Keresés

Részletes keresés

partibeka Creative Commons License 2005.01.05 0 0 127
Nézd meg a mail-ed.
Előzmény: mcc (126)
mcc Creative Commons License 2005.01.03 0 0 126
Köszi, közelebb vagyunk, pláne az Islamic Chant esetleg.... máros találtam klassz dolgokat, igaz, ra....
Előzmény: Kauthar (125)
Kauthar Creative Commons License 2005.01.02 0 0 125
keresőszavak: nashid, anashid, anasheed, nasheed....
partibeka Creative Commons License 2005.01.02 0 0 124

Szalam

Az ilyen zene neve Nasid. Nem tudom, hogy hogyan tudnám elküldeni, nekem egy CD-m van, ird meg légyszives, hogyan tudom neked átadni.

Szalam

Előzmény: mcc (123)
mcc Creative Commons License 2005.01.02 0 0 123

Sziasztok,

én olyan arab/muszlim zenét keresek, ami meditatív, esetleg a gregorián megfelelője (csak ének, vagy minimális hangszeres, nem nagyon van ritmusjelzés, vallási) stb.

Van egy marokkói együttes, voltak itt koncerten, de CD-jük nincs. Most nem találom a nevüket.

Amit szufi zene néven találtam, nem ilyen.

Egyszer találtam egy online arab zenei CD-boltban, de nem találok vissza.

Mik lennének a jó keresőszavak?

Vagy van valakinek ilyenje?

Köszi

mcc

Egypt Creative Commons License 2005.01.01 0 0 122

ájpod!

Írtam mailt,lécci válaszolj majd! Köszi.

Kauthar Creative Commons License 2004.12.22 0 0 121
Előbb gondolom felvételizni kell:)) Iranisztika elvileg, de fel lehet venni más szakosoknak is.
Előzmény: ájpod (119)
ájpod Creative Commons License 2004.12.21 0 0 120

Qomban.........ott bizony gyorsan megtanulhattál volna......

bizony ám ,kako joon;-))

Előzmény: Kauthar (118)
ájpod Creative Commons License 2004.12.21 0 0 119
és ki tanítja?? én még gimis vagyok és marhára nem tuttam hogy lehet itthon tanulni.....
Kauthar Creative Commons License 2004.12.21 0 0 118

Az Eltén, idén vettünk fel perzsát. Persze ha belegondolok, tanulhattam volna Qomban is, ott ripsz ropsz megtanulhattam volna perzsául, no nemde? (elmereng)...

Előzmény: ájpod (117)
ájpod Creative Commons License 2004.12.21 0 0 117

na faterral beszéltem. nekem a fater egyik spanja fogja a fárszít tanítani:-))

nem tanár a muksó, de elvileg összejöhet a dolog de tudok még jobbat. ha a cucc amit fordítani kell, az megvan gépen odadod, és legyűrjük itthon;-))

egyébként hol tanulsz hogy perzsára kell fordítanod??? 

Előzmény: Kauthar (116)
Kauthar Creative Commons License 2004.12.21 0 0 116

ó nem. Így teremtett az Isten, csak ilyen átlagos magyarnak, ugyan hol is vagyok én, picinyke porszem a Persian glorytól és fametől?;)

Csak arra. Félek, nem tudom finanszírozni hosszútávon, meg időm sincs, de kaptunk egy rakat fordítást vizsgára a hameklaszémmal és gondoltuk, miért ne javítanánk az esélyeinket:)

Majd szólok és nagyon merci ám!!!!!

Előzmény: ájpod (115)
ájpod Creative Commons License 2004.12.21 0 0 115

Kauthar!!!

én januártól fogok tanulni tanárral így pluszba perzsát. ha kell a tanár száma akkor dobj smst, megkérdezem, hogy tud e vállalni!! csak a vizsga miatt kéne???? 06-20-934-38-30 a számom, ezen elérsz. csak nem perzsa vagy???:)

Hoda hafez!

Kauthar Creative Commons License 2004.12.21 0 0 114
nekem és az osztálytársnőmnek perzsa tanár kéne, baromi sürgősen, mert nem tudjuk megcsinálni a vizsgafeladatot, amit januárig kéne:)) Kicsit offtopic, de ha mégis tudsz ilyet, nagyon merci lenne....:)
Előzmény: ájpod (112)
ájpod Creative Commons License 2004.12.21 0 0 112

Sziasztok!!

