Keresés

Részletes keresés

Earenci Creative Commons License 2010.04.03 0 0 621
Kedves Sándor,

Nem vagyok a facebook-on regisztrálva és nem is szeretnék. :) Kicsit elegem van az ilyesfajta közösségi oldalakból - a fórumozás még oké.
Ezért kérem, ha lehet itt válaszoljon. Illetve ha a GC Tooth Mousse beszerzésében tud segíteni, nagyon megköszönném (nem weben szeretném megrendelni).
(E-mail címemre is jöhet a válasz.)
Előzmény: Tóth_Sándor (620)
Tóth_Sándor Creative Commons License 2010.04.03 0 0 620
Kedves Earenci!

Ez egy nagyon fontos kérdés, ezért a Facebook-on válaszolnék rá. Írhatom oda a választ, vagy inkább itt válaszoljak?

További szép napot!

Tóth Sándor



Facebook-on a fogfehérítés oldalam: http://www.facebook.com/help/?page=900#!/pages/Fogfeherites/164315438706?ref=ts

Twitteren a fogfehérítés Tweet-ek: http://www.twitter.com/fogfeherites

Előzmény: Earenci (619)
Earenci Creative Commons License 2010.03.29 0 0 619
Visszatérve az eredeti kérdésre: ha az Opalescence nálam nem hozott látványos fehérítést, akkor Ön szerint van egyáltalán olyan fehérítő rendszer, ami eredményesebb lehetne? Melyik lenne az? (Mondjuk most biztos, hogy várok pár évet vele...)
Előzmény: Earenci (618)
Earenci Creative Commons License 2010.03.29 0 0 618

Kedves Sándor!

Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ. Azóta ezek a színátmenetek enyhültek, már nincs olyan nagy különbség a fogaim színeiben, viszont még mindig jóval világosabbnak látom (s látják mások is) az összhatást, tehát a három árnyalatból azért csak maradt valami. :) (A 3 árnyalat egyébként nem tudom, melyik színskálán 3, de azt hiszem nem azon, amin 40 árnyalat van. :))) )

Jobban megnézve egyébként inkább ott sötétebb picit, ahol a dentinállomány van, de ez gondolom, természetes. (Ja, közel 40 éves vagyok, ezt nem említettem. Nyilván az öregedéssel a fogak is sötétednek valamelyest.)

Egy kicsit off kérdés: a felső metszőfogaimon már sajnos kicsit látszik a saverózió, alul kb. 1 mm-es sávban átlátszók a fogaim. Ez ebben az életkorban normális? (Kerülöm egyébként a szénsavas üdítőket legalább 10 éve, citrusfélét is ritkán eszem.) 

 

Előre is köszönöm a választ.

Előzmény: Tóth_Sándor (617)
Tóth_Sándor Creative Commons License 2010.03.28 0 0 617
Kedves Earenci!

A dehidratáció miatt gyakran előjönnek a fogon ezek a foltok, csíkok. A foltok ha halvány fehérek és gombostűfej méretűek, akkor azok például lehetnek olyan területek, amelyekre fokozottan kell figyelned. Általában a demineralizálódott területek fehérednek így. Az ásványi anyag hiány pedig melegágya a fogszuvasodás kialakulásának. Ha teheted, tegyél rá GC tooth mousse-t.

A dehidratáció megszűnése után ezek eltűnnek, de ha 3 árnyalatot fehéredett a fogad, és ilyen lett, akkor valószínű a fehérítés hatása is el fog tűnni sajnos. Bár bízom benne, hogy most nem lesz igazam.

Ha nem egységesek a fogaid színei, az sokmindent jelenthet. Mivel "ugyanabból az anyagból vannak" ezért ha jelentős eltérés van közöttük (leszámítva a szemfogat), akkor az akár azt is jelentheti, hogy a sötétebb árnyalatú fogak vitalitása drasztikusan csökken.

Figyeld meg őket, ha tényleg olyan színkülönbség van, keresd fel az orvosodat, mert szerintem ki kell vizsgálni az okot.

További szép napot!

Tóth Sándor
Előzmény: Earenci (615)
ballpen Creative Commons License 2010.03.26 0 0 616

Köszönöm a válaszát, sok mindent mérlegelek még, hogy mi legyen.

Szép napot!

