Egy Sziko +3 legios es tenyleg erdemben jatszanak a fiatalok szcenariora még vevo is lennék a tovabbiakban.
De 5. legiost hozni jelen helyzetre teljesen felesleges volt, kivéve, ha most 10/10-et tolnank :D
De jo, ha hozunk meg 4 meccset az alapszakaszban, az 5 mar bravuros lenne tolunk. Szerencsenk, hogy a Szeged is total betli meg a Nyiregy is. A Honved ket legiossal tart 4 gyozelemmel majdnem ott, ahol mi, ez pedig tiszta szégyen rank nezve.
Nyilatkozatok, hat nem tudom, nekem ez a szinte allando benyalos stilus nem jon be, es nem ettol lesz jo a klub kommunikacioja vagy sem, az biztos. Sokkal jobb lenne egy korrekt, realis oszinteseg, de nem, Rudez még most is top8-ozik, atyagatya, no komment.
Sztem nincs gond a nyilatkozatokkal, üzenetekkel, a kommunikáció a Szurkolók felé kell, ebben előrébb léptünk, volt ankét, privát ankét, remélem lesznek is még. Ha nem a PO meg a Kupa 8 a célkitűzés, nem az van kimondva, szezon előtt célnak, akkor a többi kit érdekel, úgy őszintén? 2017 óta nem jutottunk be sehova.
Az alsóház teljesen érdektelen, szinte üres lelátók előtt, arra ki kíváncsi?
Idén is a Szurkolók előtt jár a dicséret, az egyetlen pozitívum tegnap is sokan elmentek.
A PO ablak még nyitva minimális 4% esély, Ivan is hivatkozik rá a nyilatkozatában, bár az több sebből vérzik, számolgatok, máshogy nem is érdemes hozzáállni, 13 vagy 14 vereség után már lehet tervezni az őszi keretet, a jövőt.
5 légióssal nehogy már az legyen, hogy a kiesés elkerülése a cél, úgy, hogy Nyír1-Honvéd duónak együtt van 5 győzelme, előre kell tekinteni, nem hátra.
Nem érdemes itt csodára várni, persze bízhatunk a playyoffban addig amíg van rá matematika esély, de ez a csapat ahogy jelenleg kinéz esélytelen a rájátszásra és nem is oda való.
Első bajnokik óta egy helyben állunk, sőt még inkább úgy tűnik, hogy csak visszafelé fejlődtünk csapatszinten és egyénileg egyaránt. Rudez ezekből a játékosokból nem tudott csapatot csinálni, nem tudunk összeállni védő oldalon, támadó oldalon is nekem sokszor ad hoc-nak tűnik a játék. Ez sajnos így nagyon kevés.
Abszolút alsóházi csapat vagyunk a senki földjén, három meccsre a rájátszás négy meccsre a kiesés, eldöcögünk innen már májusig szerintem, sajnos komolyabb elvárások nélkül. Anyagi szempontból teljesen felesleges volt az ötödik légiós igazolása, de rotáció szempontjából persze szükség volt rá, hátha jó spíler és hasznára lesz a csapatnak.
Nálam simán Rudez out, Szikót megnézném a maradék meccseken mint vezetőedző, aztán ha beválik jövőre nem kellene azon gondolkodni, hogy ki legyen a vezetőedző.
Ki és milyen csodát? Max az, akit évről évre meg lehet etetni a dumával, hogy playoff meg kupa8. Na meg ezzel a szurkolóknak benyaló pár mondattal, mindig, minden héten. Kurva szánalmas már, szekunder szégyen.
A playoff ablakunk ott bezárult már, hogy nem tudtunk épkézláb magyart hozni, mondjuk semmilyent sem, hogy a meglévő magyarok sem playoff szintűek, bezárult azzal is, amikor kiderült, hogy a kiválasztott légiósok sem extrák, hogy a védekezésünk novemberre sem tudott összeállni (azóta sem). Amikor a jatekosfejlesztőnek mondott kulfoldi edzonk munkaja mellett sem latszik, hogy fejlodnenek a fiataljaink, mindamellett hogy mostanra mar nem is jatszanak többet a kötelezőnél. Sőt, mostanra oda jutottunk, hogy 5 legiossal fogunk menekülni a kiesés elől. Szuper.
