Keresés

Részletes keresés

D H Creative Commons License 2010.11.10 0 0 1005

Azt kell eldöntsd, hivatalosan akarod-e csinálni, vagy nem.

Ha igen, első utad a közös képviselőhöz vezet, aki áldását adja a vágáshoz, vagy nem. Pozitív esetben statikus kellhet, ill. szélsőséges esetben önkormányzati vizsgálat/engedély is.....

Vagy választod az egyszerűbb utat: mivel csak ajtókivágásról van szó és nem komplett fal kiváltásról, egyszerűen fogod és kivágatod. Igen erős a panel szerkezet, ki fogja bírni.

 

A szomszédok viszont nem, ezért jól teszed, ha felkészíted/kiengeszteled őket, még ha nem is tart túl sokáig a mutatvány.

Sitt elszállításra is legyen ötleted...

Előzmény: E K (1004)
E K Creative Commons License 2010.11.01 0 0 1004

Sziasztok!

Valaki csinált már panelben ajtókivágást válaszfalon?Ha esetleg igen akkor legyen szíves tudatni, hogy mivel jár a procedúra. Gondolok itt engedélyeztetésre stb. Mi a hálószobán szeretnénk lezárni a jelenlegi ajtót és egy másik falon vágni ki azt a praktikusabb berendezés érdekében. Ha statikust kell hívni az mégis kb. mennyibe kerül? Az önkormányzat küldene ki megbízotatt vagy nekünk kel keríteni egyet? Akinek esetlegesen van tapasztalata, válaszát előre is köszönöm! Üdv!

eleg Creative Commons License 2010.09.09 0 0 1002
Végül cseréltük az összes vezetéket. A konyha miatt úgyis kellett volna, mivel elektromos sütő lesz.
Előzmény: D H (1001)
D H Creative Commons License 2010.07.25 0 0 1001

azt akár laikusként is meglátod, hogy 2mm-es alumínium vezeték van-e, vagy pedig korszerű 3 eres vezeték. Nekem az alumínium vezeték is elbírt mindent, pedig mint később kiderült az összes konnektor a szobákban sorban volt kötve, tehát egy szálon ment az összes fogyasztó: 2 TV, hifi, sz.gép, légkondi, vasaló, éjjeli és álló lámpák.

Figyelj oda a főbiztosíték tábla állapotára, ill. a villanyóra hitelesítésére (ne legyen lejárva).

 

A konyhába mindenképpen új vezetékkel számoljatok, az elektromos sütőnek bizony igen komoly áramfelvétele van.. A sütő sem eszik túl keveset..

Előzmény: eleg (997)
D H Creative Commons License 2010.07.25 0 0 1000

a szabd-nem szabad kérdésben szerintem bátran fordulj a közös képviselőhöz, fog tudni segíteni.

(már ha normális, nem mint a mienk, aki alapból minden változtatást ellenez, függetlenül a műszaki tartalom tartalmától...)

Előzmény: eleg (999)
eleg Creative Commons License 2010.07.21 0 0 999
Mi is ezt tervezzük. Nektek már készen van? Mennyibe került? Sőt mi szeretnénk a régi szellőzőket eltüntetni ugyanis iszonyat koszosak. Nekem úgy tűnik azóta nem takarították mióta megépült az épület. Ki tudja milyen élőlények élnek már benne. De nem tudjuk szabad-e megszüntetni. Ill. szagelszívót mindenképpen szeretnénk és azt valahová el kell vezetni.
Előzmény: Dadoo (983)
eleg Creative Commons License 2010.07.21 0 0 998
Szia! Sikerült esetleg ilyen üzletet találnod?
Előzmény: csufi.rulez (985)
eleg Creative Commons License 2010.07.21 0 0 997
Mi is most vásároltunk egy panel lakást. Melyik az a vezeték amit mindenképpen ki kell cserélni? Természetesen mi sem szeretnénk, ha felgyulladna a lakás, de feleslegesen nem akarjuk újra huzatni a lakást. A konyhában valószínűleg muszáj lesz, mert lehet, hogy elektromos sütőt rakunk a gáz helyére. De én laikusan úgy gondolom, hogy a szobában a tv és a számítógép nem fogyaszt olyan sokat. Mit nézzünk a vezetékeknél amiből tudjuk, hogy maradhat vagy sem?
Előzmény: Veszett kutya Tannen (982)
BZ1980 Creative Commons License 2010.04.15 0 0 996
Sziasztok!

