Keresés

Részletes keresés

tina64 Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1449
4tissimo: ez így igaz!!!! Bármi gondod van,  szociális alapon a gyereket fel kell venni a bölcsinek. Így Te pihenhetsz leendő veszélyeztetett kisbabáddal. / lelkifurdalás nélkül /  Persze tartsd mindig szem elött, hogy a meglévő is még kicsi és szüksége van Rád.    ( sajnos vannak olyan kicsik akiket apa reggel félhétre hoz, és rohan délután fél hatkor visz. Iszonyatosan hosszú idő. Mi felnöttek sem dolgozunk ennyit. ) Válassz jó bölcsit !!! Jönnek a nyílt napok , míg tudsz járj be vele ismerkedni. Meglátod könnyebb lesz a beszoktatás. Sok sikert !
Előzmény: 4tissimo (1447)
tina64 Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1448

angster a szülési szabadság ennyi. Pont most van ilyen cipőben egy anyukám onnan tudom. Kitenni nem teszik minden jóindulat és közös megbeszélés kérdése. Oviban valószínüleg félnapos lesz, de ez is helytől függő. Nem kell elkeseredni a bölcsik ált. rugalmasak családsegitőbbek / mint más intézmények , de erre csak később jönnek rá sokan /. Kellemes  pihit és anyáknapját mindannyiotoknak!

Előzmény: angster (1446)
4tissimo Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1447

Ugyanezek a dilemmák pocaklakó+épp csak bölcsis tesó témában. Ezt a szülés utáni 168 napot még nem hallottam, viszont ma a védőnőm azt mondta, hogy ha a munkahelyemről táppénzen vagyok a pocaklakóval és nem csak GYESen a bölcsissel, akkor elvileg így maradhat bölcsis a terhesség alatt is.

Ha ez a 168 napos dolog a mi bölcsinkben is igaz, így mi kihúzhatnánk szinte az óvodáig.

Előzmény: angster (1446)
angster Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1446

Pellle,

a pocaklakóról nem szólok a bölcsiben.

Tina,

köszi :)

Tényleg ha megszülettett a kicsi, akkor csak 168 napig járhat még bölcsibe Bori??? Van ilyen törvény? Hú, én tényleg nagyon tudatlan vagyok... Hát, igen, 168 nap az félév, karácsonykor születik a baba, akkor kb. nyárig még járhat, ha ki nem dobják...

Olyan lehetséges, hogyha egyszer felvették és kiderül a pocakom, akkor kirúgják? Vagy mondhatják, hogy fél napra mehet csak?

Előzmény: tina64 (1445)
tina64 Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1445

angster .: jól döntöttél!! Az alapokat megszerzi a böliben, simulékonyan átszokik az oviba! Terhességed nem gond, az én anyukáimnál már le se lehetett volna tagadni a tényeket. Szülés után 168 napig járhatnak bölibe a kismamások gyermekei, DE ezt ki lehet hozni a nyári zárásig!! Ez persze helyi dolog, de ez is már nagy segítség számotokra. Sok sikert!! TINA

Előzmény: angster (1440)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1444
Nem, még nem tudom. Mivel az újjáépülő szárnyban kapnak helyet, gondolom, új gondozónők lesznek, talán. Remélem, azokból a pedagógusokból, akik gyakorlaton szoktak lenni év közben, Sebike nagyon szerette őket:)
Előzmény: 4tissimo (1443)
4tissimo Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1443
Igen, olvastam a topikotokban, hogy a bővítés jótékony hatására az ikreknek is lett helye a bölcsiben, örülök, hogy így alakult, így a tesók se lesznek messze egymástól! Azt tudod már, hogy ők melyik csoportba fognak kerülni, melyik gondozónőhöz?
Előzmény: Törölt nick (1442)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1442

:) Legalább nem simul be a tömegbe Domokos:)))))

Örülök azért, hogy alakul a beszokás, nagyon ügyes nagyfiú már.

Mi most Sebikének vittünk be egy saját motort (sok kisgyereknek van így), aminek nagyon örült, és reggelente rohan be az előtérbe ellenőrizni, jól parkol-e tegnap óta a járgány, nagyon büszke rá. Hazafelé is mindig integet neki, elköszön tőle:D

Egyébként kiderült, hogy vihetjük ősztől a kicsiket is, nagyon paráztam emiatt sokáig, hogy reggelente 2 külön helyre kell majd fuvarozni a 3 gyereket.

