Keresés

Részletes keresés

Szőrös Creative Commons License 2003.03.22 0 0 64
JAMC minden lemeze szerethető valamiért, mindegyik karakteresen más, mint a korábbiak. Az első (Psycho Candy) talán a legjobb, zajos garázs rockandroll, 87es Darklands a dark gothic album, a 89es Automatic a dobgépes lemez 10 hibátlan számmal, a Honey's Dead olyan, mintha az első három lemezt összegyúrnák, a 94es Stoned & Dethroned akusztikus. Nem rossz, de nem is áll annyira jól a zenekarnak a lenyugvás. Az utolsó 98as Munki is eklektikus, talán öreges is, de jobbak a dalai, mint a Honey's Dead-nek. A b-oldal válogatások (Barbed Wire Kisses 1988, Sound Of Speed 1993) nagyon vegyesek, sok jó feldolgozással. Jim Reed (a szőkébb énekes) 2001-ben kiadott egy EP-t Freeheat néven, szerencsére nem változott semmit. Willam Reednek is volt szólólemeze valami idióta művésznéven, de nem ismerem.
A mai zenekarok közül a Black Rebel Motorcycle Club-ot hasonlítják hozzájuk, csak nincsen annyi jó daluk, mint a mary chainnek.

A Boo Radleys nehezen megszerethető zenekar, nekem évekig tartott, túl sok arcuk van. A 93-as Giant Steps anno év lemeze lett az NME-nél, zseniális lemez, de ha nem szereted a Verve-t, akkor csak a számok 2/3-a fog tetszeni. Másik kedvencem az utolsó Kingsize album, nyugisabb, szebb, kevésbé sokszinű lemez, mint a többi.

A Tarantula tényleg borzalmas, de a Black Nite Crash az egyik legjobb dal valaha. Az a két gitár és az a dobtéma!!! Azt a lemezt mindig csak 2ésfél percig hallgatom.

Előzmény: Törölt nick (61)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.22 0 0 63

hát hogy én is mondjak valami 'csúnyát', nekem az oasis az a zenekar, amit kezdetektől fogva soha nem szerettem meg és soha nem kapott helyet a számomra igazán nagy britis zenék között - pulp, radiohead, coldplay, travis - azt hiszem, vannak emberek, akik pusztán azzal, hogy a világon vannak, már az idegeimre mennek - hát ilyen az oasis énekese is...

ismeritek az Elbow-t?..
ha nem, akkor sürgősen szerezzétek meg tőlük a 'asleep in the back' albumot, szerintem egy iszonyat jó album, ráadásul nagyon szép a hangzása.

egyébként van még pár zenekar, amikről tudom, hogy tulajdonképpen szerethetném, nagyon is, mert jók a számai, de valamiért a hideg kiráz tőlük, ilyen az REM is, vagy a Verve, talán ott is az énekesek karaktere idegesít..(?)

Előzmény: jamc (62)
jamc Creative Commons License 2003.03.22 0 0 62
Sziasztok ! Találjátok ki mi a jamc ! :-))) MINDET érdemes kipróbálni, bár a Honey's dead esetében kénytelen vagyok egyetérteni ! Ajánlom még a Head on (Trompe le Monde 5.szám), szerzőségi közléseit összevetni a Jesus and Mary Chain tagjaival! És így érnek össze a kedvenc bandáim!!! A harmadik az Oasis ! Egyenrangban a három!
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.21 0 0 61
hát nagyon prózai oka van a honey's dead-nek: ez az EGYETLEN lemez, amit ismerek és megvan a JMC-től..!!! tudom, hogy felelőtlenség, úgyhogy itt az alkalom, hogy pótoljam a hiányt - melyik lemezt ajánlod és ha már itt tartunk, volt egy nyitvamaradt kérdés a boo radleys kapcsán is, tőlük melyiket érdemes beszerezni?

a honey's dead-et 500Ft-ért vettem kazin, találtam valahol egy olyan lemezboltban, ahol semmi keresnivalója nem volt, egy amolyan tipikus szar zenebolt, ahol az aktuális rádióbarát szemetek vannak és ott akadt a kezembe a Ride Carnival of Light-ja és a Tarantula is - darabja 1200 forint!!! az indie-go-ban éppen 3000 forinttal volt drágább. az már mellékes, hogy a tarantula egy orbitális nagy csalódás volt a nowhere-t váró fülemnek, igaz, a carnival is szakított a torz hangzással, de önmagában egy kellemes lemez. a honey's dead-nél nincs viszonyítási alapom egyetlen albumom révén, nem is tartom tökéletesnek, de utazózene kategóriában egynek jó, mert monoton (másnaposan tilos) van egy bizonyos hangulat, amihez pont jó.

