Keresés

Részletes keresés

malócz Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1032

Szigeten Mozinet sátorban

Augusztus 14., hétfo - Horrornap

14h: Bozók György: Troma filmek

15h: Fábián Balázs: Poszt-apokaliptikus filmek

16h: Filmvetítés: Phantasm (színes, angol nyelvu horrorfilm, 90 perc, 1979)

17.30: Orosdy Dániel: Lucio Fulci filmjei

18.30: Teszár Dávid: José Mojica Marins filmjei

19.30: Filmvetítés: Nighttrain Murders (színes, angol feliratos olasz
horrorfilm, 90 perc, 1975)

Délután háromkor én tartok előadást/közös beszélgetés a műfajról, ha tudtok, gyertek.

nebamun Creative Commons License 2006.07.26 0 0 1031

Poul Anderson, ha jól emlékszem.

Én pontról-pontról ugyanúgy jártam vele mint te, első végig nem olvasott könyvem lett. Ez a Poul Anderson írt egyébként egy Időjárőr sorozatot is, ami nem rossz, bár a magyar kiadás rém igénytelen, tele helyesírási hibákkal. Írt fantasy-t is, de azokat nem olvastam.

Előzmény: Mr_Fusion (1030)
Mr_Fusion Creative Commons License 2006.07.25 0 0 1030

Paul Anderson, vagy valami ilyesmi (van egy hasonló nevű író, akivel előszeretettel keverem).

Nagyon sok éve megpróbáltam egyszer elolvasni, de annyira rossznak találtam, hogy miután elvergődtem kb. a kétharmadáig, félretettem (szerintem más könyvvel ilyen nálam még nem fordult elő). Azóta sem láttam azt a könyvet (mondjuk közben volt egy költözés is), fogalmam sincs, hova tűnhetett... :)

Előzmény: Törölt nick (1029)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.25 0 0 1029
Üdv!
Lehet voltmár emlitve nem birtam végig olvasni a topicot.
az irót nem tudom,de a cím: Majd ha az orion fel szál
über király.
malócz Creative Commons License 2006.07.14 0 0 1028
stink_corporation Creative Commons License 2006.07.03 0 0 1027
Úgy látom képileg is rendben van a dolog. ami először eszembe jutott az az hogy nekem is kell egy olyan esernyő.
Előzmény: nebamun (1022)
malócz Creative Commons License 2006.07.03 0 0 1026

http://www.origo.hu/filmklub/20060630johnny.html

tessék megnézni a két említett mozit addig!

malócz Creative Commons License 2006.07.02 0 0 1025

Friss PC-s játék: Hard Truck Apocalypse

http://www.newtorrents.info/index.php?id=8985

Most megy a Sliders, életemben nem láttam még egy részt sem, de ezt lehet megnézem: olyan világban járnak, ahol egyetlen ember maradt a Földön. :)

hoppa_hoppa Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1024
hát ezt meg kell nézni :)
nebamun Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1023
Csessze meg, a képek és a feliratok el vannak eggyel csúszva....
nebamun Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1022

Akkor pár kép a filmből.

1. Hőseink egy 1948-as Plymouth-thal menekülnek, és ez a vad banda üldözi őket (a sebesség kb. 10-15 km/h):

2. Város 200 mérföldnyire Lost Vegastól a helyi menő csávókkal:

3. Hősünk az utolsó emberig lekaszabolja a szovjet Vörös Hadsereg amerikai maradékát:

4. A Halál és "bandája"

5. "A rock and roll nem győzheti le a heavy metált"

6. És végül Lost Vegas:

Előzmény: stink_corporation (1021)
stink_corporation Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1021
ne hülyéskedj, ez nagyon jól hangzik. :)
Előzmény: nebamun (1020)
nebamun Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1020

Megnéztem a Six-string Samurai-t, 89 perc csak, de igennagy erőfeszítést igényelt a végignézése. Hihetetlenül sz*r film, ki sem derül mi akar ez lenni, sokkal inkább Elvisről és a rock and rollról szól mintsem a poszt-apokaliptikus.