Előzmény: 4tissimo (1438)
Pelle381 Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1441

4tissimo, nagyon jól haladtok!:-)   Hát igen, a kórságokat nem lehet kikerülni sajnos!  Tegnap mi is voltunk bölcsiviziten, nagyon jó élmény volt, megnyugodtam, hogy jó helyen lesz! ráadásul megismertem egy tündéri gondozónőt - írtam is a topikunkban -, bárcsak mehetne az ő csoportjába!  Jövő héten beiratkozás, jön apa is a nagy napra:-))))

Angster, én nem szólnék a terhességről a helyedben, még úgysem látszik, hm?

angster Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1440

Tina, Kismica, köszönöm!

Közben elmentünk a kiszemelt bölcsibe, oviba nyílt napra, megnéztünk mindent, mindkettő oké, végülis a bölcsi mellett döntöttem, mert igaz, hogy B. szobatiszta alváskor is, egyedül eszik-iszik, szóval ez alapján mehetne oviba, de mivel csak januártól mehetne, pont előtte születik meg a baba, akkor egyrészt nem lesz időm beszoktatásra, másrészt nem akarom, hogy B. azt gondolja, azért kell elmennie itthonról, mert hoztunk helyette másik gyereket.

Kicsit félek attól, hogy "visszahúzzák" a gyerekek a fejlődésben, mert B. tényleg inkább óvodaérett, de jobb lesz ez így, aztán oviba meg majd megy jövő szeptembertől. Tegnap azért az oviban is körülnéztünk és bekukucskáltunk egy csoporthoz, akik éppen körjátékot játszottak, hát B.-t alig lehetett onnan kivonszolni, legszívesebben beállt volna közéjük.

A munkáltatói nem gond, szó nélkül adnak, sőt, még az is lehet, hogy visszamegyek kicsit melózni, úgy szeretem a munkámat.

Szóval jövő héten beireatkozás... És szeptembertől nem lehetek vele egész nap, brühühü. Az én kicsi lányom.... De tudom, hogy jó helyen lesz és jól fogja érezni magát, ahogy én gondolom, kb. 2 nap alatt beszokik majd.

Előzmény: kismica (1435)
kismica Creative Commons License 2008.04.28 0 0 1439
Mi is több hétig szoktunk be (teljesen jogos a többesszám, mert a férjem és én is szoktam, h ott lesz ;)), annak ellenére, h a kölyök nem sírt: pont a betegségek miatt. Mire 8-16 közötti bölcsis lett, eltelt több mint 2 hónap, amiből min. 1 hónap betegség volt :(
DE érdekes módon több hetes hiányzás után sem kellett előlről kezdeni semmit.
Összefoglalva: én sokkal jobban aggódtam, mint kellett volna és a fiam sokkal ügyesebb, mint gondoltam: pl. teljesen ügyesen veszi le/fel a sapiját :)

És az tényleg hihetelen volt nekem is (és az apjának is), h megyünk érte, kölyök elmélyülten játszik...Megnőtt, hüpp.
Előzmény: 4tissimo (1438)
4tissimo Creative Commons License 2008.04.28 0 0 1438

Lassan 4 hete bölcsis a fiam, gondoltam, megint írok pár sort, hogy a beszoktatás előtt álló ismerős nikkek kíváncsiságát kielégítsem.

Szóval összefoglalva: a második héten eleve betegséggel indítottunk, így ott kimaradt pár nap, persze visszaesés a beszoktatásban, bár nem nagyon volt hová visszaesni, még nagyon az elején jártunk. Aztán következtek azok a napok, amikor először csak fél, majd 1, másfél, aztán 2 és végül pénteken 2,5 órát töltött Domó nélkülem a bölcsiben, ez utóbbi már egyedül ebédelést is jelentett. A hét eleje masszív ordításról szólt, de péntekre megtört a jég, játszott önállóan és a ygerekekkel is, bár érkezésemkor sírva panaszkodott nekem, hogy miért hagytam őt magam nélkül :) De örültem, hogy a gondozónők szerint a sírásról elfeledkezéskor elmélyülten játszott az udvaron!

