Keresés

Részletes keresés

Póli Creative Commons License 2002.04.16 0 0 191
Köszi. Ez a kádári "látlelet" telitalálat volt... :)
Előzmény: GALA (184)
divot Creative Commons License 2002.04.16 0 0 190
Kedves Dalai Lámer!

Ez kezdetnek nem rossz. Kérdés, ha megerősítjük az önkormányzatokat, nem kerülünk-e helyi szinten ugyanabba a csapdába, amit lejjebb vázoltunk. Vagyis elképzelhető, hogy a demokrácia válságban van, és valóban ki kell találni valami mást. Egyszerűen tovább kell lépni. Hova? Azt én sem tudom. De talán érdemes erről beszélgetni.

Előzmény: A Dalai Lámer (187)
A Dalai Lámer Creative Commons License 2002.04.16 0 0 189
Azért én B.Zs-ra nem próbálnék demokrácia-védelmis egyenruhát fösteni. Őt magát nem ismerem, de a kijelentései nem a kontruktivitás illúzióját keltik bennem.

-adl-

Előzmény: divot (185)
divot Creative Commons License 2002.04.16 0 0 188
Kedves GALA!

Ha a dáridósok, meg a Luz Máriások a Fideszre szavaztak volna, akkor most arról folyna az értekezés, hogy mit fog kezdeni a kétharmados többségével a Fidesz.

A Magyar Nemzet egyedüli jobbos napilap. És Magyarországon igenis erős a napilapok befolyása, ugye feketén-fehéren le van írva valami, akkor az úgy is van. A televíziók terén sem jobb a helyzet. A M1 kétségtelenül kormánypárti. A Duna Tv viszont rendkívül kiegyensúlyozott. Az ATV-n van minden, helyesen. A Satelit nem mérvadó, de próbál középen maradni. Az egyre nagyobb befolyással bíró kereskedelmi csatornák - s ebben óriási szerepe van a sorozatoknak - viszont egyértelműen kormányszivatók. Nem mondom, hogy ellenzékiek, mert ezt majd esetleg bebizonyíthatják az MSZP országlása idején. Sajnos attól tartok, hogy akkor is MIÉP-ezni, meg antiszemita veszélyezni fognak.

A hetilapok pedig hiába fontosak, olvasó táboruk közel azonos a napilapokéval, pontosabbban annak részhalmaza.

És ha mindezt összeadjuk, akkor sokmindent kapunk, csak nem médiaegyensúlyt.

Előzmény: GALA (184)
A Dalai Lámer Creative Commons License 2002.04.16 0 0 187
Tisztelt divot!

Ezt a problémát a hatalom minél erősebb decentralizálásával lehetne - részben - orvosolni. Erősíteni az önkormányzatokat és bátorítani a civil kezdeményezéseket, magasabb (mondjuk, parlamenti) szinten pedig fejleszteni a hatalmi kontrollt végző (pl. ombudsmani) intézményeket. A Fidesz számos intézkedése ezekkel ellentétes volt.
Maradtam:
-adl-

Előzmény: divot (182)
Foti Creative Commons License 2002.04.16 0 0 186
Thürmer miért nem került parlamentbe ?
Torgyán miért ?
Csurka miért ?
MDF - mint önálló párt miért ?

Mert leszerepeltek, nem hitelesek.

Fidesz miért tud 2 milla szavazót maga mögött ?
Az MSZP miért tud 2 milla szavazót maga mögött ?

Mert mindekettőnek hitele van. S ha OVIék nem ekkora mellénnyel, hanem egy kicsit szerényebb hangon intéznék a dolgokat, a szocik állnának vesztésre. 4 év pihi talán segít, de ahhoz bayer kövér nemzetvesztőket is le kellene rázniuk magukról. Reppenjenek Csurka markába. Ott ellehetnek kedvükre.

Előzmény: divot (177)
divot Creative Commons License 2002.04.16 0 0 185
Kedves Póli!

Bayer Zsolt nevében ugyan nem nyilatkozhatom, de szerintem ő korántsem egész Pestet, meg vidéket akarta megbántani, hanem egy jelenségre hívta föl a figyelmet. Én is megkérdeztem a lépcsőházunkban - Pest, lakótelep - lakó nénikétől, hogy miért szavazott az MSZP-re. Azt mondta, hogy nem tudja. Igenis bajok vannak a demokráciával, és igenis épp ezeket a bajokat tudja kihasználni a média. És ez mindkét oldalra érvényes. Márpedig mindannyiunk érdeke, hogy a dolgok normálisan működjenek. S az idei kampány minden volt, csak nem normális. A demokrácia immár csak egy árucikk, amely annak jó, aki a legjobban kínálja a portéktá.