Figyelmetekbe szeretnék ajánlani egy kíváló lakást:

Tulajdonostól eladó Újlipótvárosban, a Római kert mellett, a Vág utcában egy D-Ny-ra néző, napfényes, felújított, 68 nm-es, 2 + 1 félszobás összkomfortos, tároló helyiséggel és zárt gépkocsi beállóval rendelkező lakás.

A lakás külön nyíló szobákkal és új nyílászárókkal rendelkezik. A fűtéskorszerűsítés megtörtént, egyedi mérőórákat szereltek fel, szabályozható a fűtés és a radiátorokat is kicserélték. Ennek köszönhetően a téli hónapokban a fűtésszámla 15000 Ft.

A közlekedés kiváló, metró 3 perc, Westend gyalog 15 perc. A közvetlen közelben bölcsődék, óvodák, iskolák, ABC és egyéb szolgáltató egységek találhatóak.

Irányár: 14.900.000,- Ft

Tel: +36209560980
email: vaglakas@yahoo.com
geribo Creative Commons License 2010.03.10 0 0 995
Ha valaki olvasgatna egy példát, itt egy cikk: Panellakás másképp - lakásfelújítás
juhlaci Creative Commons License 2009.12.12 0 0 994
Ha morzsolódik a fugázó akkor a burkoló vagy túlhiggította vagy döglött volt már. Gondolom te vetted az anyagot, akkor a dobozán nézd meg a lejáratot, ha a burkoló hozta akkor javíttasd ki vele gyorsan. Kisebb méretű fűrészreszelőt megélezve hántolónak kilehet kaparni a fugákat. Ügyes legyél!
Előzmény: GOttó (993)
GOttó Creative Commons License 2009.12.10 0 0 993
Sziasztok!

Jobb híján ide írom...

Szeptemberben járólapot raktunk le. Tegnap észrevettem, hogy 1-2 helyen a fuga repedezett ill morzsolódott. A járólap nem mozog. Mitől lehet ez?
Bolivian Dancer Creative Commons License 2009.07.26 0 0 992
Ezt látatlanan lehetetlen megmondani.. én nem sajnáltam a pénz az aljzat kiegyenlítésre, be is ment vagy 5 tonna beton 54 nm-be de megérte. Csak akkor tartom elképzelhetőnek, ha elég vastag réteg flexi ragasztót kentek.
Előzmény: berest (989)
berest Creative Commons License 2009.07.26 0 0 990
Sziasztok!

Az alábbi mosdónak szeretnék egy "szekrényt" építeni ytong-ból. Sajnos a hely elég kicsi, így kicsit elbizonytalanodtam, hogy érdemes-e egyáltalán belefogni. A burkoló azt javasolta, hogy kiönti betonból, mert az ytong nem fogja elbírni én viszont ragaszkodom hozzá a könnyű megmunkálhatósága miatt... Itt főleg az ívek kialakítására gondolok. 60 cm széles helyem van. A mosdó 43 cm átmérőjű. Úgy szeretném, hogy teljesen a falig be legyen tolva és elöl csak egy nagyon kicsi perem legyen.
Felmerült az is, hogy első részén nem lenne perem, hanem a mosdó vonalában lenne ívesen kialakítva és leburkolva egy 10 centis sáv és alatta az oldalfal vonalában egyenesen jönne és lenne rajta egy ajtó. (az egyik képen megrajzoltam paintbe :)
Érdemes belefogni? Hogyan erősítsem meg a pultot? Jobb és bal oldalt egy L alakú fémmel aminek az egyik szárát a lábhoz a másik szárát a pulthoz erősítem? :) Valamint gondoltam még a dryvit hálós erősítésre is a lyuk kivágása után...
Uhh, kicsit hosszúra sikeredett és remélem nem kell egy gagyi kisszekrényt vennem a b*u*axban :)))
Íme a képek:

mosdó
rajzos
berest Creative Commons License 2009.07.26 0 0 989
Ah bocsi az lemaradt :)
Nem kell-e felszedni a ragasztómaradványokat? Meg fog rajta maradni a járólap?
Szaki azt mondta nem lesz gond. Flexibilis ragasztót vettünk
Előzmény: Bolivian Dancer (988)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2009.07.26 0 0 988
És mi a kérdés?
Előzmény: berest (987)
berest Creative Commons License 2009.07.25 0 0 987
Sziasztok!

