Keresés

Részletes keresés

kp19 Creative Commons License 2010.10.03 0 0 391
80 százalékos feldolgozottságnál nyert Gajda!
kp19 Creative Commons License 2010.10.03 0 0 390
Úgy néz ki Tarnai vesztésre áll :)
kp19 Creative Commons License 2010.10.03 0 0 389
Viszont az elég szomorú, hogy még az 50 százalékot sem érte el a részvétel, és a legalacsonyabb Budapesten volt...
kp19 Creative Commons License 2010.10.03 0 0 388
Valószínűleg marad pár MSZP-s kerület/város, úgy olvastam például Szegeden egyelőre Botka, Pesterzsébeten Szabados vezet.
Gun&rose Creative Commons License 2010.10.02 0 0 387
Van itt egy érdekes cikk: a Magyar Nemzet latolgatja a választási esélyeket, megemlítve Kispestet is, idézem:

"2002-ben a szocialistáknak sikerült elhódítaniuk a polgármesteri posztot, sőt 2006-ban Gajda Péter ismét meg tudta tartani Kispestet. Tavasszal bár a Fidesz nyerte a parlamenti választást a kerületben, de ennek ellenére Gajda mostani győzelme nem lenne nagy meglepetés."

http://www.magyarnemzet.hu/portal/739856

Ez azért csak jelent valamit. Egy jobboldali újságnak inkább a Fideszt kellene reklámoznia, Tarnai neve azonban nem is szerepel...
LMPál Creative Commons License 2010.10.02 0 0 386
Volt egy kis időm kutakodni és utána néztem a neten az elmúlt hónapok fontosabb kispesti eseményeinek, óvoda, iskola felújítás stb... Egy közös jellemzője volt ezeknek az eseményeknek, az, hogy a kerület országgyűlési képviselője egyiken sem volt ott. Ennek két magyarázata lehet:

1. Magasról tesz az egészre.
2. Nincs rá ideje.

Az 1. opció esetében hozzáállása miatt nem érdemelné meg Tarnai, hogy megválasszák. A 2. esetében pedig magára a polgármesterségre sem lenne elég ideje, tekintve, hogy túl elfoglalt az eddigi 8-9 állása miatt.
LMPál Creative Commons License 2010.10.02 0 0 385
Ez tényleg egy érdekes kérdés. Elég jól be lehet csatornázva a helyi figyesz a rendőrséghez. Habár most már az ÁSZ-tól kezdve mindenhol vagy az ő droidjaik vannak, vagy annyira meg vannak félemlítve az emberek, hogy bármit megtesznek, ha egy narancsosbőrű kéri tőlük.

Amúgy most hívott magnóról telefonon egy 82 éves idős hölgy aki arról győzködött, hogy azért szavazzak Tarnaira, mert akkor a nyugdíjasok kapnak 10 000 Ft. Tarnai szó szerint meg akarja venni a nyugdíjasokat kilóra? Ezt elég alávaló húzásnak tartom. A 13. havi nyugdíj visszaállítását és a 14. havi bevezetését miért nem ígéri meg? Tarnai nyugdíjasoknak tett ígéretére honnan lesz fedezet? Azt is a mi adónkból fogják elvenni? Dolgozok mint az állat, nyögöm a lakásrészletet (köszi Kósa....) és akkor még minden kispesti nyugdíjasnak fizessek 10 000-t?
Előzmény: Gun&rose (383)
Gun&rose Creative Commons License 2010.10.02 0 0 384
És ha már plakáttépkedés: annak idején, mikor még a Kétfarkú párt is gyűjtötte a cédulákat, én leszedtem az egyik plakátjukat. Nem azért, mert zavart, hanem mert megtetszett. Ha magamból indulok ki, akkor lehet, hogy Lőrinczi is csak emléket szeretett volna :D
Gun&rose Creative Commons License 2010.10.02 0 0 383
Ha rosszmájú akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy LMP(ál)-nak savanyú a szőlő, mivel nem vehetnek részt a tépkedős, ráragasztós buliban, hiszen nincs pénz plakátra :P

