Keresés

Részletes keresés

kmrmtms Creative Commons License 2006.08.30 0 0 1158
ADSL szolgaltatot szeretnek valtani, jelenleg T-Onlinenal vagyok, mindennel elegedett vagyok kiveve az arral.

Az Enternet-re gondoltam, de regen nagyon sok rosszat hallotam roluk,
mostanaban mi a helyzet?

Esetleg milyen mas kedvezobb arfekvesu ISP-t ajanlanatok?

udv/Tamas
napalm. Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1157

naigen!

ha ftp serverről húzol egész nap, akkor nagyon is sokat számít!

nem mindegy hogy 2 vagy 4 óra az adott cucc.

Előzmény: sjohn (1156)
sjohn Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1156
Ha csak szörfözésre használod akkor szinte semmi.
A különbség akkor jelentkezik , ha töltögetsz is ,mert akkor az 1024kbit/sec fele annyi idő alatt tölti le az adott dolgot mint a másik.
Előzmény: galacsindobáló (1155)
galacsindobáló Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1155
hello bizonáyra volt már hasonló kérdés és én voltam figyelmetlen. egy 512/96 kbit/s sebességű adsl csatlakozás és egy 1024/128 kbit/s között mi a különbség a gyakorlatban, időben, böngészésben. tlejsne átlagos:) célokra használom a netet... előre is köszönöm a válaszokat.
Mad Max Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1154
Externet akció bruttó 3600Ft az 512-es ADSL Részletek itt
FatMo Creative Commons License 2006.07.31 0 0 1153
Sziasztok! Kb 2 hónapja van T-Com ADSL-em, ami gyakorlatilag használhatatlan. Miután felcsatlakozom kb. 10 percig tökéletesen megy, majd megáll az adatforgalom (olyan, mintha a felfelé iránnyal nem stimmelne valami). Vagy szétkapcsol, vagy olyan, mintha kapcsolatban maradna. Miután bontom a vonalat, nem tudok újra csatlakozni, csak ha kihúzom és visszadugom a telefonkábelt (vagy modem reset), utána kezdődik minden előröl. Ez a 3. modemem, kipróbáltam más hálókártyát, kipróbáltam routeren keresztül, feltettem újra a rendszert, egyszer kijöttek és kivettek valami diódát a telefon aljzatból. Semmi változás. Az a szomorú, hogy amikor megy, akkor baromi gyors és szuper.

Naponta többször jelentem be, van amikor azt mondják, hogy náluk minden ok, van amikor azt, hogy látják, hogy valami nem stimmel.

Nincs valami ötletetek, hogy mi lehet a gond? Előre is köszönöm!

kka Creative Commons License 2006.07.17 0 0 1152
köszönöm a segítséget!
Előzmény: Zozi79 (1151)
Zozi79 Creative Commons License 2006.07.17 0 0 1151
Nem lesz miatta gond. A led addig villog, amíg a modem nem talája meg a kapcsolatot (amíg felszinkronizál a DSLAM-ra). Ha folyamatosan világít, megtalálta.
Előzmény: kka (1150)
kka Creative Commons License 2006.07.17 0 0 1150
Köszi a sok választ, tudom, hogy hülyék a kérdéseim, de még kezdő vagyok, ráadásul kisgyerekem állandóan kiráncigálta a telefonvonalat az adsl modemből, és ezt szeretném megtudni, hogy nem okoz-e gondot, plussz költséget, bármi problémát (mert ha visszadugtam, ugye elkezd a zöld villogni, dehát ez nekem nem sokat jelent...) köszi a segítséget...
Előzmény: kinszky (1149)
kinszky Creative Commons License 2006.07.14 0 0 1149

Mi az, hogy 'kihúzod' a vonalat? Ha kikapcsolod a modemet, mit akarsz még széthúzigálni?

Nálam hosszabbítóval működnek a dolgok, és a hosszabbítót kapcsolom le, ugyanezen modemem van. Vagyis a modem ki van kapcsolva, és teljes mértékben az egész gép. Ezáltal nem kell semmit szétráncigálni. Nyugodtan kikapcsolhatod, legalább nem lesz dög meleg.