Előzmény: Tóth_Sándor (614)
Earenci Creative Commons License 2010.03.26 0 0 615
Kedves Sándor!

2 napja rendelői fogfehérítésen estem túl (Opalescence). A doki szerint 3 árnyalattal sikerült fehéríteni a fogaimon, de ez nyilvánvalóan két hét múlva, ha a dehidratáció hatása megszűnik, akkor ez visszaesik egy kicsit. Ezzel nincs is gondom, viszont úgy látom, nem egységes a szín, még egy fogon belül is különböző árnyalatú. Most ezt nem úgy értem, hogy a fognyak sötétebb, mert az természetes, hanem valahogy "foltosak" a fogaim (néhol csíkosak). Gondolom, ez a fogaim szerkezetétől függ, az oxidálás így ment végbe a fehérítés során. Nyilván már a fehérítés előtt is különböző árnyalatban pompázott, csak eddig nem figyeltem így meg...
Ha esetleg pár év múlva rászánom magam ismét a fehérítésre, akkor esetleg van olyan módszer, amivel egységesebb színhatást lehet elérni? Vagy törődjek bele, hogy ilyenek a fogaim?

Előre is köszönöm a választ. :)
Előzmény: Tóth_Sándor (614)
Tóth_Sándor Creative Commons License 2010.03.26 0 0 614

Kedves ballpen!

 

A fogfehérítés tartóssága tőled függ, az már más kérdés, ha nem volt olyan életmódod, ami komoly szennyeződést tud összehozni a fogadon, akkor mennyire fogod úgy látni, hogy jól jártál vele. Ha így is nagyon sárgák a fogaid, valószínű genetikai, antibiotikum, flurorid vagy keringési rendellenesség okozza. Ezeken túl sokat nem változtat a fehérítés.

 

Ha szedtél olyan gyógyszert, fogyasztottál olyan mennyiségű teát (terheseknél szokott lenni a tej serkentő tea), ami beszínezte a fogaidat, akkor hatásos lehet.

 

További szép napot!

Tóth Sándor 

Tóth_Sándor Creative Commons License 2010.03.26 0 0 613
Tisztelt Lándzsa Erőskar!

Ez most kimondottan tetszett! :)

Sok természetes A1-et látok fogfehérítés végeredményeként, de az tény az a fehér ami a TV-ben van, legtöbb esetben trükk vagy héj. Ezt mindenkinek elmondjuk a fogfehérítés előtt. Tudja az a szomorú, hogy a honlapok 90%-án megjelenő képek is retusáltak (előtte / utána). Amikor a rágófogak is hófehérek lesznek... hmmm....
Ez biztosan tetszeni fog Önnek: http://www.indavideo.hu/video/Fogfeherites_10_perc_alatt_gep_nelkul/



Kedves Cichlidszsolt!

Sajnos a fogfehérítés nem tartósabb mondjuk max 2 évnél (ha valaki nagyon figyel mindenre), általában 1 - 1,5 évet mondunk, mert a tartósság (a dehidratációtól eltekintve) életmód függő. Készülékről, termékről nem szeretek véleményt mondani, mert az csak az én véleményem lenne. Kérj garanciát és akkor nem érhet baj. Az pedig, hogy mennyit fog fehéredni, nagyon sok tényezőtől függ, ezért ezt konzultáción célszerű egyeztetni.

További szép napot!

Tóth Sándor

Előzmény: Lándzsa Erőskar (612)
Lándzsa Erőskar Creative Commons License 2010.03.21 0 0 612
Nem igen szoktam behatolni az álomvilág topikjába, de ez azért megfogott. Örökéletű? És, ami fehér, az mind héjkerámia...:-))) Nem hiába mondják, a félinformáció sokkal veszélyesebb, mint a tudatlanság.
Előzmény: cichlidszsolt (609)
ballpen Creative Commons License 2010.03.20 0 0 611

Kedves Sándor!

 

Az én fogorvosomnál Remewhite plazmalámpás fogfehérítési lehetőség van (75E Ft), ő ezt javasolta, mondván, hogy tartós és fájdalommentes. Épp elég sok mindent olvastam ahhoz, hogy összezavarodjak. Erről a plazmalámpás dologról kérdezném a véleményedet. Mit jelent az, hogy tartós? Egy év, és utána vége? Vagy ha nem eszek/iszok színezékes dolgot, akkor ennyi csak? Én nem dohányzom, nem kávézom, szóval ilyen elszíneződés nincs a fogamon. Leginkább az izgat, hogy ha nincs ilyesfajta sok retek a fogamon, akkor mennyivel lehet fehérebb? Mert ha az eredeti fogszínemnél nem jobban, akkor talán fölösleges is. Hirtelen ezek jutottak eszembe. Köszönöm előre is a válaszokat!

