"Nevetségesen logikátlan, vagy önellentmondásos, vagy következetlen, vagy ostoba magatartás elkövetőjét nevezik igy.
Azt hogyan magyarázod meg, hogy a fent leírtak mind ráillenek az általad alapított P-dox-ra? Én még a gyávaságot is hozzátenném, ismerve a nyílt vitához történő hozzáállásodat!
A deffinicióból figyelmenkívül vetted, hogy akinek eleve ezek a céljai, az következetesen jár el. Tehát pl a
parodisták,
humoristák
és a P-DOX Semmiben Sem Hívő vallás
képviselői, tagjai mindenképpen kivételek.
Lásd első hitelvünket:
1. Igyekezz a világot humorosan látni, ne végy semmit túl komolyan.
Persze, aki ezt sem tudja felfogi az bizony hülye:-)
En is igen kedvelem Ganxstat, es joban is vagyok vele, de vele csak annyi kozos ugyunk volt zeneileg, hogy a mi egyik szamunk savokra bontott eredetie szolgaltatta a zenei alapot a "mi vagyunk azok" cimu igen jo notahoz.
Szóval gitárszaggató-mikrofonhörgés.. :)
Értem.
Elég finoman írtad körül.. :)
Csak az én kedvemért, vagy a többiekért? Szoktam ganxtát is hallgatni..:)
. Amikor en a politikan csinaltam a musort jo masfel eve, akkor is sokat foglalkoztak velem, sok topicot nyitottam, es gyakorlaolag hasonlot csinaltam, csak en ott az emberek politikai gondolkodasaval szorakoztam hasonlokeppen.
Szép idők voltak azok. Te és Dirk sok új embert nyertetek meg a jobboldalnak, és még többet megrősítettetek (ezt azóta gyakran tapasztaltam). Baromira hiányzott a jobboldali humor akkoriban, emiatt is bejöttek a dolgok. Persze szerintem a főtitkár-pénztárnok vonulat is jó.
"Ja a hangmérnökök szerintem direkt kevertek el egy kicsit. Azért volt a sípolás. Mindig így szokták ha nem kapnak külön egy kis zsebpénzt"
Aki a kifele szolo hangzast keverte az nem keverte el, mert az a mi hangmernokunk volt, a baj a kontrollkeverogyerekkel volt, aki vegig olvasgatott. Mi direkt vittunk sajat hangmernokot, mert ismerem a jelenseget, amirol beszelsz, es tudom, hogy a hangmernokok tesznek a dologra, ha nem szivugyuk a zenekar.
Kedves Gábor, tényleg egy rafinált fickó vagy te, de asszem, most megfogtalak.
Azt mondod, hogy Isten nincs, mivel nem lehet ellentmondásmentesen definiálni, illetve van, de csak bizonyos emberek fejében, azaz nem létezik objektíve, csak vannak akik azt hiszik, ergo nem létezik.
Namármost, kedves Gábor, hogy állíthtod, hogy valami nem létezik, ha nem is tudod definiálni?
El lehet a dolgot komolytalankodni, csak akkor elsiklasz a lényeg fölött.
Az, hogy a világ egyáltalán létezik, méghozzá olyan fizikai tulajdonságokkal, amilyenekkel, tudományosan nem magyarázható (legalábbis jelenleg biztosan nem). Tehát: a világot létrehozó valamit/valakit Isten szóval illetni cseppet sem babonaság. Hogy Te Karakuttynak vagy rózsaszín krokodilnak titutlálod, az inkább a színes fantázia világába utalandó, ugyanis a jelzőkben való tobzódás nem fejez ki semmit.
A problémát már felvetettem a "deffiniálja valaki isten fogalmát topikban. Tehát ha nem tudják megmondani a fogalom alkotói, hogy mi is "Isten", akkor persze, hogy nem lehet eldönteni, hohgy láétezik-e, vagy nem.
Egyébként meg az én vallásom álláspontja szerint természetes, hogy létezik, úgyan ugy, mint a zsízmáskandur is létezik:-)))
Ja és a mindenek előtt lévő Karakutty, aki "Istent" teremtette létezik, vagy nem. El dudod dönteni objektíven?
Nahát, kedves Iván Gábor, azért egy picit furcsákat írsz ám. Ha jól tudom, a mai napig senki nem tudta a tudomány erejével se bizonyítani, se cáfolni Isten létét. Sőt, még annyit sem sikerült tisztázni, hogy léte szükségszerű-e. Az alapprobléma rögtön ott van, hogy az ősrobbanás-elmélet, ami ugyan szintén nem bizonyított, ám csillagászok és fizikusok szerint meglehetősen valószínű solog, semmire nem ad magyarázatot. Sem arra, hogy miért ment végbe, sem arra, hogy mi volt előtte. Ha egyáltalán értelmezhető az előtte - ezt csak a newtoni fizikán és euklidészi geometrián nevelkedett emberek tartják természetesnek, Einstein óta (aki egyébként hívő volt) a tudomány inkább tartja valószínűtlennek. Egyszerűen a fizika törvényei nem ismertek arra az állapotra nézve, ami az ősrobbanás környékén fennálhatott, de ebből rögvest adódik a következő gond: egyáltalán mi határozza meg a fizika törvényeit? Még hosszasan lehetne folytatni ezt az eszmefuttatást, de úgy érzem, ennyi is elég elrettentő volt.
