A marczibányi téren télleg van biopiac szombatonként úgy 7 órától kb. a másik a Főv. műv. házban a XI. kerületben szokott lenni ha jól tudom péntek délutánonként, de ezt biztos megmondják telefonon.
Fel a fejjel Lányok! Proliant és Mzs! Nálunk a 3 kicsi közt 10-10 hónap van és csak a 2 kicsi közt van 21 hónap!!!
mrs
CsinnKA drága, ne haragudj, de szerintem rosszat javasoltál. A szoptatás helyett a cumisüvegből etetés szvsz rossz út, mert ellustítja a babát, és egy idő múlva nem fogja elfogadni a cicit.
Hamar vége lehet így a szoptatásnak ám...
Lányok, hallottatok az oltások előtt-után adandó homeopátiás védelemről? A mi doktornénink ajánlott ilyen golyócskákat, és a 2. és 3. havi oltást is minden láz, borogatás nélkül megúsztunk. Igaz mindkétszer volt egy kis esti sírás rívás, de csak ennyi.
drukkolok h ne legyen semmi! :-)) a 2 hos oltas a legartatlanabb. nekunk az volt a legrosszabb. nem is annyira a laz miatt, hanem mert nem raktam azonnal borogatast a labara, es csunyan bedagadt, bekemenyedett neki. egesz delutan zokogott a fajdalomtol... :-((( hat ezt sosem fogom elfelejteni.
itt vigasztaltak a lanyok, h egy csomoan vannak, akiket az elso megvisel, es aztan belejonnek mint kiskutya az ugatasba :-))) hittem is, meg nem is, de tenyleg igy lett :-)))
szoval borogasd a kis labacskakat, tartsd szarazon a germicid C-t, es ne legyen semmi :-)))))
Szlivka!
Igen csak Gergő cumizik,Vivinek első nap kellett és azóta sem szerencsére.Őt általában semmi nem érdekli,csak az anyja de az nagyon:)))
A sírós képet csak azért raktam fel mert mindenki azt mondja a képek alapján hogy nem is hiszik el hogy tudnak sírni mert szoktam ám panaszkodni:)))Na hát tessék:)))
Laikus!
Várom hogy írj!Nagyon édi a kisfiad és hogy megy az idő:)
Csinnka!
Jajj teljesen elpirultam,köszönjük szépen a bókot:)))Én is megnéztem már a Te gyönyörűségedet és hatalmad amelyiken össze vannak akadva a szemei:))Mióta próbálom már elkapni így a Gergőt de nem jön össze:)))
Gittus!
Jó hogy emlékszem rád!!!Sokáig laktunk együtt a másik fórumon de látod mennyivel jobb itt talizni:)))
Na ma megkaptuk a 2 hónapos oltást és azóta tele vagyok szabadidővel.Mióta hazajöttünk úgy alszanak a gyerekeim mint a tej:))))Már lassan kezdek is unatkozni:))Ugye nem lesz hiszti estére??Remélem nem!
Szia CsinnnKA!
Ezen én is meglepődtem, mármint azon, hogy ennyire hevesen reagáltak az amúgy részemről is teljesen jószándékú hozzászólásra. Persze az én hibám is, hogy nem olvastam vissza, akkor láttam volna, hogy mi itt az elfogadott álláspont.
Sajna az én környezetemben a kismamák nem olvassák ezt a topicot, és most 3 babát ismerek, akik kb fél évesek, és már komplett főzelék-gyümölcs koszton élnek. Biztos nem tegnap kezdték. NEM KÖVETENDŐ PÉLDA, nem azért írtam le. Sőt, ezen azért én is csodálkoztam, ők meg azon csodálkoztak, hogy én min csodálkozom, nekik ez a természetes. Sőt az egyik anyuka büszkén újságolta, hogy feles tejet kap a 6 hónapos kislánya. Jujj. Őt hogy szétszedtétek volna itt a topicon. EZ SEM KÖVETENDŐ PÉLDA, SŐT A HÁZI GYEREKORVOSOK, ÉS A VÉDŐNŐK SZÉGYENE, HOGY ILYEN MANAPSÁG ELŐFORDULHAT.
Egyébként Nóra lányom egyéves koráig alig akart elfogadni mást, csak anyatejet, legszivesebben most is szopna, és ALLERGIÁS, mert mi, szülők is azok vagyunk. Lehet, ha korábban kezdem etetni, akkor nem csak allergiás, hanem már asztmás is lenne, vagy valami még súlyosabb, ezt ki tudja megmondani?