Szép napot!

Előzmény: Tóth_Sándor (607)
szaguldo kacaj Creative Commons License 2010.02.25 0 0 610
Minden relatív. A fogfehérítésről is megoszlanak a szakemberek véleményei, ott van az amalgám kérdés, de pl. ugyanazt a kezelést többféleképpen is lehet kivitelezni. Vannak dokik, akik jól bevált rég(ebb)i módszerekkel dolgoznak, nem akarnak (vagy nem tudnak) újítani, váltani. Mi meg, egyszerű halandó páciensek, el vagyunk veszve a nagy információtengerben. Magunknak kell eldönteni, mit akarunk. Vagy kell egy doki, akiben 100%-ban megbízunk és mindig elfogadjuk, amit mond.

Az a baj, hogy még mindig szentírásnak vesszük azt, amit a neten olvasunk. Nagyon sok az információ, ráadásul mindegyik "jól hangzik", közben a valóságban meg nem is teljesen úgy van...
20 éve hol volt még a net pl? Akkor is születtek pótlások meg tömések...

Szerintem nem írtál hülyeséget. Nekem is van olyan fogam, amire azt mondta a doki, hogy most még oké, de felkiáltójeles :), mert lehet, hogy fél év múlva már azt mondja rá, hogy caries. Azt meg én se tudom elképzelni, hogy csak úgy heccből tömögessen egy doki.
Előzmény: düválka (606)
cichlidszsolt Creative Commons License 2010.02.25 0 0 609
Én gondolkoztam már a porcelán héj gondolatával,amiket reklámokba látsz,meg a filmvásznon,na ami feltűnő az az.Szinte rendellenesen tökéletes,és világít.
Nem kell évente fehérítened,örök életű csak vigyázni kell rá.
cichlidszsolt Creative Commons License 2010.02.25 0 0 608
Akinél voltam az nem az a fajta volt akiről te beszélsz,jó ember ismerő vagyok mert elég sok emberrel dolgozom.Már pár szóból tudom milyen ember is valójában.
Előzmény: düválka (606)
Tóth_Sándor Creative Commons License 2010.02.25 0 0 607
Kedves Düválka!

SoniWhite pl más aktiválást csinál, így lehet alacsony koncentráció és rövid a hatóidő. Picit elrugaszkodott hasonlat, hogy olyan ez mint kalapáccsal ütni egy csavart. Ha valakinek van csavarhúzója, akkor nem kell óriáskalapács...

További szép napot!
Előzmény: düválka (606)
düválka Creative Commons License 2010.02.24 0 0 606
A lyukas fogakról annyi, hogy sok fogorvos azt is relatívnak tekinti. Nekem is volt ilyen, hogy új fogdoki több lyukas fogat mondott, mint a régi, de ez attól is lehet, szerintem, hogy van amikor olyan pici a lyuk, hogy a régi doki nem akarja egyből szétbarmolni, tudja hogy úgyis megyek fél év múlva és majd akkor meglátja milyen állapotban van.. bár lehet, hogy most hülyeséget írtam, de amilyen naív vagyok, nehezen tudom elképzelni, hogy olyan lelkiismeretlen legyen egy fogorvos, hogy egészséges fogakat tömjön...
Előzmény: cichlidszsolt (602)
düválka Creative Commons License 2010.02.24 0 0 605

Kedves Sándor,

köszönöm a választ!

Azon én is csodálkozom, hogy amerikában nem pereltek még fogfehérítés miatt, figyelembe véve csak a fájdalommentességre vonatkozó ígéretet.. vagy csak nekem fáj ennyire???:)

 

Az én fogorvosom pl kiemelte és írásba adta, hogy a fehérítés nem okoz változást a fogak szerkezetében, vajon pereljem be a tanulmányra hivatkozva?:)

 

Elképzelhető, hogy azért sincs per, mert a fogfehérítés szövődményei rejtve maradnak, pl. hajlamosabb lehet a fog szuvasodásra.. ez lehetséges?

