Keresés

Részletes keresés

ercsi74 Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26278

Kedves Mikolt, Gábor!

 

Gyógyszernek Costilbegyt-t írt fel. Még nem kell szednem, mert abban maradtunk, hogy mikor megjön a mensesem felhívom és akkor megbeszéljük, mikor kezdjem el szedni. Illetve ekkor mondja meg, hogy mikor menjek újra ultrahangra. A papíromra is azt írt, hogy menses után kell kontrolra mennem.  Azt mondta, lehet, hogy csak a méhnyálka van ottm egvastagodva, vagy valami izomcsomó, s hogy nem kell egyenlőre izgulni.

Szerintettek mi lehet ez a csomó? Lehet annak ellenére rosszindulatú, hogy a kenet eredménye jó lett?

A menstruációm rendben van, nincs semmi panaszom, még görcsölni sem igazán szoktam.

Csak most kicsit megijedtem emiatt.

 

Ercsi

Mikolt Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26277
azert a hormonos serkentes es teherbeeses elott nem artana kideriteni, hogy mi az a csomo, hogy kell-e vele valamit csinalni, vagy nem fogja akadalyozni a terhesseget. ha vegkepp bizonytalan, siman vehet szovetmintat, mehen belulrol ez azert nem olyan bonyolult.
Előzmény: ercsi74 (26276)
ercsi74 Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26276

Kedves Gábor!

 

A párommal már több mint egy éve próbálkozunk a babával, de sajnos még nem sikerült. Elmentem a nőgyógyászomhoz, kenetet vett, elküldött vérvételre (hormonszintet mérni) és csinált ultrahangot. A gondom tulajdonképpen itt kezdődik. Az ultrahang alkalmával 20x18 mm-es homogén csomót talált a méhemben. A kenet eredménye P1-es lett, tehát az rendben van. A kérdésem tulajdonképpen az, hogy véleményed szerint mi lehet ez a csomó. Van- e okom félni, hogy rosszindulatú, vagy azt a keneteredmény kimutatta-e volna. Abban állapodtunk meg, hogy a menses után csinál még egy uh-t és akkor kiderül, hogy mi a teendő a csomóval. Ezenkívül, még az ultrhangkor az állapította meg, hogy nincs preminens tüsző (12 napon volt az uh.). Ez gond? Írt fel peteérést serkentő gyógyszert, amit majd be kell szedem.

Várom tanácsodat, illetve véleményedet! Előre is köszönöm!

 

Ercsi 

Mikolt Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26275

attol fugg, mit ertesz egeszseges baba alatt. a dongalab nalam pl. az abszolut elfogadhato es korrigalhato kategoria.

 

ha a chorion-biopszia eredmenye negativ, az azt jelenti, hogy a gyermeked nem Down-koros, es nem szenved meg par egyeb genetikai rendellenessegben.

 

ezt mindenkeppen nektek kell megbeszelni az orvossal: ha nem vallalod a babat, akkor a 20. hetig kell megszakitani a terhesseget, tehat nincs sok idod. azt senki nem fogja tudni garantalni neked (es mas terhesnek sem), amig a baba meg nem szuletik, hogy teljesen egeszseges lesz.

Előzmény: secca (26274)
secca Creative Commons License 2008.07.09 0 0 26274

Kedves Gábor és Segítők!

 

Véleményetekre lennék kíváncsi, van-e esélyünk még egészséges babában reménykedni...

18 hetes terhes vagyok, első babánk, 31 éves vagyok.

