"Lehet, hogy sokat tudsz róla nagytudású arhat, de valószínűleg nem annyit, mint én. De aranyosan próbáltál kioktatni, értékelem a tapintatodat. Kicsit szerényebben, jobban állna."
"Azt, hogy egy kínai mester mennyit is ér, azt hiszem, te tudod itt a legjobban. Vagy arhat, ő mindent tud. :D "
Kicsit ízetlen??? :)) Szerintem meg jópofaság...:)))) Sajnos hozzád képest kicsit más oldaláról is ismerem Meng "bácsit".:)) És nem NK-tól (Ő erősen érintett, tehát elfogult is lehet...), hanem olyan emberektől akikben (bocsi NK) jobban megbízok...:)) És némi saját tapasztalat...:)) Talán ha egyszer levennéd az arcodat, és elsétálnál mellette akkor ráébrednél...:))
"Nyilván 6 éven keresztül félreismerte, nem gondolod?"
:))) Ez az esély mindenkinek áll....:)))
Figyelj cienfuegos...ha jól érzed magad nála, akkor gyerünk csináld.:)) Ez a fontos!!
Kedves Dani! Úgye hívhatlak így, miután ez a neved? :) 17 évesen, tönkrement térddel (gondolom nem edzésen szerezted), elég minimális harcművészeti tapasztalattal miért van akkora arcod, hogy folyamatosan becsmérelj egy embert, aki régebb óta edz, mint ahány éves vagy?
arhat, te szerintem nem igazán értetted meg mit is akartam mondani. Egy kicsit többet vártam. KA-ról ugyanazt mondtad el, mint én, valószínűleg ugyanazt is gondolod róla mint én, különbség valszeg annyi, hogy én mindenkinek igyekszem megadni a minimális tiszteletet, és nem egy fórumon kezdek el okosodni, bölcselkedni. Tudom, nem vagyunk egyformák, de légyszi figyelemesbben olvass, ha kérhetlek.
Mantispirit: sok mindenben igazad van. Amit másképp csináltam volna az annyi, hogy ezt a "leverem de beperelene"-dumát kihagytam volna, mert nem értem, minek kellett??? Összvissz ennyi. Nekem ezzel az egy dologgal kapcsolatban volt csak problémám, a többiben - olvasva a hszeidet - azt hiszem , egyetértünk (beleértve a KA-dolgot is).
Meng Xian Tangról annyit, hogy mivel évek óta személyesen ismerem őt, voltam nála Kínában, a házában, ő is volt sokszor itt, majd én eldöntöm, mit gondolok róla. Lehet, hogy sokat tudsz róla nagytudású arhat, de valószínűleg nem annyit, mint én. De aranyosan próbáltál kioktatni, értékelem a tapintatodat. Kicsit szerényebben, jobban állna.
Mantispirit: Meng bácsiról nektek NK valószínűleg nem a jó dolgokat mondta el. Nyilván 6 éven keresztül félreismerte, nem gondolod? Lehet, hogy NK is csalódott Mengben, de azt tudom, hogy Meng nagyon nagyot csalódott NK-ban. Elsősorban mint emberben (magát a harcművészetet és a mozgásrendszer túgy tudom, jól csinálja). Néha vedd a fáradtságot, és ezen gondolkozz el, de legjobb és legbölcsebb az lenne, ha egyáltalán nem vennéd, mivel személyesen nem is ismered Meng Xian Tangot. Akkor sztem ne nagyon alkoss róla véleményt, főleg egy sértődött és kudarcot valott tanítvány nem a legkorrektebb tanácsadó... Ugye egy percig sem gondoltad, hogy kizárólag Meng lenne a hibás abba, ami köztük történt. Egyszer megírom neked, mi hgogyan történt, esküszöm.
Azt, hogy egy kínai mester mennyit is ér, azt hiszem, te tudod itt a legjobban. Vagy arhat, ő mindent tud. :D bocs, vicceltem, ízetlen volt részemről
"Mellesleg Mantispirit, komolyan gondolod - ismerve az alkatodat és a korodat -, hogy bármelyik régebbi akadémiás embernek (beleértve akár engem is) segítségre lenne szüksége a legyőzésedben?"
- Ez a mondatod igen nagy önteltségre vall. A kor és az alkat meg egyáltalán nem számít. Lehet, hogy idősebb vagy, de tudod előfordulhat olyan is, hogy egy jóval fiatalabb tanítvány sokkal erősebb és gyorsabb nálad. Az erő nem mindig az izmoktól függ. (főleg a Chow Garban) Egyszóval amit írtál hülyeség.