Előzmény: Póli (183)
GALA Creative Commons License 2002.04.16 0 0 184
"...Magyar Nemzetről pedig annyit, hogy ennek a lapnak egyedül kell reagálnia mindenre..."

Ugye azért nem vagy ennyire süket ? Demokrata , Magyar Fórum smafu ? Országjáró közpénzen smafu ?
M1 full , HÉT, Reggel smafu ? Vau smafu ? Pannonrádió nuku ? ATVs örjöngések ( pro és kontra , de van pro is ... Elekkel pl. ) hmm ?
( ATVn volt az a gyöngyszem , mikor Grespiksámán egy betelefonálóval közölte : " ma maga a 2. engem kritizáló, EZ MÁR TENDENCIA..." :-))) )

Istenem engem nyomnának el ennyire :-)))

Másrészt Te nem veszed észre , hogy NEM a nosztalgia szavaztatott a Fidesz ellen , hanem éppen az ellenkezője. Qrva sokan Orbánban Kádár legjobb "magyar " tanítványát látják/érzik . Jó Hitler ( még ?) erős , de egy jó MSZMP KB , szorosra zárt sorok, állami agiprop, a népi demokrácia előnyei, a nép ellenségei , állami sajtó , államosított vállalatokra való törekvés stb stb szóval ezek mind mind némi rezonanciát fejtenek ki a még nem teljesen elbutult emberekben.
Te nem lehet , hogy a Luz Máriát és Dáridót nézők szavaztak már csak a fideszre ???

Előzmény: divot (169)
Póli Creative Commons License 2002.04.16 0 0 183
Tudom, hogy sokan miért nem tudnak megbékülni a baloldallal, ezek az emberek egy Péter Gábor, egy Biszku Béla, egy Csiha Judit közt nem tudnak és nem is akarnak különbséget tenni, ilyen emberek mindig lesznek, ők (ill. neveltjeik) fogják mondani 60 év múlva, hogy nem az a baj, hogy szoci, hanem az, hogy a nagymamája egy Csiha Judit volt.
Én speciel a mai Fidesz vezérkarral nem tudok megbékülni, nehezen tudnám elviselni, hogy újabb 4 évig ismét ezeket az arcokat lássam, pedig magyaroknak tartom őket, és nem javasolnám nekik "barátilag", hogy kössék fel magukat...

Bayer Zsolt azzal nem tud megbékülni, hogy vannak olyanok, akik nem úgy látják a világot az istennek se, ahogy ő (vagy ahogy a mindenkori husoskondér mellett állók), ezért szellemi sötétségéből kipislogva erre csak azt a magyarázatot találja, hogy ezek az emberek MIND műveletlen, csökött agyú, kétkezi melós, aki csak a biológiai ösztönök szintjén él (azaz lumpen).

Megjegyzése vérig sértett engem, sok százezer Budapestit, és szintén sok százezer vidékit is (aki a budapesti többséggel szavazott).És ez nem stíluskérdés, ez maga az ember.
("Le style, c'est l'homme" - mondaná egy pesti lumpenproli...)

Előzmény: divot (174)
divot Creative Commons License 2002.04.16 0 0 182
Kedves kábelbúvár!

A magyar lakosság egy része úgy szavaz, hogy nem tudja megnevezni se a köztársasági elnököt, se a miniszterelnököt, hogy "lejjebb" már ne is menjek. Voksol tehát arra a pártra, amely a legtöbbet ígér. Ez szokott lenni az ellenzék. És lehet, hogy ez roppant antidemokratikus, de nekem nem tetszik, hogy a sorsomról olyanok döntenek, akikkel a közéletről nem tudnék két szót váltani.

Előzmény: kábelbúvár (179)
Zsiger Creative Commons License 2002.04.16 0 0 181
Na, az eddigi jelzok / hazaarulo, striga ....stb, kiegeszult Bayer Zsoltika "lumpenproli" jelzojevel. Iszonyatosan gyorsan sikerult neki felzarkozni / mar elozo nyilatkozataival is /.

Ez a magyar tarsadalom, a tarsadalmi retegzodeseivel egyutt adja a magyar tarsadalmat.
Ebbe beletartozik a retegzodes legalso fokan tengodo hajlektalan is, meg a felso fokan - luxus korulmenyek kozott - elo Bayer Zsoltika is.