Kicsit paradoxnak találom, hogy alacsony koncentrációt ajánlatos használni rövid hatóideig, hiszen minél alacsonyabb a koncentráció, annál hosszabb a hatóidő... Bár ez attól is függ, mi tekinthető alacsony koncentrációnak és rövid hatóidőnek.. Ön szerint melyik koncentrációt érdemes használni?

 

Áááá, nem kellett nagy ügyesség megtalálni a vizsgálatot, csak a nitewhite-ra (ezt használom) kerestem rá és ezt köpte ki.:)

 

d

 

Előzmény: Tóth_Sándor (594)
Tóth_Sándor Creative Commons License 2010.02.24 0 0 604
Kedves Cichlidszsolt!

A fogorvos nem biztos, hogy jó példa. Sok rendelőbe járok, horror árakba kerül egy rendelőt berendezni (normálisan), és éppen ezért az esetek többségében lízinggel fedezik. Nem adhatsz az asszisztensnek keveset, mert elmegy máshová. Napi szinten 100.000Ft-nak be kell jönnie. Ha egész nap csak fogat tömsz, naponta dolgozol 8 órát, óránként elkészítesz két tömést, akkor egy tömésnek 6250Ft hasznot kellene hoznia.

Ha ez teljesül, akkor annyit keresel, mint egy állami, hivatali alkalmazott, és közben tied a kockázat.

Persze vannak kivételek, de hol nincsenek autószerelők, akik "kicserélik" a fékbetétet egy másik autóséval, TV szerelők, akik a fél TV-t ki kell cseréljék, mert nincs hang stb.

A világ tényleg nagyon csúnya ha így nézzük, és pont ezért nagyon fontos, hogy ismerősöktől, barátoktól kapjuk az infókat, mert ők reális referenciák számunkra.

Az internet arra tökéletes, hogy ezt a referenciát erősítse vagy gyengítse. Nagyon várom már azt a megoldást, ami ebben segít nekem. Addig pedig célpontok vagyunk...

Kérjünk hát garanciát, kérjünk árgaranciát, kérjünk olyan dolgokat, amelyek megnehezítik azt, hogy lenyúljanak minket.

Na ez elég off-ra sikerült... :D

További szép napot!

Tóth Sándor
Előzmény: cichlidszsolt (602)
Tóth_Sándor Creative Commons License 2010.02.24 0 0 603
Szia Kacaj!

Igen, ez tényleg sok egyben. Ezért is bánt az, ha mondjuk valaki egy év alatt összeszedi ezt a pénzt, és azzal küldik el, hogy a fogfehérítésre nincsen garancia, mert nem lehet tudni hogyan fog hatni. Felháborító...

Szió!
Előzmény: szaguldo kacaj (600)
cichlidszsolt Creative Commons License 2010.02.24 0 0 602
Sajnos ez a vérbeli kapitalizmus.Némelyik szakma sajnos aránytalanul és méltánytalanul magas árakon dolgozik,hisz úgy van vele az ember ha ennyiért is igénybe veszik,akkor miért adná olcsóbban vagy végezné olcsóbban.Kevés munka, nagy haszon.Szerintem mindenki erre törekszik a mai világba./majdnem/.Ezért is nem mindegy milyen szakmát választ az ember ha jól szeretne élni.Én pl legalább öt fogorvosnál jártam mire megtaláltam 3 éve azt akibe tűzbe tenném a kezem.Na ő nem pénzéhes mint némelyik fogorvos.Olyan is volt nem tudtam elérni a fogorvosomat mert nem volt elérhető,nekem meg kiesett a tömésem és minél előbb szeretem volna betömetni.Találomra kinéztem egyet a nettről,bejelentkeztem,fogadott, mondtam szeretném ha ezt betömné ami kiesett.Érzéstelenített,és közbe el kezdte sorolni itt egy lyukas fog,ott egy lyukas fog stb.Gondoltam magamba mi járhat a fejébe na most hányszor 8000ft húz le tömésenként rólam.Hol ott tudtam hogy nincs lyukas fogam,de ő azt nem tudta hogy rendszeresen járok fogorvoshoz és nincs,mert akkor én is tudnák róla.Nem szóltam semmit had mondja a magáét tömje be azt az egyet és én többet felé se nézek.Ez csak egy tanulság másoknak ha megtalálják azt akibe bíznak máshoz ne is járjanak.
Előzmény: szaguldo kacaj (600)
cichlidszsolt Creative Commons License 2010.02.24 0 0 601
Megnéztem a videót.Tanulságos de a laikus aki nem szakmabeli az természetesen lehet a filmet se tudja magába feldolgozni,mert fogalma sincs ha nincs egy kis egészségügyi rálátása az egészre.Ilyenkor általában ráhagyatkozik a szakember által vélt és mondott szavakra.Természetesen hisz benne hogy ő jót akar.Teszi amit mond hisz minden embernek addig van bizalma a másikkal szembe amíg az át nem vágja.De ha egyszer csalódott akkor már az az ember tökmindegy mit is mond hitel vesztett ember.Én már sokat csalódtam.De akiben meg nem azokat viszont szívből ajánlom másoknak.
Előzmény: Tóth_Sándor (599)
szaguldo kacaj Creative Commons License 2010.02.24 0 0 600
Az 55.000 ft sok pl. azoknak, akiknek az összes havi jövedelme ennyi. Vagy még ennyi se. Mondjuk, ők meg nemigen gondolkodnak fogfehérítésen.
Előzmény: Tóth_Sándor (599)
Tóth_Sándor Creative Commons License 2010.02.24 0 0 599
Szia!