Gratulálok a paksiaknak a győzelemhez, végig vezetve, megérdemelten. Le a kalappal, azok előtt a Szurkolótársak előtt, akik elkísérték a Csapatot és a helyszínen szurkoltak, jól nyomtátok, hallatszott a közvetítésben, megint Ti voltatok az egyetlen pozitívum. Mindössze 2 momentumunk volt, -1-nél (72-71) 3. negyed végén, és 79-75-nél 34. perc, labdánk volt, ott volt remény, de az unalomig ismételt hibák, buta döntések a végjátékban eldöntötték. Az utolsó 5 percben 5 pont vagy azon belül, clutch stat: mi 6 pont 3 játékostól, 0/3 tripla, Ase 14 pont 5 játékos 2/4 tripla, Edwin 4, Pajor-Buckingham 3-3. A novemberi válogatott szünet óta 2-8 a mérleg, addig 3-3 volt, úgy, hogy Zegen győzelmi esélyünk volt és nyertünk Szombathelyen többek között, ami így visszatekintve a szezon meglepetése. Biztos, hogy Ivan a megfelelő személy a vezetőedzői posztra? Ha következő 2 hazai OSE – Zeg elmegy, ne menjen el, akkor 13 vereséggel a rájátszásablak végleg bezárul, már nem saját kezünkben a sorsunk, kosarstat 4% esélyt ad, mert Körmend-Kecsap már 8-8 győzelemmel áll és nem úgy tűnik, hogy minimum 13, de lehet az is kevés lesz a 14 kell legjobb 8-hoz. Az 5. légiós De’Sean debütálása adhat új impulzust, lökést OSE ellen, meg a pályán kívüli körítés, vendégvárás részünkről a lelátón, de biztos, hogy tőle kell várnunk a “csodát”?
"Paksra hagyományosan sokan kísérik el a kaposvári együttest.
– Akárhová tartanak velünk, mindenhol hazai pályát tudnak teremteni, s ez sokat jelent nekünk, és nagyon hálásak vagyunk ezért – hangsúlyozta a fiatal kosárlabdázó. – Persze, azért, hogy sok néző legyen hazai pályán, illetve idegenbe is elutazzanak velünk, azért nekünk is tennünk kell."
Csodálkozok a nyitott playoff ablakos optimizmusodon, mert nem látom miben lehetne reménykednünk. Van vissza 11 meccs, 5-10-zel állunk minimum 7 győzelem kellene, de a 12-14 nem mindig szokott elég lenni hozzá, gyakran a 13-13 is billeg. A 7 győzelemhez is hozni kellene minden hazainkat a továbbiakban úgy, hogy közel sincs még 50%-os sem a hazai pályánk se (3-5) plusz kellene 2 idegenbeli is még (honnan is?). Tehát 11 meccsből még 7 győzelem, amikor eddig 15-ből 5 sikerült csak. És még az is csak 12-14 lenne csak.
A szombathelyi vendégszektorral nem érdemes foglalkozni, mindig is az egyik legalja kategória volt. Képesek voltak most úgy istállózni, hogy közben lóbálták a kereplőt. 2023-ban, ez mindent elmond.
Na, ez jó. A playout nettó igazságtalan volt, hogy mondjuk egy akár egy 0 győzelmes alap- meg középszakasz után esélyt adott két győzelemmel bent maradni.
Ha nem leendő játékos ült ott, akkor ki? És miért ülhetett oda?
Gratulálok a Falconak a tegnapi győzelemhez! A sérülteknek, hiányzóknak mielőbbi felépülést, gyógyulást!
Az 1. félidőben magunkhoz képest erősen felülteljesítettünk, a 2. félidőben alul, mind a 4 légiós hullámzó meccsen belül, egyikük sem játszott extrán, nem lépett elő vezérré, fiatalok meg hibáznak, de ez benne van, ami nagyobb baj, hogy a pálya mellett Iván, bár előzetesben elmondta se taktikailag se, technikailag nem tudtunk fejlődni, sőt taktikailag pl. Antalics Dani a triplánál áll, kissé tanácstalanul, keresi a helyét, nem csodálom, mikor Mike és Toma mellé behoztuk a 3. negyedben, de ő nem Mike cseréje lenne, magasként, mit keres triplavonalon? Technikailag, hazai pályán dobtunk homályt büntetőből…. Mivel zárásokat, 2-2-ket mellőzzük, érthetetlen okból, így sokszor a teljes tanácstalanságot, erőlködést láttam támadásban, 1-1-ben, úgy, hogy papíron 2 légiós irányítónk van, valójában egy sincs. Szombathely a 3. negyedben, könnyedén bedarált, fizikálisan felőrült minket, megmutatták, miért az idei szezon legfőbb esélyesei címvédőként, ebben részünkről ennyi volt, a következő 3 meccsen eldől, hogy előre (rájátszás ablak még nyitva, minimális eséllyel) vagy hátrafelé kell tekingetni, remélem nem. Jó lenne, ha az 5. légiós mielőbb megérkezne, és játszana, kell Mike mellé/mögé.