A 12. héten sajnos magas volt a nyaki redőnk, (több intézményben is) emellett negatív visszaáramlást láttak (doppler flowmetria), voltunk a 14.héten szívUH-on, semmi extra rendellenesség, 20.héten kontroll. A Hajdú Kriszta doktornő megcsinálta a chorion biopsziát a 14.héten, negatív lett, kisfiunk van, a 16. héten csináltak megint UH-ot, nyakiredő még mindig nem húzódott vissza és kétoldali dongalábat diagnosztizáltak. Az AFP 1,8-as, amire azt irták hogy mérsékelten emelkedett. Egyenlőre mást nem találtak, de "ezek" nem elegek az orvosaimnak a megszakításhoz. Mit lehet csinálni ilyenkor? Nem szeretnék beteg gyereket szülni, annyit azért eddig is mondtak hogy a dongalábnak semmi köze a magas nyakiredőhöz, szóval lehet hogy van még valami baja, de még nem látják...Nagyon vártuk a babát, de most már teljesen felőröl minket ez a sok negatív eredmény, minden vizsgálaton mondanak valami rossz hírt.

Elnézést ha egy kicsit hosszú voltam.

Előre is köszönjük a válaszotokat!!!

Mikolt Creative Commons License 2008.07.08 0 0 26273
tedd, amit az orvos mond. a finomabb kezelestol haladunk a drasztikusabb fele.
Előzmény: betty999 (26272)
betty999 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 26272

Kedves Mikolt!

(előzmény: Május 23: méhszájsebet fedezett fel az új dokim (10Ftos nagyságút), 1. fagyasztás. Június 10: controll, 2. fagyasztás (mivel nem gyógyult a seb). Július 8. Controll, 1. ecsetelés (még mindig nem gyógyul a seb, és vérzékeny).

Gábor orvos cserét javasolt, viszont még új vagyok a városban, nem ismerek orvosokat, akinél most vagyok ezt pedig nagyon ajánlották, ezért tanácstalan vagyok.

A kérdésem: a 2 fagyasztás után a doki most ecsetelős kúrát javasolt (heti 2-3x).

Van-e jobb, gyorsabb gyógymód?

(a nővér mondta, h ha nem használ az ecsetelés 5-6 alkalom után már látszik, akkor 1 napos "égetős" műtét jöhet szóba)

 

Előzmény: betty999 (26249)
Kifla Creative Commons License 2008.07.08 0 0 26271
Köszi a gyors választ!

Tudom, hogy honnan kell számolni a ciklust :-) De vetélésem nem volt még, (remélem ez volt az utolsó) ezért voltam bizonytalan.

Köszi!
Előzmény: Mikolt (26270)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.08 0 0 26270
nem a verzes abbamaradasatol szamoljuk a ciklust, hanem az elso napjatol. tehat ha 3 hete maradt abba a 10 napos verzes, akkor ez a mostani kb 30 nappal az elozo verzes utan volt, tehat normal menstruacionak tekintheto. probalkozzatok. (habar 9 hetes terhesseg utan en 9 hetet, tehat 2 ciklust varnek)
Előzmény: Kifla (26269)
Kifla Creative Commons License 2008.07.08 0 0 26269
Kedves Gábor és Segítők!

Van egy egyéves kislányom, terhességem és szülésem problémamentes volt. 2. terhességem viszont vetéléssel fejeződött be. 9 hetes terhes voltam, nem volt szívhang. A vetélés természetesen zajlott, műtét nélkül, 1 hónapja kezdődött és kb 10 napig tartott.
Orvosom azt mondta, h ki kell várni 1 menstruációt és utána megint lehet próbálkozni.
A vérzés abbamaradása óta 3 hét telt el, és most 4napja barnás folyásom van (2 nap erősebb, 2 nap minimális).

Kérdésem az, hogy ez lehetett a menstruáció, és akkor ezután lehet próbálkozni? Vagy ha nem, akkor ez mi lehetee? Valami fertőzésem lehet?

Válaszukat előre is köszönöm!
Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2008.07.07 0 0 26268
Kedves tecus24,

2007.februárjában szültem természetes modon,minden rendben volt. Még most is szoptatok.A havi ciklusaim rendszeresek és mindig 28 nara jönnek, de az volna a problémám,hogy az első két napban erős fájdalmaim vannak lent ugy érzem és utánna néztem mintha a méhszáj környéke lenne(ezekkel a dolgokkal nem igazán vagyok tisztában) hiába veszek be fájdalomcsillapítot,csak akkor enyhül ha lefekszem vagy ülök,de ha állok ujra kezdi.A két nap kínszenvedés.Szeretném kérni hogy irja le nekem hogy Ön tudása szerint mitől lehet ez

Sajnos az "ott faj valahol lent", akkor sem elegseges, ha a paciens ott ul a rendelomben. Mindenesetre az elegtelen informacio dacara, a valoszinu az holyag-gyulladas, esetleg petefeszek gyulladas. Mindket esetben azonnal nogyogyaszhoz kell menni.