Félve írom le, kérlek ne bántsatok érte, de szerintem ez egy vélemény. Egy a sok közül. Mindenki a legjobbat akarja a gyerekének, ki így, ki úgy. Ti úgy gondoljátok, hogy ez az egyetlen járható út, és csak ez a jó. Más meg másképp gondolja. Azért nem kell mindjárt a földbe döngölni, ha nem értetek vele egyet.
CsinnnKA drága, a régi sorstársaidról se feledkezz meg, és néha adj hírt magadról a MedLombon is, légyszíves, mert bizony hiányzol.
gysz, te még emlékszel rám? Megnéztem a képeket, tündériek ezek a gyerekek. sok boldogságot kívánok nektek.
Asufel, Proliant:
Köztünk az öcsémmel 1 év és 5 nap van! És nagyon jóóó. Nálunk is kérdés a mikor legyen a kistesó. Férjem viccesen azt mondta valamelyik nap, megvárunk még 1-2 fogat, ha az is ilyen könnyen jön mint az elsö, nem lesz több baba, mert ennél csak rosszabbat kaphatunk (Gergö nagyon jó baba), és mi ugyi el vagyunk kényeztetve. Nem tudjuk milyen éjszakákat nem aludni, hosszas hasfájás... kb az 5. héten rájöttünk hogy nem ihatok tejet, így az addigi kis sírások is elmaradtak.
De most látom a barátnömet, ahol Adél pár nap múlva lesz 2 éves, Levente pedig másfél hós. Háááát....
Nehezen tudnak kimozdulni, mire elalszik az egyik, felébred a másik...A múltkor majdnem a mini pelust adta a kislányra..:)))És mindkét gyerek igazán jó baba. Viszont anyukám is megcsinálta, és sokan mások is. Azt hiszem a "Csevejen.." volt erröl szó talán 2 hete?
Az az igazi kérdés kinek ideális. Neked? A gyerekeknek? Nincs ideális idö. Nem tudhatod milyen babát kapsz, és azt sem mennyire lesznek "jó testvérek" akár kicsiként, vagy felnöttként.Pl férjem és a húga között 2,5 év van, de nem igazán mintatesók:(((
Szia Csinnnka!
De rég olvastalak. Daniről már nem is írom a szokásosomat, úgyis tudod, hogy NAGGGGYON.....
A fürcsi nekünk is átkerült a szobából a fürdőszobába, mióta segítség nélkül fekszik benne (amire csak itt a csajoktól jöttem rá, hogy lehetséges), mert annyira teper a lábával, hogy megközelíteni is alig lehet. Jó, hogy Dani is így ráérzett a fürcsire, így még nagyobb örömmé válnak az esték mindkettőtöknek...
Köszönöm a jótanácsokat szopi ügyben, igyekszem megfogadni.
Lányok, miért van az, hogy annyi tudományos cikk és WHO ajánlás ellenére a védőnők és a gyerekorvosok ajánlják a hozzátáplálást? Minden lelkifurdalás nélkül? Én is a Baba magazinban, meg itt ott (pl itt a fórumon is) olvastam arról, hogy anyatejet vagy babatejet (ez a tápszer szebbik neve) kell adni a babáknak fél éves korukig, mert ezt tudják a legjobban megemészteni, de azok, akiknek ezt a legjobban kellene tudni, sőt ajánlani, ennek ellenkezőjét teszik.
Nem beszélve a bébiételekről, tejpépekről, amin ott virít, hogy "4 hónapos kortól". Szerintetek ez üzlet?
Csinnka, arra az esetre én is emlékszem (lehet, hogy nem ugyanaz volt, ez már több éve volt), az a baba 2 vagy 3 hónapos volt. Annak idején én is fel voltam háborodva, hogy adhatnak egy ekkora gyereknek répát, ráadásul bizonytalan eredetű, nem bio répát, nitrátos volt. Akkor én is megfogadtam, hogy amíg lehet az én gyerekem is anyatejet kap.
Reggel óta már egy liter ásványvizet megittam, és apát meg elszalasztottam a gyógyszertárba az ajánlott homeos cuccokért.
