibizéstől:) A férjemnek sem engedném, hogy lehabibtizzen: De ez már egyéni szocprobléma.
Perzsa klasszikus zenénél már más a helyzet, ez nagy dzsihád.
A szúfik másképp ítélik meg a zenét.
Az általánosan elfogadott iszlám zene neve nasíd, ahol férfiak énekelnek, hangszerkíséret nélkül, bár hallottam rengeteg naídot hangszerrel is...Külső szemlélőnek ez pont olyan, mint bármely más zene, csak az, aki érti a szöveget, tudja, hogy nem.