Tudod hányan írnak a megszepitjuk.hu-n is elérhető chat-re??!

A legtöbben be nem tartott ígéretekre (100 árnyalat 30 perc alatt), érzékenységre panaszkodnak.

Az a legrosszabb, hogy azoktól az emberektől akik csak úgy megírják, hogy jól sikerült a kezelés 2 hét múlva panaszkodó bejegyzéseket kapok, és tanácsot kérnek, hogy vissza merjenek-e menni a rendelőbe?? 35,50,60,90,120 ezer forintos kezelés után. Persze, hogy az "igent" tanácsolom, sőt azt is, hogy másoknak pedig azt, hogy ne menjenek olyan helyre ahol nincsen garancia.

Az indavideóra feltöltöttem egy 20 perces felvételt, ami arról szól, mi a legtöbb csalódás forrása. Eddig 400-an nézték meg, de szerintem mindenkinek tudnia kellene róla, aki fogfehérítésre készül.

http://www.indavideo.hu/video/Fogfeherites_10_perc_alatt_gep_nelkul
(Élőben akartam felvenni, de csak felvételről jött össze.)

Fura világ van, az biztos... Rendelői fogfehérítés 30-40e Ft-ért sem túl reális szerintem; 20e Ft a fehérítő anyag, 10-20e Forintra jön ki a gép lízingdíja, a rezsi, munkabér még benne sincs. Sőt, ha egészségpénztári kártyát használ valaki, akkor még az is költséget okoz.

Szóval 55e Ft alatt szerintem minőségi fogfehérítést ne várjon senki. Tudom ez meg sok. Vagy mégsem? Naponta 150Ft-ot kell csak félretenni.

Bye
Előzmény: cichlidszsolt (598)
cichlidszsolt Creative Commons License 2010.02.24 0 0 598
Ez így van ahogy írod,és szerintem ez rossz így mert az emberek csalódnak.Nem tartom a magyar kereseti viszonyokhoz képest mindenki számára elérhetőnek a kezelést.Ennyi pénzért azért elvárná az ember hogy azt kapja amire számítani szeretne.Sokan nehezen spórolják össze a kezelés árát,mert mindenki szeretne szép mosolyt mert az az emberből az egészséget sugallja mások felé.Szerintem meg pont az lenne a fontos egy klinikának,hogy a paciensek elégedettek legyenek,örömmel menjenek vissza kontrollra.Így nő a kuncsaft körük és ez maga a reklám lenne számukra a visszajelzés.
Előzőre válasz.
Meglátjuk mi lesz az otthoni cuccal,majd leírom miket tapasztalok és az eredményt is.
Részemről fő az őszinteség.
Előzmény: Tóth_Sándor (597)
Tóth_Sándor Creative Commons License 2010.02.23 0 0 597
Kedves Cichlidzsolt!