Azt lehet tudni, hogy a blognak honnan van meg a jegyzőkönyv?????
kp19 Creative Commons License 2010.10.02 0 0 382
Én LMPállal értek egyet. Plakátokat tépkedni valóban nem szép dolog, de nem kell úgy tenni, mintha csak fideszes plakátokat rongálnának... de lehet, hogy az MSZP-s valóban magától tépődik, vagy azt is a szocialisták tépkedik. Ha minden aktivistát vagy járókelőt elkapnának, aki plakátot rongál, akkor igencsak szép számmal képviseltetné magát minden politikai erő.
Előzmény: kispestilakos (380)
LMPál Creative Commons License 2010.10.02 0 0 381
Valahol rettenetesen gyerekesnek találom ezt az egész plakátolásos felhajtást a XXI. században. Egy politikai erő sem gondolhatja komolyan, hogy az utcák kidekorálásával bárkit is a saját oldalára tudna állítani. Az egész csak arra jó, hogy egymást fölöslegesen hergeljék a helyi aktivisták, párttagok abban az idióta versenyben, hogy melyik pártnak van kint több hirdetése. A választópolgárt nem érdekli, inkább elegük van belőle.
Kezdem azt hinni, hogy az egész csak arra megy ki, hogy a maihoz hasonló eseteket provokáljanak ki. Most lebukott egy MSZP-s, legközelebb meg egy fideszes. Gondolom, most majd megkapom, hogy egy fideszes soha nem tenne ilyet, de ez álszent képmutatás. A CBA-nál még tegnap is lehetett olyan Tarnai plakátot látni, amelyik alól minden irányban kilógott az alatta lévő Gajda plakát, máshol pedig a maradványokból ítélve letépett Gajda plakátok helyére került Tarnai képe. Ez pedig csak úgy lehet, ha egy fideszes átragasztotta oda őket. De nem értem minek töri magát a fidesz a plakátolással, Kubatov óta tudjuk, hogy úgy is név szerint tudják, hogy ki kire szavaz.
kispestilakos Creative Commons License 2010.10.02 0 0 380


Szegény L.György ! LŐRINCZI GYÖRGY írjuk le bátran ! Most mesélhet az MSZP kampányáról ! Igazság szerint nem akkora gond neki mert az amúgy is népes börtönfrakció létszámát növeli csak eggyel. 150 vagy 151 nem mindegy ? Ő megpróbálta mert pánikban volt. Pánikolt, hogy kiesik a hatalomból. Megszokta nyilván, hogy jó a tűz közelében, egyesek óvodákat újítanak fel milliókért (átfestik az omló vakolatot pl..... vagy hoznak bordásfalat milliókért....) mások Sopronból jönnek ilyen - olyan munkára. Nehéz felfogni, hogy VÉGE A LOPÁSNAK , HAZUGSÁGNAK , RABLÁSNAK , ZSAROLÁSNAK ! Nehéz, de fel kell fogni , meg kell érteni ! ÉRTHETŐ ? MINDENKINEK ? JELÖLTNEK ? POLGÁRMESTERNEK...?

Kp19 felháborodott írását várom, hogy ez az MSZP tényleg hova süllyed már...és, hogy ezt elítéli és ezek után már szavazni sem hajlandó rájuk...

Nincsenek illúzióim. Kp19 írni fogja, hogy ez az ellenzékről állít ki bizonyítványt....vagy nem ír...nagyon nem...nagy lesz a csend....
petiabohoc Creative Commons License 2010.10.02 0 0 379
Ez az igazi szocialista "törvényes és tisztességes" eljárás! A "Vörös segély" viszont jól működött: Gajdáék megpróbálták kihozni a lebukott, "fideszes önkénynek" áldozatul esett elvtársat.....
Előzmény: kispestipaprika (376)
kispestilakos Creative Commons License 2010.10.02 0 0 378


Gratulálok az Mszp jelöltjének ! Ez az igazi demokratikus, törvényes, fair verseny ! Letépni, tönkretenni stb. Ennyit a Szanyi féle etikai kódexről....

