Lassan ott tartunk, hogy máshová nem is mennénk szívesen nyaralni, legfeljebb - duzzogva - Svájcba, vagy a digókhoz a Dolomitokhoz.
Szlovénia is nagyon szép, de a játszóterek, parkok, lanovkák stb. családcentrikussága meg sem közelítő az osztrákokét.
Amit letudtunk - köszöntet itteni barátaimnak
- Zell am See
- Kitzsteinhorn
- Grossglockner és a Hochalpenstrasse / Ferenc Jóska kilátó sok-sok mormotával
- Krimml vízesés
- Gastein és csúcsai, köztük a Stunerkögel
- Weissee
- Lamprechts barlang
- Lofer
- egy csomó Terme, köztük a gasteini Alpentherme
Parádés volt.
12 napos Salzburgerland Card szolgálta a talpalávalót.
A Termékkel kapcsolatban, Ti mennyire tudtatok hozzászokni a meztelen kultúrához? Szauna OK, de hogy úgy mászkálunk, sportolunk, fürdünk, stb... Nekem még mindig erős, pedig nem először szembesültünk a dologgal
szerintem szánjátok rá az egész napot, az utolsóval felvonóval kell lejönni :) de tényleg! hova siettek, kényelmesen nézelődni, fotózkodni, lazulni kell.!
Tavaly augusztusban a fotóim alapján reggel 10-kor mentünk fel, a jégbarlang+függőhíd volt kb. 40 perc, a hüttéhez a gyaloglás felfelé 1 óra, a hüttében kakaóztunk kb. 50 percet, és végül 13:30-kor mentünk le a hegyről a felvonóval.
Lehetett volna jobban rohanni, de nem akartunk. :-D
A nagy körön 4 megálló van és van oda vissza jegy,15-30 percenként járnak a hajók.
Kérdésem:
Ha ki akarok szállni valamelyik megállóban,van egy limitált idő,amig körbe lehet nézni,aztán megyek ugyanazzal tovább vagy megvárom a következőt vagy amelyik éppen szimpatikus vagy amelyikre felférek és megyek tovább?
Gyors kérdés, hogy Dachstein látogatása esetén, ha felszeretnénk menni a hüttéhez (Dachsteinwarte) plusz megnézni a függőhidat, jégpalotát, skywalk-ot, arra kb mennyi időt érdemes szánni? A felvonó foglalása miatt kérdezem :) Elsőre 4 óra időtartomot lőttünk be, de ahogy látom még lehet módosítani a foglalást.
Na sikerült! Én is irigylem őket, a nálunk lévő stresszes élethez képest amit "szépországban" látni, az lenyűgöző. Nem hiába a sokadik nyári szabit ott fogjuk tölteni. Sokan itthon ezt nem értik, miért. Szoktam mondani, anno sokat jártunk a tengerekre. De aztán beleszerettünk Ausztriába. Csend, rend, nyugalom, gyönyörű táj, kifogástalan minőség, tiszta levegő, hegyek, túrák... mi kell még? Én nem bízom a véletlenre a nyaram minőségét, tutira megyek! :)
Én is úgy gondolom, hogy remélhetőleg nincs gond, de 15 éve mindig ez nálam a foglalás folyamata, így még sosem volt.
Talán még nem kezdődött a nyári szezon a tavalyi árlistájuk szerint júli 22-én kezdődött, arra gondoltam, hogy addig nem foglalkoznak semmivel, habár furcsának tartom, esetleg nincsenek is ott(hon).
Tudok olyan helyet, ahol téli szezon után tengerre utaznak és csak a következő szezonnál mennek vissza. De legalább egy automata levél jönne.
Furcsa. Kétféle viselkedést tapasztaltam az osztrákokkal, vagy azonnal válaszol (1 napon belül) v. tétován. Én is utaltam pár hete előleget (nem a szokott banki utalással, hanem transferwise), és a visszaigazolást bár kértem, elég sokat késett, úgy 2 hét aaltt jött.
Nem hinném, hogy gond van, de azért valamilyen úton meg kéne bizonyosodni a foglalásról, nehogy valami technikai probléma miatt ne legyen meg, mikor odaértek, az kellemetlen lenne.
Szállást foglaltam áprilisban Stubaitalban, minden normálisan történt, ahogy szokott. Visszaigazolta a foglalást, 100 Eur foglalót kért JÚLI KÖZEPÉIG. Május végén elutaltam.
Rákérdeztem többször, hogy a számláján van-e a pénz, egyben, ahogy szoktam mellékeltem a banki nyugtát is.
Erre semmi reakció azóta sem. Saját email címükön kommunikáltunk. A bookingon rákerestem 9,8-as értékelés, agyon vannak dicsérve.
3 hét múlva indulunk.A weboldalukon utolsó adat 18/19 tél, onnan látom, hogy tavalyi nyári szezonjuk július 22-től indult.
FYI - Ausztriában ún. jogaid vannak, internetes vásárlás esetén 14 napon belül elállhatsz a vásárlástól, és ez az autópályamatricára is érvényes - ezért kell két héten túl kezdődnie az érvényességének. Ha azonnali érvényességet akarsz, akkor marad a matrica (ne felejtsd el felragasztani a szélvédőre, mert ha megállítanak, és nincs felragasztva, azonnal büntetnek!)
A https://www.biztositas.hu/Utasbiztositas.html oldalon beírom az utazási adatokat, bejelölöm hogy nem csak utasbiztosítást, hanem autóra is kérek biztosítást, majd összehasonlítom az ajánlatokat (több, mint 20 biztosító minden ajánlata), kiválasztom azt, ami szimpatikus, és megkötöm, kártyával azonnal kifizetve.
Amennyiben igen, melyik biztosítónál a legjobb kötni?
Néhány hónapja visszatérő hibaüzenetünk van, semmi probléma az autóval, már voltunk is így vele kint 2 hónapja, de nekem ez így nem megnyugtató. Sosem kötöttem autóra még eddig, Cascom van, de az nem jó.
Még 10 nap az indulásig!! Ahogy ajánlottátok maradok valamelyik kútnál, csak azt hittem egyszerűbb lesz online vásárolni, gondoltam úgy működik mint itthon, na de nem baj, még jövök kérdésekkel a héten :)
A vázolt helyzetről már mástól is hallottam, tényleg nem lehet bizonyos időhatáron belüli kezdő érvényességet beállítani. Én mindig az utazás napján, valamelyik útba eső benzinkútnál vettem meg, még itthon. Így biztos, hogy aznaptól indul.
Másfél hét múlva indulunk nászutunkra Ausztriába, szerintem lesz még kérdésem, de most a következőbe futottam:
Szeretnék autópálya matricát vásárolni online a https://shop.asfinag.at/ oldalon, azonban kezdeti napnak csak 07.31-et vagy utána követő dátumot tudok kijelölni. Úgy látom ez szándékos, ilyet még mondjuk nem láttam :)
Azt olvastam, ha cégként veszem meg, akkor már azonnal érvényes lesz, ki tudom választani akár a holnapi napot is. Van valami különbség, ha magánszemélyként vagy ha cégként veszem (amúgy nincs cégem:)