Gabor
----------------------------------
Kedves betty999,

(előzmény: 21 év 0 terhesség, 0 abortusz)Több féle fogamzásgátló bogyót szedettek már velem (Tri Regol, Yasminelle, Regulon) de hóközi végzéseim voltak, melyek nem múltak el. Legutóbb a doki a Nuva Ringet írta fel. Szerencsére emellett nem volt semmi ilyesmi panaszom. Viszont 1 hónapja elköltöztem, másik dokihoz mentem, aki az első vizit alkalmával észrevett egy kb 2cm-es méhszájsebet, melyet fagyasztott. 2-3 hétre rá a vizit alkalmával úgy vélte, h nem gyógyult semmit, ezért mégegyszer lefagyasztotta, és azt mondta, h hagyjam abba a gyűrűt, amíg meg nem gyógyul a seb, mert lehet h az irritálja. Ezért Lindinette 30at írt fel. Most a 8. bogyónál vagyok (vérzés után kb 8-9 nappal), és tegnap-tegnap előtt is görcsöltem, ma meg a szokásos barnázás.
Véleményetek szerint az 'átállás' miatt van ez a barnázás, vagy nem megfelelő ez a gyógyszer?
Illetve van-e olyan tapasztalatotok, hogy a Nuva Ring méhszájsebet váltott volna ki valakinél? (szeretnék visszatérni rá)


1. Ha a Tri Regol, Yasminelle, Regulon szedesenel mindig voltak hokozi verzeseid, de a Nuvaring-en nem, es most a Lindinette-en megint, akkor nem is ketseges hogy rendszeresen elfelejtettel bevenni egyes tablettakat es azert vereztel. Ugyanis a Nuvaring a legalacsonyabb dozisu hormonalis fogamzasgatlo, elmeletileg azon kellene leginkabb lenni hokozi verzesnek, aki erre erzekeny.

2. Nem, nem hallottam hogy a Nuvaring mehszajsebet okozna.

Gabor
------------------------------------
Kedves Felicitász,

Mi történt a Mr Spock nick-kel?

Abszolut semmi. Ugyan manapsag már nagyon ritkan irok, de neha irok, es tudom hogy a nick ugyanugy letezik es ervenyes. Amikor keresel azon az alapon, vedd biztosra hogy nem Mr.Spock, nem MrSpock, nem Mr. Spock, hanem igy: Mr Spock (pont nelkul, egy SPACE a Mr es a Spock kozott).
Pont ahogy fentebb irtad.

Kozben latom, hogy megoldodott a problema.

Gabor
--------------------------------
Kedves keroppi,

30. év, 0 gyerek, 1. terhesség, 8. hét. Pénteken elfelejtettem, hogy nem ehetek nyers tojásból készült ételt terhesen, sajnos ettem így tartármártást a rántott sajtomhoz. Izgulok, hogy lehet-e baj ebből, és ha igen, mikor derül ki.

Nem lehet baj, elfeledkezhetsz errol.

Gabor
-----------------------------------
Kedves Danae,

Gratulalunk :)

Gabor
--------------------------------
Kedves Rencsike75,

egy újabb kérdéssel fordulok hozzátok, 35.hetes terhesség, méhszáj zárt, a vizsgálatok során kiderült, hogy minden rendben, valszeg nem is szülök idő előtt. Viszont, tegnap voltam Uh-n, CTG_n + hüvelyvizsgálaton, kenetet is vettek le, megnézte a szülésznő, hogy mennyire zárt a méhszájam, még mindig 3000-es, de utána elkezdtem vérezni, mondta is és olvastam is, hogy ez normális, mert már kicsit fel van puhulva a méhszáj és vérbő... A kérdés csak az, hogy meddig tarthat ez a vérzés, mert még ma reggel is barnás, sötétes vérzésem van, nem sok, de azért jó lenne tudni, hogy meddig tart, illetve mikortól nem jó, ha még vérzik??? A hasam picit keményebb, de amúgy tényleg tök jól vagyok és baba is mozog rendesen...

