Ezt a fasírt mufint én is szoktam csinálni, csak én előtte keresztben beleteszek egy-egy bacon csíkot, rákanalazom a húsit, aztán összefajtom a baconcsíkokat.
Mindig megdícsérnek érte, pedig igazán pikk-pakk kaja :-)
Az az igazság, hogy nekem ezt jóval tovább kell sütni (bár a légkeverés miatt 170 fokon csináltam és 2 tepsivel). Pontos időt nem tudok mondani, mert nálam ez ránézésre megy. Addig sütöm, amíg nem pirosodik - ez még pluszban talán 20-25 perc. Közben fel is cserélem a tepsiket. Figyelni kell a muffin alját is.
Az eredeti recepthez képest, én mindig kiolajozom a mélyedéseket.
Az is tetszett benne, hogy nem kell zsemlemorzsázni (nem a lustaság miatt!).
Szeretem én az édes muffint is, csak nem szabadna fogysztanom.
Nekem bevonatos (fém)muffintepsim van. Úgy csináltam a fasírtot, ahogy Malena írta: nem kentem ki a mélyedéseket semmivel, a fasírtot pedig csak vizes kézzel gombócokká formáztam, és úgy tettem bele. Fél kiló darált húsból pont 12 szép méretű fasírt lett.
180 fokon sütöttem 45-50 percig. Ja, és egy csomó zsír kisült a darált húsból, aminek külön örültem :) Sima kanállal szedtem ki őket még forrón, nagyon szépen megőrizték a gömbölyű formájukat, és nagyon finom ropogós "kérgük" lett
Az az igazság, hogy én most nem tervezek újabbat venni, de nagyon érdekes, amit írtál, mert gondolom rajtam kívül még akadnak egypáran, akik még nem láttak nárcisz vagy dáliás muffint.
Nekem van sima (azaz nem mintás) szilikonosom is, meg fémesem is. Az a helyzet, hogy mostanában nem nagyon sütök édes muffint, leginkább (lásd előző hsz-imat) fasírtot. Azért szívesen elolvasom, te mit szeretsz, melyek a kedvenceid, vagy mi vált be nálad.
Húha....lehet ilyen félnivalónk sok sok sütőeszköztől, műanyagedénytől,
sőt még a nyersanyagoktól is:(
Nem tudom milyen gyártmányú sajna.
Lehet hogy beférnének egymás mellett , de csak egyenként sütök.
Kényelmesebb.
Nem olyan picikék ám, a rózsaalakú az picúr, 4 és fél centi átmérőjű viszont 15 forma van rajt. Amit mondtál a 3 csigaalak:)-az pedig majd' 10 centi átmérőjű, 6 db-os.
A kuglóf és a tortasütő simán befér egymás mellé a sütőbe,azok 1,3 literesek.
De ahonnét rendeltem őket, van egy 1,3 literes torta vagy kuglófsütőjük, hozzá rendelhető ugyanaz nagyobb muffinsütő, és még ugyanaz pici muffinsütő.
Na most elég bonyolultan írtam le, pl: Rózsa kuglóf, nagy rózsás muffin, és kisrózsás muffin. Van még azt hiszem dália és nárcisz ezeken kívül-ami ilyen szett-féle.
Érdekesek a formáid. Ha jól látom, akkor az egyik olyan, mintha három muffin lenne összekapcsolva?
A rendes szilikontól nem szabadna, hogy gumiíze legyen, ahogy ezt te is bizonyítod; én az előző hszimban inkább attól féltem, nem derül-e ki később némely kínairól a láthatatlan vegyi ártalmasságuk, mint ahogy az már előfordult valami gyerekjátékoknál. Persze nem kell ezzel foglalkozni, mert lassan már semmit sem lehetne enni. Most, hogy nemrég belenéztem a Jamie Oliver csirke műsorába (Spektrumon), hát bizony.....nem volt jó érzés.
A formáid véletlenül nem német gyártásúak?
Egyszerre több formát raksz be a sütőbe, ugye? A méretük miatt gondolom.
Hát valóban horror ára volt a Dr.Oetkeresnek a háztartási boltban...ott is hagytam,mozgosítottam már a Savoya park felé a családot,remélem lesz még mire odaérnek!Köszi a tippet!
Csak arra voltam kiváncsi hátha van valami extra trükk,a beteszem-megsütömön kívül!:-))))
Alapvetően a Savoya park tökéletes lenne,de holnap szerintem nagyon messze lesz.Háztartási boltokban vay Kaisers és Spar üzletekben nem lehet kapni esetleg???
Ezen én is kicsit rágódtam, hogy hagyjam e még sütni és tovább sütöm, mint ahogy azt eredetileg ajánlották, de végülis arra gondoltam, hogy láttam már fóliában egyben sült fasírtot, és bizony annak sem egészen ropogós az alja.
Végül nem marad alatta lé, tűrhetővé sütöm és még a mélyhűtőbe is szoktam elrakni olyan kicsi, szögletes dobozkákba (méretüktől függően 3-4 db-ot). Amikor aztán harapnék egyet, kettőt, csak kinyitom a dobozkát - nem is szoktak általában összeragadni - benyomom külön darabonként a mikróba (abban a percben, ahogy kivettem a mélyhűtőből, nincs semmi előolvasztás) és 1000 W-on (mert azt hiszem a Jet annyi) olyan kb. 1,5 perc után már ehető (közben meg is fordítom).
Van, amikor nem egész dobozkányi kell, a maradékot visszateszem a mélyhűtőbe.
Ezért jó a légkeverésesben egyszerre 2 muf.tepsivel sütni.
Pontosan nem tudom, de biztosan nem kevesett. Nálunk ez elvan a mélyhűtőben akár fél évig, szóval ritkán kerül rá sor. Nekem szimpatikusabb lenne a nyerskrumplis, de ez (a crisp) asszem inkább az elősütötthöz való. Különben sem szeretem a zsiradékban való sütést; normál fritőzzel nem boldogultam, így anno elküldtem a háztól.
Ez az új tipusú fritőz krumpli szempontjából nem rossz, benne sütött húst nem láttam - ott nem biztos, hogy olyan jó, de ki tudja. De sok helyet foglal el a konyhában és nem is olcsó, 50eFt.
Én most egyszer-kétszer muffintepsiben sütöttem fasírtot - ez a másik véglet, mert volt, aki száraznak találta, de nekem jó. Az ötletet valaki a konyha-trükkök topicban adta, és az arányok megadása is jó volt : 1 normál, 12 lukú muf.tepsire 50 dkg húsból készült fasírtmassza kell. A dolog sexepilje, hogy nem kell hozzá zsemlemorzsa (ez is megnyerte a tetszésemet). Kiolajozott mélyedésekbe vizes kézzel formált golyók-pogácsák mennek.
Azt hittem, hogy olyan főtt féle lesz a tetejük, de szépen megpirul.
Persze, aki a nagyon szaftoshoz ragaszkodik, az marad a régi sütési módnál.