Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.11.27 0 0 4151
Én csak egy gyerekkel próbáltam a szoptanitot, 3 hónapig bírtam. Nekem is csak 10-20 ml-ek jöttek eleinte és a napi mennyiség 300 ml körül volt. Szerencsére neki már ezzel megindult felfelé a súlya. 5 hetesen azonban adtam már tápszert is mert teljesen beijesztett a védőnő. Azt viszont nem nagyon ette a gyermek. Aztán valahogy elkezdett nőni a napi mennyiség. Fejtem is (nem nagy sikerrel) Kb. 3 hónapos korára elértem a napi 6-700 ml-t. Ez volt a csúcs.

Én csak annyit tudok mondani h kitartás, jól csináljátok. Minél többet tegye mellre a babákat amennyire ez lehetséges, fejjen amíg bírja cérnával, aztán majd lesz ami lesz. Talán éjjel nem hagynék el szoptatást. Nekem az kényelmesebb volt mint a tápszer. Próbáljátok valahogy egyenletesen elosztani a szoptatásokak, hogy folyamatosan érje inger a mellet. Persze nekem xcsak 1 gyerek van...
Előzmény: neutralis (4143)
csengevagyok Creative Commons License 2008.11.26 0 0 4150
Szioka, gratula az ikrekhez :)) Nincsenek ikreim, csak azt szeretnem mondani (mar biztos tudjatok, de szerintem nem hulyeseg):

- a baba mellretetele sokkal jobb tejszaporito mint a fejes; azonkivul a fejes+cumiztatas sokkal macerasabb mint a szopizas

- minel tobbet szopiznak a babak, annal tobb lesz a tej, en talan egyelore azt tuznem ki celnak hogy idoben tovabb tartson a szopi es egyre kevesebb legyen a tapszer/lefejt tej

- en szemely szerint rogton abbahagynam a fejest es a lefejt anyatejjel valo vacakolast. Szoptatnek ezerrel es ha nem eleg a babaknak, tapszerrel potolnek amit pl az apuka napi 1* mosogatna el es fertotlenitene ki. Igy sokkal tobb ido lenne pihenesre.

Sok sikert, kitartast!
csengevagyok Creative Commons License 2008.11.26 0 0 4149
Sajnos a mellszivo nem annyira hatekony tejszaporito mint a baba. Szerintem keress meg egy szoptatasi tanacsadot aki segitsen megoldani azt a problemat ami miatt a baba nem tud direkte a mellbol szopizni. Meg nem tul keso.
Előzmény: Titb (4134)
2hounds Creative Commons License 2008.11.25 0 0 4148

Na, írtam neked és jól elszállt.

A lényeg: csodálom a feleséged, nagyon ügyes, tényleg egy hős.

És igen, igazatok van, egy mosolygós, nyugodt anyuka cumisüvegel sokkal jobbat tesz a babáknak, mint egy bömbölő zombi cicikkel! Örüljetek a tejnek, ami van, de nem érdemes szegénynek meggyilkolni magát, csakis annyit csináljon, amennyit még szépen bír. Ha túlerőlteti magát, akkor a tej is tutira eláll, és még idegbajt is kap. (Nekem hetekbe, hónapokba telt, mire ezt felfogtam, és láss csodát, még a szoptatás is jobban ment egy ideig! S mikor már nem, szépen lassan leálltunk, minden baj nélkül.)

Kitartás a babákhoz!

2hounds Creative Commons License 2008.11.25 0 0 4147
Szia, szerintem nem feltétlenül kell neki más innivaló. Ha mégis aggódsz, kínáld meg forralt-lehűtött vízzel. Ha szomjas, inni fog, ha nem, akkor kiköpi. Az én babám is nyáron megitta a vizet, akármikor, mikor szomjas volt, most pedig csak játszik vele, ill. gyorsan iszik pár kortyot, ha szomjas. (Bezzeg a fürdővíz!! Azt lefetyeli ezerrel! :)
Előzmény: medve111 (4146)
medve111 Creative Commons License 2008.11.23 0 0 4146
Kislányom, aki 4,5 hónapos kajája nagyobbik felét pótlással kapja, mely az általam lefejt tej, illetve egy barátnőm teje. Szerintetek így is csillapítva van a szomjúsága? Azt írják, hogy a szopi elején jön a szomjoltó tej, és ugye ez nálunk nem lehet így.
Gotika Creative Commons License 2008.11.16 0 0 4145
Elméletileg jól gondoltad, hogy a fejéssel szaporíthatod a tej mennyiségét és lesz annyi, hogy 1 mellből is jóllakjon a kicsi. Ha nem így van akkor vagy nem ilyen alkat vagy, vagy valamit rosszul csinálsz. Én szoptattam, ezért nem vagyok ebben igazán kompetens. Nekem is elég volt az egyik mell, a gyermek 7 hónapos koráig. Akkor kezdtünk el brutálisan éjszakázni, ettől látványosan visszaesett a tejmennyiség.