Még egyszer köszönöm a sok jótanácsot, majd beszámolok az eredményről.
kbee74: Minél hamarabb szerettünk volna kistesót Kornélnak. Tudom, ezzel kapcsolatban vannak ilyen és olyan vélemények is. Mi így szerettük volna. Biztos nem lesz könnyű, de átgondoltuk ezt is, mikor bevállaltuk.
szlivka, torkrisz: Mikor Kornél megszületett, már akkor eldöntöttük, hogy nem fogunk sokat várni a másodikkal. Aztán ahogy teltek a hónapok, úgy erősödött meg bennünk a dolog. Mivel ő nagyon nyugodt, jó gyerek, így talán könnyebb lesz majd a másodikkal.
laikuS: Nándi nagyon édes. Nálunk nem volt gond a banánnal. De többektől olvastam, hogy vigyázni kell vele, mert ekcémás problémákat okozhat.
Asufel: Szerintem arra a kérdésre, hogy mi az ideális korkülönbség két gyerek között, nem igazán lehet válaszolni. Ezt nagyon sok dolog befolyásolja. Az anya, első gyerek, család, lakás, munkahely, anyagiak és még millió egy dolog. Nálunk a tesómmal csak egy év van köztünk. Imádjuk egymást. De vannak olyanok is, akik között tíz év van, és mintatesók. Ezt igazából mindenkinek egyénileg kell eldöntenie, higy mit válall be, és hogy akarja élni az életét.
csinnnKA: Már épp akartam kérdezni, hogy mi van veletek. Dani még mindíg cuki pofa.
Barilla!
Csudaédes, meg kell zabálni!!!!!!!!!! :-)))
gysz!
Némelyiken mint az Anne Geddes babák!!!!!!!!!!!!!!! :-)
Gittuska!
Üdv. a fedélzeten!!!!!!!!!!!!! :-**************
Ne haragudj ezekre a csajokra, amiért kemények a "túl korai hozzátáplálás" témakörében (és ide tartozik a "csak kóstoltatás" is), mert csak a jószándék vezérli őket. Ezt egyébként már "eljátszottuk" két hete Paracsimpivel is. :-)
De egyrészt tényleg veszélyes a dolog (allergizál), másrészt felesleges is, mivel a babáknak egyszerűen nincs rá szükségük!!!
Harmadrészt köztudott, hogy minden indexes topicot nagyon sok readonly üzemmódú anyuka is olvas, tehát a tanácsadás ilyen irányú felelősséggel is jár! :-)
Asufel!
Akkor a fiaink egyidősek, Dani is november(vég)i.
Mivel Dani örökbefogadott, mi lefagyasztott Annamari tejcin élünk, tehát eleve cumisüvegből.
Szerintem ellenérzés nélkül alkalmazkodj a gyerekhez, ha éjjel cicizik, tedd mellre, ha nappal lusta, nem akarja magát strapálni, add üvegből. Mellesleg Annamarink is emiatt tud sok tejet kitermelni magából: mellbimbó problémák miatt néhány hét után már nem tudott szoptatni, és lelkesen elkezdte magát fejni (ahogy ő mondja: "Riska üzemmódra kapcsol"), így viszont annyi a teje, hogy Danit is 70-80 %-ban tejjel tudom táplálni, most ott tartunk, hogy napi 1 tápi (még kb. két hétig Aptamil HA, aztán ha ez az uccsó doboz elfogy, magasabb osztályba lépünk), és napi 4 tejci. Pedig bűnrossz a lefagyasztott tej felolvasztva, felmelegítve (óvatosan, nehogy forró legyen és károsodjon), minden profi tudja, hogy hányásszaga van... Dani nem is szereti annyira, mint a tápot, de már tudja, hogy csak reggelire van habzsi-dőzsi, a többi kaja szimpla "táplálkozás", néha némi prüszköléssel.
Ezzel együtt megküzdünk vele, és én tutira mindaddig kitartok az Annamari tej mellett, amíg kapjuk, míg csak lehetőségünk lesz rá.