Az igaz, hogy a retegzodes alacsonyabb fokan eloknek nincs annyi havi jovedelme, mint Zsoltikanak, aki a mai magyar elit kiemelkedo, zsenialis, brillians agyu ujsagiroja, magasbeosztasu Duna-TV kulcsember, kulturalis igazgato-helyettes, de nem biztos, hogy annak a Duna_TV-nek, amely Magyarorszagot, a magyar kulturat, az itthon-tortenteket kozvetiti a hataron tulra, feltetlenul ilyen "jo arcu", veresszaju, kibicsaklott kulturaju igazgato-helyettesre van szuksege.

Mas, mersekeltebb nezetu is el tudna latni ezt a feladatot.

Ha a bal, ha a jobb gyoz, /en a bal gyozelmet varom / Te akkor is egy kulturalatlan " MOCSADEK METELY " vagy !!!!!!!!!! /Szegyen Magyarorszagra !

acontrecourant Creative Commons License 2002.04.16 0 0 180
mocsadék bolsevik prolik ülnek a kompjútereknél, mit csináljunk?
kábelbúvár Creative Commons License 2002.04.16 0 0 179
Nincs más hátra, le kell váltani a népet!

Vagy legalábbis szelektív választójogot kell bevezetni!

A döntőbizottság vezetője: ......................BAYER ZSOLT !!!

Előzmény: divot (138)
divot Creative Commons License 2002.04.16 0 0 177
Kedves Foti!

Sajnos nem csak a Fidesz-kormány nem tudott olyan világot teremteni, hogy abban mindenki sokkal jobban éljen mint valaha. A szomszédos országokban is megbuktat sorra a rendszerváltó erők. De miért? Mert akkora szemétdombot vettek át, hogy azzal csak hosszú évek alatt lehet kezdeni valamit. És a választóknak nincs ekkora türelme. Marad a nosztalgia. De egy nosztalgikus kormányváltás - 1998 - sem mentesíti a már említett Medgyessy-Kovács-Csiha-stb arcokat a felelősségük alól.

Előzmény: Foti (175)
divot Creative Commons License 2002.04.16 0 0 176
Kedves saafi!

Anyádba nem foglak elküldeni, mert nem szokásom. Sajnálom. A szavazatodra pedig nincs szükségem, mert én is ugyanolyan egyszerű szavazó vagyok, mint te. Azon viszont csodálkozom, hogy a hangnemen ennyire berágtál. Pedig érdemes hozzászoknod, hiszen mindenki arról beszél, hogy közeledik a nagy nemzeti kiegyezés. Akkor pedig se anyázás, se gennyládázás, se semmi.

Előzmény: saafi (173)
Foti Creative Commons License 2002.04.16 0 0 175
Akkor meg miért vannak még mindig itt?

Szerintem nem arcok, hanem mentalitás, problémakezelés, gazdálkodás, szegénység, szabadságvágy, jövőkép, stb. okok játszottak közre a váltási igényben.

Az Antall- Boross kormánynak és a mostani fideszesnek is szégyene, hogy még mindig vágyódást tud kelteni a régi hangok iránt.
Mert nem voltak jobbak. nem voltak mások. vagy ha mások is voltak nem voltak lehengerlőbbek.

Ok lehet még az is, hogy az emberek nem éltek olyan elnyomásban, mint ahogy azt ma hallani lehet. A polgár megtalálta számítását. (fusi, balatoni telek) ma nem politikai, hanem gazdasági elnyomottak sokan.

Előzmény: divot (145)
divot Creative Commons License 2002.04.16 0 0 174
Kedves Póli!

A marhaság szó nem igazán tetszik, de nem is ez a lényeg. A rendszer csak azért tudott működni, mert működtették. Mégpedig a Medgyessy-Csiha-Kovács-stb arcok. Sajnos a te hozzászólásodon is azt érzem, amely egyre általánosabb Magyarországon, tudniillik, hogy szépen, csendben eltűnik a múlt, ha meg előkerül, akkor mint gonosz egészre gondolunk rá. Csakhogy azt a gonosz egészet emberek alkották. Mégpedig - ma már kimondható - bűntetlenül. Hát ezért nem tudnak nagyon sokan megbékülni a baloldallal. Mert nem az a baj, hogy leváltják a kormányt, hanem az, hogy ki teszik ezt. És - visszatérve a topichoz - Bayer Zsolt is ezzel nem tud megbékélni.