Egyetlen dolog van amit várnék de nagyon ! Gajda úr LEGHATÁROZOTTABB ELHATÁROLÓDÁSÁT ÉS BOCSÁNAT KÉRÉSÉT A TÖRTÉNTEK MIATT !!! Kérem nyilatkozzon az ügyben, hogy elítéli, támogatja, vagy esetleg ő maga kérte, kötelezte rá a jelölteket ! Legyen egyértelmű a hozzáállása ! Éjfélkor beáll a kampánycsend ! Addig derüljön ki, hogy mit gondol az ügyről ! A hallgatás is beszédes lesz.....
cseppest Creative Commons License 2010.10.02 0 0 377

Polgármester, annak tanácsadója, képviselő... Botrány, botrány hátán! A városvezetés teljes palettája! Minden jóérzésű ember nevében mondhtaom, hogy ennek véget kell vetni

kispestipaprika Creative Commons License 2010.10.02 0 0 376
Tettenérték a kispesti MSZP elnökségi tagját!

Mára virradóra a rendőrök tettenérték, elfogták és jelenleg is fogva tartják Lőrinczi Györgyöt, az MSZP kispesti elnökségének tagját, önkormányzati képviselőt, aki a Fidesz-KDNP és LMP plakátjait rongálta. A képviselő autójában jelentős számú leszaggatott plakátot találtak! Kihallgatása jelenleg is folyik!

A leültetett MSZPs képviselőt elnökségi társa, Gajda Péter polgármester kampányfőnöke - Patek Gábor (MSZP) is meglátogatta.

kp19 Creative Commons License 2010.10.01 0 0 375
A nyilatkozatról és Tarnairól nekem is annyi a véleményem, hogy igazából lényegtelen dolog, h aláírta-e. Mivel ő volt a jegyző, kvázi neki muszáj volt, nem saját döntése. Szóval ezt nem lehet igazából kifogásolni. Szép lett volna, ha az együttműködő rendszer alapirata az együtt nem működő jegyzőnél bukott volna el :) Ott van a neve, ez van.
Meg hát ki nem írna alá egy ilyen dokumentumot? Nincs benne semmi konkrétum, nem kötelez semmire.
Előzmény: okt.3 (362)
kp19 Creative Commons License 2010.10.01 0 0 374
És a nyertes képviselőnőkről bikinis sorozat is készül majd? :S
Előzmény: sajtostejfolos (364)
kp19 Creative Commons License 2010.10.01 0 0 373
Ennyi erővel én is mondhatnám, hogy Ön pedig valaki azok közül, akik most ácsingóznak a képviselői helyért. De kicsit feleslegesnek tartom ezt a kitalálósdit egy ilyen volumenű fórumon, de hát valakinek ez okoz örömet.
Ráadásul először az a baj, hogy nem ismerem a döntési mechanizmust (inkább ne is szóljak semmit), aztán meg azt, hogy igen (és így se szóljak semmit, mert ki tudja ki vagyok)... Én nem követem ezt a logikát, ha véleményem, megosztom. Itt maximum a moderátornak lehet ezzel kapcsolatban ellenvetése :)
Előzmény: petiabohoc (361)
Gun&rose Creative Commons License 2010.10.01 0 0 372
A skate-park ennek ellenére jó ötlet. És a tiltakozók mellett voltak olyan családok is, akik támogatták, egészen egyszerűen azért, mert így a gyerek pl nem az útra esik, és az utcán nem V. S. nénit gázolja el. De én ezt már leírtam régebben, hogy veszélyes az utcán menni, nekik is és a járókelőknek is. Arról meg nem is beszélve, hogy a tiltakozásnak van más módja is. Gondolom V. S. nénit azért zavarja a zaj, mert ott lakik. Gondolom azt is látta, hogy építenek oda valamit, gondolom azt is tudta, hogy mit. Ilyenkor a panasztételnek több formája is van, pl aláírásgyűjtés. De ha már mindenképpen demonstrálni akar, akkor be is lehet éppen jelenteni, elkerülendő a hasonló helyzetet.
Előzmény: petiabohoc (369)
Gun&rose Creative Commons License 2010.10.01 0 0 371
Nekem ebben a cikkben az tetszett, hogy végre valaki megkérdezte a hajléktalanokat is. Főleg ha most valami nemzeti együttműködés rendszere van, amibe ez bármennyire fájdalmas is, de beletartoznak ők is. Sok hajléktalan dolgozik. de nem tud kikerülni az utcáról. Én igenis egyet értek a cikkel abban, hogy ezt az ügyet nem rendészeti kérdésként kell kezelni.
Előzmény: okt.3 (360)
kispestipaprika Creative Commons License 2010.10.01 0 0 370