Én perzsa vok tehát amikor megláttam a topicot nagyot néztem....láttam vkinek kell amarin, meg ilyenek, szal ha vkinek kell vmi arab vagy keleti zene az írjon ide vagy inkább mailt dobjon: burtonboy@freemail.hu

elvileg bármilyen zenét meg tudok szerezni

nekünk itthon van parabola antenna és hotbirdön keresztül van ARAB ZENECSATORNÁM !! ez érdekel valakit??? HA IGEN , ÍRJATOK

üdv, HAMID

lea. Creative Commons License 2004.12.20 0 0 111

Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni,hogy hol tudom megvenni Amr Diabnak az új CD-jét?

Elöre is köszi

HL7538 Creative Commons License 2004.12.20 0 0 110

Helló,

A címet ("Illa na") látva egyből beugrott: ezt a dalt én más címen ismerem, "Naseto garho". Nyáron nekem is ez volt a kedvencem (ld. 77-es hozzászólás), még ma is az egyik. :) Megpróbálom feltölteni valahova, szólok, ha sikerül.

Előzmény: Gia81 (109)
Gia81 Creative Commons License 2004.12.19 0 0 109

Sziasztok !

Tegnap a segítségetekkel nagyon sok zenét sikerült leszednem. KÖSZI !!!

Szeptember óta hastáncolok, és beleszerettem az arab zenébe. A nagy kedvenc Nancy Ajram !!!

Sajnos egy számát nem sikerült megtalálnom a címe ILLA NA

Ha valakinek meglenne, délután fent leszek az msn-en.

Üzenjen már aki tud segíteni: giona@mailbox.hu

Köszike még egyszer: Gia

Biya Creative Commons License 2004.12.01 0 0 108
Hát ez tényleg az. Azért köszi!
Előzmény: ezmegenvagyok (107)
ezmegenvagyok Creative Commons License 2004.12.01 0 0 107
Pech. 16 albuma van meg, de az Amarain pont nincs :-(
Előzmény: Biya (106)
Biya Creative Commons License 2004.12.01 0 0 106

Sziasztok!

Keresnék két Amr Diab számot : Hikayaty és Welsa betheboh . (Egyiptomban megvettük az Amarain c. lemezt, és hülye fejjel nem néztük, meg mit pakolt be a bácsi .... persze meg van repedve és ez a két szám eltűnte magát) Tudna valaki segíteni? Mazikát, mazikanát és ilyen helyeket mát feltúrtam ... Előre is köszi a segítséget!

partibeka Creative Commons License 2004.11.16 0 0 105

Szalam

Köszönöm, megtaláltam, és válaszoltam is rá neked testvérem.

A'bidah

Előzmény: Kauthar (104)
Kauthar Creative Commons License 2004.11.15 0 0 104

Waalikumusszalam

válaszolam az iszlámos tpicban, ne ezt offoljam szét:)

Előzmény: partibeka (103)
partibeka Creative Commons License 2004.11.15 0 0 103

Szalam kauthar!

Köszönöm, hogy beirtál és felvilágositottál zene ügyben. Én is szeretem hallgatni a nasídokat, csak kicsit kevés van belőle, letölteni pedig nem tudok, mert nem engedi az oldal.

Valóban hagyjuk Allahra, hogy kik a hitetlenek, de én úgy tanultam és tanitották, hogy az ilyen emberek a hitetlenek.

Mindegy, mert ezt te jobban tudod testvérem.

Valóban nem hallottam arról az esetről amit leirtál, hogy is hallhattam volna, mikor egy csomó emberből még harapófogóval sem lehet kiszedni dolgokat.

Az a baj, hogy mindenki mást tanit. Igen valóban a kábitószerezés a nők az ital a velejárója. Természetesen nem mindenkinél.

Én pl. soha nem próbáltam a kábitószert, italt ittam keveset, de egy idő után /és akkor még nem voltam muszlim/ a szagától is a hideglelést kaptam, a nőket szintén nem próbáltam, bár a férfiakat sem. Ezért valójában csak a tanulás marad, és köszönöm, hogy tanitasz te is ha véletlenségből rosszul irok valamit, vagy rossz tanácsot adok. Habár nem hiszem hogy annyira rossz tanácsot adtam volna.