Egy kicsit tul durvan vizsgalt meg. Barnazas okay, verzes nem. Varj holnapig, ha meg mindig latsz verzest, es nem csokken, hivd fel, jelentsd telefonon, vagy menjel be.

Gabor
Felicitász Creative Commons License 2008.07.07 0 0 26267
Gratula :-)
Előzmény: Danae (26260)
Rencsike75 Creative Commons License 2008.07.07 0 0 26266
köszönöm szépen a gyors választ!
Előzmény: Mikolt (26265)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.07 0 0 26265
1-2-3 nap. abszolut nem kell nyugtalankodni, ha nem lesz bovebb a verzes.
Előzmény: Rencsike75 (26264)
Rencsike75 Creative Commons License 2008.07.07 0 0 26264
sziasztok! egy újabb kérdéssel fordulok hozzátok, 35.hetes terhesség, méhszáj zárt, a vizsgálatok során kiderült, hogy minden rendben, valszeg nem is szülök idő előtt. Viszont, tegnap voltam Uh-n, CTG_n + hüvelyvizsgálaton, kenetet is vettek le, megnézte a szülésznő, hogy mennyire zárt a méhszájam, még mindig 3000-es, de utána elkezdtem vérezni, mondta is és olvastam is, hogy ez normális, mert már kicsit fel van puhulva a méhszáj és vérbő... A kérdés csak az, hogy meddig tarthat ez a vérzés, mert még ma reggel is  barnás, sötétes vérzésem van, nem sok, de azért jó lenne tudni, hogy meddig tart, illetve mikortól nem jó, ha még vérzik??? A hasam picit keményebb, de amúgy tényleg tök jól vagyok és baba is mozog rendesen... köszi a választ, REni
Mikolt Creative Commons License 2008.07.06 0 0 26263
akkor esetleg meggyogyitanak? azert ennel szornyubbet is el tudok kepzelni.
Előzmény: Bihikem (26259)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.06 0 0 26262
jaj, edes istenem, lazits, semmi bajod nem lesz. nem kell mindent szo szerint elhinni, amiket olvasol:)
Előzmény: keroppi (26258)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.06 0 0 26261

na de miert artana a Balatoni viz? ezt ki mondja? komolyan nem ertem.

 

ki mast? korzeti nogyogyasz, orvosod helyettese (gondolom meghagyta, kihez fordulj, ha van valami), a korhazban masik orvos, terhestanacsadason valaki...

Előzmény: zsani30 (26257)
Danae Creative Commons License 2008.07.06 0 0 26260
Kicsit megkésve.
Kedves Gábor, Mikolt, Felicitász és Ana,
köszönöm a sok segtséget, hogy a terhesség alatti hülye kérdéseimre ilyen hatékonyan és türelmesen válaszoltatok.
A gyerek megvan, nagy és ügyes, köszönöm, folyt. köv. remélem.
Bihikem Creative Commons License 2008.07.06 0 0 26259

Most már 8-9 hónapja nem szedem és semmi fejfájás (az első 2 hónapba még volt). Az az igazság nem merek elmenni mert mi van ha találnak valamit?

Előzmény: Mikolt (26251)
keroppi Creative Commons License 2008.07.06 0 0 26258

Kedves Gábor és segítők!

 

30. év, 0 gyerek, 1. terhesség, 8. hét. Pénteken elfelejtettem, hogy nem ehetek nyers tojásból készült ételt terhesen, sajnos ettem így tartármártást a rántott sajtomhoz. Izgulok, hogy lehet-e baj ebből, és ha igen, mikor derül ki.