Ám édesanyám így táplált engem, az ő elmondása alapján etetés előtt 1 órával kezdte a fejést (kézzel) lefejte mindkét mellét, az egyiket megkaptam én, a másikat vitte a tejtesó anyukája.

Amit hozzá tudok fűzni, hogy egyél, igyál rendesen, pihenj sokat (hiszen a fáradság gyilkos a tejtermelődésre) és legfőképpen ne stresszeld magadat ezen. Örülj annyinak amennyi van, nem lóverseny ez (sok anyuka ezt se tenné meg, nyomná a tápszert és kész). Amúgy meg mi történhet? Legfeljebb szépek maradnak a melleid. Nekem rengeteg tejem volt, most pedig kis túlzással úgy néz ki a mellem, mint 2 üres tejeszacskó ;)
mzsperx Creative Commons License 2008.11.16 0 0 4144
a poharat megértem, hogy ezesetben nem akarjátok, mert macerás. de mi a baj a szoptaníttal? :)
az én ikres barátnőm egyszerre szoptatta a 2 gyereket, szoptaníttal, a pontos részleteket nem tudom, de ahogy így belegondolok, bizti sokkal kevesebb időbe került! ha érdekel így is, megkérdem, vagy ide küldöm tanácsot adni!
neutralis Creative Commons License 2008.11.16 0 0 4143
Tisztelt fórumozók!

2 hetes ikreink kapcsán talátam erre a fórumra (én az apuka vagyok). Mindenfélét olvasgattunk a szoptatásról. Eddig bennem az a kép alakult ki, hogy a jótanácsok 99,999 százaléka az egyporontyosoknak szól, illetve néha azért az egygyermekesek próbálnak ikreseknek tanácsokat adni. Csak hát a dolog nagyon komplex, mert minden mindennel összefügg.

De hogy kezdjem az elején, a két pici 2 hete jött a világra császármetszéssel. A kórházban a gyerekek egész nap az anyukával voltak, csak estére vitték őket be a gyermekgyűjtőbe, hogy az anyjuk tudjon a műtét után egy picit pihenni és gyógyulni. A picik súlya 2300 és 2550 volt, és az első pillanattól szopiztak, bár szinte nem volt mit. Így cumisüvegből kapták a tápszeres pótlást, hogy a súlyuk mihamarabb elkezdjen gyarapodni és jöhessünk haza. Ehhez 7 nap kellett.

Azóta itthon feleségem hősisen küzd, és szopiztat és fej és táppal kiegészít. A 2 pici egy-egy cicretevéskor 10-20ml-t szopizik, és 60-80ml-t pedig vagy tápban vagy pedig lefejt anyatesjben kap. Mindezt 7-8-szor egy nap. Az össz anyatej mennyisége (szopizott és lefejt) jelenleg 2 hét után kb. 300-400 ml.

Egy etetés kb. így néz ki (00:00-nál kezdem az időt, hogy jobban követhető legyen) ha a feleségem egyedül csinálja (mert nem vagyok itthon) vagy csak minimális segítséggel a részemről (pl. tápkészítés vagy behűtött anyatej kiporciózása és melegítése):

00:00 - 00:05 egyik pici felébred, tisztábatevés
00:05 - 00:25 szopizás cicirő
00:25 - 00:45 szopizás cumiból (táp vagy lefejt anyatej)
00:45 - 00:55 böfiztetés, altatás (néha fáj a poci, így simizés)
00:55 - 01:00 másik pici felkeltése ha még nem lenne fönt, tisztábatevés
01:00 - 01:20 szopizás ciciről
01:20 - 01:40 szopizás cumiból (táp vagy lefejt anyatej)
01:40 - 01:50 böfiztetés, altatás (néha fáj a poci, így simizés)
01:50 - 02:20 megmaradt anyatej lefejése
02:20 - 02:30 cumik, tejszívó stb. elmosás és sterilizálása

Ezek után van kb. 1 óra idő enni, pisilni, aludni, stb.