Üdv néked is! Amikor elkezdtem foglalkozni a fogfehérítéssel, és mentem rendelőről rendelőre demo fehérítést végezni, mindenhol megkérdezték, hogy hoztam-e fájdalom csillapítót. régen elmondták a pácienseknek is, mára ez az őszinteség kihalt, már nem trendi elmondani mi fog rád várni.

Az interneten, minden csúcsszuper, érzékenység és fájdalommentes. Csak azt tudnám, hogy miért panaszkodik annyi ember nekem is. Több készülék is a legjobb, sőt a leggyorsabb is. Elcsépelt szavak...

Az tény, hogy UV-s erősebb, mint az ultrahangos SoniWhite, viszont amíg az UV-nál esetleg kiugrassz a székből, a SoniWhite-ot végigneveted. / Van ami nem UV-s, hanem infrás, az is épp elég rossz a fognak./ ( Aki kíváncsi, tudok neki küldeni egy rövid összegzést a fogfehérítő rendszerekről.)

Ezt a problémát oldották fel a SoniWhiteII -vel olyan fényforrás van benne, ami máshol nincsen. ;) Imádom! Sajnos nagyon drága, majdnem 2 millió az ára, ezért csak az elit rendelők rendelkeznek vele, az ott kezelt páciensek nagy örömére. :)

Bocsánat, hogy leírtam a nevét, de sajnos egyre többen használják ki marketing fogásnak az ultrahangos szót.

Az Opal-lal jól fogsz járni, ha bírod, szép eredményt ad. :) Ha megcsípné az ínyed, használj patikában kapható E-vitamint rá, és öblögess hideg vízzel.

További szép napot!

Tóth Sándor
Előzmény: cichlidszsolt (595)
Tóth_Sándor Creative Commons License 2010.02.23 0 0 596
Tény az UV-s erősebb, mint az ultrahangos SoniWhite, viszont amíg az UV-nál esetleg kiugrassz a székből, a SoniWhite-ot végigneveted.

Ezt a problémát oldották fel a SoniWhiteII -vel olyan fényforrás van benne, ami máshol nincsen. ;) Imádom! Sajnos nagyon drága, majdnem 2 millió az ára, ezért csak az elit rendelők rendelkeznek vele, az ott kezelt páciensek nagy örömére. :)

Bocsánat, hogy leírtam a nevét, de sajnos egyre többen használják ki marketing fogásnak az ultrahangos szót.

Az Opal-lal jól fogsz járni, ha bírod, szép eredményt ad. :) Ha megcsípné az ínyed, használj patikában kapható E-vitamint rá, és öblögess hideg vízzel.

További szép napot!

Tóth Sándor
Előzmény: cichlidszsolt (595)
cichlidszsolt Creative Commons License 2010.02.23 0 0 595
Én új vagyok a fórumon ép ezért üdvözlök mindenkit.
Nekem a fogak állapota mindig is fontos volt,ezért is fektetek erre nagy hangsúlyt.Kezdetbe én is kipróbáltam mindenféle reklám csoda kütyüket.Pl:Velform smile uv lámpás házi sufni tuning,ami nem is volt ép olcsó..Nagyon sokat nem értek az biztos,egy két árnyalatot használt és mindig vártam majd jobb lesz,de egy idő után semmit se ért,csak max fent tartott egy állapotot.Másfél éve voltam Uv lámpás fogfehérítésen 3x12 perc volt.Én alulra kaptam érzéstelenítő inyekciót na az nem volt kellemes.Menetét nem írom le gondolom mindenki tudja.Az eredmény a fontos,amikor eljöttem szép volt,vagyis érdekes de nekem az alsók világosabbak lettek.Ami nem tetszett hogy nem egyformán fehéredtek ki,vagyis a tövénél sötétebbek maradtak.Vissza is mentem pár nap múlva hogy korigálják,erre nekem felajánlották hogy féláron vegyem meg a sínes házi módszert és azzal próbáljam meg.Én úgy is tettem tooth whitening féle házi sínessel próbáltam.Ne tegyétek mert nekem az inyemet szétmarta nehéz volt felkenni,úgy szar ahogy van.:D
Jelenleg rendeltem a sínbe Opalescence fehérítő gélt.Jelenleg várok,de őszintén nagy csodára nem számítok.
Lemaradt a fogorvosnál pont az uv at javasolta az ultrahangos helyet,neki volt mind a két féle.
Tóth_Sándor Creative Commons License 2010.02.22 0 0 594
Kedves Düválka!