Előzmény: kka (1147)
napalm. Creative Commons License 2006.07.14 0 0 1148

már miért ne lehetne kikapcsolni?

én is kiszoktam.

Ha majd újra bekapcsolom/bedugom a vonalat, ugye valószínűleg rendben fog újra kapcsolódni?? -- igen.

ha nem, lejelented hibára.

Előzmény: kka (1147)
kka Creative Commons License 2006.07.13 0 0 1147

Köszönöm a választ, még valami!

Ha majd újra bekapcsolom/bedugom a vonalat, ugye valószínűleg rendben fog újra kapcsolódni??

((Valahol olvastam, hogy nem lehet kikapcsolni, de ennek különösebb indokát nem találtam.

Szóval úgy gondolom pihenjen egy kicsit)

szerintetek?

Előzmény: Zozi79 (1145)
kka Creative Commons License 2006.07.13 0 0 1146
kössz
Előzmény: Zozi79 (1145)
Zozi79 Creative Commons License 2006.07.13 0 0 1145
Ki.
Előzmény: kka (1144)
kka Creative Commons License 2006.07.13 0 0 1144

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy ELVILEG az adsl modemet (huawei) ki lehet-e kapcsolni ill. kihúzni a vonalat ha nem használom??

Köszönöm

Zozi79 Creative Commons License 2006.07.06 0 0 1143
A gépeddel nem lehet gond? Routert használsz?
Előzmény: elemes (1142)
elemes Creative Commons License 2006.07.05 0 0 1142
Hali,

Van egy megbízhatatlan ADSL (Budapesten, tehát T-Com területen).

A modem napokon át nem tud szinkronizálni a központtal, volt már olyan, hogy három hétig nem működött. Sajnos a hiba előfordulása is megbízhatatlan, és mintha megijedne a szerelőtől (eddig háromszor nézték meg, és épp akkor mindháromszor jó volt).

Az eredetileg idehozott Huawei modemet kicserélték egy régebbi típusra (élére állított fekete dobozka, a típusára nemléxem), de nem javult meg. Legutóbb a szerelő állítólag már a központban is átkötötte az ADSL-t egy másik portra (ezt ugye nem tudjuk ellenőrizni), de attól sem javult meg, vagyis rendszeresen megbízhatatlan, havonta összesen legfeljebb 8-10 napig működik.

Az ADSL modem nem logolja, hogy mikor és miért nem sikerül szinkronizálnia?
Nincs valami ADSL teszt berendezés, ami kimérné, hogy mi a gond?
emp Creative Commons License 2006.05.28 0 0 1141

én valszeg tudok.

úgy, hogy a holnap a munkahelyemen találok neked egy szakértőt.

ha még aktuális.

Előzmény: DuDoR (1140)
DuDoR Creative Commons License 2006.05.28 0 0 1140
Valaki tudna segíteni egy Cisco 831-es ADSL router beállításában? Másik helyen használták és a át kellene állítani mindent rajta... Bármi infonak örülnék, link, saját konfig elküldése stb.

Konfig leírás
Előzmény: MrPrise (1134)
rainman Creative Commons License 2006.05.20 0 0 1139

vélem: a 3C is ADSL-en szolgáltat, hamár ebben a topikban került szóba.

ADSL esetén éppen a last mile (illetve a használó oldali dolgok) a leggyengébb láncszem. Ha az jó, akkor az ISP-k között vélhetően nem lesz egyetverő különbség. mert pl. ügyfélszolgálatra akkor van szükség többnyire, ha a lastmile, vagy a használó oldalán gond van. Az ISP-k csomagjainak összetétele meg eleve adott, ha valakinek kell valami extra, amit máshol nem kap meg, akkor oda megy ahol megkapja. stb...

Mindenesetre igazad van akkor, ha azt mondod: két hét tapasztalat nem tapasztalat.