pixies-tribute...kéne egy csajszi (alig áttetsző módszer, nemigaz..? egyszer már bejött..:)), akkor lehet, hogy belevágnék. de ki*ott nehéz vokalista csajszit találni, mert túlnyomó többségük okádja az ego-t, de erősen kispályás; képességükkel arányosan magabiztos énekesnővel még nem találkoztam, vagy ha igen, történetesen sikoltva menekült az efféle zene elől...

Előzmény: Szőrös (60)
Szőrös Creative Commons License 2003.03.21 0 0 60
hejhejhej, amikor Lou Reed belenyomja a nyelvét a füledbe? az tényleg nagy!
miért épp a Honey's Dead? szerintem az a Jesus & Mary Chain leggyengébb lemeze, egyszerűen nem áll össze, ezt nem csak én mondom, több szakértővel is megkonzultáltam. Azért vannak rajta jó számok, nem mondom, hogy tökrossz, de pl. a Reverence már a harmadik hallgatásra is idegesített (pont úgy, mint a Kowalski a Primal Scream-től, olyan semmiről se szóló felesleges erölködés az elektronikával)
ha Pixies-tribute koncertre készülsz, szólj, tele lesz a csarnok!
Előzmény: Törölt nick (59)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.21 0 0 59
rendben szőrös vettem hülyevótam havervagy. és lusta.

utolsó offom jogán.. épp most megy nálam a blonde on blonde a let go-ról, igazából...na most biztos sokan fikáznak majd le britpop vérem miatt, de én annak idején fülig beleszerettem a travis-be és egy nyáron át volt a 'buszos utazózeném' (ebben a kategóriában örök toplistás még: pink floyd:meddle/ animals,placebo:without you i'm n., pixies:doolittle, ride: nowhere, sonic youth: goo/dirty, coldplay:parachutes,j&m chain:honey's dead), naszóval a 'let go' nekem olyan lemez lett most, amilyennek a travis-nek 'lennie kéne', úgy értem, ami apróságok nem tetszenek a travis-ben, azok nincsenek benne a nada s.ben, szóval valahol nekem olyan brit-es kis hangulatzeném, amit kiegészít az amcsisága...na, megint megy az agyam...imádomremek.

pixies-klipek: -""- , egyszer a wah-wah nevű germánvivás műsorban leadták az összes klipet, plusz debaser(live), river euphrates(live) klipeket (az utóbbi számba igazán akkor szerettem bele de nagyon!)

a legkirályabb!!!: egyszer a szív tv-n (in memoriam) leadták 22:30-kor frank black-től a Men in Black-ket!!! minimálklip, óriási! SZÍV TV!!! szenes andi és a feketekép (kazettacsere) között frank black! azóta sem láttam!

hú, valaki kérdezte a zenekart, hát ez egy cure-tribute-banda, igazából csak egy baráti kör, játszottunk már police-t, floyd-ot, hendrix-et, mióta megint hátramentem a dobokhoz (amúgy gitárének, de végzettségem szerint zongora) meg régi chilik-kel hülyülünk (freakey styley, stb.)
van egyébként saját projektem, de az teljesen különbözik ettől, amolyan fél-gépzene, én lennék a legboldogabb, ha élőben meg lehetne valósítani, de kéne vagy 11 ember (fúvósok, két dobos, egyebek), ld. a weboldalamon, ott letölthető egy dal, amúgy instrumentális, de abszolút angolszöveg-párti vagyok, mert szerintem az angolszász zene nyelve az angol, biztos sznob vagyok...

hátennyi. hej, ma hazafelé a buszon pont hallgattam az I've been tired-et, hangosan felröhögtem, anyám micsoda beteg szövege van annak a számnak...!!!

Szőrös Creative Commons License 2003.03.20 0 0 58
nem értünk egyet semmiben
Előzmény: Törölt nick (53)
Szőrös Creative Commons License 2003.03.20 0 0 57
és a Velouria legendás klipje?
20-30 másodperces felvétel 10szeresen lassítva, amint a négy tag köveken mászik egy külszini bányában, izgalmas
Dig For Fire klipje sokat ment a 120percben
Előzmény: xhris (50)
Szőrös Creative Commons License 2003.03.20 0 0 56
adok kazettán, meg orsós szalagon és egy 78as bakeliten
Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.20 0 0 55
Last Splash világszám. 10 tökéletes kislemez kijöhetett volna még a Cannonball mellett.