Az általad linkelt anyag nagyon okos és részletes tanulmány. A tanulmány is hivatkozik arra a Japán kutatásra, amely a fluorid tartalmú készítmény fogfehérítés előtt történő alkalmazását vizsgálja. Pont ezért nagyon fontos az alacsony koncentráció és a lehetőleg rövid hatóidő. A kutatás kimutatta azt is, hogy a hosszútávú fogfehérítés sem jó megoldás. Tudományos szempontból tehát minden fogfehérítés káros lehet, ha a barázdák megváltozását kárnak tartjuk. Ha nem tartjuk annak, akkor nem káros.

Nézzük egy picit nem tudományosan, évek óta végeznek fogfehérítést az USA-ban. Az USA arról híres, hogy ha valami kár ér, akkor azonnal perelsz. UK the same :) Sőt precedens alapú az UK ítélkezés, tehát talán még veszélyesebb lehetne. Olvastam olyat, hogy valakinek az ínyét megcsípte a fogfehérítő anyag, és ezért több ezer fontra bűntették az orvost.

Ezek után nyugodtan gondolhatjuk / feltételezhetjük, ha a fogfehérítés valakinek komoly kárt okozott volna (tönkremennek a fogai), akkor már hallottunk volna perről.

(Teljesen tudománytalanul: A körmünk is roncsolódik, ha vegyszeres vízzel mosogatunk, mégsem esik le. )



Én azt mondom továbbra is, ha lehet alacsony koncentrációt és rövid hatóidőt kell választani. Ha azonban ez nem hozna eredményt, akkor lehet erősebb koncentrációval fellépni.

A tanulmány szerint tény a barázdák megnövekedése, de úgy tűnik ez nem okoz olyan elváltozást, amit kárnak nevezhetünk.

Biztos van azonban aki kárnak nevezi. :) Hiszen nem vagyunk egyformák.

Nagyon ügyes vagy, hogy rátaláltál erre a cikkre, egy kincs!

;)

Tóth Sándor
Előzmény: düválka (593)
düválka Creative Commons License 2010.02.21 0 0 593

Sziasztok,

csak annyit szeretnék mindenkinek tanácsolni, hogy fogorvosnál ne kérjen sínes fehérítést (én sajnos ezt megtettem, csak utóbb jártam utána), mert 50-60e Ft nagyon sok érte, figyelembe véve, hogy az anyagot a neten rendelve fillérekért meg lehet venni, elvileg sínt is készíthetsz magad szintén fillerékért, az egész önköltségi ára kb. 10e Ft, tehát fogorvosra nincs igazán szükség ehhez.

 

Más jellegű tapasztalataim, ami miatt egyéb esetben sem ajánlom a sínes fehérítést:

1. Nekem borzalmasan fáj (hirtelen erős fájdalom belenyillal a fogba, nagyon kellemetlen) és ezzel kb. 10 éjszakán meg kell küzdeni (a szépségért ugye meg kell szenvedni, de azért jobb ha csak egy alkalommal:))

2. Érzékenység, kb. 1 napig a sín használata után, enni is rossz. Az elmex gél használata sem kellemes.

3. elvileg a kezelés ideje alatt és utána egy hónapig nem ajánlatos színező hatású ételeket, italokat fogyasztani

4. a hatása: második használat után nagyon fehér lett, de azóta mintha sárgulna vissza (6-szor használtam eddig)

 

Dr. Tóth Sándortól kérdezném, hogy olvasta-e ezt a vizsgálati doksit és mi a véleménye. E szerint a peroxidok igenis hatással vannak fogzománc szerkezetére, de az nem derül ki egy laikus számára, hogy mennyire káros ez a hatás.. milyen szövődménye lehet? 

 

http://209.85.135.132/search?q=cache:mYZvgSdaOjEJ:www.science.unideb.hu/index.php%3Fpageid%3Ddokumentumok%26id%3D77+nitewhite&cd=2&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&lr=lang_hu

kornél86 Creative Commons License 2010.02.21 0 0 592
1éve és 3 hónapja voltam a fogfehéritésen és éppenséggel mondjuk még szépek a fogaim. főleg 2x15 perc szolárium után :D:D
azért 1-2év mulva kelleni fog ujra. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!