Annyiért én is tárgyalásban lennék :-) Azért vannak mindenféle opciók, pl. ha Wizzair meg is szűnik AUH - MLE viszonylatban, a BUD - AUH megmarad, AUH - MLE-re meg lehet egy Etihadot nézni pl. akik tavaly is akcióztak március, áprilisra vagy az Air Arabia:-)
De pont most van Swissair BUD-ról, igaz 2026 januárra ami messze van, pl. jan. 14-22, teljesen korrekt átszállási idővel Zürichben, 624€ retúr, ami most legacy-ra igen jó ár ( sajnos ezt kell mondani ).
Most foglaltunk 2026 januárjára a Meier's/Dertournál (soha ilyen korán nem csináltunk ilyet még) és Qataros jegyet 288.000-ért (713 EUR-ért) lőttünk Bécsből.
A trükkje az volt, - szintén soha, de soha nem csináltunk még ilyet -, hogy nem csak szállásra kértünk ajánlatot, hanem azt mondtuk, hogy nézzük meg a Meiers "mit Flug" ajánlatát is, amikor kvázi csomagban repjegyet is ad. Csak annyi megkötés volt, hogy csak német nyelvterületen levő reptér (Németország, Ausztria, Svájc) jöhet szóba, de Bécs benne volt.
40.000 Ft irányonként, még tárgyalásban vagyunk velük, mert nem lehet kifizetni s repjegyet.én vagyok a hibàs mert az utolsó pillanatban meggondotam magam,hogy mégse Becsből menjünk hanem wizzel Dubajba. Mikor meg lesz a végeredmény részletesen beszámolok.
Mi az az eszméletlenül kedvező Air Arabia repjegyár, amiért még állva is elmennétek a maldívra? Milyen a menetrend, és mennyi az átszállási idő Sharjah-ban?
A Qatar, Emirates, Turkish esetében sajnos manapság már a 350eFt-os ár is kedvezőnek számít.
(A COVID előtt, de még 2021 tavaszán is kb. 200eFt-ért is tudtunk a maldívra Qatar repjegyet venni.)
Örülök, hogy ilyen jól sikerült az újabb maldív nyaralás, és hogy végig ilyen klassz idő volt.
Ezek szerint maximálisan elégedettek voltatok a Dreamland-el. Mi az, ami ott a legjobban tetszett? Miben volt jobb, és esetleg miben volt rosszabb, mint a korábbi maldív szigetek?
A sznori élmény valóban fantasztikus tud lenni!
Szóval a párod jövőre már menne vissza? Igen, ez a MESZ!
Van esetleg már sziget, amit kinéztetek a következő maldív útra?
Csak egy dologra vigyázz, hogy minél később foglalsz át irodára, annál jobban emelkedik ott is az ára.
És valamiért nem mindig működik óraművesen az sem, hogy Te pontosan tudod, hogy van üres szoba, mert Te mondtad le éppen 2 perccel ezelőtt, de az irodának az lesz a válasz, hogy betelt, nincs több szabad szoba.
Remek türelemjáték ez, csak legyen hozzá tényleg türelmed:)
De, jól értetted. A terv az volt, hogy kitaláltuk Filitheyo-t, majd megnéztem a honlapon az árakat. Láttam, hogy ingyen lemondható, így arra gondoltam, hogy lefoglalom most, ami meg is történt. Fogok ajánlatot kérni irodáktól is, és ha jobb (remélhetőleg) akkor azt fogom választani
.
Eddig csak Európában és Dubajban voltunk, ezeken a helyeken mindig jobban jártunk, ha magunk intéztük a szállást és a repjegyeket (a last minute lehetőségek sajnos nem játszanak) és nem irodával utaztunk. Itt olvastam korábban, hogy az irodák olcsóbbak, de azt is, hogy előre kell fizetni mindig. Ezt tévesztett meg most, hogy nem kell előre fizetni (régebben is néztem már resortokat (pont Filitheyo-t nem) és azoknál a saját honlapon is előre kellett fizetni.
Köszönöm a segítségeteket, ezért is írtam ide, mert itt vannak a szakértők :-)
Ha meg van az ajánlat az irodától, akkor azért majd megírom, hogy %-osan mennyivel lesz jobb.
A Revo simán működik kinn, csak kp.-t ne akarj felvenni, meg pénzváltónál ne akarj vele fizetni. A Resort szigeteken kifizetni a számlát tökléletes.
Amúgy nem akarok belevau, de nem értem ezt a "ha nem irodával megyünk, hanem magunk foglalunk" dolgot.
Egyrészt, ha Fili a cél, azaz resort sziget, akkor úgysem fizethetsz kártyával, előre kell utalnod a foglalás. Kártyával már csak a kinti fogyasztást fogod tudni fizetni.