Egyébként nemrég volt egyik iccaka a Spektrumon egy anyatejcis témájú műsor, sacc/kb. szó szerint ezeket ismételték el, amit a lányok: a sok nemesítés, vegyianyag, permetezés megváltoztatta a sokáig egészségesnek számító gyümölcsök összetételét, és rengeteg allergizáló cucc van benne. Amellett, hogy a baba emésztőrendszere hosszú hónapokig csak az anyatejet és tápit tudja gond nélkül, "kényelmesen" lebontani és felhasználni, amellett ezek a mostani gyümölcsök egyfajta "méregforrások" (oké, ez talán kissé túlzás, de valahol igaz). A műsor után megfogadtam magamban, hogy 6 hónap előtt nem lesz kóstoltatás, és legalább egy éves koráig csak biopiacról veszek neki krumplit-répát-almát-barackot-körtét. Bennem nagyon mély nyomokat hagyott az a pár évvel ezelőtti eset, amit egyszer már emlegettem itt, a topicban: amikor egy egyéves kisgyerek azért halt meg, mert az anyukája jót akart neki, és megvette a finom (és drága!) primőr sárgarépát, hogy hadd egyen a gyerek vitamint. Iszonyatos érzés lehetett neki. Inkább ne akart volna ennyire "jót"! :-(
OLTÁS: nekem azt mondta a doktornénink, hogy ha Dani jól viselte a 2 hónapos oltást, akkor a 3 hónaposat is jól fogja viselni. A lényeg, hogy a szuri után azonnal (max. 10 percen belül) kapja meg a kúpot, mert a láz alakul ki leggyorsabban... és 12-24 órán át tartó, félóránként-óránként cserélt vizes borogatás.
Dani az oltás napját nagyjából végigüvöltötte, csak kint a levegőn aludt el két óra hosszára, utána folytatta a nyűgösködést, de estére valahogy lecsillapodott (vagy elfáradt?).
Mindenesetre, ezt a torkrisz által javasolt árnika krémet azért én is beszerzem előtte.
EGYÜTTALVÁS:
Kb. megint Dáliával kell egyetértenem. Bár Dani kezdettől fogva a saját ágyikójában aludt, úgy gondolom, hogy ha másként alakult volna, én sem félnék a visszaszoktatástól. Minden megoldható, még az is, ami kissé nyögvenyelős, vagy nagyobb türelem és kitartás kell hozzá. Nálunk a különalvásnak az az egyszerű és prózai oka volt, hogy túlságosan féltettem, nehogy álmomban ráfeküdjek a kicsire... egyrészről. Másrészt mivel mi cumisüvegesek voltunk, nekem mindenképpen fel kellett kelnem éjszaka, letántorogni az emeletről a konyhába, megmelegíteni a kaját, tehát nálunk szóba sem jöhetett a Dália-féle kényelmes "álom-szopiztatás".
Szlivka!
Hú, nagyon élvezi a kisasszony a nagy kádat! :-))))
Dani pedig épp a napokban fedezte fel, hogy szereti a vizet. Amint landol a lába a kádjában, azonnal beindul a pedálozás... lassan a gyerexobából átszokhatunk a fürdőszobába fürdetni, mert kezdődik a locsi-pocsi. De annyira aranyos! :-)))
A mi babakádunk (egyik fele) eredendően ilyen kialakítású:
Laikus!
Ekkora szemeket! :-)))))))))))))))))
Nagyon édes!
Egy kicsit rég jártam itt a Fórumon (utoljára 6 hónapja), de mostantól remélem újra aktív tag leszek.
Nándi fiam feb.1-én betöltötte a fél éves kort és elkezdtük a kiegészítést.
Kérdéseim lennének ezzel kapcsolatban:
1, Bp-en hol van/vannak bio piacok? Milyen nyitvatartással üzemelnek? :-)
2, 6,5 hónaposan a banán tényleg káros lehet a fiamnak? Az alma, a répa, a meggy nem izlik neki, a sütőtököt most kóstolgatjuk és úgy néz ki, hogy bejön a csemetének. Eddig csak a banán volt az amit megevett, igaz ebből tegnap egy egészet. Eddig még csak a tízórait váltottam ki gyümölccsel, a többi esetben még cicizik.
gysz: Na, így azért más... Annyira, de annyira tündérek, hogy hihetetlen. Vivien tipikus kislány, Gergő tipikus kisfiú. Csak Gergő cumizik? Viviven sírós képe nagyon komoly. Van, amikor egyszerre nyomják? Én is (Krisz után) megemelem a kalapom az ikres anyukák előtt!!!!
Asufel!