A történet dióhéjban (spoiler!): 1957-ben az oroszok ledobták a bombát és elfoglalták az USA nagyrészét. A maradék ellenállók Las Vegasba menekültek, ahol Elvist királlyá koronázták. 40 év múlva meghalt, és most várják az új királyt. Minden kalandor Lost Vegasba indul ezért, akik mind gitárt is cipelnek magukkal a szúró-vágó fegyvereik mellett. Hősünk is oda megy, útközben megment egy gyereket, aki társául szegődik, keresztülmennek pár vérgagyi kalandon. Közben a Halál és három cimborája halad a nyomában és minden ilyen Lost Vegasba tartó zenész-kalandort megölnek, hősünk az utolsó. A Halál amolyan Alice Cooper-szerű feketeruhás, cilinderes figura. A végső összecsapásban már közvetlenül Lost Vegas előtt a Halál megöli hősünket. Itt hangzanak el olyan zavarbaejtő mondatok mint pl. "a rock and roll nem győzheti le a heavy metált". A kiskölök végül vízzel lespricceli a Halált, aki ettől kinyiffan. Közben halott hősünk hullája is eltűnik a ruhájából (???!), amit aztán a kissrác magáravesz és gitárostul elindul a Nagy Fényes Városnak tűnő Lost Vegas felé. A legutolsó kép, hogy a kisfiú alakja hirtelen halott hőhősünkké változik ahogy ballag a város felé.

No comment.

stink_corporation Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1019
The Last Warrior :)

http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=3990623&i_where=1&i_where_tv=1
Mr_Fusion Creative Commons License 2006.06.02 0 0 1018

Ezúttal melyik Blade Runner rendezői változat a sok közül...? :)

A Renaissance-ről mintha olvastam volna valahol, jókat. 99%, hogy nem lesz hazai bemutatója; az ilyen "rétegfilmeknek" nem szokott, lásd még elszabotált Serenity, Aeon Flux, stb.

Hogy legyen egy kicsin on-abb is, már többször akartam említeni, hogy jön majd valami Jericho nevű TV sorozat, részleges(?) atomháború utáni túlélőkkel, ilyesmivel. Ígéretesen hangzik, kérdés, hogy mit akarnak kihozni belőle.

Előzmény: Törölt nick (1017)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.01 0 0 1017

Bizonyára ti is olvastátok, hogy augusztusban kijön dvd-n az AEON FLUX, valamint, hogy lesz megint SZÁRNYAS FEJVADÁSZ, egy újabb rendezői változat.

Kérdésem, az alábbi filmről ill. rajzfilmről tud valaki valamit? (hazai bemutató, dvd megjelenés)

THE GENE GENERATION

http://www.imdb.com/title/tt0438052/

http://www.genegeneration.com/

RENAISSANCE

http://www.imdb.com/title/tt0386741/

http://www.renaissance-lefilm.com/accueil.htm

nebamun Creative Commons License 2006.06.01 0 0 1016
Az eredeti cím The Postman, amit magyarra A jövő hírnöke néven fordítottak. TV-ben láttam pár éve, valóban rettentő hosszú. Vannak benne jó részek, de valahogy nem áll össze. Kb. 3-4 részre osztható, amiknek szinte semmi köze egymáshoz (pl. az eleje, amikor rabszolga, aztán amikor beáll postásnak, aztán amikor fennszorul a hegyek között, csak a végső leszámolás némi kapocs az elejével.)
Előzmény: Csimpolya (1011)
Mr_Fusion Creative Commons License 2006.06.01 0 0 1015

Ezek után már csak fedezékből merem megjegyezni, hogy nekem mind a Postman, mind a Waterworld tetszett a maga módján (a Postman erősen limonádé-utóízű, a Waterworld karakterei meg igencsak bugyuták)... :)

A The Postman regényként sokkal jobb (David Brin írta, még jó, hogy jó; ez nem az ilyenkor szokásos "írjuk le a filmet egy regénynek látszó tárgyban" jellegű könyv, hanem egy valódi regény, ami alapján a film készült), és van benne pár olyan elem, ami a filmből sajnos kimaradt, de a regényt sokkal teljesebbé teszi; jóval mélyebben ábrázolja az összeomlás utáni világot, mint a film.

