Keresés

Részletes keresés

optikus Creative Commons License 2007.07.01 0 0 3456
Hali! FL-40-et keresek, megvennem vagy kolcsonbe (juli 21-es hetvegere).
Altalam nem kedvelt eskuvofotozasi projekt vegett:((( de hat a rokonsag nem tagit nekem kell csinalnom...
wolft67 Creative Commons License 2007.06.28 0 0 3455

Köszi megoldottam vettem ma egy másikat garanciával (E-10) táv+256Cf+2500-aksi+lencsevédő, w+b 47.000-t aztán majd ha késsz lessz a régi megint lessz kettő :)

-guess.who- Creative Commons License 2007.06.28 0 0 3454
Az Olympus Magyarországnál csinálták még ősszel, innen a topicból tudtam róla - de ahogy mostanában írják többen is, már nem vállalják... :(
Előzmény: wolft67 (3453)
wolft67 Creative Commons License 2007.06.27 0 0 3453
Hali hol csinálták az obicserét és mennyiért, írtad nemrég cserélték az obit??
-guess.who- Creative Commons License 2007.06.27 0 0 3452
Köszi! :) Eddig azt hittem, valami más gond is van, de így legalább bátran szét mertem belezni, és kiderült, hogy a konnektordugasz egyik tüskéjéről volt leválva a vezeték... Most már minden oké, bár fél óra után egyszercsak elkezdett villogni a kijelző az elem - ami mondjuk picit fura, mert hát ugye még az elemtartó sem volt benne, nemhogy az elemek. :D

Lecserélni egyébként nem szeretném, mert egyrészt nemrég volt optikacserén (a tiedhez hasonló zárbeakadás miatt), másrészt nincs is fölös százakárhányezrem egy másikra. :)
Előzmény: wolft67 (3450)
j.t.maston Creative Commons License 2007.06.27 0 0 3451
hali

ősszel még megcsinálta az oly hungary asszem 29000ért, adtak rá fél év garit is, cserélték az obit. Nem tudom csinálják -e még, szerintem annyit megér, hogy legyen egy tulajdonképpen új e10-ed. Igaz, utána kissé fókuszhibás lett, de azt már gariba megcsinálták, és valahogy (gobdolom véletlenül) bennehagytak a szervízben egy zsír új elemtartót is:)

még mindig használom a 4/3 mellett pótgépnek, bár tegnap azt vettem észre, hogy kezd megrohadni a gumimarkolat. Lehet olyant valahogy újat szerezni? Esetleg valamivel bekenni, hogy ne ragadjon?
Előzmény: wolft67 (3450)
wolft67 Creative Commons License 2007.06.27 0 0 3450

Adapter összes neve megegyezik az enyémmel nem lehet hogy az adapter vagy a csatlakozó rossz a gépen, mérd meg a feszültséget ami kijön?

A régi E-10-m az is csinált lefagyásokat, hasonlókat, aksi ki és vissza aztán ment tovább, inkább eladtam a tartalék e-10 meg két év pihenés után 1500 expó után megvakult befejezem az E-10-t hiába megöregedtek:( ezt is eladom ha kész lessz

talán egy E-1 vagy  500-as: a javításokra kifizetek ennyit :) már saját magamon nevetek miért ragaszkodom az E-10-hez:)

Összehasonlít Olympus E-500 kit (EZ 14-45 mm objektívvel)

• 8 megapixeles felbontás
  • cserélhető objektíves gép
  • 2,5"-os LCD kijelz
  •                                   

108,250 Ft+ÁFA (129,900 Ft)

-guess.who- Creative Commons License 2007.06.27 0 0 3449
    No, ha már a hálózati adapter szóba került: van nekem egy Olympus Europe feliratú Mainy N2EFS kódú adapterem. Ez 6.5 V, 1.5A kimenetet tud, a csatlakozója megegyezik az E-10-en levővel, amire ugye szintén 6.5 V van írva. Csakhogy ezzel nem működik a gép. Próbált már valaki ilyesmit? Van valami trükkje?

Más: többször csinálja már az E-10, hogy bekapcsolom, a visszajelzőn szépen megjelenik minden, de a nézőkében -hiába nyomom le az elsütőgombot félig- semmi nincs (úgy értem: az alsó kijelzősorban). Innentől általában le is fagy az egész, azaz se kép, se hang - majd pár másodperc múlva a visszajelzőn villogni kezd az összes jel... Eleinte azt hittem, lemerült akksik miatt hülyül meg, de frissen berakott, és nem túl régen töltött akkumulátorokkal is csinálja. Érthetetlen...
    wolft67 Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3448
    Beszéltem a sráccal aki javítja és azt mondta ismerős a probléma és mechanika javítást + valami elektro mágnes felelős? kamerákat javít és sok digit kamerának ez a baja az optikáknál, talán megcsinálja. De ha nem sikerül keresek egy olcsó E-10 kiegészítők nélkül is van mindenem :táv,220-adapter,1g cf,2db 512Mb cf táska, 2db napellenző hat garnitúra aksi stb......Szóval csak gép kellene azért tartalékba cserét fel tudok ajánlani 6000DB zenei albumot!!!!!:):)
    optikus Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3447
    Hat az finoman is inkorrekt hogy annyira legyen csak jo mig eladod...
    Mivel csak visszaakasztaj (valoszinuleg) ezert teljesen esetleges mennyit bir, nekem volt hogy ment utana hetekig, meg volt hogy 2 expo utan ujra kiakadt:(((
    Előzmény: wolft67 (3446)
    wolft67 Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3446

