Sziasztok! Szerintetek melyik notebookot érdemes venni? Fujitsu Lifebook A555 - i3 5005U - Intel HD 5500 - HD kijelző - 120.000 Ft vagy HP Pavilion 15 - i3 5010U - AMD Radeon r7 m360 2gb - Full HD kijelző - 140.000 Ft Igen, játszanék is velük. DE!. 5-6 évnél régebbi játékokkal. ( na meg nem is ultra beállítás 60 fps a cél ) Azt már nem hiszem el, hogy egy Far Cry 2-höz is 250 ezres gép kell.. Ilyen szempontból melyiket érdemes venni? Full HD mennyit számít?
Elsőként CTRL+ALT+DEL majd megnyitni a feladatkezelőt.Itt a folyamatok fülre kell kattintani és a memória fülre kattintva sorrendbe rakja a legelső lesz és elég sok memóriát használ.Rákatt ha megjelenik és folyamat leállítása.Van hogy egymás után kétszer is le kell állítani.
De ha beírod a Google-éba,hogy svchost.exe elég sok mindent leírnak.
Jó alaposan utána olvastam fórumokon ebben a témában.A laptopok magasabb hőmérsékleten dolgoznak mint az asztali pc-ék.Ezért normális a 50-60 fok is terhelés mellett.
A win7 valamivel leterhelte a gépem és ezért ment mindig nagy hővel.Ahogy kikapcsoltam a folyamatokban az svchost.exe nevű programot (ez a win update-ért felelős) le ment 45°C-ra a cpu hője.
Szert tettem egy Medion akoya s5610 gépre.Azt vettem észre,hogy a proci nagyon melegszik. Az everest alapjáraton 75-80 Celsius fokot mutat.Megmértem külső hőmérővel és az 58-61 fok környékén mozog.Venti pörög,Hűtőborda tiszta mi lehet az oka a magas hőnek.Kétmagos intel 2,2MHz proci van benne. Vagy ez normális ennél a típusnál?
Részletes jellemzők: Processzor: AMD V120 (2.2GHz,512MB) Memória: 2GB DDR3 1333MHz, max 8GB Kijelző: 15.6" Active Matrix TFT (1366x768) Chipset: Videovezérlő: ATI Mobility Radeon HD 4250 Hard Disk: 250GB SATA HDD Optikai meghajtó: DVD Super Multi Modem: nincs Kommunikáció: Dell WLAN 802.11 a/g/n, 10/100 LAN, Bluetooth v2.1+EDR Hangkártya portok: Line in, mikrofon, fejhallgató USB kapu: 3 db USB2.0 (1 db eSATA) Videókimenet: HDMI, D-sub Kártyaolvasó: 7in1 Csatlakozók: 1db Express card Webkamera: 1.3 MPixel
Akkumulátor: 6 cellás Li-Ion 4400mAh Li-Ion Méretek: 376 x 262 x 34 mm Tömeg: 2,7 kg Operációs rendszer: Free DOS
Sajnos egy darab USB bemenet nem működik, egyébként tökéletesen üzemel, megbízható, nagyon szép állapotú gép, az akksi is pöpecül működik.
Még egy fokozattal durvább a HP ZBook 17 G3. Itt már nem bajlódtak a vékonysággal, a 17,3 hüvelykes laptop kereken három centiméter vastag és három kilogrammot nyom. Mondjuk pár éve még vékonynak számított volna ezekkel a paraméterekkel. Szintén mobil Xeon processzorokat tesznek bele, de grafikus alrendszere még erősebb Quadro 3000M, ami ugyancsak Fermi architektúrás, de teljesítményben és fogyasztásban is nagyjából duplája az 1000M-nek. A fejedelmi, 32 GB memóriával, 256 GB-os SSD-vel, Full HD monitorral Windows 7/10 Pro operációs rendszerrel és három év garanciával jellemezhető HP ZBook 17 G3 potom 1 129 890 forintba kerül.
Most jött ki az USA-ban a legújabb DELL csodamodell, a prohardver.hu teszteli. Ára forintban 500.000 Ft felett lenne, de Mo.-n nem kapható. A hajók mindenesetre elhozzák a csepeli szabadkikötőbe is. Innen, ugye, egyszerű a feladat...
A nyolc elemis éjszakai betörő majd vádolja a megrendelőt, a dúsgazdag vállalkozó pedig tagad. Na, kinek fog hinni a "független bíróság?" Ha egyáltalán vádemelési szakaszba kerül a Dell-lopás?
A Dell-raktárak persze éjjel vannak szigoruan zárva. Raktárőrök, figyelem! NEhogy összejétsszatok a tolvajokkal, mert azokat és titeket mint cinkosokat lecsuknak - a megrendelők pedig elégedetten dolgoznak a legújabb, nagyon drága Dell-gépeken.