A

Előzmény: Kauthar (102)
Kauthar Creative Commons License 2004.11.15 0 0 102

Szalam,

Hogy ki a hitetlen, hagyjuk azt Allahra.:) A vallásjogon belül sok kategória van, ide tartozik a fásziq is, ami olyasmi, hogy "gonosztevő"..szép is lenne, ha mindenki hitetlenné válna, ha tiltott dolgot cselekszik, mert nehogy azt hidd, hogy az itt fórumozó muszlimok mindegyike bűntelen:)

A hitetlenség szvsz szintén változó kategória vallásjogilag, de a azért aki vallja a sahádát az leginkább muszlim (sic):)

Bélasáska.

Az arab világban elég ismert ezeknek az énekeseknek az élete. A munkájuk sok más, mások által is tiltott dolgot von magával, drogok, nők, alkohol...Sajnos sokan nem tudják, hogy a fél éve Szaúd-Arábiában majd' halálravert arab tévébemondónő férje ismert énekes volt..csak annyi maradt meg Nyugaton, hogy lám, a muszlimok..pedig épp ez az, amit az Iszlám tilt, a léha zenélés, meg az ezzel járó életmód, amit a férj is követett.

Ami engem illet, hálistennek, ebben a kategóriában nincs kísértés, a hideg ráz a sok habibizéstől:) A férjemnek sem engedném, hogy lehabibtizzen: De ez már egyéni szocprobléma.

Perzsa klasszikus zenénél már más a helyzet, ez nagy dzsihád.

A szúfik másképp ítélik meg a zenét.

Az általánosan elfogadott iszlám zene neve nasíd, ahol férfiak énekelnek, hangszerkíséret nélkül, bár hallottam rengeteg naídot hangszerrel is...Külső szemlélőnek ez pont olyan, mint bármely más zene, csak az, aki érti a szöveget, tudja, hogy nem.

Előzmény: partibeka (101)
partibeka Creative Commons License 2004.11.15 0 0 101

Azt mondja a vallás kedves bélasáska, hogy ezek az emberek, habár ez a munkájuk, mind hitetlenek. Nem tartják rendesen a vallást.

Pl. Jordániában voltam, amikor az egyik férfi aki ottani mesélte, hogy amikor este van iszik alkoholt, pedig ez tilos, mert akkor már Allah nem látja.

Ez nem igaz, mert Allah soha nem alszik.

A

Előzmény: Törölt nick (100)
partibeka Creative Commons License 2004.11.15 0 0 99

Kedves bélasáska!

Nem tudom hogy a Dervisek meg a nem tudom kik mit csinálnak, csak azt, hogy a hithű muszlimoknak minden olyan zene, amiben zenélnek, haram /tilos/.

De sokkal lejebb találsz linket, és onnan tudsz neked tetsző zenét letölteni.

A

Előzmény: Törölt nick (98)
partibeka Creative Commons License 2004.11.15 0 0 97

Szalam kedves Lis.inc!

Igen, az arab és az egész tábolkeleti zene fantasztikus.

Nem baj, ha az ember nem érti,csak hallgatja, már attól boldogabbnak érzi magát.

Engem megnyugtatott mindig.

De mióta muszlim lettem nekem ezek a zenék haram /tilos/ zenék.

Nem mondom, néha-néha belémbújik a kisördög, akkor belehallgatok egy kicsit, élvezem, aztán egy darabig megint mást csinálok.

De hallgasd nyugodt szivvel, neked biztos nem tilos, hisz nincs másról szó benne, csak a szerelemről, a szeretetről és a kedveseinkről.

A'bidah

Előzmény: Lis.inc (95)
partibeka Creative Commons License 2004.11.15 0 0 96

Szalam!

Ugyanúgy létezik, mint bármelyik más országban.

Csak a hithű muszlimoknak ez haram /tilos/ zene.

A

Előzmény: Törölt nick (94)
Lis.inc Creative Commons License 2004.11.15 0 0 95

Üdv!

Szuper az arab zene!

És az egész távolkeleti zene is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!