Aztán a következő hétre újabb bölcsis betegséget sikerült elkapni, 1 hét otthon (ami nagyon jól esett egyébként nekem is :)), ma kezdtük újra a bölcsit.

Féltem, hogy kezdődik majd előlről a tortúra, de csak a reggel volt rossz, még be se kanyarodtunk a bölcsi parkolőjába, Domó már tudta, hová megyünk, és üvöltött, még akkor is, amikor lehámoztam magamról, és a gondozónénijére akasztottam, szó szerint, mert csimpaszkodott.

De ma, amikor ebéd után érte mentem, csend fogadott, szépen ebédelt egyedül, olyan édes volt, ahogy a pajtásai között ült a kisasztalnál, és almát majszolt:))) csak amikor meglátott, akkor volt megint sírás. Szóval a kimaradt egy hét nem okozott nagyobb fennakadást, de akik még beszoktatás előtt állnak, szerintem kalkulálják bele, hogy előfordulhta ilyen betegség, ami miatt a 2 hetes beszoktatás elhúzódhat 3-4 hétre is, sőt, mi pl. az alvást nem is szoktatjuk még, a félnapos benntartózkodásra szoktatás tart nekünk ilyen sokáig, bár a gondozónők szerint is kemény dió a fiam :)

Előzmény: 4tissimo (1407)
Orsh78 Creative Commons License 2008.04.28 0 0 1437

Sziasztok!

Mályva téri illetve Tihany téri bölcsiről tud valaki valamit? Melyik a jobb? Volt már erről itt szó, de két évvel ezelőtt... Van valakinek friss infója? Köszi

kismica Creative Commons License 2008.04.26 0 0 1436
Ovihoz: nálunk már volt a beiratkozás, minden oviba egyidőben. Elvileg a dec. 31-ig 3 éveseket veszik fel, a későbbieket csak "előfelvételisnek", de a legtöbb helyen feltöltik a helyeket, persze pár tartalék hely MINDIG van...
Előzmény: angster (1428)
kismica Creative Commons License 2008.04.26 0 0 1435
Szia :)
Erősen bölcsifüggő... Munkáltatói mindenképp kell.
A "mi" bölcsinkbe van túljelentkezés, de az a politikájuk, h akit felvettek, az maradhat, ha nem dec. 31-ig tölti a 3 évet, akkor az aktuális tanév végéig is. Ált májusban van a felvételi, szóval húzzatok bele. (Matyit tavaly májusban vették fel, akkor még nem voltam terhes, de mire a beszoktatásig jutottunk, már igen. nagyon nem is lehetett volna titkolni, de nem is akartam, nem szóltak egy szót sem. Rákérdeztem, h szülés után mi lesz, mondták, ki akarom venni? Szerintük inkább járjon :)))
Ami a bölcsi mellett szól:
-kisebb csoportok
-nem kell önállóság, szobatisztaság
Ami ellene:
-ha több kicsi van, akkor "visszahúzhatják" a gyereked
Nálunk ráadásul elég kevés kaját adnak, így val. attól függ, meddig marad Matyi, mekkora a kajaadag az oviban...
Előzmény: angster (1433)
tina64 Creative Commons License 2008.04.26 0 0 1434

angster Bocsi , de kicsit elvoltam havazva. Válasz kérdéseidre: Az hogy terhes vagy semmiben nem befolyásolja gyermeked felvételét. Arról írásban adsz nyilatkozatot , hogy ... -tól szeretnél munkába állni, beszoktatást elötte elkezdheted ha a többieknek nem sürgős, Munkáltatóit szoktunk kérni, valahonnan szerezz egyet. Igazi ellenőrzés szokott lenni, de szúrópróba szerű. Nem rögtön kell hozni a munkáltatóit egy két hónap haaladékot tudsz kapni rá. Oviba januártól átviheted, de akkor már most jelentkezz oda is mert május elején vannak az ovodai beiratkozások. Az ovoda körzetesítve van, tájékozodj melyikbe tartoztok. Kérdezz ha bizonytalan vagy ! Kellemes hétvégét!