Ami tetszett: – Jó ötlet volt ismét kaposvári sportoló hölggyel a feldobás, Halmai Petra úszó után Szerafin Zsófia maratoni kajakozó. – Végre ismét kikerült a Kaposvár drapi, hiányzott. :) – Ronca 500. meccse, ehhez külön is gratulálok, LEGENDA, sérülten is vállalta, hatalmas tisztelet, elismerés részemről. – Jó, hogy ismét sokan voltunk, a meccs előtti üzenetek, kérések célba értek, mert a lelátóról buzdítás, biztatás, támogatás, szurkolás jött a fiatalok felé is, biztos, hogy ez is közrejátszott az első félidőben, hogy érezték, hogy mögöttük vagyunk, ezekből kell és lehet építkezni a jövőben, küzdés, hajtás, bátorság.
U.i: nem értettem a vendégszektor oldaláról a kórusban szidást, mutogatást, istállózást, anno voltam a Kiscsarnokotokban bordásfal előtt, nyomorogtunk vendégszektorban, szó szerint egymáson állva, bezsúfolva sarokba, na ott már csak a karám hiányzott.
A lényeg továbbra is Hajrá Kometa Kaposvári KK! #Mielőbb vissza az Arénába!
+1 vagyok mindenre, amit írtál, egyedül a playoutra én még a Honvédot azért közelebbnek érzem, mint magunka,t függetlenül attól, hogy kikaptunk Budapesten.
Minőségben ez a csapat valóban nagyon kevés. Magyar magunk teljesen elfogyott, de ez már a szezon előtt is egyértelmű volt, hogy ha a légiósok nem lesznek extrák akkor ez a csapat max. 10 helyezett. És ezek a légiósok Hughes kivételével nem extrák.
Ötödik légiós igazolása a stabil bennmaradásra elég lesz, annál többre én úgy gondolom hogy nem. 6-7 fős rotáció nagyon vékony, ha beesik egy-két sérülés akkor meg még szűkebb a választék.
És hogy mi lesz jövőre, amikor használható magyar 4-5öst kellene hozni, mondanám, hogy az a jövő zenéje, de ezen már ma dolgozni kell.
Az elso 15-17 perc jó volt, aztan szetestunk, elemi darabokra. Az irányítónak hozott Brown ma 0 gp, 4 meccs alatt pedig eddig összesen 6.
Vicc.
Hughes kegyetlenul lemeszaroltak, mas jatekosunk meg nem volt senki versenykepes, Gabric es Aris neha-neha, az elején.
Puska labon senkit nem ert utol, csak az u23-as szabaly miatt van.
Valojaban minosegben nagyon kevesek vagyunk, a kispad mellett uldogelo jatekosnak tuno neger csavo lesz az 5. legiosunk? Mindenkeppen kell az erosites, jelenleg szerintem a Nyir1 es mi vagyunk leginkabb a playout eselyesek.
Mielőbbi, gyors felépülést, egészséges visszatérést, sok sikert a folytatáshoz! Évek óta nem megoldott a cserecenter szerepköre, magyar centerek piaca is borzasztó szűk. Kora, korábbi sérülései, hosszú kórlapja, na meg persze a védekezési hiányosságok, megkopott sebessége miatt, pályán tarthatatlan hosszabb időre, már leigazolása is komoly rizikófaktor volt, ráadásul 2 évre. Nikola kérésére jött, hogy felépítse magát, ehhez képest tavaly 1,5 perccel átlagolt többet (10,5 perc), mint Fehérváron, elhanyagolható számokkal 26 meccs alatt, szezoncsúcsa Körmenden volt 14 pont, illetve tétnélküli Deac elleni 19 VAL-lal. Idén 9 meccs, 7,2 perc, 6 pontos szezoncsúcsok vasiak ellen, Nyír1 ellen 6 VAL, 3-ból 2-t nyertünk.
Ha volt rá alkalom, mindig lehetett vele pár szót váltani meccsek után az Arénánál, az a kép ugrott be, mikor gyerkőcök a lábát fogták májusi Deac után, közös fotózáskor. :))
Igen, ők extrém példák, ez igaz. De a lényeg, hogy aki 23 éves korában is még "fiatal reményteljes tehetség" kategória csak, abból erősen valószínű, hogy már sosem lesz kezdő szintű felnőtt játékos az A csoportban.
