Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Kedves Fórumozó, olvasó! Kérjük, hogy személyes adataid védelme érdekében emailcímedet ne hozd nyilvánosságra a fórum topikokban. Címedet nyilvánossá teheted adatlapodon, ahol azok érik el, akiket érdekel. Kéréseiddel mindkettőtök érdekében lehetőleg közvetlen emailben fordulj beszélgetőtársadhoz. Szakmai társak és rajtuk keresztül kiegészítők keresése lehetséges. Kérjük, tartózkodjatok ebben a topicban a kettős felhasználású eszközök átadásának nyilvános közlésétől. Köszönjük!
Annyira nem érdekletek a fegyverek, csak ami megtetszett megvettem. Aztán be a dobozba és évekig elő sem kerültek.
Tavaly kezdtem megszabadulni tőlük. Számszeríjak, csigás és reflexíjak, légpuskák, pisztolyok, co-s légpisztolyok, feketelőporos, gumilövedékes, gáz pisztolyok, hatástalanított és replika darabok.
Elsősorban a formájuk miatt szereztem be őket. A flóberteket még szabadon, majd ezt a hármat legalizáltam tertási engedéllyel. Eddig azt hittem bonyolultabb az eladás (az is volt, csak módosították a fegyvertartás szabályait), ezért nem kerültek kalapács alá.
A puskával vagy ötöt, az alfával kb. tizet, a colttal 3-4-et lőttem anno.
A coltba nem ment bele minden helyre a töltény, láttam, hogy a hüvelyvonó durva kidolgozása miatt, de nem reszeltem meg. Annyira nem érdekelt.
Kinézed a pisztolyt, puskát, fogod a vételárat és összefutsz az eladóval.
Egy szokásos, két tanús adásvételi szerződés megírása után már viheted is.
Az eladónak 8 munkanap alatt be kell jelentenie az eladás tényét, így a vevőnek is 8 munkanap alatt kell bevinni az új játékszert és talán kétezerért kiváltani a tartási engedélyt, céllövészetre.
Kell még egy kis fémdoboz a tároláshoz, meg egy kisebb a tölténynek.
Ja, meg egy közeli lőtér, ahol igen olcsón lehet szórakozni.
A szituációs gyakorlatok szokásos lőtávjain nem is esik még a lövedék, a találat ugyanott lesz, és a dörej is elviselhető.
Két pisztolyom van, ami eladó.
10 éve vannak meg, elsősorban a szépségük miatt szereztem be őket, ahhoz túl jó darabok, hogy bezúzassam őket.
Tartási engedély van hozzájuk, legalizált darabok.
AZ elején lőttem velük pár darabot, azóta pihennek. Sok acél van bennük.
" Mit kell csinálni, ha előkerül a flóbert a holmik közül? "
Dokumentálni (fotókkal, azonosító jelek jól látszódjanak) és azonnal jelenteni a helyi igazgatásrendészeti osztályon (vagy kussolni és bedobni a pl. a Dunába.)!
Ja, ha esetleg volt rá engedélye, akkor a helyi igazgatásrendészet kikerülhetetlen, a saját érdeketekben.:-(
Elhunyt sajnos a nagybátyám. Emlékem szerint volt neki egy flóbert pisztolya valahol. A hagyatékát nekünk kell majd átvenni és felleltározni. Mit kell csinálni, ha előkerül a flóbert a holmik közül?
A 2004-es törvény engedélyhez kötötte és ostoba módon 2-8 év körül fenyegetőztek a hülyék.
Az addig megvásárolt istetudja hány ezer flóbert gazdája vagy kért rá tartási engedélyt, melyet céllövészetre meg is adtak, vagy átkerült a sötét oldalra, mint illegális fegyvertartó.
utóbbiak voltak, vannak többségben. Vagyis sikerült egycsapásra a legtöbb illegális "lőfegyvert" produkálni.
A kissé okosabbak azt ajánlották, hogy átlag 10 év egy ilyen vacak élettartama, így hagyják a fenébe, majd csak kikopnak.
Ezért ilyen felemás a hatóság hozzáállása.
Akinek van és engedélye is van rá, annak be kell tartani a tárolási szabályokat, kazettában, szekrényben, töltény külön stb.
Céllövészetre használhatja, ami azt jelenti, hogy engedélyezett lőtéren.
Nem a hátsó kertben, nem a szomszéd macskájára lövöldözve stb.
Általában ebből adódnak az "ügyek". A szomszédot megijeszti a lövöldözés és feljelenti a komát.
Ha van engedélye, akkor is lejárnak vele szemben, ha meg nincs, akkor meg pláne.
Mindenesetre vélhetőleg van annyi esze a bíróságnak is, hogy különbséget tesz, ha valaki a 7.6 J-os dugóspuskával okoz "tömegmészárlást", vagy egy titokban tartott zu-23-2-vel seregélyezik.
Írj egy levelet gyorsan a mailomra, meg tudom mondani, hogy tudsz belőle szabálysértést csinálni. Azért az más egy kicsit. Add meg a telszámod a levélben én hívlak. Neked ingyen lesz a beszélgetés és hidd el tudom mit kell csinálni, mert ezt én is végigcsináltam, de nekem elhalt a rendőrségi szakaszban és szabsértés lett, mert jó volt az ügyvédem.
