A betegeskedés nem jó dolog. A kezelések általában használni szoktak. Vannak különböző gyógybalzsamok. Azokkal sem árt kenegetni. A gyógytornák is nagyon hasznosak.
Mielőbbi jobbulást kívánok.
Homoktövisem nincs, kicsi a kert. A szőlőben lenne hely, még néhány évvel ezelőtt nem okozott gondot fölmenni, de sajnos most már gyalogosan nem megy.Így mindig alkalmazkodni kell a "sofőrhöz".
A homoktövis valóban nagyon tarackol, vagy kordában lehet tartani?
Sziasztok! Szerettem volna gyógynövény teát inni mert hallottam milyen jó hatásai vannak és milyen sok mindenre jó.. De mivel én akartam szedni magamnak és megcsinálni ezeket a teákat és nem megvenni. Találtam egy nagyon jó könyvet ami nagyon sokat segített abban hogy mi mire jó és hogy néznek ki. :) Azóta már én magam csinálom a teákat! :) a könyv az alábbi linken tekinthető meg: http://www.szalaykonyvek.hu/konyvek/konyv/1686 A weboldal rengeteg érdekes könyvet ajánl fel a gyógynövényekkel kapcsolatban és nagyon jó árban vannak a könyvek. :) Mindenkinek ajánlom.
Köszönöm:) Akkor nem érdemes bajlódni vele. (ezek szerint amikor a várárolt teafű keverékben található, annak csak "tömegnövelő" hatása van? v mennyire lehet megbízni, h az valóban beporzás előtt gyűjtődött?)
Kukorica bajusz gyűjtése úgy helyes, hogy a száraz részt levágom és a levelek által burkolt, tiszta, világos bajuszt szétterítve megszárítom? Van határidő (tól-ig) a gyűjtése során? (hatóanyag tekintetében). Köszönöm és szép napot mindenkinek!
Nekem is régi, keserű tapasztalat, hogy a buja gazdagság a természetből miképp tűnik el a profitérdekelt emberek kezei nyomán. Minden magánkézben van, ezért is gyűjtöm még a gyújtoványfüvet és az iglicét is. Legalább nálam vészelje át néhány tő a jelen nemzedékeket. :)
Körülöttem alig maradt erdő, de annak fáját is lecserélték akácra; az aljnövényzetet nem kímélik – irtják és eltüzelik.
A víztelenítési munkáknak "hála" évről évre alacsonyabb a talajvíz szintje, kiszáradnak a kutak, mocsarassá lesznek a kanálisok, repedezik a kopár talaj, és egyre inkább elkerülnek az esők.
Itt gazdag vízi világ volt régebben, amit a mezőgazdaság száműzött. Azóta sem törődik vele senki, hogy helyreállítsa, legalább a művelésre sikertelenül leigázott területeit.
Fájdalmas ezt megélni, gondolkozom rajta sokat, hogy elhagyjam-e ezt a vidéket, vagy épp az egész Kárpát-medencét, van-e értelme itt bármit tennem – mert látom, hogy senki sem becsüli, és őrzi meg.
Van azért, ami kárpótoljon. Virágoznak a borsikafüvek, a kakukkfüvek, s még sok más. :) Meglepett, hogy a nyár elején ültetett, térdig érő illatos barátcserje is hozza már a bugáit. Még a "pázsit" is virágba borult. Kár, hogy aszályos időszak köszöntött rájuk; a kútból nem tudom fedezni a kert vízigényeit.
Most már biztos vagyok benne, hogy kamillák keltek ki, nagyot nőttek.
Ha még lehet, én jelentkeznék a macskagyökér-magokért! Ha van itt privát lehetőség, írok is később, hogy miben egyezhetünk meg.
Tegnap vettem búcsút a méhlegelőtől. A mézontófű még sokáig pompájában bírta volna, de a méhektől hetek óta nem lehetett bejárni a sorok közé kapálni, úgyhogy a határidőre tekintettel lekaszáltam az egész területet az esti órákban. Nem gondoltam, hogy ennyi idő alatt sikerül, nagy találmány ez a kasza (ekkor volt először a kezemben - 17 hólyagot számoltam a két tenyeremen, mire végeztem). Elég vigasztalan látvány így a kert, már csak a ruccola-párnák és a borágók virágoznak benne - de a talajnak nem ártottam vele, és így teret kapnak más növények is. Rengeteg a tervem! :)
Valaki felismeri a kis kamillát, ha teszek fel kétleveles növényekről képet? Gyanítom, hogy az jött elő, és türelmetlen vagyok az azonosításban. :)
Csak laptopom nincs, a PC-hez pedig oda van nőve a lányom.
Én vennék egyet, de az orvosok megszabadítanak minden pénzemtől.
Önként adom, de egy jobb egészségnek, meg egy laptopnak jobban örülnék!
(gyorsan írom! - senki ne sajnáljon, nem vagyunk szegények, de a pénz elköltéséről mások döntenek - nyuszi vagyok, vagy ahogyan a keresztmama mondaná: - Katica ember! Ő az ilyet soha ki nem állhatta).
Az egyetlen bűnöm, hogy jó ember vagyok (ombre) és családszerető - néha nehéz!). :)
Valaki használt már orvosi szappanfüvet mosáshoz? Hogy dolgozta fel és tárolta hozzá a növényt? Meddig tartható el? Mennyire vált be?
S-ombre-o, irigylésre méltó kerted lehet. :) Az enyémben még csak ez az első telepítési év, de már most helyhiánnyal küzdök, ráadásul minden fiatal még, éveket várhatok, mire létrejön benne a jól termő, félárnyas-árnyas menedék, amit elképzeltem.