Mondjuk a Simon , Vojvoda szintű játékosokat az egész magyar kosárlabda ritkán nevel ki, pláne 17-19 évesen, nem hogy a Kaposvári utánpótlás. Szóval ez egy extrém példa. Én annak is örülnék ha 21-22 évesen már ott lennének. Legalább 1-2 játékosunk. Más kérdés, hogy meddig tudnánk őket itt tartani. Lásd az eddigi példákat... (Szili, Voja stb )
Hármójukban remélek én is, eddig tökösséget Halmaiban látok. De ők még a jövő, és kérdésesek, egyelőre csak tehetséges fiatalok kategória, bár jelzem, egy Simon Balázs 19 évesen bajnokságra törő csapat irányítója volt, egy Vojvoda Dávid meg alig 17 évesen bajnoki rangadót nyert nekünk Dombóváron, szóval nekem a fiatal tehetség kategória nem a 22-23 éveseket jelenti.
A magyar mag nem lett gyengébb, csak idősebb lett, sérülékenyebb és nem erősödött....
Szóval gyengébb lett. :) És már tavaly is nagyon gyenge volt, sőt évek óta az.
Kinevelni az utóbbi években nem sikerült senki A csoportos szintüt, igazolni csak Krnjajszkit, Plézert és Csorvásit igazoltuk le, hát nem egy veretes névsor na.
Gratulálok az Olajnak a tegnapi győzelemhez! A sérülteknek, hiányzóknak mielőbbi felépülést, visszatérést! Nekünk nem Szolnokon kell nyerni, egy negyedben se értük el a 20 pontot, roppant kellemetlen volt olvasni a meccs utáni interjúkat, ezekkel csak magunknak okozunk gondot, a jövőben ne erőltessük, a pályán kívüli dolgok, felesleges üzengetések helyett a pályán belüli dolgokra koncentráljunk inkább, lenne mit javítani, lenne honnan javulni, fejlődni, erőltetett menet következik januárban. Nyilván DG-nek a szezoncsúcsa 20 pont (nálunk 19) és legmagasabb 18.7 GS mutató (14,8 nálunk), sikerült belőle “felkészülni”, fordítva ő is bizonyítani akart, ahogy az lenni szokott, ebben semmi meglepő nincs. Bár a meccsből kivetítőn csak a 3. negyed végét és a 4. negyedet láttam a remekül sikerült közös főzés, beszélgetések, na meg a koccintásoknak hála, innen is külön köszönet a szervezőknek, támogatóknak, helyszínen dolgozóknak, meg persze a szép számú megjelentnek. Nem értettem, hogy pl. Halmai Dani miért nem kapott több játékidőt, a fiatalok közül ő játszotta a legkevesebbet, fejlett stat +4 vele, az első kör legnagyobb pozitív meglepetése számomra. A korábbi 4. helyről, 2-t visszaestünk ORTG (6.), ez még mindig rendben lenne, ha nem párosulna mellé DRTG (14.) a 14. fordulóban keretes szerkezet. A januári 4 meccs eldönti a szezonunkat, de döntéskényszer lehet, ha rosszul alakul. Akár 12-13 vereség lehet, ne legyen, onnantól a rájátszás elérhetetlen, a szezon érdemi részének vége, alsóház érdektelen, mert pozitív mérleg alatt nem jutsz be, 13 is csücskös lehet, 14 kellhet, mert MTE már 7 győzelemmel és abban nem bízhatunk, hogy a rájátszásért közvetlen riválisok nem erősítenek, javulnak, szóval 2 meccs előnyük van hozzánk képest.
Egészségben, békességben, sikerekben gazdag boldog új évet kívánok mindenkinek, külön kiemelve Szurkolótársakat, Oroszlányi Barátokat!
A jelenleg 8-ban lévők közül Alba még 3 légiós, válogatott magyarok, Ase 4 légiós, válogatott magyar, a többiek 5 légióssal, itt már versenyhátrányban vagy, az nem érv, hogy nem játszanak a fiatalok, mert náluk is játszanak, ki többet, ki kevesebbet.
A magyar mag nem lett gyengébb, idősebb lett, és sérülékenyebb (Csorvási, Ronca), igaz nem is erősödött, bár Borisztól többet várt nagyjából mindenki, Beni is érdekes kérdés, mivel senki nem érkezett, Plézer pótlása megoldott Puska-Halmai-Paár trióval. Ivánról már korábban írtam, én a Honvéd meccs után elköszöntem volna tőle.
Én kedvelem a számokat, a történelmet is, az volt a kaposvári kosárlabda legjobb időszaka az 4 év, de pl. költségvetésben se az utolsó 3-ban voltunk sőt.
Zeg és Ase is történelmileg előttünk van, eredményesebbek (Bajnokság, Kupa).
Úgy, hogy az utóbbi években eredménytelenek vagyunk, ez a 45% még nem is annyira rossz, ezen lehet és kell is javítani hosszútávon.