Ha mindezt párhuzamosítva csináljuk (most amíg szabin vagyok és nincs más intéznivaló napközben), akkor a cumiztatást, a böfiztetést és az altatást én csinálom, így hamarabb kelthetjük a másik picit és miközben én már a második picit cumiztatom a feleségem már nekikezdthet a fejésnek. De még így is több mint 1 órát vesz az egész igénybe.

Az utóbbi napokban a napi 7-8 etetésből az éjszakai 2-3 etetésnél a szopiztatást el is hagyjuk és csak lefejt tejet és tápot kapnak cumisüvegből.

Persze akkor még a mindennapi fürdetést nem is említettem meg.

Namost az igazi kérdések, a szopiztatáshoz:
- Pihenés: így hogyan? Van aki már végigcsinálta ezt? Ő hogyan tette? Mik voltak az apró taktikák? Hogyan lehet a dolgokat még praktikusabban megoldani? Kinek van ilyen tapasztalata?
- Félünk attól, hogy egy idő után a cumi miatt majd nem akarnak ciciről szopizni, de a jelenlegi helyzetben a pohárkából itatás sokkal több időt venne igénybe, ami egyszerűen nem lehetséges. Szóval hogyan lehet annak a kockázatát csökkenteni, hogy a cumi miatt ne kelljen nekik a cici a pohárkán és a szoptaníton kívűl?

Tudom, hogy hosszú voltam, de tettem mindezt azért, hogy mások is okulhassanak (vagy abból amit jól csinálunk, vagy abból amit rosszul).

Minden választ előre is nagyon szépen köszönök!

ps: Olyan választ, hogy márpedig akor is pohárka kellene, vagy szoptanít köszönöm nem kérek. (Vagy csak olyantól, aki maga is végigcsinálta ezt az egészet, de akkor pedig pontos elmeséléssel! :-) ) Egyszerűen jelenleg nem fér bele az időbe. Az anyukának is ez az egyik legfontosabb időszaka, és élveznie kellene a szoptatást. Ha pedig a fáradtságtól zombi módra csak néz maga elé, esetleg még sír is, az senkinek nem jó. Sem a gyerekeknek sem az anyukának.

medve111 Creative Commons License 2008.11.15 0 0 4142
Kedves Zsuzsahd és Milna1!
Nagyon örülök a hszeiteknek, mikor az enyémet írtam, nem bíztam benne, hogy lesz rá válasz. Sokat segítettetek, hogy elfogadjam a helyzetemet. Valóban kezdem belátni, hogy mindegy hány ml-t kap tőlem Eszter, az fontos, hogy amennyit lehet, azt megkapja. Mind tejben, mind szeretetben.
Köszönök mindent!
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.14 0 0 4141
Jaj ez a legnehezebb. Szoptatsz, pótolsz, fejsz, fertőtleníted a szoptanitot, csinálsz tápszert majd előlről az egész. Ugyanezt csináltam, nálunk is az 5. héten kellett a tápszer. Én a 4. hónapban abbahagytam a fejést mert 40 perc alatt egy kiskanálnyi jött le. Jó sokat sírtam meg idegeskedtem és állandóan szoptatási tanácsadókat zaklattam meg a kedves topiklakókat is. Most 10,5 hós a gyermek és még szopizik. 6 hós kora óta megint éjszakázunk de ez olyan boldog fáradság.
Tanácsot adni nem tudok ez inkább olyan együttérző hsz :)
Ha kevés a tejmirigy akkor azzal nem tudsz mit csinálni. Szerintem bőven megtettél mindent és jól csinálod. Ha kevés is a tej azért ez az állapot fenntartható, pláne ha nem cumisüveggel pótolsz.