Megismétlem: Ha KA azt mondja, hogy egy tanítványával álljunk ki, az tisztességes lett volna. Így azonban nevetséges.
A többség alatt a nem edző többséget értem, akiknél még nagy nehezen sem idegződött be ilyesmi. Tudod, van egy társadalom a kung fu-n kívül is, még ha életképtelen is :)
Nurag, Mantispirit:
1. Fikáztatok. 2. Kaptatok egy "lehetőséget", hogy bizonyítsatok. 3. Nem éltetek vele. Most a legjobb, amit tehetnétek, hogy befogjátok szépen a szátokat, ehelyett minimum becstelenséggel vádoljátok kb. az egész akadémiát (30 ember, stb.). Kérdezem, miért, milyen alapon? Mellesleg Mantispirit, komolyan gondolod - ismerve az alkatodat és a korodat -, hogy bármelyik régebbi akadémiás embernek (beleértve akár engem is) segítségre lenne szüksége a legyőzésedben? Ha te ilyeneket gondolsz magadról, csúnya csalódások fognak még érni az életben. Amennyiben meg elismered, hogy te vagy a gyengébb, minek írsz olyanokat, hogy kihívnád, de félsz, hogy beperel? Ilyesmit ismeretlenekről is ostobaság írni, hát még olyanokról, akikről tudod, hogy erősebbek nálad.
cienfuegos:
Meng bácsi rendszeres emlegetésével a magyar harcművészeti életben hatalmas fika lavinát fogsz elindítani, úgyhogy inkább ne tedd!
Te gondolom hasonló helyzetben lementél volna az Akadémiára. Vittél volna virágot, meg ilyesmi..:)) Aztán egy jót bunyóztatok volna...hoppá! vajon hogyan? Pusztakézzel? Halálig? Első vérig? Bocsánatkérésig?
Ne adj isten leütöd. Boldogan nézel körbe, mikor is gondolom valaki csak felhív még egy menetre...:))
Jajj kedves cienfuegos....olyan rózsaszínben látod a világot...:))
"ilyenkor eszembe jut, hogy Meng Xian Tang-ot is SiFunak nevezzük, aki 71 éves és 4 éves kora óta kunfuzik... - JÓL), attól nem ilyen reakciót várna az ember. Egy SiFu nem ilyen."
Sajnos kedves cienfuegos hihetetlenül korlátozottak az ismereted. Tudod valakit NEM csak a szakmai oldal miatt nevezünk sifunak....az "ember" is fontos..... Esetleg ebben az esetben nem mindenki osztja a véleményed az általad említett személyt illetően...:)))
Mivel KA tanításai a tanítványaiban realizálódnak (mert mi ugye nem a képességeit vitattuk), így sokkal tisztességesebb lett volna ha azt mondja, hogy: rendben akkor állj/álljatok ki valamelyik tanítványommal...
alapból rávágtam magamban a választ amikor elolvastam KA kihívását. esélytelen hogy lemegyek. itt a fórumon mondja el amiről kérdezzük. te is gondolkodj el azon hogy szerinted mennyi esélye lett volna épségben kijönni az akadémiáról azon a bizonyos vasárnapon. nemv agyok hülye hogy ilyen kérdések miatt a testi épségemet kockáztassam. elég lenne ha itt a fórumon válaszolna a kérdéseinkre.
de nem teszi. inkább gyere le oszt bizonsíts dolog megy. de úgyis fel lehet fogni hogy azért oltottuk hogy felmásszon ide. nézőpont kérdése. én úgy látom hogy ez egy fórum és arra van hogy kimondjam a véleményemet. de mind1.
névtelen izék vagyunk. Nuraggal méregtelenítettünk. semmi baj...
de nem vagyunk oylan hülyék hogy lemenjünk egy minden biztosítás nélküli helyre 30 ember közé akik nem túlzottan kedvelnek minket. ez se léyneg.
de a techinikai kérdéseinkre nem felelt. msot már látom hogy felesleges erőltetni.
de azt még mindig nem értem hogy maga hogy gondolja ezta kizárolgaos oktatási jogot, de mind1. nem maga az egyetlen ahol van xing yi, van ahol régebb óta tanítanak xing yit mint maga. de sebaj.