Két részlet Uj Péter írásából:

 

"Téves és demagóg a Jobbiknak" - és Kispesten az MSZP-nek - "az a törekvése (programja), hogy fölszámolja a politikai álláshalmozást, például ne lehessen valaki polgármester és országgyűlési képviselő egyszerre. A gyakorlat éppen azt mutatja, hogy olyan városok, ahol kvalitásosabb politikusok a polgármesterek (Szeged, Debrecen, Hódmezővásárhely), kifejezetten jól működnek, jobban teljesítenek, mint a hasonló adottságú, de a nagypolitikában kevésbé ismert politikusok által vezetett városok."

+

"Jegyezzük meg, hogy a szocik erőtlen kampánya ugyan a legkevésbé sem félelmetes, viszont felháborítóan cinikus és alpári. Tudniillik mégis csak ők juttatták tönk szélére az országot és a forintot, talán szíveskedjenek befogni a pofájukat árfolyamügyben."

Előzmény: Nap Ern (352)
petiabohoc Creative Commons License 2010.10.01 0 0 369
http://kispestimonitor.blog.hu/2010/10/01/gajda_ellen_tuntetett_20_nap_elzarast_soztak_ra_a_rendorok

Érdekes hír. Úgy tűnik, ideges az önkormányzat vezetése a kampány végefelé! Túlreagálják a dolgokat....
luciferenc Creative Commons License 2010.10.01 0 0 368
http://kispestimonitor.blog.hu/2010/09/27/soha_fel_nem_epult_sportcsarnok_eddig_400_millio_a_veszteseg


1-2 park megszépült, ezen felül ilyen és hasonló hírek keringenek Gajdáról. Vannak ügyek, amelyekben a rendőrség elkezdte a nyomozást - nem gondolnám, hogy csak azért, mert ők is Tarnainak kampányolnak....

amúgy aki nyitott szemmel jár, az láthatja, mi van a kossuth téren, a határ úton.....a kampányszerű bicikliútfestések pedig egyszerűen szánalmasak.....a kedvencem a Hunyadi utca, ahol leválasztottak egy sárga csíkkal egy sávot a biciklisnek. A sárga csík azonban egyszer csak a járdaszegélybe torkollik...ott mit kell tenni, tudja valaki?
Előzmény: Nap Ern (352)
cseppest Creative Commons License 2010.09.30 0 0 367
kp19 lájkolja a 17-et?
Előzmény: kispestipaprika (366)
kispestipaprika Creative Commons License 2010.09.30 0 0 366

A kispesti polgármester viszont ezen a szavazáson az MSZP XVII. kerületi jelöltjét preferálja.

Legalábbis a facebook tanusága szerint. Persze most sem párt szerint dönt...

Előzmény: sajtostejfolos (364)
kispestipaprika Creative Commons License 2010.09.30 0 0 365

Mi biztosan Gabira szavazunk!

Mert kispesti és mert szép.

Előzmény: sajtostejfolos (364)
sajtostejfolos Creative Commons License 2010.09.29 0 0 364
kispestilakos Creative Commons License 2010.09.29 0 0 363

 

Kispesten az MSZP-s polgármester a gyermekek kárára mutyizott?

Bevezető: 

A XIX. kerületben az óvodák felújítása során a kispestimonitor.blog.hu számtalan meglehetősen visszás kivitelezésről rántja le a leplet. Lázár Tamás, a Jobbik kispesti polgármester-jelöltje a barikad.hu-nak elmondta: ha bejut az önkormányzatba ki fogja vizsgálni az óvodák felújításának a körülményeit.