Hát épp ez az tudom, hogy ideglenes megoldás és nincs sok pénzem, nem is tudnék masik gépet venni, de még a 25.000+áf is rengeteg, ezért kérdezősködtem valami olcsóbb szerelőről aki legalább megcsinálja még eladom.

És veszek egy másikat mert mint, gép igaz lassú meg öregecske de én szeretem.Csak családi fotózásra használom, ráérek kivárni még elment 3db képet:)

Köszi wolft.

(Ha már csináltál mennyit bírhat ki ha eladnám valakinek?)

optikus Creative Commons License 2007.06.25 0 0 3445
    En azt mondom nem olyan ecceru az es alkatresz nelkul ideiglenes lesz a dolog (en is csinaltam mar). Ha neked meger 25e-t akkor vidd el de kerjel ra garanciat ha netan 1 honap mulva ujra kiakad akkor legyen ertelme a dolognak (altalaban hivatalosan javitasra fel ev garit szoknak adni, az eleg lehet).

Előzmény: wolft67 (3444)
    wolft67 Creative Commons License 2007.06.25 0 0 3444

Szia re: igen van egy telefonszámom és nem rég kb két hete javította a srác a barátom gépét, és tényleg másnapra kész volt nem cserélte, csak szétkapta, és valaimit bizigált,azt mondta a srácnak megigazított? hogy ne ragadjon fel az obi vége.(szétszedni nem nagy tudomány) voltak rólla képek a neten elég nagy darabokban jön szét és a gombok is rajta maradnak, csak a szallag kábelokra kellett vigyázni állítólag. Nem is ez a gond az hogy kb 6-hónapja vettem 40.000. forintért 1G cf akksik,táv,lencsevédő, fotó táska, hálózati adapter,stb.. 50-ig mennek most mindennel felszerelve 25-ezer+áfa inkább vegyek egy másikat?

Wolft

optikus Creative Commons License 2007.06.25 0 0 3443
    Szokasos zarhiba. 25e az olcso* a markaszerviz tobbert csinalta (amig csinalta). 1 nap alatt?:) markaszerviz 1 honapra vallalta...

*Persze csak ha van alkatresze hozza mert csak cserevel lehet javitani, ha nem azzal csinalja akkor ujra ki fog akadni megjosolhatatlan idon belul. Amugy csak olyan szerelohoz vidd aki latott mar ilyen gepet belulrol mert a zarig totalisan szet kell bontani mindent (ezt a markaszervizben sem csinaltak annyira komplett egyseg, igy csereltek az egesz elejet).
    Előzmény: wolft67 (3442)
    wolft67 Creative Commons License 2007.06.25 0 0 3442

Sziasztok.

Valaki tudna segíteni megvakult az E-10-m mindent csinál csak nem lát szegény valami zárva maradt az obinál?

Egy jó szerelőt nem tudtok, van egy aki egy nap alatt elkészíti de 25.000+áfa akar kicsit sokallom:(

Khelben Creative Commons License 2007.06.21 0 0 3441
    elkelt.
    Előzmény: Khelben (3440)
    Khelben Creative Commons License 2007.06.21 0 0 3440
    E-20 még mindig eladó, ha valaki nem tud élni nélküle :o)
    Khelben Creative Commons License 2007.06.17 0 0 3439
    elküldtem
    Előzmény: Törölt nick (3438)
    Törölt nick Creative Commons License 2007.06.17 0 0 3438
    csupán nosztalgiából kellene, mennyiért válnál? mélemre légyszi!
    Előzmény: Khelben (3437)
    Khelben Creative Commons License 2007.06.17 0 0 3437
    Na, közben kinéztem az utódot, E330+14-45 most 130k-ért kapható. Aztán ezt lehet majd bővíteni.