A magunk foglalunk kürt pedig éppen a napokban futottam meg én is. Kértem ajánlatot a szigettől (pont Fili), ránéztem a Bookingra és természetesen a bejáratott Meiers/Dertour párost is lekérdeztem (ha tényleg több éve olvasol minket, akkor ezek az utak nem lehetnek ismeretlenek). És toronymagasan a legszarabb volt a sziget ára közvetlenül - nekem ez a magunk foglalunk mód -, nem is értettem, hogy minek van náluk közvetlen foglalási lehetőség, ha ilyen hülyén áraznak, aztán jött a Booking és a legjobb továbbra is az iroda volt.
Filitheyo ugyan annyi a saját honlapján, mint a Booking-on, de abban benne van a hidroplán transzfer ára is, így annyival olcsóbb (968 USD oda vissza 1 főnek), mint a Booking.
A Bookingon tobb resort is van előre fizetés nélkül, de a transzfert szinte minden esetben külön kell fizetni.
Korábban foglaltam a Bookingon lakott szigeten is (Maafushin), de változott a terv, így resort lesz. Az is ingyen lemondható és nem kell fizetni előre semmit (Kaani Palm Hotel).
Filitheyo-n jelenleg sem a Booking-on, sem a saját honlapjukon nem kell előre fizetni, és ingyenesen lemondható 4 nappal érkezés előtt (a hidroplános transzfer is benne van az árban). Én is meglepődtem.
Ha resort szigetre megy, akkor elore kell fizetni, a helyszinen a nyaralas utolso napjan csak azt fizeted, amit ott "fogyasztottal" (ellatasba nem tartozo dolgok)
Meg lennek lepve, ha lakott szigeten nem elore kellene fizetni legalabb a szallas dijat.
Úgy néz ki, hogy idén novemberben sikerül eljutni a Maldív szigetekre pár napra. Már több éve olvaslak titeket, így a saját igényeinket is felmérve Filitheyo-ra esett a választás. Ezzel kapcsolatban lenne most egy kérdésem, hogy ha nem irodával megyünk, hanem magunknak foglalok, akkor lehet a helyszínen Revolut kártyával fizetni?
Ha nem gond, a továbbiakban is írok, ha esetleg valamilyen információra lesz szükségem. Szép napot mindenkinek.
Bankkártyával,meg hitelkártyával is. A bookingon keresztülsikerült az első szakasz. Aztán kitaláltam, hogy módosítsunk mégse Bécsből menjünk, na az már nekik sem sikerült.Majd most kezdődik atelefonálgatás az air Arábiaval. A bookingos csaj adott egy tel számot. Nem adjuk fel mert ennyiért biztosan később sem fogunk jegyet kapni.
De jó!! Pár nap és indultok. Majd ha lesz időd egy pár morzsát szórj az itthonról epekedőknek,hogy mi a helyzet ott. Jó utat szép időt kellemes nyaralást.🦈🌴🌞🌞😎🤗🌈
Hitelkártyával próbáltátok? Dél-afrikai belső járatra mi sem tudtunk jegyet venni. Végül kinti ismerős vett a saját bankkártyáján keresztül nekünk repjegyet.
Az Ő bankjuknál van valami gebasz.az nem lehet,hogy a Visa és a master card is egyszerre omlik össze más más banknál. Kezdek nagyon pipa lenni.. most sem sikerült fizetni. Lehet ez nem a mi utunk.
Igen, jó áruk van szerintem is, láttam én is az értékeléseket. Próbálkoztál wisevel, revoluttal? Annyira rossz szerintem nem lehet, wizz helyettesítésre megfelel.
A tripadvisoron csak rossz vélemények vannak róla. Ettől függetlenül ha sikerül jegyet venni velük megyünk jövő januárban.tegnap éjjel 2 bankkártyát is visszadobott a rendszerük.nem tudjuk mi lehet a baj. Most újra próbálkozunk, mert az ár eszméletlenül kedvező. Ennyiért még állva is elmennék Maldívra.
El is "sirattuk". Tényleg volt egy olyan réteg, akinek ez volt "A" megoldás, most ott állnak, hogy hogyan jussanak el Maldivra újra.
De a "nemzeti légitársaságunk" sosem volt híres az állhatatosságáról. Gondolom nem jött be nekik (ennek az üzleti modell oldaláról talán beszéltünk is). Őket is meg lehet érteni, ami nem megy, azt nem szabad erőltetni.
Gondolom ez nem légitársaság függő (bár tudjuk, hogy azért vannak opciók és melyik melyiket rendeli meg, tehát van benne nekik is kezük rendesen), hanem a repülőgépipar turpissága.
Ahhoz, hogy a B-777-be beférjen egy sorba 10 ülés (3-4-3), "karcsú" ülések kellenek, míg az A320/321-esekbe a sztenderd 3-3 üléssorokban elférnek a szélesebb ülések is. Lehet a Wizz azt vette, ami épp akciós volt:)
Amúgy napjaink repülői nagy sz@rok. B-777, de még a csoda A380-asok is, amiknél 10 ülést kell egy sorba passzírozni. A régi A-330/340-esek a 2-4-2-vel sokkal barátságosabbak voltak.