Előzmény: medve111 (4135)
zsuzsahd Creative Commons License 2008.11.14 0 0 4140
Hát, ez bizonyára egy elég spec eset, úgyhogy csak bátortalanul szólok hozzá. Egyik barátnőmnek volt hasonló gondja, persze nem tudom összehasonlítani, hogy mennyi az a "kevés". Ő az első babáját szinte nem is tudta szoptatni. A másodikkal végül sikerült, de úgy, hogy ott volt mellette szinte állandóra egy szoptatási tanácsadó, nagyonis nem volt egyszerű... De azért ide is leírom: evés, ivás, alvás, stressz? Tudom, ez utóbbit nem lehet kapcsolóval kiiktatni... De ha mindez OK és mégsincs több, hát, én azt hiszem, 4 hónapos babánál már nem stresszelnék ezen. Úgyis főzheted neki nemsokára a főzeléket. :-) És ha kevés is a tej, szoptathatod akármeddig is azzal a kevéssel, ha mindketten úgy akarjátok. :-)
zsuzsahd Creative Commons License 2008.11.14 0 0 4139
Ja, és még 1: tényleg van, aki 1 mellből szoptat egyszerre, de ez egyáltalán nem kötelező, szerintem emiatt ne törd magad.
Előzmény: zsuzsahd (4138)
zsuzsahd Creative Commons License 2008.11.14 0 0 4138
Szia! Nem tud szopizni a picur? Sajnos fejésben nincs tapasztalatom, de néhány gondolat: eszel, iszol, alszol eleget? Sokaknak nagyon megnöveli a tejmennyiségen egy napközbeni alvás. Tudom, kinek van rá ideje... de akkor is érdemes kipróbálni, megoldani valahogy. A folyamatosan fejsz tényleg azt jelenti, h. (szinte) egész nap? Az azért durva lehet, nem érzed fárasztónak? Mert ha igen, az a tejtermelésnek már szintén nem jó... Amúgy nagyon csodálom a kitartásodat. Most nem kap pótlást a baba?
medve111 Creative Commons License 2008.11.13 0 0 4137
Kedves Gotika!
Köszönöm tanácsodat, szerencsére már nagyjából én is eljutottam erre a véleményre, bár hónapokig görcsöltem, látom, semmi jóra nem vezetett. Csak néha még mindig elkap az a gondolat, hátha mégis sikerülne. Ezért írtam ide. Valóban sokmindent kipróbáltam, kicsit mindig több lett, de soha nem elég.
Gotika Creative Commons License 2008.11.13 0 0 4136
Nos, akkor talán azt teheted, hogy elfogadod a helyzetet.
Megtettél mindent amit csak lehet és nem rajtad múlt, hogy nem elég a tej. Egyszerűen így hozta az élet.
Szerintem szoptass amíg tudsz, de csakis élvezettel. Élvezd azt a meghitt együttlétet a babáddal, amit a szoptatás adhat és ne görcsölj azon, hogy nem elég a tej. Pótolj hozzá és kész.
Nem attól leszel jó anya, hogy a saját gyermekeden kívül még másik 3-at is szoptatsz, hanem attól, hogy gyermekedet szeretettel és figyelemmel veszed körül. Segíted a fejlődését, tartalmas, szeretetteljes életet biztosítasz számára.
medve111 Creative Commons License 2008.11.13 0 0 4135
Sziasztok!

Sajnos kevés a tejem. 4 hónapos a kislányom, de már 5 hetes kora óta kell neki pótlás.
Szopik a baba, és szoptaníttal kapja a pótlást. Napközben 2-3x fejek. Mégsem veszem észre, hogy több lenne. Többször kellene fejnem? Vagy lehet, hogy ennyire képes a mellem? Voltam mell ultrahangon, ott azt mondták, kevés a tejmirigyem. Mit tehetnék mégis?
Titb Creative Commons License 2008.11.12 0 0 4134
Sziasztok!

Fejéssel, tejszaporítással szeretném kikérni tapasztalt anyukák véleményét.
Kisfiam nem szopizik, ezért fejéssel oldom meg az etetést.
Egy hónapos, most alkalmanként 60-80 grammot eszik meg, igény szerint etetem, ez jelenleg kb. 2 órát jelent nappal.
Folyamatosan fejem mindkét mellemet, de nem veszem észre, hogy szaporodna a mennyiség. Csak mindkét mellem teljes kifacsarásával tudom megoldani a táplálást, sőt nem egyszer nem is jön össze, átlagosan egyszer mellé kell táplálnom tápszerre..
Azt gondoltam, hogy el fogom majd érni azt a szintet, mint több szoptatósnál látom, hogy egy mellből is meg tudom etetni.
Ez hogy valósítható meg? Úgy gondoltam, hogy teljes lefejéssel szaporítom a tejet, de ezt nem tapasztalom.
Előre is köszönöm a tanácsokat,
Kiskrapek
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.30 0 0 4133

off/

nem N. E. a lánykori monogramod és nem Zolikának hívják a babát véletlenül? mert ha igen, akkor ismerjük egymást....

