Bár nemigen hiszem, hogy magyarország elbírna még egy párnapost......
Nos, ez az igazság, és ezért nagy kár a már működő TDH-ért. Én már csak nosztalgiázom, és felteszem a bringámra a 2005-ös Kékesen kapott TDH-s kulacsomat. Óvatosan, hogy rajta maradjon a felirat!
Nincs harag. Egyébként is biciklivel jártam ki megnézni :-) Az előzményeket, ellentéteket, körülményeket felületesen ismerem csupán magam is. Asszem ebbe jobb bele nem keveredni, mert engem sem ez érdekel. Én azt szeretném, hogy itthon is legyen egy Tour de pologne -hoz hasonló verseny, ami sosem lesz, mert nincs egy km kúrva út, ami ne verné szét a seggem országútin. Sajnos ez nagyobb gátat szab a TDH elé, mint bármilyen emberi ármánykodás.
Ezek a szövetségek, mellesleg, -bár a kerékpárost nem ismerem semmilyen szinten, csak hallomásból, pl, ezekről a fórumokról-de más, igen nagy sportszövetséggel van tapasztalatom, mindenre képesek, és minden feláldozható, önös érdekekből.
De most nincs is TDH, igazából, hiszen az itteni kezdeményezés már más néven fut. Bár nemigen hiszem, hogy magyarország elbírna még egy párnapost......
Én azt hiszem, senkit sem csesztettem, téged sem. Leírtam a véleményemet, ami sommásan az, hogy ez a verseny nagyon nem az, ami a TDH volt, szerintem, így én mellőzöm, inkább magam bringázok a nézés helyett, az még egészségesebb is. Ha mégis sértettelek, akkor elnézést! Csak azt tudom hibáztatni, aki az anno újraélesztett és fejlődőképes TDH-t megszüntette. Nálunk ez a menő, betenni a másiknak, aki valamit megalkotott, azt letaposni. Ez megy minden téren. Egyébként a mostani versenynek nem vagyok ellendrukkere, hacsak nem a fenti rivalizálás folytán jött létre, de ezt én nem tudom megállapítani.
Ez a túr-BP-et is érinti. Megnézed, -személyeseneldöntöd, szar-fasza. Most nem kell sokat utaznod-Veszprémből sem.
Semmit ne feledj, én soha erre nem kértelek.
Ha nincs citrusgyümölcs, marad a citrompótló. De erről én nem tehetek. Nem én vettem el Eisi-től a jogot, és tényleg, q....vára semmi közöm az itteni szervezőkhőz, inkább negativ dolgokat tudnék az amatőr versenyek folytán...
Úgyhogy, ne engem csesztess....
Ez a helyén van, ami az én hozzászólásomat illleti.
Bocs, de ez hidegen hagy engem, nem fogok több 100 km-t utazni miatta, márcsak azért sem, mert anno volt egy hosszú évek folyamán fáradságosan felépített TDH, amit aztán sikerült könnyedén lerombolni. Én ezt nem tudom elfelejteni és nekem nem kell a "citrompótló". Mindent a helyén kell kezelni.
Az általános információk megtalálhatók a kerékpársport 2000 alapitvány honlapján. Elvileg 3 nagydij kerül megrendezésre, átmegy szlovákiába, és Budapestet is érinti. Ez a Sutkó Misi féle verseny. Nem a neve a túr de hongrie. CET néven fut, van benne Magyar válogatott Szegá-val, ORA hotels, és a Katusha ificsapata (a Misi Ukrán születésű, ami elvileg jó kapcsolatot sejtet a régi szovjetekkel) Remélem jó lesz. A Miskolci szakaszra kimegyek, régen is kijártam. Nem volt rossz, szerintem, de az utak szarok, és a romák ellopták a táblákat. Óriási szervezés egy ilyen rendezvény. Asszem, fejlődik ez a verseny, egyszer talán lesz egy TDH, legyen a neve bármi, legyen egy jó magyar kör, mint a LANGE féle lengyel. Idén itt lesz Tadej Valjevic, valami kóbor jónevű versenyző mindig idekerül. Remélem Szega nyer. Hajdan nyert itt Ciolek is. Nem vagyok ismerőse a szervezőnek. Csupán itt élek, ebben a régióban. Amit hallok, a local médiában, megosztom, amennyiben valakinek van rá igénye.
Ma a Duna tévé élőben jelentkezett Balatonfüredről a bringafesztiválról. Ott beszélgetett Eisivel Jenő. Az idén nem írta ki a Szövetség a TdH-t. Jenő rákérdezett és jövőre tán Eisiék visszahozzák a régi TdH-t!
ui.: Délután is lesz még közvetítés 16.25-kor (a Duna tévében)
"Az is elég szomorú, hogy tegnap a legjobb magyar (Szórádi) is kapott 15 és fél percet..." Igen, éppen csak az történt, hogy mivel eltévedt a mezőny, 20 km-rel többet ment, és a végén azt találták ki, hogy az ellógottak utolsójának az idejéhez adnak még hozzá 5 percet, így lesz a boly esőjének az ideje. Csak az utolsó meg leszakadt az élcsapattól, ezért lett a +15 perc.. :(
Egyébként megtudtam, hogy ma is ez történt. :( a boly megint eltévedt.
Hát ige, a külföldieknek valóban megvan a véleményük (túlélőtúra), meg hogy ilyen versenyt még nem láttak.
Ha jól láttama boly élén futott be (majd megkérdezem tőle). A következő napon (3.) azért jobb volt a helyze (időben és helyezésben is). Kiváncsian várom a mai napot. Meg csekkelem a velo-t, meg a többi helyet, ahol van hír.
nem tudja valaki hogy jövőre ki rendez(het)i a TDH-t. Én úgy tudom, hogy a jelenlegi kontár bagázs (asszem Ker.sport2000 Alapítvány) 3 évre kapta meg a "jogot". Ez meg idén "lejár". Ezután mi lesz, jöhet a régi, Eisi-féle normális Tour vagy marad a BAZ-megyei körözés?