Kim Deal pedig a legjobb hangú énekesnő az egész világon.

Szőrös, adhatnál nekem Boo Radleys-t, érdekelne.
Főleg, ha kazettánvan, kösz.

Törölt nick Creative Commons License 2003.03.20 0 0 54
mondom én
Előzmény: Törölt nick (53)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.20 0 0 53
Igen, csak ezek a pillanatok szerencsére egész hosszúra nyúltak. Split'94 komplett.
Lovelife 96 komplett.

Változatlanul javaslom, egyesüljünk a 4AD topikkal.

Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.20 0 0 52
Zoooog, de jó téged újra itt stb, gyere szombaton gumipopra
Előzmény: Zog (51)
xhris Creative Commons License 2003.03.20 0 0 50
Én a Here Comes Your Man-nek, a Monkey Gone To Heaven-nek és a Debasernek láttam még anno a Viva2-n a klipjét.
Előzmény: jamc (49)
jamc Creative Commons License 2003.03.20 0 0 49
Sziasztok! Naná, hogy nálam is a PIXIES az első! Kedves Shoegazer! Milyen zenét játszotok? Milyen nyelven ? Milyen feldolgozásokat ? És végül a PIXIES-nek készültek - e klipjei ? Én csak az Allisont láttam eddig! na üdv!
Didergő Király Creative Commons License 2003.03.18 0 0 48
"minden sértőnek hitt megjegyzés végére képzelj egy smiley-t, lusták vagyunk kirakni, így könnyebb az élet!"

bizony, bizony.

Előzmény: Szőrös (47)
Szőrös Creative Commons License 2003.03.18 0 0 47
a Let Go egy kib. jó lemez!
az előző lemezüket tegnap láttam akcióban 1800ért a Mammut2 alagsorában lévő boltban

off
minden sértőnek hitt megjegyzés végére képzelj egy smiley-t, lusták vagyunk kirakni, így könnyebb az élet!

Előzmény: Törölt nick (43)
Slint Creative Commons License 2003.03.18 0 0 46
Pontosan az iylen hozzászólásaidért szeretlek annyira. Mert a legtöbb dologban egyetértünk, és nem kell mégegyszer ugyanazt leírnom.
Előzmény: Törölt nick (44)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.18 0 0 45
hát valóban off, leszámítva tán, hogy amerikaiak..:)
csak eszembe jutott, mert pont hallgattam és egyszerűen kíváncsi voltam rá, hogy egy pixies-topicban milyen átfedések vannak.

tulajdonképpen nehéz a pixies topicban olyat mondani bármilyen zenekarra, hogy 'pixies-es', mert egész biztos nekedugrik valaki, hogy 'ugyammá, ne hülyéskedj má, közenincs hozzá!'
ilyen például az, hogy több helyről hallottam a weezer-t a pixies-hez hasonlítani,.. na például ezeket meg én nem tudom igazán összeegyeztetni.

szerintetek próbálkozott már valaki valaha magyarra fordítani pixies-szövegeket..?

úgy értem, elég merész vállalkozás volna mondjuk egy debaser-t lefordítani, mármint szó szerint, vagy bármelyiket. iszonyat nehezek a szövegek! azon vettem magam észre, hogy angolul teljesen lejön a dolog, hallgatás közben, összeállni látszik, de ha előttem van a szöveg papíron, teljesen inkoherenssé válik, mert egyből próbálom magyarul átlátni.
kár, hogy frank black minden lemezzel egyre szellősebben ír (és mélyült egy oktávot a hangja)

Előzmény: Törölt nick (44)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.18 0 0 44
nada surf szerintem teljesen off, vagy tudsz valamit amit én nem? egyébként szeretem, a popular címu daluk pedig egyenesen a szívem csücske, hogyan legyünk népszeruek a gimiben, tinik százai sírhattak ezt hallgatva annó, gondolom

and if you see johnny football hero in the hall,tell him he played a great game, tell him you liked his article in the newspaper...

Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.18 0 0 43

na, bárkit akit esetlegesen megbántottam, attól bocsánatot kérek, ne kezdjünk egymással itt ripacskodni, egyikünknek sem áll jól kíbordon keresztül lökdösődni.

