Szerintem te szívod az étert, és már kezd széthullni az agyad tőle... xDD
(531) Ilyen felírások a Landau II könyvben is vannak a 71. oldalon, mégsem beszél semmiféle régen hitt éterről.
Kérdés: A te éterednek van nyugalmi rendszere, vagy nincsen?? Mert ha van, akkor az hülyeség. Ha meg nincs, akkor az nem éter, és nem is folyadék, sem pedig "szuperfolyadék". Tökfej. :PPP
Régebben megemlítettem DGY-nek, mit mondott Susskind a Higgs részecskéről.
Nem tudom pontosan mit válaszolt, de a lényeg az volt, hogy nem igaz, amit itt Susskind mond.
Hát nem tudom, mr Arturó professzor, én ahogy nézegetem a nemrég linkelt superconductor leírást, ott a foton a plazmában hanghullámokhoz hasonló sűrűség-ingadozást hoz létre, szóval a tiszta longitudinális rezgésmód, ami a Higgs-részecske, az is ehhez hasonló kell hogy legyen,
Szóval a "kind of like a sound wave" teljesen korrekt kifejezésnek tűnik.
Annyi az eltérés, hogy a Higgs-mező töltéssel rendelkezik (weak hypercharge) mint a Fermi folyadék(Cooper-pairs) a szupravezetőben, míg a levegő nem töltött.
A másik dolog. Azt írtam, elhiszem amit David mond.
Nos ez félig igaz. Igazából TUDOM hogy ez így van, hiszen mint mondtam, az EM tér Lorentz transzformációjával játszadozom. Sőt, fel tudom rajzolni az egész vektorpotenciált 4d-ben úgy, hogy az egyik térbeli koordinátát eldobom.
Tudod miért fordul meg a Lorenz erő mágneses komponense, ha a sebesség ellentétes előjelű lesz?
Sajnos ennek a tabunak annyi. Az internet nyitott könyvé varázsolta a modern fizikát, MINDEN részlet megérthető, csak angolul kell tudni, mert a magyar wiki az szánalmas, és venni kell a fáradságot minden egyes ismeretlen fogalom elolvasásához. Ami nem kis idő, de ez csak így működik.
Egyébként a fő gond a fizikával pont az ilyen emberek, mint te. Okosabbnak hiszik magukat egy David Tong-nál is. Én elfogadom amit mond, sőt ott a két egyenlet.
A kettő ugyan az. Szóval miről beszélsz már megint? Már a másik topikban leszerepeltél.
A baj az volt mindig, hogy én senkivel nem ellenkeztem ilyen esetekben, hanem szépen itt hagytam a bandát, hagy főjön a saját levében. Mert hülyeségeket állítotok.
Éveken át a csipetcsapat mindenkit megdobált itt kővel, aki azt állította, hogy van éter.
Miközben minden Higgs-hez hasonló képzettségű fizikus tisztában van azzal, hogy van éter. Csak senki nem beszél erről, mert ahogy a fórumokon kiderült, teljesen felesleges.
Az emberek mindenkit hülyének néznek, főleg a tudósokat.
Szép világ.
Miközben semmit nem olvasnak a témáról. TUDJÁK, hogy nem úgy van, ahogyan azt David előadta.