Előzmény: angster (1425)
angster Creative Commons License 2008.04.26 0 0 1433

Babco, köszi!

Babco Creative Commons License 2008.04.25 0 0 1432
Szerintem meg nem kell magyarázkodnod, ez természetes és szerintem teljesen igazad van. Ha megszületik a kicsi, akkor még nehezebb kielégíteni mind a két gyerek eltérő igényét. Nekem csak 18 hónap van a kettő között, mégsem volt egyszerű menet összeegyeztetni.
Amúgy azon elgondolkoztam, hogy hányszor láttam síró anyukát, amikor ott kellett hagyni a gyerekét, meg mennyire vicces volt, hogy hogyan kukkoltuk a bölcsi kertjét. De aztán meg is kapjuk, hogy persze, anyukának fontosabb a munkája, meg nem bírt már otthon maradni a kicsivel, minek szült az ilyen. De az ilyen beszólongatók ellen úgysem lehet semmit tenni....
Előzmény: angster (1426)
Babco Creative Commons License 2008.04.25 0 0 1431
Én nem vagyok szakértő, csak egy exbölcsis gyerek anyukája, de szerintem...

"1. Ha maradok otthon GYES-en, akkor is felveszik? Vagy csak ha visszamegyek melózni?"

...nem hiszem hogy felveszik. Különösen akkor, ha olyan a bölcsi, hogy nagy a túljelentkezés. Akkor a dolgozni visszamenő anyukáknak elsőbbsége van.

"2. 5 hetes terhes vagyok, ha ez kiderül, akkor felveszik? Vagy csak félnapra?"

Én nem jelenteném be. Hallottam olyat is, hogy kiraktak bölcsiből gyereket amikor megszületett a kicsi, de nálunk volt olyan gyerek, aki maradhatott. Gondolom ezis a túljelentkezéstől függ.

"3. Munkáltatói igazolás kell a felvételhez vagy nyilatkozat, hogy visszamegyek dolgozni?"

Nekem mivel 8 hónapos terhesen lehárt a határozott idejű szerződésem, ezért nem kellett visszavenniük. Vinnem kellett a beszoktatás első napjára egy nyilatkozatot egy cégtől, hogy felvesznek. Aztán kértek egy rendes munkáltatóit.
angster Creative Commons License 2008.04.24 0 0 1430
Tina? Ugye, még jössz mostanában?
rollller Creative Commons License 2008.04.23 0 0 1429
ha maradhat, akkor inkabb a bolcsi, persze
Előzmény: angster (1428)
angster Creative Commons License 2008.04.23 0 0 1428

Úgy tudom, maradhat 3 éves kora után is abban a "tanévben", de pénteken úgyis lesz nyílt nap a kiszemelt bölcsiben, megkérdezzük ezt is.

Viszont az oviban azt mondták, tuti, hogy szeptembertől nem veszik fel, januártól mehetne elvileg, de kizárt, hogy lesz üres helyük akkor...

Előzmény: rollller (1427)
rollller Creative Commons License 2008.04.23 0 0 1427
es nalatok a bolcsiben bent maradhat 3 eves kora utan? mert ha nem, akkor nem eri meg bolcsibe, mert mire beszokik mar mehet is oviba, inkabb keress (de gyorsan, mert 2 het es beiratkozas) ovit, meg vmi jatszobolcsit heti 1-2 napra az oszre
angster Creative Commons License 2008.04.23 0 0 1426
Ja és természetesen nem azért megy bölcsibe, mert meg akarok tőle szabadulni ,hanem mert látom, hogy itthon néha unatkozik és a játszótéren pedig végig gyerekekhez csapódva játszik, szóval, úgy tűnik, már kevés vagyok neki :( De hát ez természetes, csak remélem, hogy fel is veszik.
angster Creative Commons License 2008.04.23 0 0 1425

Tina,

téged nyaggatnálak pár konkrét kérdéssel, ne haragudj, de te szakértő vagy, nekem meg halványlila gőzöm sincs ezekről.

(A kislányom decemberben lesz 3 éves, tehát szeptembertől csak bölcsibe veszik fel, pedig már szobatiszta éjszaka is, egyedül eszik, szóval minden kívánalomnak megfelel, de mégsem veszik fel oviba, na mindegy.)