 

 

A XIX. kerületben az óvodák felújítása során a kispestimonitor.blog.hu számtalan meglehetősen visszás kivitelezésről rántja le a leplet. Lázár Tamás, a Jobbik kispesti polgármester-jelöltje a barikad.hu-nak elmondta: ha bejut az önkormányzatba, ki fogja vizsgálni az óvodák felújításának a körülményeit.

A XIX. kerületben az óvodák felújítása során a kispestimonitor.blog.hu számtalan meglehetősen visszás kivitelezésről rántja le a leplet. Gajda Péter szocialista polgármester a kampányában arra veri a mellét, hogy mennyi mindet tett a kerületért. Kispest valóban fejlődésnek indult, ám akkora összegekért, melyből akár a három-négyszeresét is elérhette volna. Mi most csak az óvodai beruházásokat vizsgáltuk a blog segítségével.

 

 

370 ezer helyett négymillió?

Kispest négy óvodája újult meg az elmúlt időszakban elképesztő összegekért. Ebből a négy óvodából hármat az MSZP-s polgármester civil tanácsadójának, Somogyi Lászlóné cége, az Anildia Kft újított fel, a negyedik óvoda felújításának kivitelezője pedig -a szintén szocialista megbízatásból- az önkormányzatnak dolgozó Krivda László által vezetett LAC-COOP Kft volt. A Napsugár óvoda "tornaterem" kialakítása során az óvoda egyik termében az ablakok elé gumihálót feszítettek, a padlóra linóleumot fektettek és 2 db bordásfalat rögzítettek fel a falra. A kispestimonitor.blog.hu által megkérdezett igazságügyi szakértő a munka reális értékét 370 ezer forintban állapította meg, a kiszámlázott összeg azonban meghaladta a 4 millió forintot.  A szerződést a szocialista polgármester, Gajda Péter kötötte a ANILDIA Kft.-vel, vagyis tanácsadójával. Már ez az egy projekt önmagában 3.630.000 Ft túlszámlázást jelent. De lássuk a többi óvoda-felújítást!

Focikapuk aranyáron, gyeptégla helyett fűmag

A Zöldágacska óvoda felújításával is az ANILDIA Kft-t bízták meg. A blog által megkérdezett szakértő  számos hiányosságot tárt fel, de két tételt kiemelt. A helyszíni szemle során ugyanis megállapították, hogy a költségvetésben elszámolt gyeptéglázás nem készült el, csak egyszerűen füvesítették a területet. Jelenleg csak homok található a területen… A minifoci két kapuja esetén érthetetlen  és indokolatlan a 360 000 Ft munkadíj elszámolása a kapu kialakításához, hiszen ennek pont az a lényege, hogy akár a füvön is el lehet helyezni, semmiféle külön rögzítést nem igényel.  A szakértői vélemény szerint az óvoda felújítása kapcsán a túlszámlázás meghaladta az 1,6 millió forintot!

Vakolat? Minek? Elég a festék...

Az Árnyas óvoda felújítását nem meglepő módon megint az ANILDIA Kft-nek ítélték oda. Milyen jól működik a pályázatok elbírálása Kispesten, ugye? A szakvélemény szerint a közterület felőli homlokzaton a lábazat és a fal vakolata hatalmas darabokban omlik le. A mintavétel alapján egyértelmű a hibás munkavégzés, hiszen jól látható a régi, 1-1,5 cm-es meszes vakolat, rajta a 2-3 mm vastag új, cementes simító réteg és a festékbevonat.

