Nem baj, csak azert kerdeztem, mert gyakran hallok olyat, hogy megmergeznek egy kutyat (pl. a mienket is), vagy ellopnak egy feltunoen szep allatot. Ezert gondolkodtunk azon, hogy ha kerteshazba megyunk, akkor olyat szeretnenk, ahol a kutyat nem lehet latni vagy etetni az utca felol. De nem tudom, hogy mennyire jogos ez az aggodalom, azert kerdeztem, hogy te hogy csinalod.
A kutyáink csak és kizárólag bent vannak a kertben és az udvaron, ami négyszáz négyszögöl, tehát az komplett az övéké, annyit rohangásznak, amennyit akarnak.
Dehogynem az a kép!! a gép nem mindig jó beállítással lett elkattintva, ezt lehetne előtte már kiküszöbölni, ha előtte nem lett, utána kell. Ez csak technika! . Maga a téma, a pillanat az, ami gépet kezében tartó érdeme.
Am. a Cerberos kutyasuliban találtam kutyaovit, valószínűleg oda fogunk járni. Hát szerencsére nem nagyon rosszalkodik, a rágcsálási vágyát kiéli a másik kutyánkon, ő persze nem nagyon örül ennek :-)) viszont sétán már hébe-hóba elengedjük és (álltalában :-) ) visszajön!!!!
Létezik kutyaovi,de nemtom,h nálatok van-e ilyen. (Győrben van,de asszem,h az is időszakosan indul.) Sztem ha megkeresed a helyi kutyaiskolát,ott tudnak neked segíteni. Még a kiképzésben is. Amúgy sztem ha elviszed sétálni oda,ahol mások is sétáltatnak kutyit,akkor ott is szocializálódhat. De persze a kutyasuli sem rossz megoldás ;) Sztem 3-4 hónaposan már elviheted oviba. Kutyasuliba (engedelmességire) meg 8-9 hónaposan. Agilityzni nemtom,h mikor vidd,mert megoszlanak a vélemények,h mikortól 'lehet'(szabad) kezdeni. De nem árt,ha kiviszed már most az edzésre,legalább szocializálódik,te meg ismerkedsz a kutyásokkal,tanácsokat kérhetsz tőlük.
És amúgy mi a helyzet veletek? Nagyon rossz már? Miket csinál? Mééég képek! Kérünk! :))
Sziasztok!!! Az oltásokat név szerint nem tudom (tudom, tudom, ezt azért illene tudni, de hát ...), de a sétához szükségesek már megvannak.
Viszont szeretném a segítségeteket kérni. Negro mostanában elég félős, és ezért agresszív, jó lenne valami kutyás-gazdis környezetbe vinni, de nem tudom, hogy létezik-e valami ilyen "kutyaovi", ahol még nem annyira a tanuláson, inkább az ismerkedésen van a hangsúly. Nem tudtok esetleg valami ilyet??? És mikortól lehet/kell kutyasuliba menni?? Ti hova jártok/jártatok???
Ilyen nagyok vagyunk már: http://gallery.site.hu/d/3804296-2/Kep_044.jpg
http://gallery.site.hu/d/3804159-2/Kep_022.jpg (kiskutya a nagysárban :-D )