Előzmény: Póli (170)
saafi Creative Commons License 2002.04.16 0 0 173
ujabb beirasod csak megerositett veled kapcsolatos inszinuacioimban!

komolyan, inkabb kuldjel el az anyamba, meg az is jobb lenne (nekem) ennel a rimankodos-szagu izenel. "gondoljam at", "ne dugjam a fejem". csak a szavazatom kell nektek.

Előzmény: divot (166)
divot Creative Commons License 2002.04.16 0 0 171
Kedves Istibácsi!

Azért azt mégsem nevezném zaftos sztorinak, hogy a TV2 Tények című műsorában vasárnap Orbán Viktor neve alá azt írták: Fidesz-MDF listavezető. Ez több mint udvariatlanság, hiszen Orbán egyelőre még miniszterelnök.

Előzmény: Istibacsi (168)
Póli Creative Commons License 2002.04.16 0 0 170
"vissza is értünk a Medgyessy-Kovács-Csiha-stb arcokhoz. Hiszen épp az ő áldásos tevékenykedésük sodorta az országot olyan helyzetbe, hogy át kellett térni a piacgazdaságra és a demokráciára"

Kicsit offtopic, de elárulom neked, hogy nem egy-két-ötven stb. ember tevékenysége miatt omlott össze a bolsi rendszer. Tanulmányozd a huszadik század (főleg annak utolsó 20-30 évének) történet, különösen a gazdaságtörténetet, a technológiatörténetet, az ideológiák áramlásának történetét, a saját és a közös tulajdon látványos különbözőségét a termelőerők fejlődésére, a Szovjetúnió szerepét minezek között stb.stb., és ha elolvastál pár ezer oldalt, beláthatod, hogy milyen marhaságot írtál...

Előzmény: divot (157)
divot Creative Commons License 2002.04.16 0 0 169
Kedves Póli!

Csalódást kell okoznom, de épp tegnap tettem föl a kokárdát. Miért? Mert elolvastam a szombati kampánygyűlésrő készült Népszabis, Hírlapos, Népszavás beszámolókat, s összevetettem a saját tapasztalataimmal. Nos, nem igazán fedték egymást. Márpedig úgy érzem, ez ellen valamit tenni kell. És mit tehetek én? Fölteszem a kokárdát, és ugynolyan normálisan viselkedem az utcán, mint azt tettem eddig. Hátha néhány embernek szöget üt a fejébe, hogy valahogyan nem illik rám az a jobbos, fasiszta, stb. kép, mint amire egyébként gondolnia kellene.

A Magyar Nemzetről pedig annyit, hogy ennek a lapnak egyedül kell reagálnia mindenre, ami a másik oldalról érkezik. Ez érezhetően rányomja a bélyegét a ténykedésére. Mégis nagyon sokszor csak a Nemzet ad valamiről reális képet, és a igenis a publicisztikái, vagy a szombati mellékletének írásai között gyakran nagyon komoly polgári értékeket képviselő alkotások is megjelennek. Mert azt ugye nem várhatjuk a jobboldali beálítottságú emberektől, hogy a másik három lapból tájékozódjanak. Ehhez ugyanis mindháromnak tökéletesen objetkívnek kellene lennie. És akkor a Magyar Nemzet sem járhatna más úton.

Előzmény: Póli (164)
Istibacsi Creative Commons License 2002.04.16 0 0 168
Kicsit elegem van már abból, hogy mindenki arról beszél, a kereskedelmi tv-k baloldaliak. Ez a legnagyobb baromság. Ezt a tisztelt jobboldali emberkék terjesztik folyamatosan, és most már annyira a köztudatban van, hogy mindenki el is hiszi. A kereskedelmi tv-knek minél szaftosabb sztori kell, és nyilvánvaló, hogy a kormányzó erőkkel kapcsolatos botrányok hangosabbat szólnak, mint az ellenzékkel kapcsolatosak. Kíváncsi vagyok, hogy akkor majd mi lesz, ha az MSzP kormányra kerülése után őt kezdi szapulni az RTL és a TV2. (Bár azt hiszem, akkor nem lesz olyan anyázás, mint most.)
Előzmény: jimmywhite (159)
Newcastle37 Creative Commons License 2002.04.16 0 0 167
Kedves divot!