A kérdéseim:

1. Ha maradok otthon GYES-en, akkor is felveszik? Vagy csak ha visszamegyek melózni?

2. 5 hetes terhes vagyok, ha ez kiderül, akkor felveszik? Vagy csak félnapra?

3. Munkáltatói igazolás kell a felvételhez vagy nyilatkozat, hogy visszamegyek dolgozni?

Bocs, mégegyszer, tök hüllő vagyok ehhez a témához...

Kismica, szia, Kyralina vagyok! Puszi a Piciknek és Matyinak!

kismica Creative Commons License 2008.04.17 0 0 1424
Én is ezt mondtam, de azzal védekeztek, h szegény kiscsaj, válnak a szülei.
Mondtam, h nagyon sajnálom, de ha ilyen megértők, majd ha valami gondom lesz és jól fejbecsapom őket, akkor sem csodálkozzanak, márpedig ez kb. ugyanaz... Elvileg maradhatna a gyerekem 3+ éves koráig, de pont ezért nagy eséllyel megy oviba, amint betölti a 3 évet. Próbáltam másik csoportba rakatni, de nem lehet, teltház van...
Előzmény: csibie (1423)
csibie Creative Commons License 2008.04.16 0 0 1423
Pedig a gondozónőknek kellett volna leállítani a kislányt. Milyen már ez a "védd magad" hozzáállás? :-(
A mi csoportunkban is volt egy kisfiú aki kicsit durvább és vehemensebb volt, mint a többi és szépen fokozatosan őt szelidítették meg, nem a többit edzették hozzá.
Előzmény: kismica (1422)
kismica Creative Commons License 2008.04.16 0 0 1422
Nálunk is kritikus ez a bántás dolog, mivel én nem pártolom egyáltalán a verekedést, arra sem akarom nevelni, h magát védje, mert egy ekkora gyerek (sem) tudja megítélni, mekkorát üthet vissza és hová, egyáltalán, ott a gondozó, figyeljen.
Matyira is rászállt egy kiscsaj, aki karmolássza, a gondozók pedig a "védje magát" szlogent hajtják.. GYanítom, h ez bekövetkezett, mert mostanában nincs karmolása, ám itthon magyaráznom kell, miért nem szabad harapni és csípni :( És nem kicsit vagyok mérges, mert 2 kisbaba mellett más sem hiányzott, mint hogy megtanulja, van helyzet mikor szabad ütni, csak épp kísérletezik, mi az a helyzet és lassan megtanuljuk, h itthon nincs olyan...

Pedig csak a csajszit kellett volna leszoktatni a karmolásról, erre most 7 gyerek tanult meg verekedni :(
Előzmény: Törölt nick (1421)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.15 0 0 1421

Pelle, én is az ottalvástól féltem a legjobban a bölcsibe szoktatáskor. Amikor Sebi bölcsis lett, javában rácsos ágyazott itthon, sőt, még most is, egy évvel később. Egyedül, egy szobában, csendben, sötétben. Amikor bölcsis lett, a bölcsis néni megkérdezte, hogy kérünk-e neki rácsos ágyat az első hetekre, kértünk. Néhányuk akkor egy ideig rácsos ágyban aludt, jellemzően a kisebbek. De aztán szépen átszoktak mindannyian a szétnyithatósba, semmi probléma sincs azóta sem.

4tissimo, mi a helyzet azóta? :))) Remélem, javulnak a dolgok, és Domokos megszereti a csoportot. Nálunk meg egyébként éppen fordított a helyzet, annyira jámbor a fiam, hogy sokszor a lányok is bántják. Ő a stresszhelyzetekre éppen fordítva, sírással, odabújással válaszol, még most is, egy év után... Azt hiszem, sem ez, sem Domokos akciói nem a legjobbak, de biztos javulni fog a helyzet:)))

Előzmény: Pelle381 (1406)
tina64 Creative Commons License 2008.04.14 0 0 1420

Krinyi Szia! Örükök hogy itt vagy! És válaszoltál. Hozzánk távolabbról is jönnek az odajutás babrás, / félve hogy jön az ellenőr./ Csodás hetet kívánok üdv Tina

Előzmény: krinyi (1417)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!