malócz Creative Commons License 2006.05.31 0 0 1014
Csimpolya Creative Commons License 2006.05.31 0 0 1013
Köszönöm, az esős vasárnap nem soká várat magára...
Előzmény: malócz (1012)
malócz Creative Commons License 2006.05.30 0 0 1012
Fárasztó nagyon, főleg a vége írtó gáz, talán egyszer egy esős vasárnap délután érdemes végigszenvedni.
Előzmény: Csimpolya (1011)
Csimpolya Creative Commons License 2006.05.30 0 0 1011
Sajnos, nem sikerült megnéznem, de mi a véleményed a Jövő hírnökéről? Vagy a Jövő postása, nem vagyok biztos benne, melyik az igazi. 
Előzmény: malócz (1006)
stink_corporation Creative Commons License 2006.05.28 0 0 1010
http://www.imdb.com/title/tt0206827/
http://www.imdb.com/title/tt0208502/
hoppa_hoppa Creative Commons License 2006.05.25 0 0 1009
lehet, hogy mégis megnézem már azt a filmet, hátha nem is olyan bűnrossz, mint amilyennek kikiáltották...
nebamun Creative Commons License 2006.05.25 0 0 1008
Arra az addicionális 40 perc "világleírásra" én is beneveznék!
Csimpolya Creative Commons License 2006.05.24 0 0 1007
Egy barátnőm ezt úgy fogalmazta, hogy mindig jó látni (illetve olvasni), hogy valakinek nálunk is több baja van!
Előzmény: nebamun (1005)
malócz Creative Commons License 2006.05.24 0 0 1006

A Waterworldben pont azok a részek a legjobbak, amikor nem a "történet" halad előre, hanem kicsit lelassul és  megpróbál néhány részt megmutatni a világból. Az átlagnézőnek semmit nem jelentenek az ilyen apróságok, de én imádom amikor pl.  meg-megkérdezik ki milyen nyelven ért... Vagy amikor a tutajos megérkezik a településre, a háttérben épp egy temetési szertartást láthatunk. Mennyit elmond erről a civilizációról a mániákus tárgyimádat például.

Vagy éppen a film nyitójelenete, amitől annyian kiakadnak: miért olyen hülye a főhős hogy egy edénybe vizel, azt önti a méregtelenítőbe és issza meg a kicsorgó levet újra, amikor ott van mellette a "tiszta" tenger. Nyilvánvaló hogy a tengervizet is meg kellene tisztína, akkor meg már mindegy, de így még egy kis penitenciát, önbüntetési hajlamot is bele lehet látni a főhős figurájába.

A díszletek és a jelemzek rettenetes jók, ahogy a gépek is. A zenéjét pedig külön megvásároltam cd-na, annyira tetszett.

Az ígéretek szerint újrakiadják HDDVD-n nemsokára, csak remélni merem, hogy az egyszer, évekkel ezelőtt egy-két amcsi csatornán leadott, a 136 perces moziváltozatnál 40 perccel(!) hosszabb verzió lesz. Ez a több mint fél óra azért lett kivágva, mert nem a történetett vitte előre, hanem csak a világot mutatta be mégjobban. Nekünk meg pont az kellene. :)

Előzmény: nebamun (1005)
nebamun Creative Commons License 2006.05.24 0 0 1005
Rémesek, de akkor is kellenek ezek a filmek! Valahogy sokkal jobban érzem magam tőle ha megnéztem egy ilyet. A Waterworld-öt még nem láttam, félek az nem tetszene, túl sok pénzből készült :) A B-movie-ra kevés a pénz, ezért viszonylag rövid (max. 90 perc), és emiatt feszes a szerkezete, nincsenek benne fölösleges sallangok, nem rabolja az időnket. Ha mégis akkor az tényleg gáz (pl. ilyen az Omega Doom)
Csimpolya Creative Commons License 2006.05.23 0 0 1004
Igen, tényleg elég rémes, de mondjuk az ellentéte, a Vizivilág sem tartozott a legjobbak közé!
Előzmény: nebamun (1001)
malócz Creative Commons License 2006.05.23 0 0 1003
csak franciául tudtam letölteni, de így meg nem értek és nem néztem végig, csak úgy 15-20 percet. elég nagy bünti. :)
Előzmény: nebamun (1001)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!