Hát, KA reakciója - főleg így, hogy erre a "nemtudszmegütni"-dologra volt kihegyezve - elég kispályás dolog volt részéről, és még mindig nem tud kitörni a középszerűség mocsarából. Pedig nyilvánvalóan szeretne. Egyébként szerintem ő írt be. Egy több mint 40 éves ember, aki évtizedek óta gyakorol, és - urambocsá' - van képe SiFunak nevezni magát (ilyenkor eszembe jut, hogy Meng Xian Tang-ot is SiFunak nevezzük, aki 71 éves és 4 éves kora óta kunfuzik... - JÓL), attól nem ilyen reakciót várna az ember. Egy SiFu nem ilyen. Viszont azt megértem, hogy bejött ide valamilyen szinten megvédeni magát (más, hogy azt végképp nem ilyen ilyen tinédzserszínvonalon kellett volna), de ne haragudj Mantispirit, ha egyszer ilyet írsz, hogy "leverném, csak biztos peperelne", akkor ne légy ilyen beszari, hanem állj is oda elé. Vagy ne mondj ilyeneket. Azzal teljesen egyetértek, hogy a KA által tanított CG rossz volt, úgyhogy ebben nincs köztünk ellentét. Én csak azt jegyezném meg, hogy ne erősködj, ha nem vagy az. Ez mire volt jó? Kicsit nagyszájú dolognak tűnt, és szvsz teljesen felelsleges volt. Ha meg tényleg így gondolod, akkor a leggerincesebb dolog az, ha be is bizonyítod, mivel lehetőséget kaptál rá. ÉS légyszi ne bújj ki valami légbőlkapott baromsággal a dolog alól, meg ne gyere nekem a "dehát KA is gerinctelen volt velünk évekig és hazudott is"-dumával, mert az aztán végképp nem hatalmaz fel semmire. Attól még nem kell neked is olyannak lenni.
Hát, akkor így jártam, több év kellett nekem a testtartás beidegződéséhez. Még így is jobb helyzetben vagyok, mint a többség. Akkor ezt a testtartás dolgot lezárhatjuk?
Talán elkerülte a figyelmedet, hogy azt írtam hogy valóban berögzül a tudatos gyakorlatok által...mennyit írtál? "Néhány év chow gar után, de főleg az utolsó 3-4 évben (a "rendes" stílus gyakorlása alatt) a hátam szög egyenes lett,"
Na igen...néhány év alatt...lehetne ez rövidebb idő is. Erről beszélek.
A hivatásos edzőkről talán ne itt vitassuk meg a véleményemet...
"És nem kell figyelnem a tartásomra, egyszerűen kényelmetlen, természetellenes érzés, ha nem egyenesen tartom magam. Szóval ez a zsigeri dolog talán nem annyira fontos, ahogy te leírtad."
Kimondtad Te magad is...mostmár nem kell figyelned a tartásra. Ha egyből olyan gyakorlatot csináltatok volna, ahol ez NEM IS LHET MÁSKÉPP, akkor hamarabb elérsz ebbe az állapotba. És hidd el nagyon fontos az a "zsigeri" dolog...tudod érdekes az ember..ha vészhelyzetbe kerülsz akkor a legmélyebben rögzült dolgok fognak előjönni. És ha az nem jó, akkor az a nem jó dolog...
Amikor tanultam ütni, akkor kb. 2-3 hét alatt tanultam meg JÓL ütni....azt a kombinációt amit kb. 10 éves koromban megtanultam, a mai napig álmomból felébresztve is megcsinálom.....és nagyon hatékony.:)) Ja, és azt is pár hét alatt tanultam meg...persze fontos volt, hogy aki tanította az nagyon értett hozzá...és biztos hogy meg akarta nekem tanítani. Ő a nagybátyám volt. És az volt a módszer, hogy úgy gyakoroltam, hogy NEM tudtam máshogy megcsinálni, csak egyféleképpen. Jól. Ugyanis egy gyereknél ez működik.