Azt hiszem egyikünknek sincs semmilyen illúziója a demokráciáról. Egyrészt nagyon könnyen lehet a kevesebb ismeretekkel rendelkezo választókat dezinformálni, másrészt a többség még korántsem jelent biztosan helyes döntést is egyben.
De sajna van egy nagy elonye: nincs ennél a módszernél jobb.
A fair-play díjat és a választást egyszerre nem lehet megnyerni és a pártok az utóbbit szeretnék inkább. Ez van és szvsz. ez lesz a jövoben is.

Előzmény: divot (161)
divot Creative Commons License 2002.04.16 0 0 166
Kedves saafi!

Ebben a vérzivataros időszakban a naivitást akár dícséretnek is vehetem. Sőt, annak is tekintem. Szerintem azonban megtéveszt téged, hogy nem állok be az ordibálók sorába, és próbálok, meg tudok is higgadt maradni. A zöldfülüségről pedig csak annyit, hogy 1989-ben léptem be a Fidesz-be. Persze ez még nem garancia a közéleti jártasságra, mindenesetre mutatja, hogy már jóideje küzdök a tényleges rendszerváltásért.

Előzmény: saafi (162)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.16 0 0 165
"Nem akarok beletapicskolni abba az őrjöngésbe, amit itt folytattok,"

Khm, khm...

Bayer Zsolt lumpenprolizhat, másoknak meg lehet véleményük erről. Egyetértő vagy elhatárolódó véleményük.

A demokrácia diszkrét bája :)))

Előzmény: Abakumov (163)
Póli Creative Commons License 2002.04.16 0 0 164
Csodálom, hogy megállod... Mert ezek a lumpenproli, kétdiplomás, nyelveket tudó, homeless pestiek nem érdemelnek mást ! Tulságosan liberális vagy, lefogadom a kokárdát is már hanyagolod...

Megjegyzem 3 éve figyelem a Magyar Nemzetet (céges példány). Szinte már csak röhögök, amikor reggel kezembe veszem (már jóval a kampány előtt ez ment!), és azt mormogom: Na, ma az aljas ellenzék melyik szégyenletes mesterkedését leplezték le az első oldalon, rendkívül bátran, a tényfeltáró újságíróiskola nemes hagyományait felelevenítve ?! :)
És még soha nem csalódtam bennük ! Ez a gyomorszájig benyalás nem is az átkosrendszer Népszabadságát juttatják eszembe (mert abban még elhangzott néhány bátortalan kritika, "vannak még hibák elvtársak" felkiáltással), hanem inkább az 1949-53 közti Szabad Népet. Van ugyanis abból néhány példányom... Kisérteties...

Előzmény: divot (147)
Abakumov Creative Commons License 2002.04.16 0 0 163
Nem akarok beletapicskolni abba az őrjöngésbe, amit itt folytattok, csak két idézet, feledékenyeknek:

"Nincs más választás: Mucsa vagy SzDSz!"

"Mi szedtünk elő benneteket a szemétkosárból, és mi is fogunk oda visszadugni!"

Khm, khm...

saafi Creative Commons License 2002.04.16 0 0 162
mar meg ne haragudj, de ordit rolad a naivitas, es az, hogy zoldfulu vagy a politikahoz. bocs, tenyleg.

ps.

Bayer ur! nem teccett megvalaszolni mult penteken a pezsgos dolgot!

Előzmény: divot (151)
divot Creative Commons License 2002.04.16 0 0 161
Kedves Newcastle37!

Véleményedből végülis ugyanaz tudom leszűrni, mint amire én is jutottam: hiba, hogy az ország sorsa reklámokon dől el.

Na most téges valószínüleg nem lehet mindenféle tv meg óriásplakát ötlettel elkápráztatni. Viszont a topick címadó embereket igen. És akkor még nem is beszéltünk a köteles, romános lódításokról.

Egyébként azt látom, hogy az MSZP most épp a saját fegyvere ellen küzd. A Fidesz szépen lement kutyába, és nyomatja az elborzasztó érveit. És ha a Fidesz megnyeri a második fordulót, akkor épp úgy fogja megtenni, mint ahogy az elsőt nyerték a szocik. És akkor majd el lehet gondolkodni a bölcs és demokráciaszerető magyar nép valódi arcán.

Előzmény: Newcastle37 (158)
sommázó Creative Commons License 2002.04.16 0 0 160
Ne butáskodjunk...(Pokorni) :-)

Ha ennyi lumpenproli van ebben az országban, akkor egyértelmű, hogy a kormánynak mennie kell! Mit papolunk itt az elmúlt 4 évről? :-)

Előzmény: divot (138)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!