Nos, hogy visszakanyarodjak a lényeghez: a világ létrejöttére a keresztény magyarázat az, hogy Isten teremtette. Ami az előtt volt, hogy a világ lett volna, az szó szerint nem evilági, márpedig jelen állás szerint az "ősrobbanás előtt" fizikailag értelmezhetetlen, sőt, a "galaxison kívül" is.
A másik dolog: maga a kereszténység egy komplett eszmerendszer, egy teljes világkép. Úgy gondolnám, hogy a babona az valami nagyon más.
Rockabilly es eroteljes punkos es rockos beutessel, nagy sebessegu es dinamikus nagybogo-slapp ven benne es minden fele csunya dolgokrol szolnak a szamok.
"Eléggé nevetségesek, hogy a jelentéktelenségemet hajtogatják egyesek és még is állandóan velem foglalkoznak:-)))"
Kulonbseget kell tennei akozott, hogy valaki jelentos vagy jelentektelen szemely, es akozott, hogy olyan dolgokat mond, ami sokak erzeseit, hitet bantja, es mindezt igazabol valos okok nelkul, pusztan pukkasztasbol.
A hiveknek amugy is nehez szembesulni sokszor azzal, hogy egy olyan dolgot tudnak bizonyosan a maguk szamara, amt soha nem fognak tudni a kulvilagnak bizonyitani, es ezert a hulyeneknezes lehetosege folyamatosan ott lebeg a mindennapokban, de ok nem tudnak ellene tenni, ugyanis ok ezt megyozodessel hiszik. Te ezzel elsz vissza, es ezt lovagolod meg, es probalod ugy serteni a hivoket, hogy tudod jol, igazabol nem tudjak racionalisan megvedeni magukat, hiszen amiben hisznek, azt nem tudjak bizonyitani. A Te jelentosseget itt olyan, mintha en bejarnek a linux forumra, es naponta nyitogatnam a windows parti es linuxellenes topicocat. Valoszinuleg sokan lealnanak velkem vitatkozni heteken honapokon keresztul. Ott azonban annyival tisztessegesebb a dolog, hogy ott lehet racionalis ervekkel vitazni, de itt Te tudatosan egy olyan temat valasztottal, amivel olyan embereket celzol meg, akik a hitukbol fakadoan kotelezonek erzik a vedekezest, ugyanakkor tudjak, hogy sohasem lehet sikeres a vedekezesuk a dolog lenyeget tekintve. Amikor en a politikan csinaltam a musort jo masfel eve, akkor is sokat foglalkoztak velem, sok topicot nyitottam, es gyakorlaolag hasonlot csinaltam, csak en ott az emberek politikai gondolkodasaval szorakoztam hasonlokeppen. De atol, hogy az ember lepten nyomon felhivja magaa a figyelmet, es a tomegbol (a tobb tizezerbol) akad mindig nehany aki leall vele vitazni, attol nem lesz nagyobb a jelentossege, sem itt, sem mashol.
"Egyébként milyen érzés volt pengetni egyet a szigeten?"
Jo, csak ideges voltam, mert valami vegig sipolt a szinpadon, ugy, hogy majd bele suketultem es nem tudtam megoldani, bar az is lehet, hogy en allitottam be valamit rosszul az elejen, a technikusok meg nem figyeltek oda, mert valami CD boritot olvasgattak.
Amiből eddig nem sok jött....
Muszály lesz fellépni más nickeken, hogy legyen, aki egyetértsen..
:)))
(Csak tréfa)
Nekem Atalanta nem tűnik "elkileg már összeroppant" embernek.
De Te sem.
Csak szórakozol. És azt mondom neked, hogy akit ilyesmivel meg tudsz botránkoztatni, azoknak inkább magukkal kell foglalkozni, nem veled. Veled csak annyi a gond, hogy élvezed mások idegeskedését. De hogy ne legyenek mérgesek, az rajtuk múlik.
De, Kedves Gábor, én mégis azt kérem, hogy ne bántsd az embereket. Mi keresztények ugyanolyan tökéletlen emberek vagyunk... Nem illik szórakozni esetleges hibáinkon, mint pl azon, ha méregbe gurulunk...
"Miért pont a keresztény Istenben hiszel? Te miért nem állsz fel egy másik asztalra?"
Az, hogy a keresztény Istenben hiszek, az nem jelenti azt, hogy nem tudom becsülni mások hitét, meggyőződését.
Fel fel állok más asztalokra is, bár tény, hogy időm véges, és eddig csak kevés asztalhoz juthattam el, és ott is csak pillanatokat tartózkodhattam.
De foglalkoztam (és újra is akarom kezdeni) aikidoval, amin keresztül igyekeztem megérteni a keleti, illetve szűkebben a japán tradíciókat.
Igyekeztem olvasni más vallásokról, és, ha van időm leállok beszélgetni az utcai térítőkkel.
Nem hiszem, hogy az intoleranciámról ismerhetnek meg itt. Van meggyőződésem... Ez tán nem bűn.
Hogy miért Jézust hiszem Isten Fiának?
Mert számomra hiteles személyek mondták, hogy ő az. Hitelesek, mind emberileg, mind értelmileg. A leghitelesebbek mind ezt mondják.
És persze érzem is...
De ezt hívhatjátok pszichés reagálásnak is.
A hitelességet viszont - bennem - nem kérdőjelezhetitek meg.