 

 

zsani30 Creative Commons License 2008.07.06 0 0 26257
Kedves Mikolt!

Köszi a választ. Bár nekem a dokim az első perctől kezdve a Betadine kúpot ajánlotta, de ő most szabin van. Kit kérdezzek meg, hogy mást kúpot használhatok-e? Biztos nem ár a Balatoni víz?
Előzmény: Mikolt (26256)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.06 0 0 26256

ne hasznaljal terhesen Betadine kupot, semmi esetre sem.

 

ha zart a mehszaj, akkor lehet furodni, na de ehhez orvos kell, hogy megmondja.

Előzmény: zsani30 (26255)
zsani30 Creative Commons License 2008.07.06 0 0 26255
Kedves Segítők!
Nem tudom hogy jó topikba írok-e, de szeretném ha segítenétek. 31. betöltött hetes kismama vagyok. Jövő héten megyünk a Balcsira és szeretném tudni, hogy fürödhetek-e a Balatonban. Az orvosom sajnos külföldön nyaral és mást nem tudok megkérdezni. Van itthon Betadine kúpom, ezt még akkor adta a dokim, amikor wellness-ezni mentünk és különböző fürdőkbe fürödtünk. Akkor fürdés előtti este és másnap is kúpoznom kellett.
Az lenne a kérdésem, fürödhetek-e a Balatonba és ha igen, milyen kúpot kell ilyenkor alkalmazni? Sűrgős lenne, kedden utazunk.
Előre is köszönöm a választ.
Felicitász Creative Commons License 2008.07.06 0 0 26254
Kedves Gábor,

stornó, működik a keresés. Köszi Danae-nak is. Bocs az offért, ma délelőtt valami error volt a keresővel nekem, mert minden nick mellé nulla hozzászólást írt ki, a sajátom mellé is, aztán dühös lettem és itthagytam egy pár órára. Most megy rendesen. Megtaláltam amit akartam.

F.
betty999 Creative Commons License 2008.07.05 0 0 26253
Köszönöm a válaszokat! 1000 Hála! :)
Előzmény: Mikolt (26252)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.05 0 0 26252
szexelni ovszerrel, alapos mosakodassal, ovatosan (tehat nem mint az elefantok hatulrol) egesz nyugodtan, a Balatont viszont en valszeg passzolnam, ha nem jutok el dokihoz. de mondjuk ha nem jutsz el hozza, hivd fel rendelesi idoben, es kerdezd meg.
Előzmény: betty999 (26249)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.05 0 0 26251
hallgatni kene az orvosra, es kivizsgaltatni, hogy miert faj a fejed. ez nem valoszinu, hogy a fogamzasgatlotol van.
Előzmény: Bihikem (26248)
Danae Creative Commons License 2008.07.05 0 0 26250
Próbáld még egyszer, nekem kilistázott rengeteg hozzászólást. Nincs pont a Mr után, úgy írtad?
Előzmény: Felicitász (26247)
betty999 Creative Commons License 2008.07.05 0 0 26249

Köszönöm Mikolt gyors válaszod!

Bízom benne, hogy meggyógyul a seb, és utána megint használhatok Nuva Ringet, mert nagyon meg voltam vele elégedve.

Túlsúlyos nem vagyok (166cm/50kg) viszont megpróbálok jobban figyelni az időpontokra.

Viszont lenne még pár kérdésem:

A doki azt mondta a 2. fagyasztás után is, hogy 10 napig full higiénia, no kádban fürdés/strand, és persze semmi szex.

Ennek már 25 napja. Bár jövőhéten kellene mennem kontrollra, de nem biztos hogy a héten ez összejön, viszont a hétvégén mennénk a Balatonra.

Szerinted bemehetek a vízbe, vagy biztos ami biztos és ha a doki nem adja rá áldását, akkor inkább ne? Másrészt már a magánélet azon része is meglehetősen hiányzik... arról mi a véleményed? Inkább várjunk, vagy már nagy baj nem lehet?

 

Előzmény: Mikolt (26246)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!