Azt néztem, hogyha a filmek végéből levágnák pár percet, szereplőgárda felsorolás, akkor ráférne a lemezre. Programot tudtok erre ajánlani, ami semmit nem konvertál csak levág belőle?
Én átkonvertálnám ConvertXtoDVD-vel menüs DVD formátumba. Egyébként nem szerencsés ilyen méretű XviD-eket letölteni egyrészt, ahogy már leírták, az asztali lejátszók általi kezelhetőség miatt, másrészt meg ez a formátum úgyse képes többet nyújtani óriási bitrátával sem, arra ott az x264, pont ilyesmire kitalálva.
Van 2 fájl (film) 2 360 948 736 és 2 354 952 152 bájt méretűek. Ez összesen
4 715 900 888 bájt. A nero csak UDF-ben engedné kiírni, ez nem is lenne nagy probléma, csak nem fér rá a lemezre. Túlírni meg nem engedi, mint a cd-t. Mit tudok tenni?
Elnézést, hogy ebbe a topikba írom, de nem találtam megfelelőt, ahol feltehetném a kérdésemet, gondolom ti tudtok segíteni. Videólejátszással van problémám, ugyanis a HD .ts kiterjesztésű videókat nem tudom lejátszani VLC player-rel sem, pedig újabb verzió van fent. Érdekes módon a .tp kiterjesztésűeket igen, azokat viszi. A .ts egy mpeg2 formátum, elvileg azt is le kellene játszania szerintem. Tudtok valami megfelelő és megbízható lejátszót ajánlani erre, esetleg letöltési helyet is megadva? Nagyon megköszönném.
Nem mindegyik, sőt, a legtöbb lejátszó nem boldogul az 1 gigánál nagyobb avi állománnyal. 2 gigánál nagyobb filét biza csak UDF-be lehet felírni egyben.
2.2 Gigás avi-t akarok kiírni data-ként Neroban, de csak UDF-ben engedi. Viszont ha így kiírom, akkor a hozzárendelt srt-t nem játsza le az asztali. (Mindkét file-t felírja, file neve azonos avi és srt különbséggel persze.)
Mit javasoltok, mit kéne csinálni, hogy az asztali olvassa az srt-t is?
A ConvertXtoDvd pl. 5.1-re is átrakja...Hangminőség javítására esetleg valami ötlet, vagy ez reménytelen?
Miért gondolod, hogy ha egy sztereó hangot átpakol 5.1-be, az valamiért jobb minőséget eredményezne? Ami nincs benne, azt nem fogod tudni belerakni (pl. az avi gyártásakor végzett mp3 vagy egyéb tömörítés miatt elszenvedett minőségromlás)
Ha egyéb gond van vele azt hangszerkesztő szofttal lehet bizgerelni, de szvsz neked nem ez a problémád.
Sziasztok! Szinte sehol nem lehet venni Pioneer DVD írót. Állítólag befejezte a pio az optika gyártását. Remélem ez nem igaz, mert az egyik legjobb meghajtó a piacon. Tud valaki valami infót erről?
Igazából nem a kép, hanem az avi-sok hangminőségével szokott problémám lenni. A konvertálóknál szoktam látni az általad említett szűrőket is, arra gondoltam, talán az javít a hangon. A ConvertXtoDvd pl. 5.1-re is átrakja, de ott se szoktam ezen a téren javulást tapasztalni. Hangminőség javítására esetleg valami ötlet, vagy ez reménytelen?
Szeretném, ha valaki megmondaná, ha van egy avi fájlom, és ki akarom írni lemezre, hogyan kapom a legjobb minőséget? Hagyom avi-ban és kiírom Neroval, vagy mással? Vagy kiírhatom DVD formátumra is, de akkor romlik a mínőség? A minőség lenne a lényeg, nem a hely amit foglal! Szerintetek? Köszi
Ha nem a legfrisebbb IfoEdit-et használja, és NTSC-s felvételhez, akkor úgy elcsúszik a kép/hang/chapter az eredetiekhez képest, hogy csak na.
Mi a töckömért kellene átkódoltatni a(z egyébként egyre fosabb) Nero-val...?!!! Ha ráférne egy lemezre, akkor a Shrink-el pillanatok alatt végez, mert NEM kódolja át (tehát nincs további minőségromlás), csak ha az összefűzött anyag nagyobb lesz 4.37 GB-nál, ÉS ha te azt mondod nékije, hogy tegye.
(Zárójelben kérdezem: olyan nagy baj, ha 3 title van a lemezen...? Léptetni simán tud közöttük, egyébként meg simán lejátsza egymás után zsinórban bármelyik plaja...)
Az alábbi gondomra keresek megoldást: Kaptam 3 dvd-t, mindegyiken 45 perces film van felvéve, DVD formátumban. Asztali íróm nincs, csak a számitógépemben van DVD író, és Nero program. Az szeretném tudni, milyen módon tudnám ezt a három lemezen lévő filmet egy DVD lemezre kiirni a számítógépen?
A legalacsonyabb sebességgel , amit csak enged az íród és az íróprogram. Bár szerintem 4x - 8x-os sebességgel , jó íróva , minőségi lemezre megírt filmekkel nem lesz gondod.
A segítségeteket szeretném kérni: mekkora írási sebességgel ajánlott írni DVD-t, hogy konkrétan az asztali Panasonic SC-PT465 házimozim a legsimábban, szaggatás nélkül és jó minőségben tudjam nézni a korong tartalmát? Bocsánat az amatőr kérdésért, nem vagyok tapasztalt ilyen téren. :) Segítségeteket előre is köszönöm szépen!!!
A Pioneer DVR 112D íróm firmware frissítését letöltöttem de még telepítenem sem kellett mert a txt fájlban megtaláltam hogy Memorex lemezre nem lehet ezzel az íróval írni.
Sziasztok!Olyan problémám van hogy vettem Memorex DVD-R 16x írható lemezt.Betettem a meghajtóba és kiírta hogy szabad terület Obájt Teljes méret Obájt Tehát nem látja a lemezt.Az íróra gyanakodtam,betettem egy RW-s lemezt és hiba nélkül megírta.Kipróbáltam az összes lemezt 50db de egyiket sem ismeri fel.Légyszi segítsetek,előre is köszönöm válaszaitokat.
Létezik olyan, hogy egy újraírható blu-ray lemez kapacitása minden egyes újraírással kisebb legyen? Ráadásul elég durva mértékben, 2-3 írás után vagy 1,5 gigával kevesebbet mutat. Csináltam teljes törlést is, nem csak gyostörlést, de akkor sem lett több. Mit szúrtam el vajon?
Sziasztok! Nagyon érdekes dolgot tapasztaltam, és remélem valaki tud segíteni is benne... Van a gépemben egy LG GSA-4081B dvd író. Egyik nap még írt mindent, másnaptól már csak cd-t. Tehát dvd-t bármilyet próbáltam (lemezképfájl, adat dvd) egymenetes (DAO) lezáró szakasz írása nem lehetséges hibaüzenettel leállt. Ezt megcsinálta minden íróprogrammal. Cd-t tökéletesen ír. A firmware-t A106-os-ra frissítettem. Win7-et használok már 2 hónapja, és érdekes módon eddig is ment alatta rendesen. Próbáltam már mindent, de passz. 5 db különböző lemezzel próbáltam már, a végeredmény ugyanaz volt mindennel... Ha valakinek van még ezeken kívül más ötlete, akkor írja meg legyen szíves, én már kifogytam. Szóval ami érdekes, hogy cd-t hogyan ír, ha dvd-t nem hajlandó??? Számomra ez érthetetlen.