Üdv: arhat
Ui.: Nálam nincsenek titkos/csoda tanítások. De mások Tanítványait had ne én tanítsam már....:)) Tudod mit? Kérdezd meg a TF-es húgodat...Ha tényleg a TF-re jár, és tanul statikát, akkor meglepő dolgokat tud esetleg mesélni a medence helyzetének változtatásáról...:))
Még valami: ezt a zsiger vs tudatos dolgot nem teljesen értem. Ha valamit rendszeresen tudatosan csinálsz, az simán be is idegződik. Ezt magamon vettem észre, és pont az egyenes háttal kapcsolatban: mielőtt elkezdtem kung fuzni, elég görbe volt a hátam, rendszeresen fájt a derekam. Gyerekkoromban úsztam, atlétizáltam, semmitől nem lett jobb (érdekes, a sok hivatásos edző nem tanított meg az egyenes hát titkaira :P). Néhány év chow gar után, de főleg az utolsó 3-4 évben (a "rendes" stílus gyakorlása alatt) a hátam szög egyenes lett, és megszűnt mindenfajta fájdalom. És nem kell figyelnem a tartásomra, egyszerűen kényelmetlen, természetellenes érzés, ha nem egyenesen tartom magam. Szóval ez a zsigeri dolog talán nem annyira fontos, ahogy te leírtad. Mindemellett tényleg kíváncsi vagyok a csodagyakorlatokra, már amennyiben nem képezik valamilyen titkos tanítás részét (vagy megkérdezem inkább a TF-es húgomat, hátha tudja).
Tudod itt valaki azt írta, hogy nem adja ki az edzésmódszereket, mert az az iskola belügye...:)) Mondjuk én nem vagyok ennyire korlátolt, ezért segítek egy kicsit: a könnyed mozgásban van szerepe, és a gyors lábtechnikához kell...:))
Gondolkodj, próbáld ki, kisérletezz...semmibe sem fog kerülni. Használd a fejed. ;)
Ok, térjünk vissza majd amikor elmúltál már 30...:))
Köszönöm kimerítő válaszod, melyben persze nem írtad le, hogy miért fontos szerinted az egyenes hát. Egyébként korábban kérdezted, hogy hány éves vagyok, csak szintén elveszett a karbantartásban: idén leszek 26, és 9 évig edzettem az akadémiás edzésmódszerrel. Nem fáj semmim, köszönöm, jól vagyok :)
Valahogy az írásom elveszett a virtuális világban...:(( Tegnap este elég kimerítő választ adtam, de "A fórumkarbantartás" áldozata lett...:(( Lényeg: persze fontos hogy a csigolyák természeteshez minél közelebbi pozicióban legyenek, de azért másról van itt szó...30%-os találat. Nem írok gyakorlatot, gondolom majd ha érdekel megkérded az instruktorodat..;) Viszont komolyan: ha azt mondja, hogy azért kel ezt csinálni, mert így egészséges, akkor tűnődj el...de komolyan. Félreértés ne essék, ha jól esik, akkor mindenki ott tanul ahol akar. Messzemenően nem érdekel. :))
Nem javítani kell, hanem olyan gyakorlatot végeztetni, ahol mindenképp jó lesz a tartás! A tudati szint, és a zsigeri szint egy picit más...A tudathoz KELL akarat, a zsigerihez nem. A tudatot sokminden befolyásolja (fáradtság, időjárás, napszak,stb) a zsigeri beidegződés sokkal mélyebb. Persze a tudati előbb-utóbb zsigerivé válik, de ezt lehet jelentősen rövidíteni. Tehát "tudatlanul" jól fog állni, jól fogja tartani a csuklóját, stb.
üdv: arhat
Ui: egy javaslat...gondolkodj, járjon az agyad. És bízz a megérzésekben, érzetekben. Mégha esetleg az oktatód mást is mond...
Nem a képességét becsméreltük. De mind1. Nem magyarázom el újra. Nem találtuk meg a számításainkat az Akadémián? Ez kinek szól? Nekem és Mantispiritnek vagy annak a néhány száz emberkének aki otthagyta az Akadémiát?
Vasárnap 15 órakor a Vidra utcában nem élt Mantispirit illetve Nuraq azzal a lehetőséggel, hogy megpróbáljon megütni, " jogi következmények" nélkül, mielőtt viszont minden lehetséges módon becsmérelték a képességeimet.
Névtelen, szájhős, gyáva társaság vagytok.
Az, hogy nem találtátok meg a számításaitokat a Kung Fu Akadémián, azt gondolom engem igazol cselekedeteitek fényében. Az, hogy most valahol máshol jól érzitek magatokat a hasonszőrűek között az sem a Kung Fu Akadémiát minősíti.