Ja, a flóbertet csak előzetes engedélykérés után veheted meg a komádtól.
Lehet, hogy ehhez is adnak előzetesen vásárlási engedélyt, majd utánna a tartásit, ahogy élesnél, ezt nem tudom, meg kell kérdezni ügyfélfogadási időben.
Gázpisztolyt szabadon vásárolhatsz, otthonvédelemre használhatod.
Ha az utcára is ki akarod vinni, akkor az illetékes rendőrkapitányság fegyver engedélyezéssel foglalkozó osztályán kell viselési engedélyt kérni, melyet meg is adnak, talán 2 ezer forint. Ilyenkor a gázpisztolyt is be kell mutatni nekik. Praktikusan a szállítási szabályok szerint, vagyis a dobozában és töltetlenül.
Ugyanitt válthatsz ki flóbertre tartási engedélyt, ami szintén 2000 körüli összeg és akkor jogosult leszel ilyen fegyvert céllövészetre tartani.
Utcára nem viheted, önvédelemre nem használhatod.
Otthon töltetlen állapotban kazettában, vagy szekrényben elzárva kell tartanod, lőtérre a szállítás szabályait betartva viheted.
Fentiekből következik, hogy gáz-riasztó pisztolyra van szükséged, melyre viselési engedélyt kell kérned.
Az lenne a kérdésem hogy szeretnék saját védelmemre(megnyugtatásomra) venni egy flóbert vagy gáz pisztolyt.
A környék ahol dolgozom elég rossz helyen van plusz esténként egy kb 20 percet elég sötét parkon kell átjárnom.
Van egy ismerősöm aki szeretné eladni a bevizsgált engedélyezett flóbertjét,az lenne a kérdés hogy nekem mi a teendőm a vásárlás előtt-alatt-után,hogy legálisan legyen nálam.
A másik hogy olyat is hallottam hogy a flóbertre nem adnak viselési engedélyt,akkor ez ki is esne,gázpisztolyra kaphatok vajon?
Sziasztok. Eladó egy Umarex 302 6mm szép áll jó működés a hirdetést megtaláljátok az Apródon ár 7000 jó MagyarForint. Üdv.Roland 06308605845 ozsvari@gmail.com Csere érdekel zoraki r1 tokra markolatra lőszerre.
Eszembe is jutott, hogy gyerekkoromban előbb volt apámnak, így nekem is légpuskája, aztán betiltották.
Utánna csak a szlovákoktól lehetett becsempészni.
Aztán 90-es évek, osztrákoknál még nem volt autópálya, az első falvakban fegyverboltok, ott szereztük be az első gáz.riasztókat.
Közben a 90-es évek nagy önvédelmi korlátozása, én is leadtam a 6.35-ös igazából soha nem hordott zbrojovkámat.
Majd következett a flóbert korszak 2000 körül. Keserű borzalmas minőségű és formájú cuccait vette mindenki. 1 lövetű kilences, meg egyéb vackok.
Majd 2004 előtt mindenki örvendezett, talán engedélyezik a szerelt gumist önvédelemre. Hát nem tették meg. Sikerült újra olyan törvényt gyártani, ami a világon is egyedülálló.
Ami nem is csoda. Fiatal libuskákkal van tele a jogi osztály, akik asztalnyi jogszabályokat dolgozgatnak át, úgy, hogy a 7,62 és a 76,2 közötti aprócska különbséget nem is érzékelik.
Ilyenkor mondta apám, hogy szegény Magyarország.
(a ne feledkezzél el szegény magyarokról átköltése:)
A magyar jogszabályok oly sűrűn és oly "körültekintően" változnak, hogy a címben szereplő fegyverfajta legális vásárlását követően, egy csapásra sikerült tízezreket nehéz helyzetbe hozni.
Állítólag a keserű féle gumisokon is törik a buksijukat semmiresejó alakok. Az szép lesz, ha majd ezt is betiltják, mondjuk a 100 ezredik darab eladásának ünnepsége idején.
Nekem is van egy 2001-es gyártású, 2003-ban vásárolt, majd 2004 nyarán "törvényesített" cseh darabom.
6 mm-es, a kártya 15 nyaráig érvényes, 10 alatti lőszámmal pihen egy kis páncéldobozban.
Törvényes feltételek közepette megválnék tőle.
(Leadni, bezúzatni nem szeretném, ahhoz túl jó darab. A közeli fegyverboltok nem foglalkoznak a használt árusításával. Egy pesti talán átvenné, de még lóg néhány hatástalanított elszámolásával is.)
Az árakat nem ismerem, teljesen újszerű, sehol egy kopás, ja, a 100-as doboz, külön páncélban:) csurig van, az a pár darab hiányzik.
Miután az elmúlt évtized alatt minden szabályt betartottam, (lőni csak lőtéren, ezért is ment el ilyen kevés),így az eladása során is ezt fogom tenni.