Előzmény: emp (1138)
emp Creative Commons License 2006.05.20 0 0 1138

szal 3C-ről volt szó. arról meg semmit nem tudok :( bocsesz, hogy beleszoltam

Előzmény: emp (1137)
emp Creative Commons License 2006.05.20 0 0 1137

két hét alapján azért én nem merném ajánlgatni.

nekem viszont már kb. 3 éve klassz

(hopp! most látom, nem is tudom, mire válaszolok. én az ADSL-re gondolok:)

Előzmény: b.janko (1133)
rainman Creative Commons License 2006.05.20 0 0 1136

képzeld, azok a modemek amíg a gyártótól eljutnak a használókig, addig is ki vannak kapcsolva, sőt a hálózatba sincsenek bedugva!  :-)

Tény: az ADSL épp arról szól, hogy akár folyamatosan is igénybevehető, márha folyamatosan be van kapcsolva a modem.

De nehogymá' attól romoljon el, hogy nem használják...

Mondjuk ha valaki bejelenti, hogy nem tökéletes a netje, akkor tán érdemes bekapcsolt állapotban hagyni, hogy távolról is lehessen vizsgálni, a központból...

Illetve először egy ki-bekapcsolással kisérletezni, van amikor éppen az használ.

Előzmény: KellögeM (1135)
KellögeM Creative Commons License 2006.05.20 0 0 1135
Nemrég azt hallottam hogy az adsl modemeknek nem tesz jót ha ki vannak kapcsolva, vagy a hálózatból vannak kihúzva. Állítólag nonstop bekapcsolt állapotban kéne lenniük, egyébként idővel elromlanak. Megmondanátok, h szerintetek ez igaz-e?
MrPrise Creative Commons License 2006.05.10 0 0 1134

Valaki tudna segíteni egy Cisco 831-es ADSL router beállításában? Másik helyen használták és a át kellene állítani mindent rajta... Bármi infonak örülnék, link, saját konfig elküldése stb.

b.janko Creative Commons License 2006.03.20 0 0 1133

Sziasztok.. Én csak ajánlani tudom, 2 hete bekötötték, és semmi gáz vele...

És még ingyen hónapokat is adnak, amint írtam...

Szóval eddig 5ös...

Előzmény: b_janko (1132)
b_janko Creative Commons License 2006.03.02 0 0 1132

Üdvözletem...

Használ valaki 3C szolgáltatót?

Most fizetem elő rá, mert messze a legjobb ára van, és 3+1 ingyen hónap...

És még talán vissza tudnám mondani ha valami gáz van vele...

Szóval tud róla valki valami ingót??

Előre is köszi...

scrollingrock Creative Commons License 2006.03.01 0 0 1131

Leteszteltem hát a vonalam paramétereit és ha jól olvastam a dolgokat nem rossz a vonal íme:

relative capacity occupation: 16%
noise margin upstream: 23.0 db
output power downstream: 4.0 dbm
attenuation upstream: 3.0 db

relative capacity occupation: 10%
noise margin downstream: 36.0 db
output power upstream: 0.-5 dbm
attenuation downstream: 13.5 db

scrollingrock Creative Commons License 2006.03.01 0 0 1130

Nálam Askey modem van és bizony elég forró fejű szegény. Sajnos szagról is lehet érezni hogy eléggé dolgoznak benne az alkatrészek. :-(

A net amúgy azóta nagyon jól megy nem szakadt még egyszer sem. Meg akartam nézni a margin értékeket mert nagyon furdalja az oldalam a kiváncsiság de sajnos az Askey modemhez nem publikáltak a jelszó és felhasználó név dolgok.

Van egy Huawei is majd azon ha lesz kedvem hozzá.

kinszky Creative Commons License 2006.03.01 0 0 1129

Sziasztok!

Reagálnék a modemek melegedésére. le is lehet kapcsolni használaton kívül, avagy összepakolni egy  kapcsolós hosszabbítóba a kütyüket. Még tán némi villamosenergia megtakarítást is jelent.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!