Teljes panel felújításban vagyunk. Az összes helyiség pvc-padlós volt amit felszedtünk és kisebb-nagyobb táblákban felszedte az alatt levő beton felső 1-2 mm-es rétegét. A burkolónk azt mondta, hogy nem kell aljzatkiegyenlítés és erre a ragasztómaradványos felületre nyugodtan rá lehet rakni a járólapot. Szerencsére a szobákban szalagparketta lesz, így azoknál ez nem gond.
Előre is köszi a segítséget
Snowflake73 Creative Commons License 2009.07.21 0 0 986
 

Sziasztok!

 

Tudna nekem valaki segíteni?

 

Kisebb felújítás előtt állunk. A külső és belső nyílászárók sötétbarnák és fehérre szeretnénk festetni. Ehhez le kell égetni a barna festéket az ajtókról.

 

A küszöbre viszont ki kellene találni valamit. Nem szeretnénk kicserélni, de sötétbarnán sem szeretnénk hagyni, mert az hülyén nézne ki a fehér ajtók mellett. Ebben szeretném a segítségeteket kérni. Van valakinek valami tippje, jó ötlete,hogy hogyan, mivel lehetne esetleg beborítani (rézzel nem szeretnénk), hogy eltűnjön a barna küszöb, és passzoljon majd a fehér ajtókhoz?

 

Ti hogy oldanátok meg ezt a problémát?

 

Várom az építő ötleteket!

csufi.rulez Creative Commons License 2009.07.21 0 0 985

Nézzétek el nekem, hamár volt szó róla, de kb 1000 hsz-t ne tudok visszaolvasni.

 

Tudtok olyan szaküzletről, ahol házgyári lakásokhoz lehet felszerelési tárgyakat kapni? Valami házgyári bolt6 panellakás felújítási bolt?

Dadoo Creative Commons License 2009.04.21 0 0 983
Sziasztok!
Lehet, hogy egy nagyon buta kerdesem lesz. Most ujitjuk fel a lakast, es felmerult, hogy legyen paraelszivo. Azonban nem akarjuk hasznalni a beepitett szellozorendszert a lakasban, hanem egybol a szabadba szeretnenk kivezetni.. Kell valamifele engedely ahhoz, hogy a panel oldalan furjunk egy lyukat a paraelszivo kivezetocsovenek? Ha megoldhato, akkor mennyire nagy feladat a vasbetonba egy akkora lyukat fabrikalni?:)
Udv, a.d.
Veszett kutya Tannen Creative Commons License 2009.02.16 0 0 982
Jól tetted!sajnos az a tapasztalatom,hogy sokan a biztonságon spórolnak!Láttam olyat Újpalotán,hogy a klímás a szobában lévő régi kötődobozra ,(amelyikben ugye alu vezeték van)kötötte be a klímát! De van olyan is hogy a tulaj nem enged csatornázni,mert csúnya!Olyankor nem kell munkátvállalni mert ha nem érti meg hogy kiéghet a lakása akkor oldja meg ő! A konyhai sütőhöz jó a 4-es vezeték,álltalában azt javaslom hogy a folyosót álmenyezetezzék be és ott már elmehet minden kábel a konyhába,fürdőbe.Ezek a panel lakás gyenge pontjai.Hiszen jól írod régen nem ekkora terhelésre volt méretezve az alu vezeték.Amúgy a szobákba ha nincs elégve ma is elég,ill a világításnak! Persze ha nem olajradiátort működtetnek a szobai konnektorról amig nincs fűtés!:) Most volt egy ilyen esetem,majdnem kigyulladt a tapéta mikor a terheléstől melegedett az alu vezeték!,már barna volt a külseje.Ez a másik:Szeretik letapétáztatni a kötődobozokat! Pontenciális tűzveszély!
Előzmény: Bolivian Dancer (981)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2009.02.14 0 0 981
Én áthuzattam és új kötéseket kapott az egész kecót, méghozzá eléggé megtervezve, vastag 4-es rézzel, nagyfogyasztókhoz. Sztem is fontos, mivel 20-30-40 évvel ezelött nem ekkora fogyasztása voltak az aluvezetékek tervezve.
Előzmény: Veszett kutya Tannen (980)
Veszett kutya Tannen Creative Commons License 2009.02.14 0 0 980

Ez aztán a pörgős topik! Minden estre a villamos vezetékek ügyében irhattok!Magam is panelban lakom,meg sok panelban szerelek villanyt! Menyezeti vezeték bevágás ,csatornázás ,ilyesmi. Azt gondolom mindenki tudja hogy a beépített tűzhelynek új vezeték kell,a klímának ,konyhai gépnek szintén. stb meg hogy külön biztosíték? Valóban a lakók macerásak,de meg kell mondani hogy felújítom a villanyvezetékeket,mert volt már hogy kigyúlladt,és égett a szomszéd is ! Tehát végül is az ő vagyonát szeretnéd megvédeni:)) Nem csak a látható dolgok fontosak!