on/

Előzmény: laaree (4126)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.30 0 0 4132
sok védőnő egy barom, hallgass a többiekre és a kisbabádra!
verkaverka Creative Commons License 2008.10.28 0 0 4131
Nyugodtan egyen, amennyit csak akar. A szoptatáshoz pont ennyi kell (ha nincs valami gáz), hogy a gyerek ehessen amikor csak akar és amennyit csak akar. Van aki eldönti a gyerek helyett hogy csak egy mell vagy csak 3 óránként- hosszú távon ha a gyerek helyett dönt az ember, az a szoptatás korai/korábbi végét szokta jelenteni.
(Ezt természetesen nem tiltja a törvény, senki nem köteles sokáig vagy igény szerint szoptatni, de ha a szoptatás fontos akkor azért jó tudni hogy akkor szokott jól menni ha a gyerek irányít nem az anya.)
zsuzsahd Creative Commons License 2008.10.28 0 0 4130
Te jó ég! :-( (Mármint a védőnő.) Eszik, amennyit kér, nem? Én sosem mértem. Ja, de, az első gyerekem kb. négyhónapos korában kaptam az apósomtól egy új konyhamérleget, azon poén volt egyszer-kétszer. :-) Igaz, hogy én külföldön szültem, ahol mások a szokások, ott jártam szülési és babázási előkészítőre, meg elolvastam minden ide vonatkozó jótanácsot az irodalomban :-), de a babaméricskélés mint otthon űzendő sportág még csak fel sem merült sehol. Szóval szerintem ne aggódj ilyeneken, a német babák ennek ellenére fel szoktak nőni. :-)
mzsperx Creative Commons License 2008.10.28 0 0 4129
megmondom az őszintét, én nem méregetnék :) énis úgy tudom, hogy anyatejjel nem lehet túletetni. adjál neki annyit, amennyit kér. ez a 150 ml eléggé csak egy átlag. enyim második pl sosem evett ennyit, mégis hízott, mint a malac.
most gondold meg, ha nincs mérleged, gondod sincs, nem is tudsz róla, mennyit eszik ;)))
2hounds Creative Commons License 2008.10.28 0 0 4128
Ja, ezt elfelejtettem: a mi védőnőnk (meg számos szoptatási tanácsadó cikk meg könyv meg mifene szerint) anyatejjel nem lehet túletetni egy gyereket. Nem lehet, hogy a tejed kicsit hígabb, a baba gyomra meg érzi, és ezért kell a nagyobb mennyiség, hogy meglegyen a tápanyag?
2hounds Creative Commons License 2008.10.28 0 0 4127

Igény szerint szoptatsz? Mert ha igen, akkor annyit kell, amennyi az igénye! Az egyém is simán lenyomott ennyit egyben. Lehet, hogy csak éhesebb. Szerintem ha enni akar, adj neki, nem jó, ha ott bőg, ha éhes.

Valaki írta itt, hogy elalszik a baba és ne eszik, ezért nappal igény szerint eszik, éjjel meg 6 óránként. Mi pont fordítva csináltuk! Nappal (kb. 7-11-ig volt "nappal") ébresztettem 3 óránként, éjjel meg hagytam. Nekünk tk nem jött be az igény szerinti szopizás, mert ő is 4-5-6 órákat aludt, sőt 9-et!! már pár naposan, és ha felábredt, 4-5-6 órákat ébren is volt, és akkor állandóan enni akart. Én nem bírtam! Ekkor vezettük be a 3 óránkénti evést (40-60 percig evett, hol csak 1 mellből, hol 2-ből is), éjjel meg szunyált. Nagyon szépen pár nap alatt beállt, megszűntek a sírások, beállt a nappal-éjjel, én is tudtam, mikor mi van, meg ő is. (Ha netán nem bír ki 3 órát, akkor 2.5-ömként is lehet etetni, de szerintem ha a baba nem állít be egy rendszert 2-3 hét alatt, akkor segíteni kell neki kicsit, mert nem tudja egyedül! Főleg, ha anyuka se bírja 24 órás mellszolgálatot.