ON
(félig)

mi a véleményetek a Nada Surf-ről?
most szedtem le a 'Let Go'-t, szerintem nagyon hallgatható kis zene.

és a Pale Saints-ről?..

Törölt nick Creative Commons License 2003.03.18 0 0 42

azt a 'faszt beszélek össze-vissza', ami a véleményem öcsém, ugyanis a fórum ERRE való, ha meg nem tudtad, akkor szépen el lehet húzni, kedves fasiszta barátom.

ez a fórum nem arról szól, hogy nyaljuk ki a pixies és elágazásainak valagát, hanem hogy beszélgessünk róla +/- csak ezt efféle hangnemben nem túl szerencsés, már ne is haragudj.

egész egyszerűen nem tartom mérföldkőnek a breeders-t, egy aranyos kis zenekar, nem fogott meg a last splash és kész, igazság szerint jobban tetszett az amps, borzasztóan sajnálom...

mit nem lehet ezen anélkül megérteni, hogy egyből lebarmozzátok az embert???
nem tudom és nem is vonom kétségbe zenei képzettségedet, hiszen nyilván ennek tudatában vagy ennyire baromi okos és magabiztos.

na mindegy. úgy látszik az emberiség megérett a teljes pusztulásra, mindenki tiszta paranoiás (engem is beleértve...)

Előzmény: Slint (40)
Slint Creative Commons License 2003.03.18 0 0 41
Így is van. A Breeders nélkül nem tudom hol lennénk ma.
Előzmény: Szőrös (12)
Slint Creative Commons License 2003.03.18 0 0 40
A Last Splash közepes? Te meg mi a faszt beszélsz itt össze vissza?
Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.17 0 0 39
na azért a hangnem nem teljesen ilyen volt, a 'ha fizetnek érte se mennék el' inkább olyasmire utal az én értelmezésemben, hogy 'mi a f*szt akar má ez itt a szar cure-ral'.

talán nem tűnt fel, de nem írtam, hogy 'jeeeeegyertek mindenki ezerrel', mert nem vagytok már 16 évesek, egy hozzászólás végére dobtam be, mert mindig van EGY ember tízből, akit esetleg érdekel, dehát, látod, a többiek nem reagáltak rá, mert nem érdekli őket, neked is így kellett volna tenned, én nem meghívást csatoltam, ilyen erővel írhattam volna azt is, hogy 'eladó segédmotor'...akkor válaszoltál volna, hogy 'haggyámá három szimszonom van'..???

egyébként irígyellek, hogy voltál a '89-esen, azt szívesen megnéztem volna, akkor még szerettem én is a nagyon a bandát, tudod, mióta havonta kétszer kétórát kell ezeket játszani, már csak akkor teszem be a magnómba, ha fel akarom magam idegesíteni..:))
((hú, ha ezt meglátja egy dárk, tutira agyondobálnak tojással..!))

Előzmény: Szőrös (36)
Szőrös Creative Commons License 2003.03.16 0 0 38
no de emlékezetesebbek is?
Előzmény: Törölt nick (33)
Szőrös Creative Commons License 2003.03.16 0 0 37
ezen kivül is érdemes xfm-et hallgatni, a legjobb rádió a világon
Előzmény: Törölt nick (35)
Szőrös Creative Commons License 2003.03.16 0 0 36
89,90,92,2002 ezekben az években voltam Cure koncerten és imádtam
nem vagyok nosztalgikus alkat, és a zenekar az elmúlt 10 évben nem csinált semmi emlékezeteset. Miért kéne elmennem egy ilyen buliba, amikor otthon se hallgatom már? meg bőven van mit hallgatni amúgy is
Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.16 0 0 35
ómellesleg, cure-fikázók figyelmébe (Te, kezdesz egy hangyányit az ultratoleráns agyamra menni)

www.tar.hu/elyse/xfm05.mp3

(robert bácsi éppen saját rádióműsorában játszotta le egyik kedvenc pixies számát és felkonferál egy Ride-ot...(...))

Előzmény: Szőrös (32)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.16 0 0 34

((kénytelen vagyok reklámozni, nem költünk promócióra, koncertzenekar vagyunk))

és nem is vagy meghívva, szégyelld össze magad!:)

a lush nekem alapjában tetszene, csak az énekhanggal nem tudtam megbarátkozni, énekesnőkben mindig is az altosokat szerettem jobban, egyszerűen ízlés kérdése azt hiszem...

Előzmény: Szőrös (32)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!