Egyidőben cseréltem le a pc-t mac-re, és a canon ip4200 nyomtatómba az eredeti canon tinták helyett utángyártottat raktam. Azóta még véletlen sem tudok olyat nyomtatni, mint amit a monitoron látok. Mindenféle programmal, mindenféle színtérben nyomtattam már, ingemgatyám rámegy a sok elcseszett papírra. Mi lehet a hiba?
a cikk minket is említett, ennek apropóján... www.mekkoraprint.hu (x)
hm, nálam 2m széles gép is akad, bár azért az nem "epson" felbontású. viszont nyomtunk már vele parafára meg szálcsiszolt aluminiumra is :) (festővászonra meg naná)
mostanában szaténra próbálkozunk, ez anyagában szinezett dolog, mosható (akár, bár fotónál ez hülyeség)
és persze azért említsük meg Képkovácsot az Elinfóban is!
Nemrég találtam egy összehasonlító leírást az itthoni professzionális lehetőségekről (röviden kitérve a közelebbi külföldi opciókra is), hátha érdekel valaki mást is. Itt van
hát, pont 10 megapixelből, ha egyszer ennyit köp ki a géped. ne szaharozzatok mán annyit a felinterpolálással. Ahány polálás, annyiféle, egyik sem igazi képelem, akkor meg minek. Monitoron persze lesz difi, kinyomva semennyi.
Sziasztok, BUÉK! Egy másik topicban már leírtam a kérdésem, de nem kaptam megnyugtató választ a kérdésemre: szerintetek kiállítási méretben (30x45) a Nikon D3 (D700) vagyis 12 mpixel és a D3x képe - 24 mpixel - között (természetesen teljesen hasonlóan feldolgozva ugyanazt a témát) lehetne-e látni valamilyen különbséget? A PS-ben a D3 képmérete 2832 x 4256 = 29,97 x 45,04 cm 240 dpi-s felbontás mellett, vagyis szinte hajszálra 30 x 45 centi. Úgy tudom, hogy a 240 dpi meg bőven elég. Tehát a D3x képméretét csökkentve (vagy a dpi-ket sűrítve?) lenne-e valamilyen látható különbség? A neten találtam egy oldalt - http://www.fotografie.fr/n3-test4-e.htm -, ahol összehasonlítják a két gép által készített képeket, s monitoron engem a 24 mpixel csak arról győzött meg, hogy kétszer akkora nyomatok készíthetők vele "büntetlenül", de parányival szaturáltabb, élesebb, zajtalanabb képek a D3 12 mpixeles fullfrémjéből jöttek ki. Mi a helyzet, ha a nagyfelbontású D3x képét is összenyomjuk 30 x 45 cm-re? Több részlet jön ki belőle?
Sziasztok pályázok erre a nyomtatóra ,ki szeretném váltani vele a labort (Fuji Frontier),fotós vagyok ebből élek .Egzakt vélemények érdekelnek .Persze legjobban felhasználóktól.A gép:Epson Stylus Photo R2880.(amatőrt nem dolgozok ki ,csak a saját munkáimhoz )Nyilván tájékozódtam de húsvér felhasználóval vagy annak a barátjával még nem találkoztam.Köszönök minden bölcs gondolatot.
Epson Stylus Photo R800 modellel szemezek pár napja. Szól-e ellene valami? Sok jó értékelést olvastam róla, de eléggé meglepett, hogy 2004-es modell, és azóta az Esponnál nincs semmi új ebben a kategóriában. Esetleg azért, mert annyira jó? Mindenképpen szükségem van CD/DVD korong nyomtatásra is, csak olyan gép jöhet szóba, ami ezt is tudja. Viszont fontos a minőség, ha már. A gép és a kellékanyag ára kevésbé számít, az első a minőség. Sebesség nem érdekel, zajszint nem érdekel.
Ismeri valaki ezt a típust? Vagy ajánlana jó szívvel mást?
Adott egy Canon IP1300 nyomtató. Photoshopon keresztül ezzel a nyomtatóval szeretném a képeimet fényes fotópapírra kinyomtatni. A probléma az, hogy hiába látom a monitoron a képek színeit teljesen jónak (fotólaborban történő kidolgozás esetén is teljesen ugyanolyan lesz, mint a monitoromon), miután kinyomtattam, teljesen valótlan színű képeket kapok. Lenne tippetek, hogy milyen beállítást kellene eszközölni, hogy rendesen tudjak itthon is nyomtatni?
Nem tudom számít e, a képek egy Nikon D70s-el készültek.
A házi nyomtatók semmiképpen nincsenek erre a feladatra felkészítve.
A Backlight fólia ipari plotterekre lett optimalizálva.
Nincs megoldás a görgőnyom ellen, csak a tintaterhelés csökkentésével lenne javítható, de ehhez rip szoftver és precíz kalibrációk szükségesek, viszont ezt a nyomtatót egyetlen egy rip szoftver sem kezeli.
A tintaterhelést ebben a gépben értelmes eszközzel nem fogod tudni csökkenteni, így mindig fel fogja sérteni a puha, tintával túlterhelt felületet a hengerrendszer.
A3-nál ugyanez lesz a helyzet.
Iparos rippel dolgozik és a tintamennyiséget pont olyan mennyiségre tudja kalibrálni műszeresen, amennyit a fólia fel tud venni.
Sajnos nincs esélyed az eszközeiddel elfogadható eredményre jutni.
Sziasztok ! Következő technikai nehézségre keresek megoldást.Installációhoz backlight fóliára volt szükség ,nem nagy öröm mert elég drága ,de addig kutattam míg "ipari" felhasználók segítségével találtam tintasugaras alkalmazásra megfelelőt nagyon jó áron.Kerek is minden szép a nyomat (Canon IP 4300 al)hatásos nagyon.Egy bibi van a továbbító görgők úgy négy centinként végig marják pöttyözik az emulziót ,szóval cumi.Keresem a megoldást ,magam szeretném kivitelezni, tervek között szerepelt A3 Canon nyomtató beszerzése is ,de ha következetesek akkor ott is kemény műanyag vagy fém a továbbító görgő .Ismeri e valaki annyira a nyomtatókat hogy tudja melyik gumi továbbító görgős? Szellemes ötleteket szívesen veszek.:)) (az anyag egyébbként tekercses 61cmx30méter kb 30 eft,kellemes )
Nomostan a Word nem képszerkesztésre- és nyomtatásra való. Képnézegetésre, nyomtatásra, egyszerűbb korrekciókra pl. az Irfanview-t javaslom, komolyabb szerkesztésre meg a gimp-et.
Sziasztok! Olyan gondom lenne, hogy vettem még régebben egy nyomtatót, és már észrevettem többször, nem tudom mi lehet a gond, de például ha méretre szabottan nyomtatok, sose, vagy csak nagyritkán felel meg az általam megadott valós méretnek. Teszem azt am például könyvborítót akartam nyomatni, word-be beszúrtam a képeket, megadtam a méreteiket a tulajdonságoknál centiméterben, aztán kinyomtattam. És nem egyezett meg pontosan. Nem tudom mi lehet az oka. Nem az én mérési hibám többször is megnéztem, szerintem valami szoftveres valami lehet, többre nem jöttem rá. :(