Az óvoda kerítésére még simító vakolatot sem tettek, csak a régi, omladozó vakolatot festették át. Az oszlopokon jól látható a régi, fröcskölt kőporos vakolat textúrája, a kerítéslábazatot lezáró műkő fedlapokon késpenge szélességű repedések láthatóak, amelyek a lábazati téglafalban is folytatódnak, a festékréteget kézzel le lehet húzni a felületről. A külső fafelületek mázolásának a minősége sem megfelelő, hiszen a festékréteg szintén pereg le, ezért feltételezhető, hogy a fafelületek előkészítése nem történt meg kellőképpen, a régi festékréteget nem égették le a felületről, a simító tapasztást nem készítették el, egyszerűen csak rákenték az új festéket a régire.
A szakvélemény külön felhívja a figyelmet arra,hogy a leomló vakolatdarabok balesetveszélyesek, mivel azok gyermekfej magasságban vannak! A szakvélemény szerint a munkavégzés reális összege 1,462.000 Ft - ezzel szemben a szocialista városvezetés az ismerős cégnek több mint 5,5 millió forintot fizetett!

Túlszámlázások az ovikban: 13 millió?

A Mesevár óvoda felújítását a fent említett LAC-COOP Kft. végezte, a teljes felújítás összege meghaladta a 85 millió forintot. Csak pár tétel a kispestimonitor.blog.hu kalkulációjával:

- a vállalkozó 352 m2 területre PVC padlóburkolatot helyezett el. Ennek anyagköltségét 1.478.400,- Ft-ban határozta meg. Ez 4.200,- Ft/m2-es anyagár. A legdrágábban kapható közületi felhasználásra szánt PVC padló, 0,4 mm kopóréteggel 1.999,- Ft/m2 áron szerezhető be a kiskereskedelemben. Az anyag tehát 774.752,- Ft-ért bárki által beszerezhető, nem vizsgálva azt, hogy a vállalkozó különböző nagykereskedésekben esetlegesen kedvezményesen tudná beszerezni az anyagot. Ennél a tételnél a túlszámlázás tehát: 700.000,- Ft.

- a vállalkozó Philips típusú lámpatesteket 38.900,- Ft/db áron számolta el. A csatolt árak alapján megállapítható, hogy ezen anyagok is jóval a piaci ár fölött kerültek elszámolásra. Ezen esetben darabonként 20.000,- Ft a túlszámlázás, amely 76 db lámpa esetében 1.520.000,- Ft.

- a vállalkozó 130 m2 terület tekintetében, gyöngykavics helyreállítás címén 962.520,- Ft-ot számolt fel. Ebből 507.000,- Ft-ot anyagköltségre. Ha a 130 m2 területen 20 cm mélységben helyeznek el gyöngykavicsot – amely a játszótereken szabvány mélység – akkor e munkának az anyagszükséglete 26 m3 gyöngykavics. A gyöngykavicsot 2.336,- Ft/m3 áron lehet beszerezni, azaz ezen munkálatok anyagköltsége reálisan: 60.000,- Ft. Munkadíjként 455.520,- Ft került elszámolásra. A 26 m3 gyöngykavics elterítésének reális munkadíja kb. 40.000,- Ft.  Csupán ennél a tételnél tehát 850.000,- Ft került túlszámlázásra.

Ennél az óvodánál tehát a túlszámlázások összege 3.070.000 Ft. Összesen a négy óvodánál tehát a túlszámlázás összege meghaladja a 13 millió forintot! 

 

 

okt.3 Creative Commons License 2010.09.29 0 0 362

 

 

  Én pedig azt mondom, hogy büszke lehet rá, hogy ő írta alá az általad ócsárolt (nem véletlen, hiszen ott a köz szolgálatáról van szó , ami a túloldalon egyszerűen ismeretlen fogalom) nyilatkozatot !  És én is örülök annak, hogy pont Kispest képviselője írta alá, illetve annak is örülök, hogy a devizahitelesek megsegítésére tett javaslat beterjesztője is Tarnai Richárd többek között.  Ő valóban a köz szolgálatával, az emberek képviseletével foglalkozik míg más a saját szolgálatával...illetve a rokonok pénztárcájának szolgálatával.

 

Amúgy inkább az a szomorú, hogy ami egyértelmű lenne elvileg azt le kell írni ! Még azon is felháborodnak egyesek, mi az, hogy figyelmeztetik őket, hogy az aktuális állami - önkormányzati inézményben dolgozni kell és nem szabad lopni ! Ez tényleg a giccs nem ? Nektek lehet ! Másoknak pedig evidencia !

Előzmény: Nap Ern (352)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!