E-20as nem kell valakinek?
    Előzmény: Khelben (3434)
    msmks Creative Commons License 2007.06.11 0 0 3436
    és milyen monitoron nézed és van-e kalibrálva? :)
    Előzmény: -guess.who- (3435)
    -guess.who- Creative Commons License 2007.06.11 0 0 3435
    No, hétvégén sajnos csak egy körre volt időm: WB fehér lapra manuálisan, majd -1.7 expozíció-korrekció. Az eredmény lényegében semmi. :(
    Előzmény: -guess.who- (3425)
    Khelben Creative Commons License 2007.06.11 0 0 3434
    használt gépem most is van :o)
    az újak között nézegettem, nikon d40, olympus e500, még a canon 350d is benne volt, de mindegyiknek van valami bibije, ami miatt kiesik. a legtöbbnek a méret, túl kicsik.
    a bridge kategóriát is nézegettem, mert nem feltétlen akarok objektíveket cserélgetni, de abban meg egyenesen siralmas a képminőség...
    Előzmény: optikus (3433)
    optikus Creative Commons License 2007.06.11 0 0 3433
    Hasznaltan e-1 14-54+valami alaptele szerintem 200-bol megvan (en majdnem ilyesmit vettem). Persze megapixelben ugyan annyi, de azert kepminosegben kezelhetosegben sebessegben megiscsak egy minosegi ugras. Es az obiajudat fel tudod majd tenni egy kesobbi vazra. Meg aztan van elet az olympuson kivul is:)
    Előzmény: Khelben (3432)
    Khelben Creative Commons License 2007.06.10 0 0 3432
    látom agyonvágtam a topicot a kérdéssel :o)
    de közben idejétmúlt lett, mert végignyálaztam a hétvégén, hogy mit tudnék venni kb 200k pénzért az e-20 helyett, és rájöttem, hogy ha ugyanazt a képminőséget akarom, akkor semmit... úgyhogy marad, amíg bírja.
    Előzmény: Khelben (3431)
    Khelben Creative Commons License 2007.06.08 0 0 3431
    tényleg, e20 mostanság mennyiért menne el?
    van hozzá fotóstáska, cirk. polár, ködszűrő, 2x +4es makrolencse, a gyári makroadapter, 512+128 CF, 32 SM, meg napellenző. doboz, leírások, távirányító, asszem ennyi.

bár egyelőre olyan szinten nem találok megfelelő áron utódot, hogy lehet hogy inkább megtartom amíg működik...
    Előzmény: Khelben (3423)
    -guess.who- Creative Commons License 2007.06.08 0 0 3430
    Igaz, ezt nem nekem írtad, de érdekes ötlet - egyetlen bajom az, hogy így megint nem menekülnék az utógondozástól, és itt éppen az lenne a lényeg, hogy lehetőleg ne kelljen a képkivágaton, esetleg egy kis élesítésen kívül túl sokat szöszmötölni a színezgetéssel, hanem eleve a kép legyen minél természetesebb sárga...
    Amiket eddig csináltam sárgítást, azok is inkább csak az én szememben jók, a valóságban túl sárgák, vagy nem olyan sárga árnyalatúak, mint kellene - és ez jelen esetben gyakorlatilag használhatatlanná is teszi őket. :(

Az jutott még eszembe, hogy fogok majd egy sárga szirmot, és beszkennelem - kíváncsi vagyok, hogy a szkenneren hogy jön át a szín. :) Ha ott sincs, akkor legalább az már sejthető lesz, hogy nem szegény E-10 a hibás. ;)
    Előzmény: optikus (3427)
    -guess.who- Creative Commons License 2007.06.08 0 0 3429
    Szerintem ez nem ugyanaz, ugyanis nem arról van szó, hogy túl sok lenne valamelyik színből (a kékből sem), hanem hogy a sárga hiányzik... :)
    Előzmény: msmks (3426)
    msmks Creative Commons License 2007.06.08 0 0 3428
    a gépen utána lehúzta a kéket, előhívtuk úgy is, és megmutatta a különbséget. egyébként Fuji labor volt, nem tudom milyen típus. ott álltam mellette mikor kísérleteztünk vele.
    főleg az aszfalt színén látszott, hogy tényleg sok benne a kék.
    Előzmény: optikus (3427)
    optikus Creative Commons License 2007.06.07 0 0 3427
    Erdemes egy valodi feheret lefenykepezni (pl kodak) kulonfele fenyviszonyok kozt manual wb-vel majd utana pipettaval megnezni a kepeket hogy melyiknel mi lett belole. Aztan az mar mas kerdes hogy mi mit szeretnenk mert az sem egzakt.
    Ha valaki komolyabban akar kuzdeni a szinekkel akkor erdemes szurkekeket fotozni es azt pipettazni. Raadasul ezek alapjan lehet photosop custom curveseket csinalni es azt alkalmaznia kepeinkre. Persze utana jon a kovetkezo kerdes hogy kepernyon miert ilyen vagy olyan szinu szintugy a nyomtatasnal/levilagitasnal. Ez aztan messzire vezet mert a szinkezeles egy igen bonyi mufaj. Ld:
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9145728

Fotolaboros ismerosnek feltetehhetl volna par kerdest. Pl milyen laborja van? A legtobb ugyanis kikapcsolhatatlanul felhasznalja a kepben levo exifet (azaz tif-et kell vinni). Aztan mennyit korrigaltak a kepeken automatice (kep hatuljan betukkel szoktak jelezni). Mikor es mihez kalibraljak a laborgepuket, mennyi idonkent, hany kelvinre stb-stb-stb.
    Előzmény: msmks (3426)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!