Végezetül megkérek mindenkit aki az iskolánkban tanul hogy a továbbiakban ne látogassa ezt a fórumot!
nem végeztem TF-et, úgyhogy csak tippelni tudok az egyenes hát feladványra :) Gondolom azért, mert ha meghajlítod a gerincedet, és úgy fejtesz ki erőt, akkor a csigolyáid nem függőlegesen terhelődnek (ami a rendeltetésszerű használatuk). De még ha nem is ezért, akkor egyszerűen abból a tapasztalatból kiindulva, hogy egyébként megfájdul (idővel be is gyullad). A "mondani" pedig természetesen javítást jelent, nem gondoltam, hogy ezt külön ki kell hangsúlyozni egy harcművész topikban. Emlékszem, az egyenes csuklót pl. úgy nézte nálunk Gyuri, hogy ha látta, hogy ferdén tartod, akkor az ütés után a kint hagyott kezedet visszalökte, így érezte az ember, hogy elhajlik a keze. Ezt addig csinálta, amíg nem tartottad jól. A hát tartását is milliószor kijavították úgy, hogy megfogták a hátadat, és addig nyomkodták, amíg jó nem lett. Mondom, az más kérdés, hogy sokan már 5 perc múlva elfelejtik, amit tanultak.
a "lazítás-feszítés-lazítás" dologgal szerintem annyira nem lőttek messze, mert ez ha jól tudom minden HM-ben, így van... a többi dologról nem tudok nyilatkozni, mert tényleg nem ismerem A CG-t... (az igazit)
ami még hiányosság (arhat írod): helyes küzdőtáv. Azért nem képesek felmérni, a helyes ütő-rugó stb távot a volt tanítványok, mert ez a problémakör gyakorlatilag teljesen figyelmen kívül maradt:)) tulajdonképpen nem is foglalkoztunk vele, mintha ez nem lett volna probléma:)
Ha korrekt akarok lenni, akkor addig ment el a dolog, hogy "érd el" az ellent, amikor támadsz (ami mondjuk tényleg egy alapkövetelmény:)) ). Ezen kívül két statikus, mély állásban lévő ember gyakorolt kéztechnikákat egy helyben (ez az amit én láttam).
Érdekes lenne tudni, hogy a CGben milyen gyakorlatok vannak a helyes ütő-, rugó táv megtalálására és gyakorlására, mert ez az igazán nehéz szerintem (nem az, hogy milyen erővel ütsz és mekkorát )!
A sokak által emlegetett statikus és darabos mozgásról:
Az Akadémián épp azért volt mindenkinek olyan statikus és (főleg) darabos a mozgása, mert rossz erőt használtak. Sőt az egész test még feszes is volt. Mint írtam a lazítás-feszítés-lazítás nem teljesen igaz a stílsura :D
arhat:
"Sajna nem erre gondoltam, de ha már szóba került...nem mondani kell, hanem olyan mozgást tanítani, ami helyrerakja a tartást...Edzéselmélet elégtelen.:))"
- Valóban. Nem mondani kéne, hanem pl ha látja az instruktor, hogy rosszul áll a delikvens akkor odamenni és kijavítani (saját kezűleg), mint azt nálunk is csinálják.
"Ezzel azért vitatkoznék! A Chow Gar gyakorlása során gyakorlatilag nincs semmilyen küzdelmi gyakorlat, így nem csoda, hogy nem alakul ki semmilyen reflex. Ez pedig nem magyar sajátosság, máshol is így gyakorolják."
Ezzel meg én vitatkoznék :D A "pillangózás" például egy ilyen gyakorlat. Az nem előre meghatározott mozdulatokból áll. Először egy kézzel kell elkezdeni, aztán ha jóbban megy akkor már lehet két kézzel is nyomni. Aki támad az bárhogy támadhat, a másiknak pedig valahogy védekeznie kell, különben bekapja az ütést. Szerintem ez egy elég jó küzdelmi gyakrolat ami még a reflexeket is fejleszti. De az is igaz, hogy ez nem kezdő anyag. Bár mi már próbálkoztunk vele egyszer kétszer. Nem könnyű. Küzdelem meg lesz nálunk is, csak először az alapokat kell elsajátítanunk és az erő megfelelő felhasználását.
- könyökfájás: a Chow Gar-ban tök természetes, hogy fáj a könyök, ami azonban egy idő után elmúlik. Viszont ha nem tudod, hogy kell ütni akkor csak túlerőlteted és megsérül az izület. És ez már nem természetes.
KMikee:
"Minden egyes gyakorlatban, az ütésekben-rúgásokban "benne" hagytuk a kezünket."