Egyetértek Krisszel a sírással kapcs. Főleg esténként sírósabbak. Amikor nekünk fülgyull. volt, már vagy egy hete sírt szegény, én meg sirattam magamat, hogy sírós, hisztis, stb. kislányom van. Igazából akkor kezdtem gyanakodni, amikor már napközben is (evésen, alváson kívül) csak sírt. Felhívtam a dokit, hogy ez normális-e, mondta, hogy NEM, meg kell vizsgálni, hogy mi baja lehet, és ilyen kisbabáknál fül a leggyakoribb, menjek fül-orr-gégészetre. Ott ki is derült rögtön, hogy az egyik füle be van gyulladva. Gondolhatod milyen lelkiismeretfurdalásom volt, hogy én meg lehisztisetem. Azt mondják, hogy ha fáj a fülük a kezükkel kapkodnak arra felé. Az én gyerekem nem csinálta, viszont visított, ha a fájós füléhez értünk. De nehogy ne aludj, hogy nektek is ez a bajotok. Látod most is szépen alszik.
Krisz!
"Kellemes" lehet egy ilyen ráharapás.... Te Gergődnek egész nyugisan jönnek a fogai, és egész korán. Képzeld holnap megyek Petrával az ortopédiára, mert a dokinő beutalt, azt mondta, hogy befelé állnak a lábfejei és már nem kellene. Úgy látszik velünk mindig van valami.
Nagyon szépek a babák! Hatalmas gratula miattuk! Van két kép, amin Gergő a hordozóban alszik. Az egyszerűen csúcs, nagyon édesen húzza a medvebőrt. Vivien tiszta anyukája, Gergő meg csupa apuci. Még egyszer gratulálok Nektek és sok boldogságot kívánok!
Proliant:gratula:))) Én nem merném ilyen gyorsan vállalni a másodikat. Remélem egy angyali jó babát kaptok:)))
Asufel: vannak sírós napok(és vannak annál is sírósabbak:))))cél a túlélés. Te mindent megteszel azért hogy a babád jól érezze magát. Én az egymást követö 2-3 ilyen napon kezdenék csak aggódni.
Kbee74: nem minden fogat éreztetek meg ennyire?
Milka: Angi babát vár:)))
Szopi: meg fogjátok érezni ha nem lakik jól. Az a jobbik eset, ha csak sürübben kér enni, igy jól tudjátok szaporítani a tejcsit. Nálunk az elsö ilyen volt. A másodiknál már üvöltött mert nem akart éhes maradni szopi után. Itt már kellett pótolni.(4 hósan) De én ezért a tejcsiért az elejétöl keményen megdolgoztam. Sajna nem az a típus vagyok akinek csak a cici alá kell rakni a babát és belefolyik a szájába a tej.próbáljatok ki mindent. Nekem az urtica urens elég jól bejött. Egy kicsit szaporított, és már lassan 2 hónapja szinten tartja a mennyiséget, pedig nagyon gyorsan csökkent mielött elkezdtem szedni.
Szlivka: Johnson nekünk sem jött be, kiszárítja Gergö börét, így mi gabit használunk. Én szeretem ennek az illatát is(csak a síma, már ebböl is van estifürdetö) Nekünk a védönö azt mondta Johnsonból egyedül a puder és a sampon a jó.
Fog:Ma harapott meg elöször. Már ha nevet elölröl is látszik, kb 1 mm magas.Elég gyorsan nö.1 hete bujt ki, pár napja lehet érezni szopinál(de nem fáj), hát ma nagyon éreztem. Azt hiszem Lappa írta, hogy olyan mintha egy üvegszilánkkal megszurnának. Találó.Szegényt megijesztettem, úgy kikaptam a szájából a cicit.
Gysz: gyönyörü babák. Nem lehet könnyü kettövel.Le a kalappal az ikres mamák elött:)))
Proliant:gratula:))) Én nem merném ilyen gyorsan vállalni a másodikat. Remélem egy angyali jó babát kaptok:)))
Asufel: vannak sírós napok(és vannak annál is sírósabbak:))))cél a túlélés. Te mindent megteszel azért hogy a babád jól érezze magát. Én az egymást követö 2-3 ilyen napon kezdenék csak aggódni.
Kbee74: nem minden fogat éreztetek meg ennyire?