laaree Creative Commons License 2008.10.28 0 0 4126

köszi ezt is!:-)

megint felmerült egy kérdés:

mennyit eszik átlag egy 3hetes gyerek? az enyém 130ml-ket, néha 150et eszik és most ment el a védőnőnk,aki kimatekozta, hogy testsúly kg-onként 150ml /nap, azaz a mi kisfiunk 3,5kg-jával egy evésre 75 ml-t kéne ennie a védőnő szerint és ne engedjem hogy ennyit egyen. pont a dupláját eszi, nem gondoltam, hogy ez is baj lehet.

mzsperx Creative Commons License 2008.10.28 0 0 4125
fejni egyáltalán nem kell :)
amikor van értelme:
- le akarsz adni
- néha elmennél otthonról, akkor más eteti meg a babát (ez csak akkor jó, ha a gyerek hajlandó megenni a fagyitejet - nekem eddig 50% :))
- folyamatos túltermelést akarsz fenntartani, a biztonság kedvéért (én ebbe a kategóriába tartozom, az elején ezért szoktam fejni)
- szaporítani akarsz.
- túltermelésben vagy, és fáj - ez esetben sose fejd üresre, csak megkönnyebbülésig
Előzmény: laaree (4124)
laaree Creative Commons License 2008.10.28 0 0 4124

köszi csajok a segítséget!!

igen csak 3 óránként kér enni, de előfordul hogy 2,5 vagy hogy 4 óra telik el 2etetés között.

még azt nem tudom, ha mondjuk elég neki egy evéskor az egyik cici, a másikat is lefejjem szoptatás után? minden alkalommal kell fejni?

köszi

pzita Creative Commons License 2008.10.27 0 0 4123

A végéről kezdeném. Nem kell a babának sem teát, sem vizet adni, ha a baba igénye szerint szopizhat. Akkor ő úgyis szabályozza magának, hogy éppen csak szomjas, mert akkor a csak rövidet szopizik, és a hígabb első tejet eszi, vagy hosszabban, mikor éhes, és akkor eljut a zsírosabb hátsó tejig is. Bármi, ami az anyatejen kívül adsz, elfoglalja a helyet az anyatej elől. Ha elfoglalja, akkor pedig kevesebbet fog szopizni, ha kevesebbet szopizik, akkor tényleg kevesebb lesz a tej.

Teljesen lényegtelen részletkérdés, hogy hány mellből eszik a baba. Mindkét variációval remekül el lehet anyatejjel látni egy babát az idők végezetéig. Egyik variáció sem jobb, vagy rosszabb a másiknál, és nem elérendő cél az egy mellből evés. Ha a babád pisil-kakil eleget, gyarapszik, teljesen mindegy, hogy melyik módozatban veszi magához a megfelelő mennyiségű anyatejet.

A kevés tej problémájáról van egy nagyon jó összefoglaló a http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=oktato_elsohathonap5 oldalon. Körbejárják, hogy mikor szokták feleslegesen azt hinni az anyukák, hogy kevés a tejük? Mik a jelei, ha valóban kevés a tej? Ennek milyen okai lehetnek? És hogyan lehet megoldani ezt a problémát.

A babád hasa fájhat bármelyik szoptatós teától, mert nagyjából mindegyikben ugyanazok a hatóanyagok. Szinte mindben van édeskömény, ami amilyen remek szélhajtó, ugyanolyan remekül tudja is csinálni a szelet. Amit a babák nem mind tűrnek jól.

Előzmény: laaree (4121)
verkaverka Creative Commons License 2008.10.27 0 0 4122
Nem baj ha két mellből etetsz!!! Teát meg egyáltalán nem kell neki adni, vizet se, elég az anyatej. Három óránként azt jelenti hogy nem kér gyakrabban? Mert ekkora korban akkor végképp mindenképp elég a tej bőven, ha kevés lenne gyakrabban enne. Ha te döntöttél a három óránként mellett akkor viszont ha gyakrabban szoptatsz akkor több tejed lesz, maga a szoptatás növeli a mennyiséget. Jól hangzik teljesen ahogy eddig csináljátok, szerintem fog ez menni. Jó mulatást! :)

(Igen, teától amúgy fájhat is a gyerek hasa, de ha nem sír, nem csinál úgy mintha fájna neki akkor nem fáj, azt azért tudnád.)
Előzmény: laaree (4121)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!