- No igen. Épp ennek az ellenkezőjére kell törekedni :)))
"Jó esetben a lazít-feszít-lazít utat járta be az izomzat, de az ütés-védés végén mindig ott maradt a kéz, láb stb. (ha más nem 1-2 mp-re, de ezalatt felborítanak). ez gyakorlatilag azt jelentette, hogyha azzal 1 ütéssel nem végezted ki az ellent, akkor gyakorlatilag neked annyi!:)))"
- Ezt is helytelenül tanították nektek. A CG-ban nem kell lazítani-feszíteni-lazítani. Van benne hasonló jellegű tevékenyésg de az nem teljesen ugyanezt jelenti.
"Üt-véd-üt-véd-üt-véd-üt-véd típusú gyakorlatok éveken keresztül, semmi váratlan ritmus megtörés, egyidejű visszatámadás (urambocsá egyszerre kézzel és lábbal) vagy hasonlók..."
- mint írtam, a "pillangózás" az nem ilyen jellegű gyakrolat. Ott igenis van váratlan ritmusmegtörés.
"Folyamatos feszítés: elvileg nem szabadott volna, hogy az emberek mozgásába maradjon, gyakorlatilag a legtöbb embernél ez a helyzet..."
- Ez sajnos igy van. Még mindig rengetegen csinálják így a gyakrolatokat. Tök mereven. Ez is helytelen.
A gond az volt igazából, hogy mozdulatszinten megtanították anno az Akadémián a dolgokat, de hogy mire-mikre is jók a mozdulatok, meg, hogy mire kéne törekedni azt már nem tudták elmondani. Ezért van az, hogy sokan még mindig azt hiszik ők az igazi CG-t tanulták.
"Fejvédelem:))) semmi nem kényszerített rá, mai napig leeresztem a kezem..."
- Ezt nem értem. A Chow Gar támadó ill. védekező kéztartása alapból fejmagasságban van. Mi volt itt a gond? :D
"Vannak, akiknek a futástól szarrá megy a térdük. Akkor tehát a futás egy szar sport, mert van aki lesérül tőle? "
Nem, csak futni tudni kell...és azt biza meg kell tanulni, már ha tényleg akar futni az ember...Ha szarul tanítanak, akkor tényleg szétmegy. Tehát Te magad mondtad ki a végső szót...:))
"- hát- és derékfájás: az illető kidugja a seggét, pedig negyvenszer elmondják, hogy egyenes háttal kell állni, enyhén bebillentve a medencédet"
Sajna nem erre gondoltam, de ha már szóba került...nem mondani kell, hanem olyan mozgást tanítani, ami helyrerakja a tartást...Edzéselmélet elégtelen.:)) Bár szavaidból valahogy azt érzem, hogy nem tudod miért is kellene így "állnod" (megjegyzem, hogy nem állnod kellene így...). :)) Ha tudod, akkor írd már le kérlek. Ha jót írsz, akkor megkövetem magam.:)
"- csuklófájás: nem egyenes csuklóval üt (ezt is ezerszer elmondták, hogy a csukló egyenes legyen, ha terheled). Esetleg a fekvőtámasztól, de ha valaki nem bír lenyomni 10 fekvőt sérülés nélkül, akkor tényleg ne kung fuzzon."
Utalnék az elöbbire: nem mondani kell, hanem olyan gyakorlatot végeztetni ahol rögzül a tartás...nem ördöngősség, már ha tud valaki ilyen gyakorlatot...:))
Könyök, vállra had ne térjek ki. :))
Én nem gyakorlom az Akadémián tanított stílusokat, és a CG-t sem. Csak vannak bizony olyan univerzális dolgok amik mindenhol megvannak...:))
Üdv:arhat
Ui.: Te hány éves is vagy? Ha nem vagy több (1-2 év belefér) mint 25, akkor még ne örülj....:))
csak a csuklóhoz szólnék hozzá. Miért nem tartotta egyenesen a csuklóját a jóember, pedig 86-szor elmondták neki? Mert életébe nem ütött bele egy nyomorult párnába.
És itt nem arról van szó, hogy kezdő emberkék főnix ököllel zúzzák a betonfalat órákon keresztül. Miért nem lehetett (lehet) hetente egyszer egy párnás edzést tartani (ha más nem 15 percben)? Hogy legalább érezze, hogy milyen ha beleszáll vmibe ez ökle!
ja igen: a Chow Gar-ról nem tudok nyilatkozni, mert nincs tapasztalatom (a korábban olvasottak alapján már inkább így fogalmazok:))). Arról tudok nyilatkozni, amit éveken át csináltam...