Milka: Angi babát vár:)))
Szopi: meg fogjátok érezni ha nem lakik jól. Az a jobbik eset, ha csak sürübben kér enni, igy jól tudjátok szaporítani a tejcsit. Nálunk az elsö ilyen volt. A másodiknál már üvöltött mert nem akart éhes maradni szopi után. Itt már kellett pótolni.(4 hósan) De én ezért a tejcsiért az elejétöl keményen megdolgoztam. Sajna nem az a típus vagyok akinek csak a cici alá kell rakni a babát és belefolyik a szájába a tej.próbáljatok ki mindent. Nekem az urtica urens elég jól bejött. Egy kicsit szaporított, és már lassan 2 hónapja szinten tartja a mennyiséget, pedig nagyon gyorsan csökkent mielött elkezdtem szedni.
Szlivka: Johnson nekünk sem jött be, kiszárítja Gergö börét, így mi gabit használunk. Én szeretem ennek az illatát is(csak a síma, már ebböl is van estifürdetö) Nekünk a védönö azt mondta Johnsonból egyedül a puder és a sampon a jó.
Fog:Ma harapott meg elöször. Már ha nevet elölröl is látszik, kb 1 mm magas.Elég gyorsan nö.1 hete bujt ki, pár napja lehet érezni szopinál(de nem fáj), hát ma nagyon éreztem. Azt hiszem Lappa írta, hogy olyan mintha egy üvegszilánkkal megszurnának. Találó.Szegényt megijesztettem, úgy kikaptam a szájából a cicit.
Iricc: végiggondoltam, semmi olyat nem ettem, amit egyébként nem szoktam. Már két-három hete nem szokott fájni a pocakja, és most sem úgy sírt, mint akinek a hasa fáj... Csak megijedtem, mert ennyit és így még nem sírt.
Szlivka: azt honnan tudom meg, hogy a füle fáj-e? Hallottam, hogy gyakran előfordul fülfájás a babáknál. De mitől, és hogyan tudom meg? Emlékszem, anyukám is mondta, pici koromban nekem is sokat fájt a fülem.
Most viszont alszik, álmában mozog a szája, mintha szopizna, meg lehet zabálni. Én tutira szeretnék még egy babát a közeljövőben, bár azt még nem tudom, a fősulit hogyan fogom befejezni két kicsi mellett... Szerintetek van ideális korkülönbség két gyerek között? Úgy terveztük a párommal, hogy a Norbi 2 éves kora körül megszülethetne a testvére, tehát jövőre újra szülni szeretnék... Vagy jobb, ha a "nagy" sokkal nagyobb, önállóbb, hogy több idő jusson a kicsire?
Proliant!
GRATULÁLOK! GRATULÁLOK! Biztos nagyon jó érzések kavarognak most benned, irigyellek, de a kalapomat is megemelem előtted, hogy egy kicsi mellett még egy kicsi... Én is szeretnék még egy babát, de nem tudom mikor, mert én nem érzek erőt magamban, hogy egyhamar legyen... Szóval tényleg....
Kbee!
Kitartás a fogakhoz, de hihetetlen, hogy te milyen jól bírod a sírós időszakokat.
Milka!
Én is csak gyógyszertári dolgokat használok, mert a dokinő amúgy is mindegyiket felírja, a fürdetőtől az utolsó krémig. De persze most én hülye beújítottam, és hát a tudatlan fejjemmel pont az olajjal. Szerencsére már múlik is el, de biztos nagyon viszkedhet neki, mocorászik, nyűgös egész nap. A doki nem adott rá krémet, csak kálciumot kell itatni vele. Kivételesen édes teába teszem, mert nagyon keserű amúgy, így meg azért iszik belőle.
Tuzesne!
Ne aggódj szerintem ezen a szoptatáson, meg hogy kevés lesz... Mondjuk bagoly mondja verébnek, mert én is ezzel üldöztem mindenkit, hogy éhes a gyerekem, kevés a tejem, az enyém a legkisebb súlyú stb.Ha éhes marad, azt észre fogod venni a szopik utáni sírásokból. Amíg az nincs, addig ne azt nézd, hogy más babája mekkora, meg hogy már nem olyan teltnek érzed a cicidet...
Asufel!
Hát, a sírás megmagyarázása kemény egy dolog. Elő-elő fordult nálunk is néha olyan, hogy semmi magyarázatot nem találtunk, ilyenkor felvettem és órákat ringattam a kezembe. Persze, ha másnapra is átment az állandó sírás, akkor mindig volt valami baja, leggyakrabban a füle. Na, nem mintha ezt általánosítani kellene....