 

 

                                                                       Szerintem:))

Bolivian Dancer Creative Commons License 2009.02.14 0 0 979
Okos vagy. Űjjelőre!
Előzmény: acyko (978)
acyko Creative Commons License 2009.02.13 0 0 978
Végre EGYÜTT, tehetünk valamit
kérek mindenkit hogy TÁMOGASSA ALÁÍRÁSÁVAL EZT AZ ÁLLAMPOLGÁRI KEZDEMÉNYEZÉST


! A KORMÁNY FELELJEN A TÁVHŐ ÁRÁÉRT!


Tardi Edgár népszavazást kezdeményezett, amelyett az Országos Választási Bizottság jóváhagyott, 2009. április 28.-ig
200.000 aláírás szükséges

"2008 novemberében ügydöntő népszavazást kezdeményeztem a távhő alapdíjának eltörléséről, azonban az Országos Választási Bizottság megtagadta az aláírásgyűjtő ív hitelesítését. (Arra való hivatkozással, hogy ez a kérdés nem tartozik az országgyűlés hatáskörébe, és a kérdés sérti a gazdasági verseny szabadságát. Nézőpont kérdése...)
Szintén 2008 novemberében távhő tárgykörben népszavazási kérdést adtam be az ÁFA-mentesség érdekében is, azonban sajnos ezt a kérdést is elutasította az Országos Választási Bizottság.

Mivel a távhő díjfizetésének kérdése országos probléma, elfogadhatatlannak tartom, ha ebben a kérdésben az állampolgárok nem élhetnek országos és ügydöntő népszavazási jogukkal. Ezért küldtem be egy újabb, a szavazási kérdést a kormány díjmeghatározási szerepéről.

Ha egy döntés a kormány hatáskörébe tartozik, azzal kapcsolatban már nem tagadható meg illetékességi címen az országos népszavazás kiírása. Így született meg az ötlet, arról talán szavazhatunk, hogy a távhő díjának meghatározása legyen kormányzati hatáskör."


„Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon a közüzemi távhőszolgáltatás díjának meghatározása a kormány hatáskörébe kerüljön?”


Töltse le az aláírásgyűjtő ívet innen,
http://www.nepszavazas.lapunk.hu/?modul=szavazas&


SEGÍTSÜK EGYMÁST, HOGY ÉRDEKEINET EGYÜTT KÉPVISELHESSÜK!!
scarlett o'hara Creative Commons License 2008.08.24 0 0 977
Áron ez a link használhatatlan, ne haragudj én nem vagyok különösebben finnyás, de ha még a szolgáltatás nevét sem lehet elolvasni, mert hierogrifák helyettesítik a betűket, azt a honlapot nem tudom pozitív kritikával illetni.
Előzmény: áron01 (975)
scarlett o'hara Creative Commons License 2008.08.24 0 0 976

Sziasztok!

 

Friss csirke vagyok a topicban, és a segítségetekre lenne szükségem.

Visszaolvastam a topicban persze még nem jutottam a végére, kb a negyedével végeztem.

Tudnátok abban segíteni, ha van megbízható és korrekt áron dolgozó szakemberetek.A fürdőszobát szeretném felújítani, csempézés, járólap, és vizesblokkok.

A wc-t kompletten is kompletten kicserélném, a kád viszont marad.

Ha valakinek jó tapasztalata lenne ezen a téren pesti viszonylatban egy szakember kapcsán és megosztaná velem azt megköszönném.

 

Köszönöm.

áron01 Creative Commons License 2008.08.08 0 0 975
Sziasztok!

Találd meg szakembered, egyszerűen, kényelmesen és olcsóbban!
Ingyen juthatsz hozzá az ajánlatokhoz, hogy kiválaszthasd a legkedvezőbbet!
Regisztrálj, most ingyenes! http://www.szakilicit.hu

Üdv:
Áron
törpilla Creative Commons License 2008.08.05 0 0 974
Izé, már megint én...
Azt elfelejtettem mondani, hogy itt a fórumon egy csomó jó tanácsot kaptam, köszönöm szépen!
Már felújítottunk, két hónapja itt lakunk, és imádjuk!

Még egyszer köszönjük, főleg a villanyszerelős dolgokat.
törpilla Creative Commons License 2008.08.05 0 0 973
Bocsi a hozzászólás a 967-re ment.
Sportlámpa = spotlámpa

Kék eget

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!